Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Mark Mylod
Met onder meer: Robin Williams, Holly Hunter en Giovanni Ribisi
Releasedatum: 27 oktober 2005
Plot The Big White
"When you need somebody, anybody will do."
Paul Barnell is een klungelende reisagent met een zieke vrouw. Zijn vrouw lijdt aan het syndroom van Tourette en Paul hoopt dat een verhuizing naar een warmer oord een oplossing kan bieden voor het ongecontroleerd vloeken en schelden van zijn vrouw. Probleem is echter dat de familie niet echt kapitaalkrachtig is maar niet getreurd. Paul bedenkt een plan en steelt een lijk wat een foute ingeving blijkt. Zeker als twee huurmoordenaars het lichaam komen opeisen.
Paul Barnell
Tiffany
Cam
Mr. Branch
Captain Pervert
Veel plankmisslaande grappen en onleuke dingen, maar wel een mooie soundtrack en een leuke en aparte sfeer in de film.
De sneeuw, humor en plot doen onvermijdelijk denken aan Fargo, maar die vond ik toch leuker omdat daar alles beter uitgewerkt was, en de scènes waren ook geiniger in die film.
Al met al toch 3 sterren, het was wat saai maar ik kan hem niet haten.
Vreemde misdaadkomedie, niet grappig en niet spannend. Een prima cast, maar de personages zijn niet goed uitgewerkt en iedereen loopt maar een beetje rond als een kip zonder kop. Daarnaast werkt de film ook nog eens toe naar een zeer onbevredigend einde. Enige pluspunten zijn sommige rake emotionele momenten en de prachtige lokaties.
Jointz
Leuke film. Al was hij hier en daar wel eens een beetje eentonig. Toch leuk om naar te kijken.
Rancid
Wat heb ik me zitten ergeren aan deze flutfilm zeg. Die Holly Hunter! Als ik een pistool had kon ik nu een nieuwe tv gaan uitzoeken. Wat een regelrechte ramp is dat mens.
En waarom loopt iedereen fluitend weg nadat Woody Harrelson is doodgeschoten? Dat was verdomme het enige enigzins normale personage in de hele film, het is niet te verantwoorden dat ze er niets om geven dat hij dood is. Ook vooral omdat zijn personage totaal niet wordt uitgediept. Slechte, misplaatste grappen zijn hier aan de orde van de dag. Een tourette-iets wat enorm irritant, nep en geforceerd overkomt. Mensen die niet fatsoenlijk lijken te kunnen acteren, noem maar op, het is er allemaal.
De enige pluspunten aan deze film zijn de muziek en de sneeuwplaatjes, maar zo kan ik het ook. Een regelrechte afrader, vooral niet kijken want het is zonde van je tijd, zelfs op een regenachtige zondagavond. 2* voor de moeite die is gedaan om wel-goede films na te apen.
JorritS
Heb me uitstekend vermaakt met deze film, vooral het acteerwerk van Ribisi was fantastisch. Ook Williams had een prima rol, waarin hij weer eens de zielige en aandoenlijke man speelt. Al met al leuke film. 3*
maxcomthrilla
Erg aparte film, als hij niet mijn weg had gekruist op weg naar Nederland had ik hem waarschijnlijk nooit gezien.
De constant onderhuids meedeinende muziek en schokeffecten deden me denken aan hetzelfde sfeertje van Punch - Drunk Love. Het hield de film levendig en de muziek sprak mij wel aan.
Het verhaal was nogal vreemd. Met constante flitsen naar verschillende personen werd de situatie er voor mij niet duidelijker op. De film werd vooraf als een zwarte komedie afgeschilderd. Dat zag ik er ondanks een paar leuke momenten niet in terug. En omdat ik het ook geen actiefilm vond, balanceert hij op een vreemd genre. 2,5* Vooral vanwege de positief opvallende muziek.
