• 9.369.461 stemmen

The Devil's Rejects (2005)

Horror / Actie | 109 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: William Forsythe, Sheri Moon Zombie en Sid Haig

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 november 2005

Plot The Devil's Rejects

"Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them."

Na een spectaculaire schietpartij met de politie gaan een paar leden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sheriff Wydell, een eerder slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten...

Captain Spaulding / James Cutter

Gloria Sullivan

Officer Ray Dobson

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Sterke film! Geen Horror maar keiharde thriller/actie! Sid Haig in de rol van foute clown is echt fantastisch!!

avatar van congo

congo

Met The Devil's Rejects toont Rob Zombie een leuke combinatie van roadmovie en horror wat toch best wel goed tot z'n stand komt. Toch blijft ik dit een beetje een teleurstelling vinden: er wordt nauwelijks echt spanning gecreëerd. Ja vooruit dan: het einde heeft wel zieks, spannends en verontrustends maar daar blijft het dan ook bij. Toch is dit een erg vermakelijk horrorfilmpje van Rob Zombie met een paar leuke en verontrustende kills/happenings, en ook nog paar schitterende dialogen. Maar een modern horror meesterwerk vind ik het dan weer niet.

avatar van Lennert

Lennert

Mijn eerste Rob Zombie film en naar wat ik begrijp ook een vervolg. Dat maakt het wat moeilijk om de film compleet op waarde te schatten, omdat ik geen idee heb of dit werkje in vergelijking met het eerste deel House Of 1000 Corpses wel of geen eer doet aan Zombie's stijl. Op zichzelf kan ik in ieder geval zeggen dat The Devil's Rejects een heerlijk absurde en bij vlagen zeer harde (en tegelijkertijd droogkomische) horrorfilm is. Het meest interessante is eigenlijk dat de familieleden niet zomaar bordkartonnen figuren zijn, maar wel degelijk een personage hebben gekregen om zich mee uit te leven. Het is dan wel geen goed karakter, maar ze hebben in ieder geval nog wel een karakter, dat maakt personages als Otis en natuurlijk Captain Spaulding zoveel malen interessanter dan de standaard badguys.

Zombie's regie is erg sterk, maar het is voornamelijk de perfect gekozen soundtrack die de beelden zoveel meer kracht geeft. Helemaal de eindscene met Freebird op de achtergrond is een prachtige combinatie van slow motion geweld en het relativerende karakter van de muziek, die tegelijkertijd de scene zoveel malen krachtiger maakt. Dat de film bij vlagen dan weer gewoonweg grof en ongemakkelijk is om te zien (zoals de aanranding in de hotelkamer), maakt het eigenlijk alleen maar beter.

Toch benieuwd hoe House Of 1000 Corpses precies is, als het net zo'n portie goed gefilmde walgelijkheid is, dan weet ik zeker dat hij me ook zal bevallen.

avatar van RuudC

RuudC

Rob Zombie staat vanaf nu wat mij betreft garant voor sterke horror met fantastische sfeerbeelden. Gaaf om te zien dat het steeds weer neigt naar een stoner verantwoord retrostijl. The Devil’s Rejects is een vreemd vervolg op House of 1000 Corpses. Het duurde dan ook even voordat ik dit verhaaltechnisch kon accepteren. Dat Captain Spaulding een veel grotere rol heeft, is een goede keuze. De vlucht van de familie Firefly heeft over het algemeen meer weg van een soort wrede roadmovie. Onderweg vallen er voldoende slachtoffers waarmee er weer genoeg gruwelijke scenes zijn.

Het acteerwerk is weer om te smullen. Rob Zombie weet een ijzersterke crew bijeen te brengen, waarvan het merendeel bestaat uit onbekende acteurs of de slechts in kleine kringen bekende horrorveteranen. Er wordt prachtig werk afgeleverd. Een fijne mix van hilarische momenten, maar later ook licht extreme horror die soms zodanig gerekt worden dat het ongemakkelijk wordt. Er wordt alleen naar mijn idee verzuimt om er een echt bijzondere film van te maken. Ik heb nog steeds geen moeite gedaan om Rob Zombies muziek te leren kennen, maar verdomme, wel heeft hij gave songs uitgekozen voor zijn film. House of 1000 Corpses blijft lichtjes mijn voorkeur genieten.

avatar van John Milton

John Milton

Ik denk dat het voor het eerst is dat ik ik een film die ik bìjna uitgezet heb na 30 minuten toch met 4 sterren waardeer na hem uitgekeken te hebben. Als ik op Icheckmovies niet iemand had gezien die meldde blij te zijn even door te hebben gezet had ik dit moeten missen.

