• 9.371.687 stemmen

Met onder meer: Christopher Walken, Chris Penn en Annabella Sciorra

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 3 juli 1997

Plot The Funeral

"One family, one murder, too many lies."

Aan het eind van de jaren '30 moeten twee broers leven met de recentelijke dood van hun jongere broer. Hij is door gangsters vermoord in een theater. De ene broer Ray heeft door wie de dader is, maar zijn broers vrouw wil liever niet dat hij wraak neemt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

goeie misdaadfilm.walken is cool en chris penn speelt weer op een fantastische manier een opvliegend type.3 sterren

avatar van Ramon K

Ramon K

Aardig misdaaddrama dat gered wordt door de geweldige cast en een zeer memorabele shot-through-the-head scene bevat...3 sterren

avatar van Mirandak

Mirandak

Deze kwam ik daarstraks tegen bij de FRS voor het luttele bedrag van €5,99.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

zeer zeer matige film. Het verhaal weet nergens echt interessant te worden. Menig scene duurt veel te lang en voegt niets toe. Zelfs Walken en Del Torro kunnen deze film niet redden....

1, 5 ster...

Ps. heb 'm op DVD en nu is ie te koop, 6,00 euro (excl. verzendkosten). En ja ik weet het... om deze snel te verkopen had ik beter een lovende recensie kunnen schrijven, maar daar ben ik dan weer te eerlijk voor

avatar van jokingsurely1

jokingsurely1

Dames en heren : ik vrees dat "The Funeral" geen spek voor uw bek is ; de kracht van deze film zit 'm in de (gespannen) verstandhouding tussen de hoofdpersonages. De shoot-out op het einde is niks meer of minder dan het failliet van hun krakkemikkige communicatie. Alle suspense is onderhuids, en het geweld op het einde is haast parodisch.

avatar van Mischa

Mischa

Nou, Jokingsurely1, ik ben het eens met jouw verklaring van het verhaal an sich en de finale in het bijzonder, maar de manier waarop het 'failliet' van de verstandhoudingen aan het eind wordt onderstreept, is gewoon zwak. Toegegeven, de shoot-out is krachtig gefilmd, maar verhaaltechnisch té makkelijk en afgezaagd.

Als je daarbij bedenkt dat de gehele film zelfs voor Ferrara-begrippen wel errug zwaar(moedig) is, kom ik tot de conclusie dat the Funeral niet meer dan een zéér interessante mislukking is.

avatar van Justice4All

Justice4All

Ietsje minder dan King of New York... maar toch te doen.

avatar van 2high4words

2high4words

de 1e keer kijken vond ik maar moeilijk om doorheen te komen tot nu toe geef k er 2,5 * voor.

Misschien verandert dat nog nadat ik hem nog een keer gezien heb.

avatar van donnie B.

donnie B.

Hij wordt redelijk traag opgebouwd maar is het kijken toch waard. Er wordt goed in geacteerd. Chriss Penn kreeg voor zijn rol een prijs op het filmfestival van Cannes destijds. Is ook 1 van zijn betere rollen. Ook toen liet Benicio del Toro al zien dat hij een groot acteur is en uiteindelijk meer bekendheid ging genieten.

Ook de onderlinge verhoudingen tussen de man en zijn vrouw in hun familie zijn zo typerend... ontzettend onderdanige rollen voor de dames maar juist dan een goede rol neer zetten is des te moeilijker. Een gangsterfilm gebracht vanuit een andere hoek dan normaliter.

Diesel

Donkere, zeer sombere misdaad drama met een bizarre finale. Mooie score, prachtige vrouwen en af en toe wat stevig geweld. Verder een geweldige cast met sterke rollen van Walken, Gallo, Del Toro en Penn. Vier sterren. Ben benieuwd naar King of New York en The Driller Killer.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Met "The Funeral" heb je het beste van Ferrara gezien denk ik.

Diesel

Niet mee eens. Bad Lieutenant is een absolute meesterwerk.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Na Bad Lieutenant bedoelde ik. (maar vind 5 sterren toch ietsje te veel).

avatar van The_basser

The_basser

2,99 bij FRS nu

Net gekocht

avatar van RemyBl

RemyBl

Diesel schreef:

Helemaal mee eens!

De film is zo somber dat veel mensen dat niet meer trekken denk ik. Daarbij zijn de shots niet zo gelikt als is bekende misdaad-films als Godfather en Goodfellas. Daarentegen is de film zo rauw en donker sfeervol dat ik van minuut 1 tot en met 99 in de film zat.

