• 9.378.898 stemmen

Met onder meer: Daan Schuurmans en Hanna Verboom

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 oktober 2004

Plot Snowfever

Op vakantie kan je zijn wie je wil zijn. Op wintersport zonder haar ouders gaat de aanvankelijk dromerige en verlegen Nicky helemaal los. In navolging van haar populaire vriendinnen Max en Sam, stort ze zich in de hevige concurrentiestrijd om de populaire snowboardleraar Ryan. Daarbij dreigt ze de vriendschap kwijt te raken met Eef, haar dikste vriendin - letterlijk en figuurlijk. Ook riskeert ze de liefde van de jongen waar ze echt om geeft: Ryan's jongere broer; Erik. Op het Oostenrijkse nieuwjaarsbal is Nicky in haar weelderige Sissi-jurk het prinsesje dat ze altijd al heeft willen zijn. Maar dan realiseert ze dat ze zichzelf is kwijtgeraakt om tot daar te komen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Sonny Black schreef:

De Nederlandse cinema heeft weer een stap achteruit gezet met deze rotslechte film 1*

Slaat nergens op. Waarom ga je hier in hemelsnaam naar kijken, ik walg ook van GTST. Daarom kijk ik er niet naar. Evenals deze film.

En dat heb ik natuurlijk met films uit elk ander landje ook.

avatar van De GeuS

De GeuS

Sonny Black schreef:

De nederlandse taal ook....

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Heb je nog wat anders te doen als nederlandse taal te verbeteren... haalde enkel de bewoording aan die Goldschmitz aan deze film verbond.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Hij verbetert de nederlandse taal helemaal niet, knul.

avatar van Sonny Black

Sonny Black

hij verbeteert mijn nederlandse taal, althans dat denkt hij.. dork

avatar van Idol

Idol

ik heb me er eerlijk gezegd best mee vermaakt

avatar van kimz

kimz

voor een nederlandse film best leuk, geeft wel een lekker apres ski sfeertje (heb meteen zin om te skien)

en die Hanna Verboom, mmmmm..... yammie

just my $0.02

avatar van Flash1494

Flash1494

Voor een nederlandse jongeren film, vond ik hem wel geslaagd. Natuurlijk komen de vaste cliches en het voorspelbare eind overeen met mijn verwachtingen. Maar voor de rest is het nog leuk om aan te zien. De acteurs zijn goed gekozen. (Hanna Verboom ). 2.5 ster

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Waarom blijft nederland toch van die klootfilms maken, neem snowfever, voorspelbaar, ongeloofwaardig (hoewel dat geen minpunt hoeft te zijn) daan schuurmans(jongen kies een ander beroep, je kunt niet acteren) Ook met een laag budget kun je toppers maken (soldaat van orange, Van god los) Waarom tog steeds weer deze kwelling. 0.5*

avatar van Oliver

Oliver

Fantastische film, zeer zeker de moeite waar en prachtig acteerwerk van Egbert-Jan en Daan Schuurmans en Hanna Verboom en Eva e.a. Echt de moeite!! 5*

avatar van krabat

krabat

Snowfever en Pista! ik snap er niets meer van, waarom is zoveel van Nederlandse bodem zo slecht?

avatar van gotti

Omdat je de goeie films niet gezien hebt.

avatar van Wouter

Ook met een laag budget kun je toppers maken (soldaat van orange, Van god los)

Soldaat van oranje was hartstikke duur.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Wouter schreef:

Soldaat van oranje was hartstikke duur.

Voor Nederlandse begrippen misschien ja, wat ik probeer te zeggen is het volgende; voor een nederlandse film zullen nooit vergelijkbare budgetten komen als voor hollywood films. Er zullen best dure nederlandse films zijn, maar dan zijn ze voor nederlandse begrippen duur en niet voor internationale begrippen. als je vervolgens toch met dat budget een topper weet te maken die zich kan meten met internationale miljoenen producties neem ik mijn petje af.

avatar van krabat

krabat

gotti schreef:

Omdat je de goeie films niet gezien hebt.

Dat heb je mij niet horen zeggen, het is alleen makkelijker om slechte films op te noemen, omdat deze talrijker zijn

avatar van Wouter

Dat is natuurlijk overal zo.

avatar van RRT

RRT

Pretentieloze puberfilm. Acteerwerk niet altijd even goed. Is wel degelijk een markt voor, en bedient die markt ook. Is als film voor die doelgroep, m.i. dan ook 2,5* waard.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Heb er maar gedeeltes van gezien maar de stukken die ik heb gezien vond ik echt buitegewoon saai. ben Ook geen costa fan, zal het wel aan liggen.

avatar van glannestino

glannestino

Deze film kan alleen voor een beetje vermaak zorgen als je hem kijkt met een paar vrienden, en een paar kratjes. Dan worden sommige grappen toch wel een beetje grappig. Maar als je de film gewoon nuchter bekijkt, kan ik hem niet meer dan 1*geven

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Nou omdat iedereen zei dat deze best meeviel gister toch maar gekeken, had ik het maar niet gedaan, vergeleken bij dit is Costa een meesterwerk, erg slecht noor.

avatar van Purmerend

Purmerend

Dat Snowfever liedje leek wel een nagemaakt Elvis nummer, de king onwaardig. Ik ging deze film met zeer lage verwachtingen kijken, en dan zijn er slechtere films. Sommige woordspellingen waren wel geinig. 1,5*

En Mars is niet de enige ook Intersport en Durex waren van de partij.

avatar van Black Power

Black Power

Was niet eens zo heel slecht, maar is echt zo'n film die de ouders laten zien als de kids op ski-vakantie willen!!!! Waren wel grappige dingen in!!!!

avatar van (Syn)

(Syn)

Tja, Costa op de piste...

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

doe mij maar costa!

vond het de 1e vijf min. al heel erg.

want ik vond de film gewoonweg slecht!

niet zo heel erg slecht geacteerd,

maar verder nee.

avatar van koreaan

koreaan

Doe maar geen Nl films van dit genre? Persoonlijk vond ik deze film niets hebben. Weinig verhaal sfeer enz. Totale verspilling van je eigen tijd.

avatar van otherfool

otherfool

Lachwekkend, maar eigenlijk in- en intriest prul met een standaardverhaaltje en zwak acteerwerk, maar dat mag eigenlijk niet eens meer een verrassing heten. Zeker niet als de regisseur ook nog eens verantwoordelijk is voor Liever Verliefd, ook al zo'n drama...

Het enige goede wat Snowfever heeft te bieden is de snowboardscene op Charlie Big Potato. En dat is het dan wel. 1*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een bagger allemaal zeg, kan er geen goed woord over kwijt, ze bewijzen weer dat nederlandse films niks zijn..

Daan moet weg met zijn hoofd, bah bah...

avatar van gotti

Vond Daan juist één van de beteren in de film. Verder weinig goeds te melden overgens, behalve de verbluffende montage dan...

vind het een leuke film vooral daan schuurmans en egbert jan weber, ik ben een grote fan van ze heb die film, gister nog gezien vond het wel aardig

avatar van ProxxiM

ProxxiM

Ik weet niet waarom er zoveel mensen zitten te zeveren dat deze film slecht is, ik vond het best meevallen.

Steeds als ik niet wil slapen ga ik gewoon deze film kijken. Het acteerwerk is ook zo slecht nog niet, alleen heb ik het idee dat ze voor het snowboarden wel stand-ins nodig hebben, wat dan wel weer een beetje slecht is, maargoed, acteurs blijven acteurs.

Ik doe wat ik zelf wil, ik geef deze film 4,5 punten.