Genre: Horror / Actie
Met onder meer: William Forsythe, Sheri Moon Zombie en Sid Haig
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 3 november 2005
Plot The Devil's Rejects
"Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them."
Na een spectaculaire schietpartij met de politie gaan een paar leden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sheriff Wydell, een eerder slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten...
Captain Spaulding / James Cutter
Roy Sullivan
Gloria Sullivan
Officer Ray Dobson
FillumGek
En ook deze nog eens herzien, ook al weer de zoveelste keer. Zit net iets van de topscore af maar blijft een meesterwerk. Briljante vertolkingen en toch weer met kippenvel naar het einde zitten kijken. Perfectie.
In het weekend nog eens de making of kijken, al duurt ie wel liefst 2,5 uur...
Tonypulp

Shame
Al ben ik reuze benieuwd wat ie in gedachte heeft. Prequel zou leuk zijn, maar dan nog voor House. Zolang ze de acteurs maar behouden.
Maar goed, nog lang niet aan de orde dus...
FillumGek
Erg vette making of die werkelijk op élke scene in gaat. Van rehearsals, tot aan setting en make-up department. Zombie komt als zeer bekwaam regisseur over. Toch jammer dat het flink is misgegaan met The Lords of Salem (maar eens herzien).
Left4Dead
Een heerlijk werk van Zombie. Heb afgelopen dagen de twee delen Halloween van zijn hand weer eens bekeken en dat smaakte naar meer. Dus deze ook maar weer eens van stal, destijds had ik er 3.5** voor over en wat zal hij dit keer waard zijn?
Prachtig begin waarin duidelijk wordt gemaakt wat de Rejects nu echt zijn, een stel psychopaten en dit maal on the loose. Sheriff Wydell jaagt op ze met al zijn wraak. Leuk verhaal wat een soort road trip wordt waarbij een spoor van ellende achter wordt gelaten.
Simpel verhaal denk je en in principe is dat ook zo. Echter is alles zo interessant ingekleed dat soms gewoon je mond open valt van verbazing. Ongure typen zo gek als een deur, smerige hideouts en veel geweld, dat vat het wel samen.
Het script is fantastisch, het is vaak lachwekkend en bruut tegelijkertijd. De casting is ook geweldig, vele van de acteurs (m/v) worden vaker door Zombie gebruikt en dat werkt. De chemie is overal te voelen en de film glijdt letterlijk heerlijk van de tv.
Het is donker, guur en abject maar heerlijk om in te duiken. Vooral het inbred-redneck-idee achter deze film, iets wat Zombie graag doet, doet het hem weer. De karakters zijn subliem, neem nou alleen Captain Spaulding eens. Een smerige bastard en wannabe clown met zijn eigen tvprogramma. Heerlijker kun je ze niet bedenken!
Een aanrader en het beste werk van de regisseur. Moet één ding toegeven en dat is dat zijn laatste twee producties mij niet te pakken hebben gekregen. Wordt tijd dat de man weer een goed bezig gaat want hij heeft er een neusje voor.
Mijn 3.5** blijven staan maar de prent leunt tegen 4**.
Tarkus
Uitstekende, maar zeer gewelddadig en bloederige film.
Als je geweld wil zien is deze film zeker een aanrader, die niet voor gevoelige zielen is bestemd.
William Forsythe, waarvan ik lang niet meer iets had gezien, speelt hier weer prachtig. Maar ook alle andere acteurs zijn werkelijk goed in hun rol, al zijn het dan niet moeders mooiste.
En wat een soundtrack, de beste blues- en rocknummers hoor je hierop.
Wie tegen een litertje bloed meer of minder kan, kijken maar hoor !!!
Het resultaat wanneer je wordt overreden door een 40-tonner krijg je hier te zien...
Blijft wel een goede film, maar heb ondertussen al veel bloederige films gezien waaraan deze niet kan tippen.
Maar was leuk hem eens opnieuw te zien .
Picker
Onbegrijpelijke hoge rating!!! Wat een slechte film! Het is sowieso niet mijn favoriete genre maar ik heb zeker wel betere films gezien, met een lagere mm rating.
tattoobob
Tis geen onbegrijpelijke rating....als 80% deze film goed vind en jij bij de andere 20% hoort is het toch normaal dat de film hoog score maakt....
Heel logisch hoor.
Heel vaak is het ook zo dat mensen een film een laag cijfer geven terwijl het hun genre niet is.....heel appart vind ik dat en gelukkig stem ik niet op die manier.
Picker
Ik heb deze discussie al eerder met je gevoerd tattoobob ( bij een andere film ) en ook toen aangegeven dat ik een film beoordeel op hetgeen dat ik zelf zie en ervaar.
Horror is inderdaad niet mijn favoriete genre, dat klopt. Maar dat wil niet zeggen dat ik dan nooit een horror kan/mag kijken toch? Ik heb immers wel ééns horror films gezien die ik erg goed vond.
Dus als ik een horrorfilm tegen kom en het verhaal spreekt mij aan en de rating is bovengemiddeld dan ga ik ervoor. Soms pakt dit goed uit, soms niet. Zo kijk ik allerlei genres.
Dus ik vind het appart dat jij mijn manier van stemmen raar vind. Ik kan me nog herinneren dat jij bij Evil dead deel 3 louter omdat iemand er iets op aan te merken had jouw stem verhoogd had naar 5 sterren, en dit ook letterlijk zo verwoordde? Gelukkig stem ik niet op DIE manier.