4 *

avatar van fabbyke

fabbyke

ik heb een maffia box gekocht met the funeral,donnie brasco,falcone en bella maffia gekocht voor 6 euro bij bart smith :d

avatar van MarkFish

MarkFish

Wel aardig maffiafilmpje, maar het reikt nergens naar grote hoogten. Walken speelt wel goed, maar ik vond Del Toro een beetje tegenvallen. Chris Penn speelt ook wel okee, maar het verhaal is een beetje mager. Wel een cool einde.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zielloos irriterende film. De donkere shots voegen niets toe , vele scenes zijn zinloos en tergend traag , met geen één van de personages is enige identificatie mogelijk. Hoezeer deze film de schijn probeert hoog te houden , alle personages en handelingen zijn zo oppervlakkig als menig Seagal - film. Zoals Chris penn die een opvliegende klootzak speelt zonder enige diepgaande reden of motivatie ... Gruwelijk irritante rol en acteerprestatie ... Het eerste uur gebeurt er vrijwel niets, toch slaagt de film erin om deze tijdsduur in te vullen , het einde is geforceerd en wel erg makkelijk. Als misdaadfilm is dit een geforceerde donkere hap , als drama is het te oppervlakkig ....... Mislukt op alle gebied.

avatar van gotti

Niet helemaal bevredegend, ondanks de prachtcast.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Man wat een saaie shitfilm.

Ik had echt verwacht dat het een echte gangsterfilm ging worden net zoiets als Donnie Brasco maar het bleek gewoon een saaie praat film te wezen.

1,0

avatar van lukske00

lukske00

fabbyke schreef:

heb dezelfde box op de kop kunnen tikken, wel maar voor 5 euro

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Dodelijk saaie film vind ik dit. Echt met heeeel veel moeite uitgekeken. Wat een opgave!

*-ster

avatar van Kabukiman

Kabukiman

Nee, het is niet een misdaadfilm als al die gelikte schietfilms met mooie jongens.

Het is ook geen Gangsterfilm.

Dit gaat over de MENSEN die in die situatie zitten. De situatie die in andere films aan de buitenkant wordt getoond, maar die altijd vergeten dat het over MENSEN gaat.

Een van de beste films die ik ooit heb gezien. En die ik al vele, vele malen heb gezien (ken hem bijna uit mijn hoofd). De diepte van de karakters is als zelden vertond.

Een akteur die zoveel kan zeggen zonder zijn mond open te doen als Christopher Walken, wanneer de kist wordt binnengebracht is magnefiek.

De monoloog van Annabella Sciorra, aan de keukentafel - ik begrijp werkelijk niet hoe iemand dat als saai kan bestempelen - een van de beste en meest intrigerende filmscenes die ik ooit heb gezien, een van de weinigen waarbij ik in de bioskoop moeite moest doen om mijn tranen binnen te houden.

Maar.... anders dan de meeste "gangsterfilmpjes" is dit er een waarbij de kijker moet nadenken, en dat valt niet altijd mee.

Diesel

Eens met Kabukiman. The Funeral is geen doorsnee gangsterfilm..

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nou, dan had ie maar niet in de mafia-box moeten zitten.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

'The Funeral' zou afrekenen met het romantische beeld dat Hollywood bij maffiafilms maakt, en wie anders dan een Abel Ferrara kan daar verantwoordelijk voor zijn.

Toch heeft deze prent een te lelijkTV-uiterlijk (zwakke enscenering, povere belichting,...), onsamenhangende structuur en een karikaturale cast om te kunnen overtuigen.

Bovendien bewijst Christopher Walken hier nog maar eens hoe beperkt hij vaak is in zijn vertolkingen.

Het meest opvallende is echter de lachwekkende mate waarop de karakters worden uitgewerkt. Met als resultaat een emotionele spanningsboog die werkelijk nihil is.

En daar kan een Shakespeareaanse anti-climax weinig aan veranderen, omdat deze evengoed niets toevoegt aan het verder oppervlakkige geheel.

En toch maar eens het geroemde 'King of New York' zien.

avatar van nightbreed

nightbreed

Zelden is een film zo verneukt door hem in 4:3 uit te brengen ipv zijn originele 1.85 : 1 formaat.

De camera zit telkens dicht op de spelers dus nu de film is geknipt tot een 4:3 versie zie je constant halve gezichten of alleen een neus van iemand of zelfs iemand die gewoon niet meer in beeld is.

Dat was dus zeer ergerlijk.

Dan nu de film zelf:

Niet boeiend door de flashbackstijl en door het gewoon niet interessante verhaal.

Het eerste uur is gewoon saai, niets meer niets minder.

Het laatste stukje van de film is nog wel redelijk maar het einde slaat eigenlijk nergens op.

Het enige echt positieve aan deze film is het acteerwerk, dat was goed.

Ik kan dit met recht geen aanrader noemen en al helemaal niet omdat ze deze film in Nederland in 4:3 hebben uitgebracht.

avatar van Querelle

Querelle

jokingsurely1 schreef:

Goed verwoord, helaas de enige van Ferrara die ik goed vind

avatar van gotti

King of New York, Bad Lieutenant en The Addiction al gezien?

avatar van Querelle

Querelle

alleen the addiction nog niet