• 9.378.471 stemmen

The Devil's Rejects (2005)

Horror / Actie | 109 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: William Forsythe, Sheri Moon Zombie en Sid Haig

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 november 2005

Plot The Devil's Rejects

"Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them."

Na een spectaculaire schietpartij met de politie gaan een paar leden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sheriff Wydell, een eerder slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten...

Captain Spaulding / James Cutter

Officer Ray Dobson

avatar van Jantje666

Jantje666

ok, interessant

het is overigens: "...and Im here to do the Devils work"

geloof me, ik heb deze film al ongezond vaak gezien

avatar van FillumGek

FillumGek

Klopt idd volgens mij.

Heb de film overigens verhoogd naar een 4.5

avatar van Film Pegasus

Bob Gray schreef:

The line "I am the devil, and I have come to do the devil's work" spoken by the character Otis B. Driftwood is a quote from one of the members of Charles Manson's "Family" during the Tate murders.

Van IMDB geplukt.

IMDb is verkeerd trouwens:

I am the devil, and I have come to do the devil's work.

Usually misattributed to Charles Manson, in regard to the murders at the home of Sharon Tate. Manson was not present at any of the murders known to have been committed by his followers. The actual phrase, though not as said above, was uttered by Charles "Tex" Watson to Voityck Frykowski.

Actual Quote: "I'm the devil, I'm here to do the devil's business. Give me all your money."

bron: wikipedia

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Hmm.. oke. Even goed een zieke quote.

Lord Flashheart schreef:

Vrij matige horrorfilm in het slasher-genre. Het gegeven van een gedegenereerde familie die iedereen zonder reden vermoord begint me een beetje de keel uit de hangen. Hebben we dat niet al gezien in The Texas Chainsaw Massacre en The Hills Have Eyes? Het verhaal is dus weinig origineel, maar ook de sfeer laat te wensen over. Het moorden in deze film begint eerder op de lachspieren te werken, dan dat het echt angst of spanning oproept. Totaal plaatje levert dus maar weinig punten op, en hoewel ik eerst op 3* zat, moet ik dat bijstellen naar 2,5*. En dan ben ik nog royaal.

Bovenstaande is puur een kwestie van smaak vind ik. Moorden in combinatie met werkende lachspieren vind ik juist erg leuk in deze film. Angst of spanning hoeft het voor mij ook niet op te roepen, eigenlijk heb ik zelfs wel symapthie voor de familie, de mannen zijn stoer en die chick van Rob Zombie, mijn god wat een lekker wijf is dat zeg...

Ook zijn er opzich weinig films waarin een familie aan het moorden slaat (er zijn bijvoorbeeld veel meer films waarin iemand op iemand anders verliefd wordt:p) en in deze film vind ik dat ook nog eens net een beetje beter gedaan. De remake van the hills have eyes vind ik zelfs zo klote dat ik, geloof ik, voor het eerst een naam zonder hoofdletters schrijf.

In deze film gaat het ook niet zozeer om een briljant plot of om sublieme dialogen, maar als je daarentegen van cynische en harde humor, van goede americanamuziek, van een lekker blond meisje in kapotte jeans en met cowboyhoed op dr geile kop, van ultra-violence, van een slechte toerende rockband, van een eigenzinnige en bevreemdende sherrif of van andere typische redneck-shit houdt, is deze film een absolute aanrader.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Rancid schreef:

Moorden hoort bij mij nooit op de lachspieren te werken. Gebeurt dat wel, dan vind ik het een slechte film. Het gaat er bovendien nog om hoe het geweld gebracht wordt. Als het meer slapstick/komedie is, dan kan er ook om lachen. Maar op zo'n bloederige, grove, walgelijke manier als in deze film... Ik kan je The Last House on the Left of de film Salo aanraden, dan lig je vast dubbel.

Lord Flashheart schreef:

Moorden hoort bij mij nooit op de lachspieren te werken.

hmm, vind ik toch een vreemde uitspraak. Wat is dan je mening over de scream-trilogie?

