• 9.375.219 stemmen

Geregisseerd door: Mark Mylod

Met onder meer: Robin Williams, Holly Hunter en Giovanni Ribisi

Releasedatum: 27 oktober 2005

Plot The Big White

"When you need somebody, anybody will do."

Paul Barnell is een klungelende reisagent met een zieke vrouw. Zijn vrouw lijdt aan het syndroom van Tourette en Paul hoopt dat een verhuizing naar een warmer oord een oplossing kan bieden voor het ongecontroleerd vloeken en schelden van zijn vrouw. Probleem is echter dat de familie niet echt kapitaalkrachtig is maar niet getreurd. Paul bedenkt een plan en steelt een lijk wat een foute ingeving blijkt. Zeker als twee huurmoordenaars het lichaam komen opeisen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Heerlijk no-nonsens komedie met een Robin Williams die wapens te handen neemt, geslagen wordt en ook nog eens zelf er flink op los mept. Hunter is ook enorm grappig. 3.5 sterren

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Lekkere vlotte variatie op Fargo met genoeg originele elementen om op zijn eigen benen te staan. Vooral de rollen van Robin Williams en Alison Lohman zijn geweldig.

3.5 sterren.

avatar van gotti

Aardig. Williams doet het leuk, net als Hunter. Beetje flauw einde...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Erg aparte film, als hij niet mijn weg had gekruist op weg naar Nederland had ik hem waarschijnlijk nooit gezien.

De constant onderhuids meedeinende muziek en schokeffecten deden me denken aan hetzelfde sfeertje van Punch - Drunk Love. Het hield de film levendig en de muziek sprak mij wel aan.

Het verhaal was nogal vreemd. Met constante flitsen naar verschillende personen werd de situatie er voor mij niet duidelijker op. De film werd vooraf als een zwarte komedie afgeschilderd. Dat zag ik er ondanks een paar leuke momenten niet in terug. En omdat ik het ook geen actiefilm vond, balanceert hij op een vreemd genre. 2,5* Vooral vanwege de positief opvallende muziek.

avatar van Justinw

Justinw

Aardige film,

De cast en de locatie doen het goed. Robin Williams waar ik een tijd lang niks meer van heb gezien, doet het goed. Dat Woody Harrelson nog even meedoet vond ik ook leuk. Hunter en Robisi waren ook degelijk. Maar toch was de film nooit echt spannend of grappig. En als drama overtuigd het ook van verre.

Aardig maar niks bijzonders, 3*

avatar van Q Jones

Q Jones

Deze film was leuk om een keer te huren maar meer niet, als deze film bv in de schappen voor 4 euro ligt zou ik hem niet kopen. Het verhaal is niet echt denderend en ik moet zeggen de film heeft een leuk begin maar echt geslaagde grappen ontbreken, veder speelt Williams ook niet echt heel goed want er zit geen liefde in zijn personage de enige die leuk om de hoek komt is Woody Harrelson maar hij heeft te weinig speeltijd om de film te redden. Tip kijk Man of the Year die is vele malen beter

avatar van scorsese

Aardige zwarte comedie met een nogal wit uiterlijk. De film probeert wel erg veel op Fargo te lijken, compleet met het winterse landschap. Het verhaal is niet hilarisch, maar wel leuk genoeg. En hier en daar had het best wat kkorter gemogen. De personages zijn behoorlijk overdreven, maar dit is niet storend in een film als deze. Gelukkig valt het einde zeker niet al te snel te raden en is de cast ook leuk met aardig wat bekende namen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Fijn filmpje in de stijl van Fargo. Ook hier gaat er van alles mis in een klein wit Amerikaans stadje. De kracht van The Big White zit hem in de zeer aangename cast. Zo kon ik enorm lachen om Holly Hunter, die perfect gecast is in haar rol van de la Tourette patiënte. Ook Robin Williams kon mij erg bekoren in een voor hem onderkoelde rol van schlemiel met goede bedoelingen. Zo'n cast die goed in zijn vel zit en een meer dan aangenaam en ingetogen grappig script zorgen voor een vermakelijke zwarte komedie die erg weinig slappe momenten kent.

avatar van rep_robert

Visueel een prachtige film, mooie sneeuwlandschappen worden laten zien met een sfeervol muziekje op de achtergrond.

Het verhaal is lekker idioot, maar komt niet altijd even goed uit de verf(waarom is Harrelson bv 5 jaar verdwenen?) en je mist hier en daar de diepgang.

De film zelf heeft humor dat je net moet bevallen, ik vond het prima te pruimen. Vooral de dialogen tussen Hunter en Blake Nelson zijn zeer amusant. Verder nergens echt heel onderscheidend, maar door de bekende cast valt het prima te bekijken.

avatar van 606

Toch best een aardige film met af en toe geinige momenten.

Verhaal is leuk maar soms mis je wat info.

Acteurs waren prima.

avatar van Lennert

Lennert

Onevenwichtig, maar toch hartverwarmend tegelijk. Het grootste probleem is dat de komische aspecten weinig subtiel zijn en zoveel malen beter hadden gekund (boeven die niet direct uit Suske & Wiske stripboeken lijken te komen bijvoorbeeld) om de film naar een hoger niveau te tillen. Uiteindelijk is het toch het drama aspect met een realistisch acterende Williams wat de film voor mij zo interessant maakte. Dat mensen Hunter vervelend vonden kan ik me nog enigszins voorstellen, maar tegelijkertijd vond ik haar erg goed spelen.

Het concept was voor mij beter uitgewerkt geweest als men zich meer had gefocust op thriller en suspense. Al met al zeker niet slecht, had alleen gewoon beter gekund.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestig. Had gerekend op een Robin Williams show, maar gelukkig krijgt de rest van de cast ook genoeg kans om te schitteren. Van Ribisi tot Nelson tot Hunter, ze doen het erg leuk. En Williams zelf speelt overigens ook alleraardigst. Enkel de rol van Lohman was vrij zinloos, als je het mij vraagt. Geen straf om naar te kijken, maar zag de toegevoegde waarde niet echt. Gelukkig hoeft de film het niet zozeer van zijn geniale plot of script te hebben. De film bevat een portie geslaagde zwarte humor, de typetjes zijn geestig en visueel was het ook bovengemiddeld. De briljante plaatjes bleven misschien uit, maar al met al was The Big White toch een alleraardigste komedie.

Beter dan ik had verwacht. 3,5 sterren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Fargo look-a-like met opvallende karakters en een paar leuke vondsten. Verhaaltechnisch had er nog wat gesleuteld mogen worden want niet alles sloot even goed aan en sommige scènes hadden gerust wat ingekort mogen worden. Kleine ongelukjes bleven maar doorgaan en waren niet altijd even geslaagd. Het syndroom van Tourette vond ik ook niet veel meerwaarde bevatten. De cast brengt het er gelukkig goed vanaf.

avatar van K. V.

K. V.

Deze had 'k al een tijdje liggen en me er eens aan gewaagd. Het was geen haha komedie, maar heb me er toch mee geamuseerd. 'k vond het toch eerder een drama/misdaad/komedie, maar alles is nooit echt extreem.

De cast deed het niet slecht en het verhaal verveelde niet. Verder zag de film er prima uit.

Een leuke film om eens gezien te hebben, geen toppertje, daarvoor blinkt hij te weinig uit in z'n genre, maar toch wel het bekijken waard.