• 9.375.045 stemmen

Geregisseerd door: Larry Clark

Met onder meer: Leo Fitzpatrick, Chloë Sevigny en Justin Pierce

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot Kids

"The most controversial film of the decade."

De film volgt de tiener Telly, wiens idee van veilig vrijen is om alleen seks met jonge maagden te hebben. Eén van de meiden die hij in het verleden ontmaagd heeft blijkt hier een besmetting met het HIV-virus aan overgehouden te hebben. Ze gaat naar Telly op zoek om hem het nieuws te brengen. Telly staat echter op het punt om opnieuw onveilige seks te hebben met een nietsvermoedend meisje.

krc 4ever schreef:
wat bedoelde casper op het einde eigenlijk met : what the fuck happened
Casper verkrachte jenny in een dronken/stonede bui terwijl wij als kijker weten dat jenny besmet is met het hiv virus, casper heeft dit dus zonder dat hij het kan herrineren opgelopen en besmet later net zoals zijn vriend telly waarschijnlijk ook talloze meisjes.

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

krc 4ever schreef:

wat bedoelde casper op het einde eigenlijk met : what the fuck happened

Het woordje fuck doet het hem. Die kids hebben niks geleerd aan het eind van de film.

niethie

Denk je dat nou echt of maak je maar een grapje ??

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De voornaamste conclusie die we kunnen maken na het bekijken van 'Kids', is de volgende: Clark is klaarblijkelijk geen Van Sant. Waar laatstgenoemde op meerdere niveau's te werk gaat en zo de 'teenage angst' als geen ander weet te vatten, blijft eerstgenoemde hangen in een richtingloze platitude van drugs en seksueel geweld. Clark schokt om te schokken, bekomt vervolgens een uiterst oppervlakkig karakter, waardoor het dan weer lijkt alsof hij zijn boodschap ongegeneerd in de strot van de kijker 'ramt' en nergens enig inzicht biedt. Bovendien valt op hoezeer de verhaallijn van Sevigny's personage zowel emotioneel als visueel (de camera die bij momenten zijn eigen weg gaat, iets waar de medewerking van Van Sant alsnog naar boven komt) boven alles en iedereen uitsteekt. Waarom die tendens zich dan niet verderzet in de andere verhaallijnen, blijft me voorlopig een raadsel...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet alles is slecht. De acteurs komen nog redelijk geloofwaardig over. Maar eerder omdat ze een versie van zichzelf spelen, dan dat ze echt goed zijn.

Verder straalt over pretentie van af, maar mislukt Clark hierin. De opening, het camerawerk, de zogenaamde realiteit tonen als ware een arthousefilm te hebben gemaakt, maar niets meer dan een zeer softe softerotische film.

avatar van .Fee.

.Fee.

Clark shockt, zoals hierboven gezegd, om te shocken. Je moet er van houden of niet. Ik vond het best een grappig filmpje als ik het vergelijk met wat ik beleef, zo ongeveer. Ik zeg gewoon: leuk gedaan.

Zoals hierboven ook al eerder gezegd: Van Sant is natúúrlijk veel beter.

3 *

avatar van ilse007

ilse007

NIet de moeite waard. echt hopeloos

ilse007 schreef:

NIet de moeite waard. echt hopeloos

Ik snap dit soort commentaren echt niet hoor, dat je hem slecht vond oke dat begrijp ik maar vertel dan wat je er zo slecht aan vind daar is deze site namenlijk voor...

zenboy1969

DUS DENNIS1979 mensen vinden hem een kutfilm of ze vinden hem keigoed... ik zeg niet dat IK hem keigoed vind... pffff terug naar de kleuterschool jongen! Je kent zelfs het woord sarcastisch.... ergens gelezen misschien?

avatar van Platoon815

Platoon815

Freud schreef:

Waardeloze film. Geen personages, geen verhaal, hoogstens een situatie en een statement waar ik dan nog heel grote vragen bij heb. The Brown Bunny is honderd keer gevoeliger dan deze film, en dat wil toch iets zeggen. Het zal vast de bedoeling geweest zijn om een nihilistische, pessimistische film te maken over de teloorgang van de jeugd, maar ik heb er geen énkele boodschap aan. Nee, geef mij dan maar Ken Park, een film die naast choqueren (en dat werkt al lang niet meer, deze film deed me helemaal niks) ook nog iets wil vertellen.