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

newG schreef:

Dat zijn gewoon horrorfilms en volgens mij zijn die niet bedoeld om te lachen. Overigens vind ik de scream-trilogie zeer matig. Mijn bericht was trouwens een reactie op iemand anders, die stelde dat hij kon lachen om The Devil's Rejects. Er zijn inderdaad films waar moorden op de lachspieren werkt, maar dan praat je over slapstick/komedie, niet over een ranzige horror film.

avatar van Doom

Doom

Ben het niet geheel met je eens. The Devil's Rejects werkt namelijk wel degelijk op je lachspieren. Denk alleen al aan het personage Captain Spaulding. Hilarisch. Ook is het dialoog over de kippen meesterlijk.

Lord Flashheart schreef:

Die films heb ik gezien en nee, daar heb ik (natuurlijk) geen moment om gelachen. Het gaat in the Devil's Rejects om de sfeer en die vind ik vaak behoorlijk komisch. Neem idd de dialoog tijdens het kopen van kippen, zoals iemand hierboven al zei. Ik ga ze niet verklappen, maar zo zitten er nog tig van briljante grappen in, waar ik én mijn vrienden en vriendin, dubbel om lagen. En als de film zo'n komische klank heeft, worden de moorden ook al snel grappig, ja inderdaad, haast slapstick. Gewoon een kwestie van smaak en van gevoel van humor dus. Waag het niet om mij van gevoelloosheid of van wreedheid te beschuldigen;).

Overigens ging ik net even online om deze film een nog hogere waardering te geven. Ik heb 'm afgelopen week voor de 2e keer gezien en kwam tot de conclusie dat 'ie gewoonweg geniaal is. Een meesterwerk, ik ben dol op deze sfeer van droogte en stof, hoeren, drank en drugs, geweld, gestoorde mensen, rednecks, goede muziek, de filmtechnische stijl, montage en productie, noem maar op.

Rancid

En horror vind ik dit overigens zeker niet. Ik heb ook niet het idee dat Zombie dat wilde bereiken. Ik zou het meer betitelen als domweg Cult, misschien zelfs als roadmovie/komedie met een flinke jaren '70 tint en met veel geweld. Ik weet het niet. Maar horror, nee, dat is het echt niet.

Rancid schreef:

Als hij dat niet wou bereiken heeft hij toch wel een erg misplaatste filmposter... Maar dit is inderdaad geen horror

avatar van dr channard

dr channard

welke liedje komt er op het einde van de film , is echt heerlijk

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bedoel je tijdens de shoot out? Dat is nml Free Bird van Lynyrd Skynyrd.

avatar van akira124

akira124

Werelds! Komedie,actie,horror! Mijn favourite 3-1!!

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Geweldige horror film, denk dat alles al wel zo'n beetje gezegd is erover. Je moet wel van horror houden als je deze film gaat kijken. Het verhaal is best origineel, al is er eigenlijk weinig verhaal. Leuke meid en toffe moordende familie en bovendien hier en daar een grappig scene ertussen door. Ik snap trouwens niet waarom dit geen horror film is volgens sommigen, kan iemand me dat uitleggen? Zeker een van de betere horror films!

avatar van RemyBl

RemyBl

Voor mij een tegenvaller. Ik vind de films veels te luidruchtig. Niet alleen het geluid is schreeuwerig maar ook het clowneske acteerwerk en cameravoering. Ik kan me voorstellen dat andere mensen deze mayhem waarderen, ik sla dit liever voortaan over...

RemyBl schreef:

maar ook het clowneske acteerwerk

Dat krijg je wel meestal als 1 van de hoofdpersonages zich soms verkleed als een... eu, hoe moet ik het zeggen... Clown???

Ik denk dat je clownesk verward met sarkastisch...