Wat begint als een standaard ziek Hillbilly filmpje begint met iedere verstrijkende scène toch meer op je in te werken. Blijkbaar is dit een universum waar je even ingezogen moet worden. Het acteerwerk is behoorlijk goed, met name William Forsythe en Sid Haig zijn om te smullen, maar ook de andere acteurs zijn bovengemiddeld goed voor een horrorfilm. De muziek is erg fijn en regisseur Rob Zombie weet leuk met de clichés van het genre te spelen wat een aantal bijzonder memorabele dialogen oplevert en culmineert in een geweldige climax. Dit is mijn eerste film van hem maar ik zal House of a 1000 Corpses nu ook zeker een kans geven.

Wat je ook doet, zet hem niet te snel uit, hij wordt alleen maar beter!

avatar van abctje

abctje

mwoah, beetje onrealistische filmin het begin gooien ze traangas naar binnen, en ze blijven allemaal rustig overeind staan zonder enige gasmaskers, stoorde me vanaf het begin meteen al en daarna gaat t ook verder hier en daar van die het-kan-niet momenten, had beter over nagedacht moeten worden, 2 sterren

mischien leuk om een keer wegtekijken als je niks beters te doen heb maar anders ook niet

avatar van John Milton

John Milton

dat je hem kut vind kan ik me voorstellen, maar een horror die niet volledig realistisch is, is op zich toch niet zo vreemd? Michael Meyers is ook niet kapot te krijgen, net als Freddy Krueger. Ik heb daar niet echt op gelet moet ik zeggen bij een film als dit. Voor de rest had hij (na het eerst half uur) een hoop te bieden vond ik

avatar van rubenvanb

rubenvanb

wat een verrassing was dit zeg! de bad guys spelen zo sterk dat je met ze begint mee te leven.

avatar van dafoefan

dafoefan

"I'm gonna have to be taking your car today. See I have some top secret clown business that supersedes any plans that you might have for this here vehicle."

GEWELDIG!

(beste stukje van de film)

avatar van m1701

m1701

Wat een aparte film.... eerste en laatste half uur van de film waren goed en spannend

maar het middenstuk wat langdradig en af en toe zelfs saai.

Wel een hele aparte film. En die clown is echt freaky!!!! Wat een vieze mensen... bah

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Best vermakelijke film, mocht nog wel iets meer over the top. Was op sommige stukjes iets te braaf.

Filmposter dekt de lading van de film niet echt goed, heeft iemand anders dit ook?

avatar van Steefzor

Steefzor

Wat een heerlijke film, ik heb echt genoten! De muziek van Lynyrd Skynyrd maakt het einde perfect. Ik heb geen slecht acteerwerk kunnen ontdekken en wat speelde met name Otis toch heerlijk angstaanjagend. Die hele familie is zo gestoord en moordlustig en toch is Zombie erin geslaagd me medelijden voor ze laten voelen. Puik werk!

avatar van Dh PING

Dh PING

Lekker geschift en gestoord horror-werkje van Rob Zombie. Ik was zeer gecharmeerd van de prachtige locaties (een beetje Texas-achtig) en het roadmovie-sfeertje. Verder is de film ook echt bruut, af en toe denk je echt: dit is te verkeerd voor woorden, bijv. die scène in het motel. Ook weet Zombie een aantal leuke referenties naar klassieke horrorfilms te verwijzen, misschien zelfs zonder dat ie er zelf erg in heeft. Alleen blijf ik Zombie op dialoog en script gewoon een beetje oppervlakkig vinden: hij wil het maar zo edgy en heavy-metalish mogelijk maken. Op zich is dit wel geinig, maar af en toe is het teveel van het goede. Binnenkort maar eens House Of 1000 Corpses kijken: maar The Devil's Rejects vond ik al erg leuk.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Stem bij herziening verhoogd naar ****; sterke film.

avatar van Daan258

Daan258

Lekkere film van Zombie.