Raar dat 7-jarige jongens die joints roken en tieners die ketamine pillen pakken en elkaar besmetten met aids jouw niets doen.Beetje onverschillig vind je niet?

avatar van Wouter

Wat is dat nu weer voor een onzin?

avatar van Platoon815

Platoon815

Wouter schreef:

Wat is dat nu weer voor een onzin?

Hoezo onzin?

avatar van Wouter

Dan zou de manier waarop schrijver en regisseur hun werk doen dus weinig tot geen invloed hebben...

avatar van Herbie

Herbie

Een aardig gelukte sfeerschets. Heel naturel en rauw zien we de gebeurtenissen voorbij komen, en ondertussen sluimert de tragiek onderhuids behoorlijk. Met name Cloë Sevigny overtuigt in haar mooie rol.

Tijdens het kijken deed het me op zich allemaal niet extreem veel, maar nu na afloop merk ik dat het hele lege, tragische, en uiteindelijk eigenlijk ook wel verontrustende gevoel me toch behoorlijk te pakken heeft...

zenboy1969

Heb deze film gisteren nogmaals bekeken en blijf bij mijn eerdere standpunt. Zoals Herbie het aardig verwoordt... rauwe schets en onderhuidse tragiek. Morbide zou ik er zelfs nu aan willen toevoegen. iedereen zijn mening uiteraard.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeer goede film die tegen de harde realiteit aanleunt. Eigenlijk ook helemaal mijn gerne: ondspoorde jongeren, feesten, zuipen, naaien, uitproberen, ontdekken enz enz allemaal dingen die je doet in je pubertijd. En dan moet het ook geen komedie zijn want dat gebeurt dan nog wel meestal. Maar dat was bij deze niet het geval. Wat er nou verder zo schokkend aan was weet ik niet aangezien het hele dvd-hoes vol staat met Shocking-dit en schokkende film-dat. Viel allemaal best mee. Die rol van Telly vond ik erg goed en die Casper kon er ook iets erg moois van maken. Wel gek dat die acteur die Casper speelde 5 jaar later zelfmoord pleegde. Verder is het verhaal van de film ook maar klein. Het laat meer het dagelijkse leven zien van een stel zwaar drank-dorstige, oversexte jongeren. Natuurlijk gaat het wel los als die Jennie te horen krijgt dat ze aids heeft. Terwijl Telly niks doorheeft. Verder bevat de film ook allemaal mooie hip-hop soundtracks. Hoe heet nou dat nummer(s) die je op de achtergrond hoort als 3-4 11-12 jarige jongen een joint uitproberen op de bank tijdens dat feest? Naam en track alsjeblieft?

En er zit ook zo'n mooi open einde aan: We weten nu al zeker dat die Casper besmet raakt met HIV en ook niet meer lang te leven heeft. Aangezien Jennie met HIV toevallig naast hem op de bank ligt en Casper haar met zijn dronken kop ff een flinke beurt geeft. Ook al eindigt de film zomaar, je weet gewoon hoe het precies afloopt met iedereen.

Zeer goede film. Aan te raden.

sinterklaas schreef:

Nou deze film brengt alles op een zeer expliciete manier in beeld en vooral die hele hiv- besmettings verhaallijn, Weet jij met hoeveel meisjes (maagden) Telly seks heeft gehad voor en na hij seks heeft gehad met Jenny en met hoeveel mensen hun weer geen seks hebben gehad de kinderen in deze film zijn zo out of control dat ze maar met iedereen het nest in duiken op een zo'n jong mogenlijk leeftijd zonder er ook maar bij na te denken wat de gevolgen zijn (en dat toont deze film op een perfecte manier) en het feit dat je weet dat het ook in het echt gebeurd maakt het alleen maar schokkender. Als je daar goed over nadenkt is het weldegelijk schokkend. Stel je voor dat jou dochter later ooit zo'n vriendje krijgt zou je denk ik niet zo leuk vinden neem ik aan ?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nee, als ze gebruikt zou worden absoluut niet. En het word dan al helemaal loze boel als ze dan ook nog ongewenst zwager raakt of aids krijgt.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Het goede aan deze film is het acteerwerk. Het komt allemaal bijzonder echt over. Hoofdrolspeler Telly (zonder zich gehinderd te voelen door zijn irriante slisstem, rotkop en half dichtvallende ogen) komt cool, onbetrouwbaar en above all echt over.

Typische oppervlakkige Amerikaanse dialogen, waarin met veel woorden weinig wordt gezegd: "I was like….you know....like...kinda...fucking shit...sort of....I swear, you know...yo.....mf dope." Maar wél echt.

Het speelt zich allemaal in een (passend) armoedig aso-milieu af.