Insignificance
dat ik een film beoordeel op hetgeen dat ik zelf zie en ervaar.
Misschien een idee om daar dan iets over te zeggen in plaats van in anderhalve regel de ratings (twee keer) aan te halen.
Picker
Dat had gekund ja. Ik had ook alleen kunnen stemmen zonder iets te zeggen over de film. Allemaal mogelijk en allemaal toegestaan.
In dit geval koos ik ervoor om mijn onbegrip over de rating te uiten.
HALVE TAMME. (moderator series)
In dit geval koos ik ervoor om mijn onbegrip over de rating te uiten.
Ik zeg helemaal niets over wat wel en wat niet toegestaan is.
Ik zeg alleen net als jij wat ik ergens van vind...ik zeg wat ik denk en als jij je daarbij aangevallen voelt..hmm dat is niet mijn insteek.
Ik bedoelde ook alleen maar te zeggen dat ik soms een film waarvan ik niet van het genre hou...toch een redelijke goed cijfer kan geven omdat er uitstekend acteerwerk in zit en dat de film er goed uitziet enz enz
Wat iedereen doet moet hij natuurlijk zelf weten
Picker
Helaas was dit bij deze film niet het geval, ik vond het acteerwerk zwaar onder de maat, ik vond de film er niet goed uitzien...gezien de relatief jonge leeftijd van de film kwam het op mij erg ouderwets en slecht over. Misschien bedoeld? Maar niet mijn ding. De cast stond me ook verschrikkelijk tegen, had met geen enkele speler een klik. Insignificance
In dit geval koos ik ervoor om mijn onbegrip over de rating te uiten.
Het een sluit het ander niet uit. Met zo'n stevig statement zijn een paar argumenten, naast toegestaan, natuurlijk wel wenselijk. Maar goed, die staan er inmiddels. Nu is het in ieder geval duidelijk(er) waarom het niks voor je is. En dat kan, niks mis mee.
Was dat hier het geval? Want de plotomschrijving hint meer naar nuttig geslacht dan drama/verhaal.
Het speelt zich af in de zeventiger jaren, misschien is dat het.
Picker
Ik had gehoopt op een soort wraak verhaal ala I spit on your grave, waarbij je ( athans IK
) door het gebeuren sympathie krijgt en hierdoor het geslacht meer rechtvaardig vind.
Nah, doelde meer op de beeldkwaliteit, beetje goedkoop. Lastig uit te leggen, maar niet echt strak.
Mischien was het de bedoeling, Rob Zombie doet dit vaker geloof ik?
Ik hoef absoluut niet niet een film vol met Wehkamp modellen hoor begrijp me niet verkeerd, maar wat een pens vol met lelike mensen in deze film.....verschrikkelijk...
En van Danny Trejo ben ik ook geen fan dus dat viel ook ff tegen toen ik hem zag.
Picker
Nee, het eerste deel nog niet gezien maar begrijp dat het dezelfde familie is?
FillumGek
Nee, het eerste deel nog niet gezien maar begrijp dat het dezelfde familie is?
Picker
Moet ook eerlijk zeggen dat ik aan de hand van de titel en het verhaal niet wist dat ik aan een deel 2 begon...kwam ik eigenlijk pas achter toen ik hier door de berichten ging. Maargoed, ik denk dat ik deel 1 maar ff oversla
tattoobob
Je bent niet de eerste hoor
Het was eigenlijk meer gericht naar de geweldige scene in de film waarbij Sid Haig (als clown) even van auto gaat wisselen.
What's the matter "Picker" don't you like clowns ? Why ?, don't we make you laugh, aren't we fuckin' funny ?
buffalotid
Topfilm. Die slotscène, met het prachtige Free Bird, maakt het absoluut af.
ErikP
Tja. Misdaad, thrillers zijn helemaal mijn ding. Afgaande op de korte omschrijving sprak deze film me erg aan. Maar na een minuutje of 10 stopte ik de film om ff te overdenken of ik de rest nog wel wilde zien. Ik kan me toch wel goed voorstellen dat mensen het juist geweldig vinden. Het is bepaald niet standaard. Het is enorm over the top. Sommigen zal dat aanspreken en sommige juist niet. Het deed me op een bepaalde manier een beetje aan het werk van Tarrantino denken. Dan niet zo zeer de kwaliteit maar meer dat alles wel heel erg over the top is en het gegeven dat ook hier gekozen is voor hele specifieke typetjes. Sommigen zullen dat geweldig vinden en anderen vinden het maar niks. Ikzelf ben er niet kapot van, maar was wel genoeg gegrepen om het toch verder te kijken.
Matige film over een moordende familie die achterna gezeten wordt door de politie. De film begint op zich wel goed en ziet er ook wel goed uit (het ademt wat jaren '70). Maar naast de gestoorde personages en een flink portie geweld heeft de film verder niet al te veel te bieden en wordt het al redelijk snel wat eentonig.
housemoviewatch
Fantastische film. Aparte style over een aparte familie. Goed geacteerd mooi opbouwend en met een vleugje humor. Heerlijk!

3 from Hell

Pusher
Misdaad / Drama, 1996

Grindhouse
Horror / Actie, 2007
sadisticbrandsheriffpremie jagerbordeelmotelexploitatieaxsadismepsychopaatrondritvervolgmoordrampageantisocial personality disorder seriemoordenaarmartelenlijkwreedheidmaniacpsychotronicax