DeCe
Ik vond de film grappig, leuke situaties. Halverwege zakt de film even in elkaar om dan terug de draad op te nemen. Het is eens iets anders dan American Pie of Scary Movie. 3*
Mc
- 2092 stemmen
Vreemde film, je hebt de hele tijd het gevoel dat de film iets mist, al is het nergens echt duidelijk wat. Helaas komen een aantal grappen niet goed over, wat de film een beetje laat mislukken. Toch vond ik het geen straf om naar te kijken. De acteurs waren allen prima, Holly Hunter één van de besten, en het was ook erg leuk Alison Lohman weer in een film te zien. De soundtrack is prachtig, en de beelden hier en daar ook, toch haalt de film net de voldoende niet.
Norma
Vreemde film, je hebt de hele tijd het gevoel dat de film iets mist, al is het nergens echt duidelijk wat. 2,5*
Helemaal mee eens. Ook de combi misdaad/komedie/drama werkt niet lekker. Voor een misdaadfilm met een komische ondertoon is het te absurd allemaal, maar als komedie met een misdaadverhaal valt er maar weing te lachen en is het drama te weinig overtuigend.
Als dit bizarre verhaal zich niet in het prachtig verfilmde sneeuwlandschap had afgespeeld denk ik niet dat ik deze film zou hebben afgekeken. Maar dankzij de mooie beelden, de soundtrack en Robin Williams toch 2,5 ster.
xenne
beetje apart filmpje. schippert tussen serieus misdaaddrama en dolle komedie. geschoten in zeer mooie setting en met goeie muziek ook. heel mooie cast. niets speciaal, maar wel vermakelijk genoeg voor een 3!
MarkFish
In een mooie omgeving geschoten film die duidelijk het sentiment bespeelt ( de onvoorwaardelijke liefde voor je partner, ten koste van alles), maar pas tegen het einde wordt je dit een beetje door de strot geduwd. Verder vond ik er een aantal grappige momenten inzitten en de acteurs zijn erg sterk. Vooral Holly Hunter en Giovanni Ribisi overtuigen. En Allison Lohmann is schattig, grappig, lekker.
rolexa
Ben fan van Robin Williams, maar wat een vage flutfilm is dit zeg!
Holly Hunter irriteerde me flink, dat hielp ook niet echt.
maerk
Enorme tegenvaller. Op sommige momenten kan de film een hele kleine glimlach op je gezicht toveren maar meer ook niet. Het acteerwerk is ook niet geweldig. Het had heel leuk uitgewerkt kunnen zijn maar helaas is dat niet het geval. Ook het einde was erg vaag. Ondanks de best wel grote namen een saaie film.
2 sterren.
janhero
Het enige positieve aan de film was de muziek van Eels verder maar gauw vergeten.
P.S. Waarom gaat Robin Williams niet met pensioen??
orbit
- 12092 berichten
Vreemd dat deze zo laag wordt gewaardeerd, lieve en onderkoelt geestige film die een beetje de softe tegenhanger is van Fargo bijvoorbeeld. Ik heb me in elk geval prima vermaakt met de leuke acteerprestaties van Hunter, Williams en Ribisi.
eppy
gewoon een goeie film die, en dat vind ik, op deze site zwaar onder gewardeerd word, vooral woody haroldson speelt meesterlijk..om nog maar te zwijgen over holly hunter
ik vind het ook jammer dat een acteur als robin williams, voor wie deze rol als goedgemutste goedzak op het lijf geschreven is, altijd maar weer mork moet spelen in een film terwijl deze man toch bewezen heeft wel serieus te kunnen acteren (one minute photo bijv.), zo zijn fans altijd teleurgestelt als ie een serieuse rol speelt en halen mensen van sereuzere film hun neus op voor deze man..
jammer maar ik heb genoten, 't was een goede film zelfs verrassend.....
RWL
zo zijn fans altijd teleurgestelt als ie een serieuse rol speelt en halen mensen van sereuzere film hun neus op voor deze man...
Is dat zo?
Er zijn sommige fans die nooit teleurgesteld zijn natuurlijk, maar dat zijn de uitzonderingen...
nognooit
Redelijke film die nooit echt goed uit de verf komt.