Leuk verhaal, prima acteerwerk, Af en toe wat gore en ook nog is wat humor.

Ook de 2e x weer goed mee vermaakt.

Lekker sadistisch filmpje. Binnenkort ook maar weer is House Of 1000 Corpses gaan bekijken.

avatar van ILDIB

ILDIB

Visueel werkelijk met momenten prachtig, verrassend soms ook, beter dan de normale slashers.

avatar van 0nno

0nno

Fantastische film, vooral vanwege de eindscene + muziek.

4 **

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

echt toppertje!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"The Devil's Rejects (2005) ".

Voor de zoveelste keer herzien zonder dat de verveling toesloeg.

mcdaktari

Het is toch onvoorstelbaar, ik heb net pas "The Devil's Rejects" gekeken, en puur om het feit dat ik er nog nooit eerder van gehoord had. Ik zag bij toeval de film staan in de top 10 van tattoobob, dus ik dacht als deze film in zijn top 10 staat zal het toch best wel een prima film zijn. En of het een prima film is, vanaf het begin is het gelijk raak. Maar ik kan nog steeds niet begrijpen dat ik deze film die toch al 8 jaar oud is nog niet gezien had. Het enige minpunt van de film vind ik dat er door sommige zwak acteerd word, maar verder is het een genot om naar te kijken. Ik kreeg zelfs sympathie voor de slechte familie. Zulke films mogen er voor mij wel meer gemaakt worden.

tattoobob

Ik ben blij dat je hem nu gezien heb mcdaktari

mcdaktari

Ik ook tattoobob, en als je nog wat titels weet van dergelijk soort films dan hoor ik ze graag.

Wie weet zijn er nog genoeg horror films die ik niet zag, deze had ik ook nog nooit gezien.

tattoobob

Ik zal het in gedachten houden mcdaktari.

Mijn voorkeur gaat uit naar horror..maar ik heb er al zoveel gezien dat ik het niet eens meer weet .

Misschien even in mijn stemlog kijken

Er zijn altijd nog pareltjes in dit genre te vinden!!

tattoobob

Er is ook een eerste deel van he trouwens!!

mcdaktari

Oke, dat wist ik ook niet, maar ik dacht al dat er misschien wel meer delen van zouden zijn.

Bedankt voor de tip en ik zal eens door je stemlog gaan kijken.

tattoobob

Ja het is de film ...the house of 1000 corpses!! geniet ervan man.

avatar van speliz

speliz

Veel horrorfilms gezien, maar deze stijgt er echt boven uit, daarom 5*****......

avatar van Joep en Max

Joep en Max

Ik deelde net een 4.5 uit aan deze film en dacht toen:

daarmee zeg ik eigenlijk dat hij nog niet perfect is.

En ik dacht vervolgens: wat vind ik er dan niet perfect aan, wat had NOG beter gekund?

Antwoord: niets, stem verhoogd naar 5.

Dit is het soort film waar de 5 sterren-beoordeling voor bedoeld is.

Meesterwerk

avatar van NikJosuf

NikJosuf

Ik zie vele mensen Sid Haig (niet onterecht) prijzen voor zijn rol als gestoorde clown, maar vergeet hier 'Mother Firefly' Leslie Easterbrook niet. Daar waar Sid met name de perfecte acteur met de perfecte kop voor zijn rol is, is haar rol (met name op het politiebureau) een knap staaltje acteerwerk dat deze B-film ver te boven stijgt.

The Devil's rejects is een van de weinige films die ik vaak, héél vaak heb gezien. De reden? Altijd als ik weer eens ergens een filmavond heb, vraag ik of mensen deze film hebben gezien. Zo niet: dan word deze gekeken. Een bikkelharde thriller met grove en absurde personages en gruwelijke horrormomentjes. Hij is niet echt eng, maar vergeten doe je deze zéker niet.

Het einde is natuurlijk ook LEGENDARISCH.

De reden van mijn enthousiasme is ook dat dit een vrij onbekende film is, en juist daarom altijd zo goed in de smaak valt. Mits het genre voor de doelgroep en interesse gepast is uiteraard.

Films sterren geven doe ik nooit omdat ik daar het nut niet van zie, maar als ik mijn toch wel behoorlijke repertoire ooit een rating zou geven zou deze als een van de enkelen de hoogste rating krijgen.

Een absolute aanrader.