Bean (1997)
Geregisseerd door: Mel Smith
Met onder meer: Rowan Atkinson, Peter MacNicol en Pamela Reed
Releasedatum: 10 juli 1997
Plot Bean
"One Man. One Masterpiece. One Very Big Mistake."
Bean werkt in een Brits museum, en zijn bazen willen hem ontslaan omdat hij telkens slaapt onder werktijd. Hij wordt echter naar Amerika gestuurd, naar een klein museum in Los Angeles om precies te zijn, waar hij de presentatie van een nieuw schilderij moet doen. Hij weet hier echter niets van af...
Mr. Bean
Lieutenant Brutus
Detective Butler
Walter Merchandise
Lola3
Beter dan verwacht maar toch nog altijd redelijk flauwe humor, maar zijn smoelen zijn wel hilarisch
xenne
raar dat hier nog geen stem stond, heb hem minstens al 3x gezien. ongelooflijk trouwens hoeveel herhalingen ze deze week op tv tonen. Bean is op sommige momenten goed op dreef in deze film, maar het verhaal stelt niets voor. eigenlijk een overbodige film, je kan beter de series kijken met Bean. toch zorgt hij op zijn ééntje voor een nipte 2½
Dragoon
toen ik hem voor het eerst zag heb ik wel erg moeten lachen. Met dat schilderij bijvoorbeeld. En toen dat schilderij geshowd werd aan de mensen. HAha!

ericos
Heb me ook helemaal krom gelachen bij deze film vroeger..!
Mr Bean is geweldig!! Binnenkort zijn nieuwe film..
krc 4ever
Deze film stelt niks voor tegenover de serie. De echte mr bean- fans zijn teleurgesteld
seanpuffy
heb deze film al veel gezien en hij steekt nooit tegen is echt wel megagrappig mr bean:p:p
Martinator
ik vind dit echt een verrasend laag gemiddelde ik heb soms echt suf gelachen bij deze film en hoewel sommige dingen gewoon uit de serie zijn overgenomen verbaas ik me tog over dit laage gemiddelde dit is gwoon een grappige film met de altyd komische mr bean.
mu$ic
leuke film, vooral het einde is grappig,
trouwens, klopt de hoes wel? ik heb een andere
Purmerend
Dit is de filmposter en jij hebt waarschijnlijk de dvd en die zijn meestal verschillend.
-jack_sparrow-
Je zou die filmposter maar boven je bed hebben hangen zeg...
hahahahaha
tukkerstein
Deze film is vele malen beter dan deel 2. Het einde van deze film is supergoed, en er worden ook goede grappen in de stijl van bean gemaakt. Verhaal is ook leuk. Hoewel het zeker beter had gekunt komt deze film toch wel dicht bij het niveau van de originele televisieserie.
sakiefg7
Dit is zo'n grappige film!
vooral met dat schilderij geweldig bedacht complimenten, ik vond alleen sommige stukjes een beetje minder maar toch blijft dit een hele grappige film!
%%%%%%
Vond wel een grappige film! Het verhaal was wel wat minder.
Maar er zitten wel leuke stukken in. 3 sterren
JohnWilliams
Hele erge grappige film, beter dan Mr. Bean's Holiday heb ik gehoord.
Theatertje
Slechte film, maar het komt omdat ik de film zo vaak gezien heb dat ik er nu slecht over denk. 1.5 sterren.
Leland Palmer
Eerste keer is leuk, maar die kop van Bean begint na een tijdje te vervelen en je begint je erg te ergeren aan hem....
JohnWilliams
Vind deze film juist WEL goed, blijft de beste uit Atkinson's carriere.
Gioia221
Ik vond de film echt geweldig **** sterretjes
Waarschijnlijk heb ik dan gewoon flauwe humor
Maar er zijn mensen hier die reageren op de film na dat ze hem 6 keer hebben gezien, het is de bedoeling (dacht ik) dat je je mening geeft als je de film voor de 1e keer hebt gezien.
Is niet zo gek dat het gemiddelde dan omlaag gaat :S
tn2543
De film is wel leuk, maar ik vind de tv series echt zoveel keren beter. De film is erg grappig maar ik vind het toch een beetje flauw af en toe. 2,5 van mij.
maurickcollege
Het is geen super film, maar heb wel een paar keer in een deuk gelegen, Mr Bean blijft meesterlijk
***
ronengel
Ik heb bij deze film constant het gevoel dat ik zit te kijken naar het Amerikaanse compromis van de serie. En dat is het natuurlijk ook.
Een compromis is nooit spannend.
Hankster
Heeft in mijn ogen niets met de serie te maken. Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als ronengel hierboven; het doet te Amerikaans aan.
Kisje
En toch vind ik deze Bean-film beter dan de sequel.. Hier vind ik het verhaal beter en de humor ook.
jumpstylemovie
haha is wel leuk
vervolg is wat minder leuk dan deze
3.5***

Ronja Rövardotter
Avontuur / Fantasy, 1984

Manufactured Landscapes
Documentaire, 2006
parijs, frankrijklonden, engelandcaliforniëluchthavenvaultdestroymuseumarts and culturechaosrepair clumsy fellowguardarts experthost familydamageposterartwork schilderenfarceziekenhuislos angeles, californiëattractieparkteenage rebellionlaxative