De vergelijkingen die eerder worden gemaakt met de film Fargo vind ik terecht. Zwarte humor, enkele zelfde onderwerpen en de setting komen allemaal overeen.
Jammer dat de zwarte humor hier vaker niet werkt dan wel.
Het acteerwerk was over het algemeen redelijk, op dat van Holly Hunter na. Dat van haar komt heel erg geforceerd over, iets wat in de film ook word opgemerkt, grappig genoeg.
Hoe er met de dood van Woody Harrelson word omgegaan vind ik trouwens erg vreemd. Afgezien dat 'ie een muts en sjaal krijgt, erkent niemand het?
ILDIB
wat een absurd lage score! Oke, hier en daar wat flauw maar over het algemeen mooi geschoten, goeie grappen en zeker geen verkeerd verhaal.
Justinw
Aardige film,
De cast en de locatie doen het goed. Robin Williams waar ik een tijd lang niks meer van heb gezien, doet het goed. Dat Woody Harrelson nog even meedoet vond ik ook leuk. Hunter en Robisi waren ook degelijk. Maar toch was de film nooit echt spannend of grappig. En als drama overtuigd het ook van verre.
Aardig maar niks bijzonders, 3*
Q Jones
Deze film was leuk om een keer te huren maar meer niet, als deze film bv in de schappen voor 4 euro ligt zou ik hem niet kopen. Het verhaal is niet echt denderend en ik moet zeggen de film heeft een leuk begin maar echt geslaagde grappen ontbreken, veder speelt Williams ook niet echt heel goed want er zit geen liefde in zijn personage de enige die leuk om de hoek komt is Woody Harrelson maar hij heeft te weinig speeltijd om de film te redden. Tip kijk Man of the Year die is vele malen beter
wibro
Deze film moest het voor mij helemaal hebben van de opening; Holly Hunter die over de weg in een besneeuwd landschap aan het rennen was en er vervolgens bij neerviel. Dit deed mij denken aan de openingsscène van de film "Birth" waarbij wij iemand door de sneeuw aan het joggen zagen die er vervolgens ook bij neerviel. TBW heeft met die film "Birth" gemeen dat de openingsscène ook verreweg de beste scène was. Daarna kon het mij allemaal niet meer boeien, het werd zelfs slaapverwekkend. Ik had de grootste moeite om de aandacht er bij te houden. Robin Williams vond ik nu niet bepaald goed gecast en die Holly Hunter irriteerde mij met haar vreselijke accent. Woody Harrelson deed het duidelijk beter en Alison Lohman vind ik altijd wel leuk om naar te kijken.
Aardige zwarte comedie met een nogal wit uiterlijk. De film probeert wel erg veel op Fargo te lijken, compleet met het winterse landschap. Het verhaal is niet hilarisch, maar wel leuk genoeg. En hier en daar had het best wat kkorter gemogen. De personages zijn behoorlijk overdreven, maar dit is niet storend in een film als deze. Gelukkig valt het einde zeker niet al te snel te raden en is de cast ook leuk met aardig wat bekende namen.
dutchtuga
Fijn filmpje in de stijl van Fargo. Ook hier gaat er van alles mis in een klein wit Amerikaans stadje. De kracht van The Big White zit hem in de zeer aangename cast. Zo kon ik enorm lachen om Holly Hunter, die perfect gecast is in haar rol van de la Tourette patiënte. Ook Robin Williams kon mij erg bekoren in een voor hem onderkoelde rol van schlemiel met goede bedoelingen. Zo'n cast die goed in zijn vel zit en een meer dan aangenaam en ingetogen grappig script zorgen voor een vermakelijke zwarte komedie die erg weinig slappe momenten kent.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

One Hour Photo
Thriller / Drama, 2002

Belle
Drama, 2013
ontvoeringhuurmoordenaarbusinessmaninsurance fraudmoordalaskadonkere komedietourette syndromelife insuranceinsuranceinsurance agentfrozen body