Toen ik nog jong was en deze film uitkwam weet ik dat de film behoorlijk schokkend was en getuige de reacties is dat nog steeds het geval. Valt me op dat de hoofdpersoon aversie opwekt en dat hij daarnaast een soort van angst inboezemt ("je dochter zou er maar mee thuis komen") en voor een schokeffect zorgt. Dan heb je het als acteur goed gedaan denk ik.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

ilse007 schreef:

Ik vind het maar een zielige film.

Niet de moeite waard. echt hopeloos

En waarom dan wel? Ben je feminist bent of gewoon preuts? Is het niet goed als het geen feel good / Titanic / happy family film is?

"Hopeloos" en "zielig"; laat me raden, je vond het een erotische vrouwonvriendelijke film?

Ik vind jouw reactie nogal zielig.

avatar van FreakyGurrl

FreakyGurrl

Nou ik heb deze film een paar jaar na 1995 gezien, en was zelf nog niet eens een tiener.

Ik heb er een lichtelijke trauma aan over gehouden!!!

Een vreselijke film!!

Misschien wel goed in het neerzetten van de werkelijkheid maar zo intens dat ik wou dat ik het niet gezien had!!!

Het heeft me goed dwars gezeten..

Al gebeurd het in het echte leven, ik wil er geen reet mee te maken hebben...

Pffff

avatar van Mescaline

Mescaline

Aparte film.. gebeurd niet echt veel in.. maar is door de acteurs toch de moeite waard om te kijken..

Vond het erg knap hoe ze de sfeer zo goed hebben laten overkomen.. dat je het gevoel hebt datje er zelf bij bent..

Laatste scenens op het einde dat ze helemaal plat gaan door drugs en alcohol is zeer overtuigend.. en denk ookwel dat de acteurs hier misschien wel echt wat hadden gebruikt

Einde is opzich niet verkeerd.. maar toch mis ik wat.. geen idee waarom maar had toch iets meer verwacht van deze film..

Toch 3,5 sterren door de acteurs/de sfeer/ en het realisme

avatar van MrHorror

MrHorror

één van de weinige films die echt indruk op me heeft gemaakt. het heeft op sommige momenten meer een docu-achtige sfeer dan dat het aanvoelt als een speelfilm; het is gewoon zó realistisch. ben erg benieuwd naar ken park en bully.

zenboy1969

Dit weekend heb ik deze film herbekeken samen met een paar KIDS uit onze scoutsvereniging en ik moet zeggen dat ik mijn standpunt iets moet bijschroeven. Heb de film dan ook nu eerder bekeken als vraagoproepende documentaire. De film kwam bij mij de eerste keer als grof en schokkend over, maar je moet hem inderdaad een paar keer gezien hebben en dan begin je op andere dingen te letten, het tragische van het verhaal en de muziek. Soms waren de dialogen wel iets te lang, misschien wel realistisch - zo'n hoop gelul - maar soms ook een beetje erover, vond ik. Niet alle "kids" zijn zo, weet je? Ik heropwaardeer deze film naar 2 * !

avatar van Zinema

Docu-achtig filmpje met puik acteerwerk, dat toentertijd met veel ophef werd gelanceerd. Bij vlagen goed en realistisch, maar meestal middelmatig filmpje.

aparte film maar wel mooi

film voor jong en oud

the_man_in_black schreef:

film voor jong en oud

Dacht het niet.

avatar van N811

N811

Telly is vervelend om te zien.

avatar van N811

N811

Platoon815 schreef:

Ligt aan de kwaliteit van de film, niet aan de feiten.

Je kan wel een gevoelige onderwerp kiezen, maar dat betekent niet gelijk dat de film raakt.

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

N811 schreef:

Ligt aan de kwaliteit van de film, niet aan de feiten.

En wat mankeert er dan aan de kwaliteit van de film? Ik vind dat hier juist is gekozen voor een van de meest directe en krachtige manieren van film maken. Ik ben helemaal geen voorstander van choqueren om te choqueren, maar hier zit veel meer in. Het vertelt namelijk ook het verhaal over een scene die heel verleidelijk is, maar tegelijkertijd heel onpersoonlijk. Er wordt maar één kant belicht. De ingetogen kant, de drijfveer, van de personages wordt grotendeels weggelaten. Ik denk dat dit heel veel zegt over een generatie, of misschien iets minder generaliserend, over een scene. Ik krijg altijd heel veel inspiratie van deze film, na vijf jaar nog steeds. Misschien komt het omdat ik me, neem dit met een korreltje zout, met een deel van de film kan identificeren.