Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Mark Mylod
Met onder meer: Robin Williams, Holly Hunter en Giovanni Ribisi
Releasedatum: 27 oktober 2005
Plot The Big White
"When you need somebody, anybody will do."
Paul Barnell is een klungelende reisagent met een zieke vrouw. Zijn vrouw lijdt aan het syndroom van Tourette en Paul hoopt dat een verhuizing naar een warmer oord een oplossing kan bieden voor het ongecontroleerd vloeken en schelden van zijn vrouw. Probleem is echter dat de familie niet echt kapitaalkrachtig is maar niet getreurd. Paul bedenkt een plan en steelt een lijk wat een foute ingeving blijkt. Zeker als twee huurmoordenaars het lichaam komen opeisen.
Paul Barnell
Tiffany
Cam
Mr. Branch
neo
Heerlijk no-nonsens komedie met een Robin Williams die wapens te handen neemt, geslagen wordt en ook nog eens zelf er flink op los mept. Hunter is ook enorm grappig. 3.5 sterren
Moviestar
Had inmiddels wel een reactie van RWL verwacht na het zien van de film
......
neo
Zie een andere site vermoedelijk
Ribisi hoefde zich bijna niet te camoufleren in dat landschap, wat een witte kop!
RWL
Ja, een review ga ik vanavond schrijven. Ik moet wel met een goede op de proppen komen, want hij gaat verstuurd worden naar een aantal acteurs in de film, financers en de productie maatschappij. Ik zal hem ook m'n site plaatsen, maar om hier ook nog een review plaatsen lijkt me niet nodig. Men weet hier toch wel wat ik erg van vind/vond.
Die bestaat nog niet!
Er zijn nogal wat problemen bij de distributeur, dus de promotie van de film loopt wat achter. Moet zeggen dat RCV perfect weet te roeien met de riemen die het heeft.
Esteban
Als die inderdaad op 27 oktober in de zalen komt mogen ze zich toch wel haasten. hij draait trouwens op het filmfestival van Gent in Belgie. (11 - 22 okt) Hij staat daar alvast op m'n lijstje.
RWL
OK, dank je wel voor de tip! Ik zal de informatie ook op m'n site plaatsen
ja, het is een zootje met deze film, echt zonde want dat is al meer gebeurd de laatste paar jaar met RW films. Nou ja, het enige voordeel is dat we Robin weer eens uit de band kunnen zien springen van woede
kakstoel
ik heb hem net gekeken en vond hem niet zo goed, beetje vaag ...2,5
mercvrivs
Ik vond het een schitterende film,hilarische scene's,
mooie omgeving!Echt een topper!!
luukg
Wat een goed verhaal zeg! Als ik het hierboven lees lijkt het echt een superidee, alleen na het kijken ben ik toch echt anders gaan denken hier over! Wat een slechte uitwerking, ik dacht dat wordt lekker lachen met het tourette syndroom maar helaas, viel zwaar tegen, geen een keer kunnen lachen bij deze film, was blij toen de 105 minuten over waren.
Krijgt 2** van me, omdat het verhaal leuk bedacht is
Crazy~Dutchman
hartverwarmende film.
Mooi verhaal, vaak grappig, soms droevig.
Een van betere films die ik de laatste tijd gezien heb.
gantor
het was een treurig gebeuren, regelmatig afgelost door een humoristisch moment. Dit gaf de film wel iets. Doch er bleef iets vaag overhangen, waardoor voor mij een *** een juiste weergave lijkt.
RWL
Waarom vaag? Ik heb meer mensen dat horen zeggen...maar begrijp niet waarom deze, qua verhaal, eenvoudige comedy vaag is.