Zeer goede film. Deze leden van de familie houden echt van elkaar. Dat vond ik ontroerend om te zien. Wist je dat tot op de dag van vandaag er nog mensen zijn die lid willen worden van de Manson familie? (terwijl die volgens mij niet eens meer bestaat) Om diezelfde redenen duiken mensen ook een sekte in. Dat groepsgevoel, de verbondenheid. Je bent anders dan de 'harde buitenwereld' die je verafschuwt en een bepaalde groep denkt er net zo over als jij. Je voelt je niet langer eenzaam meer. Mensen romantiseren nu de Manson familie omdat ze nu bekend zijn en hun gruwelijkheden door dat soort mensen worden gezien als heldendaden. Men wil ook bij zo'n familie horen, en dat gevoel krijg je ook bij deze familie van The Devils Reject. Gewoon schijt aan alles en gaan met die banaan. Maar deze familie zou jou als nieuwkomer nooit accepteren maar domweg gewoon vermoorden. Niemand kan er bijhoren omdat ze dat niet willen en niemand vertrouwen, behalve hun eigen familie. Fantastisch om te zien. Goed gefilmd daarom, want als je er zo over denkt vergeet je hoe gruwelijk ze wel niet zijn, en dat is denk ik de bedoeling van Rob Zombie.

avatar van RemyBl

RemyBl

newG schreef:

Ik denk dat je clownesk verward met sarkastisch...

Slim opgemerkt! Ik bedoel niet alleen de clown, maar ook alle andere acteurs.

RemyBl schreef:

Slim opgemerkt! Ik bedoel niet alleen de clown, maar ook alle andere acteurs.

Ik vond ze vooral gestoord en sarkastisch overkomen. Clownesk lijkt me helemaal niet de juiste woordkeuze... (behalve dan bij de clown )

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Ik vond de vorige echt superslecht en deze echt vet!

avatar van Tarkus

Tarkus

Uitstekende, maar zeer gewelddadig en bloederige film.

Als je geweld wil zien is deze film zeker een aanrader, die niet voor gevoelige zielen is bestemd.

William Forsythe, waarvan ik lang niet meer iets had gezien, speelt hier weer prachtig. Maar ook alle andere acteurs zijn werkelijk goed in hun rol, al zijn het dan niet moeders mooiste.

En wat een soudtrack, de beste blues- en rocknummers hoor je hierop.

Wie tegen een litertje bloed meer of minder kan, kijken maar hoor !!!

Het resultaat wanneer je wordt overreden door een 40-tonner krijg je hier te zien...

avatar van wim-film

wim-film

Ik had die film laatst gekeken van een collega van mij, ik wist niet wat ik met deze film aan moest is dit nu moderne horror of moderne humor? op het werk hebben we nog vaak gelachen om deze film. Maar het enige goede was toch wel die muziek in die film (Lynyrd Skynyrd).

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het wel aardig maar verwachte er meer van, vond de personages maar irritant en echt gelachen heb ik niet, de film is ook helemaal niet eng ofzo, maar wel spannend.
vond de film wel sfeervol maar het einde vond ik niks, dat iedereen het net op tijd weer overleeft, die familie dan...
voor de rest wel bloederige film, leuk voor een keer.
geef mij maar TCSM of THHE...

avatar van nightbreed

nightbreed

Wel een leuke horrorfilm maar hij viel me wel een klein beetje tegen na het toch wat betere deel 1.

Hij viel me tegen omdat er dit keer minder horror en meer aktie in zit.

Het is in feite een aktiefilm geworden met een paar gekken in de hoofdrol.

Het acteerwerk is goed en de regie ook, alleen het script had wat beter gekund (meer horror, minder aktie)

Toch vond ik deze film wel leuk om te zien.

Cijfer: 3,5

avatar van Max en Joep

Max en Joep

alleen 5 sterren zijn voldoende voor dit meesterwerk.

"I am the Devil. And I'm here to to do Devil's work"

avatar van Wouter

Moet je House of 1000 Corpses eerst zien, of is deze los te zien?

avatar van mikey

mikey

Die eerste moet je wel even zien, maar deze film is 'totaal' anders. Die eerste is variant op Psycho: huis waar je niet moet wezen. En dit is een soort home invasion, on the run. Wel allebij met misplaatst sadisme, ook al is deze is eerder naargeestig dan grappig.

Verhaal is best matig en je merkt ook dat zombie door zijn kennis omtrent 'violent america' uitgedroogd is

avatar van Max en Joep

Max en Joep

mikey schreef:

.....en je merkt ook dat zombie door zijn kennis omtrent 'violent america' uitgedroogd is

Ligt dit eens toe als je wil?

Ik vind dit een erge goede film en ben dus geinteresseerd in wat je daar precies mee bedoelt.