• 9.377.249 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 13 november 1986

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Trouble in Mind

"Drugs, sex, crime… Rain City has it all. Here everyone gets what they want — or what they deserve."

Hawk (Kris Kristofferson) is net uit de gevangenis en hij is op zoek naar rust. Hij hoopt die te vinden in het café van Wanda (Geneviève Bujold), een ex-geliefde. Maar of hij die ook zal vinden...? Op hun pad komt een jong stelletje.

avatar van Wouter

Een beetje vreemd, maar wel lekker.

avatar van patang

patang

Toch enigszins vreemde film. Carradine verandert plotseling in de film in een soort travestiet.

Bloedige, onverwacht, harde scenes. Veel hoeren met voornamelijk blote borsten.

Maar ook een psychologisch drama van een man die na jaren uit de gevangenis naarstig op zoek is naar genegenheid (van een vrouw).

avatar van Ludo92

Ludo92

Sfeer sfeer sfeer.

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

De film doet het voorkomen alsof we met Hawk mee moeten leven, de coole gast die uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Alle andere personages zijn idioten. Feit is echter dat Hawk een egoïstische eikel was. Hoe dat jonge grietje hem aanbad was moeilijk te geloven. Alle bad guys waren sowieso idioten. Verhaal had niet veel inhoud. Al met al een zeer matig filmpje.

avatar van ZAP!

ZAP!

"There's always a war somewhere."

De film is ge-set in een lichtelijk dystopische stad genaamd Rain City (en dat kan je dan het beste filmen in Seattle) en heeft een aantal aardig bonte personages all over de place. Kristofferson ziet er soms uit als een magere Orson Welles met z'n grote hoed en jas. Carradine verandert doorheen de film langzaamaan in een Brian Setzer on acid en er zijn nog wat meer normaal uitziende mensen, maar ook plenty weirdos. Een tijd lang vroeg ik me af waar het allemaal heen moest; personages doen nogal wat onlogische dingen en Hawk was bij momenten gewoon een nare vent (de verkrachting van Wanda), ook al is er die zware innerlijke strijd die ten grondslag ligt aan zijn gedrag.

Het is allemaal wel te doen een tijd lang, maar dan gaat de film in een hogere versnelling, met wat bloederig geweld, een werkelijk absurde en geweldige shoot-out en net de juiste accentjes in de finale uitkomst (Hawk is de redder, maar vertrekt toch en Coop leert een lesje, maar gaat toch het leger in). Niet wat ik verwacht had, maar wel op z'n plaats.

Het drama in de film voelt niet erg oprecht aan, maar heeft wel een speciale plek in het geheel in dit werkje met een knipoog en een bijpassende kitscherige atmosfeer (saxofoon is hier wél okay en op z'n plaats). Misschien het beste te bezien als een soort van (anti)superheld sci-fi flick met love story, dat de overgang van de '70s naar de '80s wil belichten.

Een nette zeven.