Misschien heeft men hier een gedownloade versie gezien en is het engels misschien iets te gebrekkig...of is het echt iets dat met de film zelf te maken heeft?
gantor
De film is geen complex iets, wat zeker niet als minpunt moet beschouwd worden. Het is een éénvoudig gebeuren! Doch samen met de nodige tristesse, het grauwe weer en de soberheid zorgen zij voor een gevoel dat je de hele film hebt. Het geeft je een gevoel van vaagheid. Er hangt iets grijs over de hele film.
Dit is echter een gevoel, dat natuurlijk persoonsgebonden is. Dus niet iedereen zal hetzelfde hierover melden. Het gaf mij echter deze emotie.
RWL
En? Heeft iemand de film op het festival van Gent gezien?!
Was er een opkomst daar?
De release in Belgie is uitgesteld, van 16 nov. naar 28 dec. De amerikaanse release lijkt een 2006er te gaan worden. Daarmee lijkt NL dan ook het land te zijn waar de film als eerst als reguliere bioscooprelease gaat draaien. Mogen wij ook es
Hmm, misschien moet ik Robin dan maar eens uitnodigen om naar de premiere hier te komen...
Zondag draait de film nog eenmaal in Gent.
orangenleede
Hele leuke film. Ik vind een film met Robin Williams altijd goed. Ik snap niet wat jullie er vaag aan vinden
gondwana
Iets te Fargo-achtig. Luchtiger wel. Holly Hunter steelt de show eenmaal in beeld. Goeie film.
50tal mensen in Gent op zondag. (in de zaal welteverstaan)
minketijsen
Een zes voor deze film, het is niet echt lachen wel dat stukje dat ie een lijk in de koelkkast trapt, verder een leuk maar niet erg spannend en humorvol verhaal, zulke film mogen echt niet in de bioscoop komen, daar zijn de prijzen te duur voor.
RWL
op www.robin-williams.net/filmography.htm[/url] --> The Big White (2005)) of gewoon bij RCV...waar ze de link naar de trailer steeds veranderen, vandaar dat de link naar de trailer op veel site weer verwijderd is.
.mov bestand van ruim 25Mb groot, dus kan even duren voordat ie geladen is...
RWL
Ongekend, dit heb ik nog nooit meegemaakt!
De trailer staat nu ruim een week op m'n website en ik kreeg daar vandaag een vraag over van de productiemaatschapij van de film. Zij hebben zelf geen trailer en vragen dus aan mij of ze er een copy van kunnen krijgen
. Nou ja, ben ik nou zo goed bezig met het promoten van de film of zijn zij gewoon een stelletje amateurs?! Ze hebben de film nota bene zelf gemaakt/gefinancierd! Ik snap er geen hout van.
RWL
Net telefoontje gehad van ze en weer erg veel wijzer geworden
. In the US begint het nu ook een beetje te lopen. Omdat ik ze nu toch aan de lijn had, heb ik maar meteen een zooi info gevraagd en o.a. naar de soundtrack gevraagd.
Er wordt aan gewerkt en er zal misschien/waarschijnlijk (ze durven niets met zekerheid te zeggen) een CD aankomen. Iig gaan ze kijken wat er mogelijk is, want ze waren wel met me eens dat de muziek ongelooflijk goed is.
Haha, misschien zit ik toch nog in Winnipeg ergens dit jaar, want ook daar waren ze wel over te spreken. Nog even afwachten.
Volgende week een officieel persbericht en dan zal alle info dus officieel zijn (distributeur...heb daar ook nog andere "inside" bronnen voor
, de US release date en misschien maken ze wel iets bekend over de soundtrack). In ieder geval, geweldig nieuws.
Oebie
Ik had niet zoveel verwachtingen van de film maar moet eerlijk bekennen dat ik het een leuke film vond. Heb af en toe met een glimlach op mijn mond zitten kijken.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

One Hour Photo
Drama / Thriller, 2002

Belle
Drama, 2013
ontvoeringhuurmoordenaarbusinessmaninsurance fraudmoordalaskadonkere komedietourette syndromelife insuranceinsuranceinsurance agentfrozen body