• 9.375.090 stemmen

Geregisseerd door: Larry Clark

Met onder meer: Leo Fitzpatrick, Chloë Sevigny en Justin Pierce

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot Kids

"The most controversial film of the decade."

De film volgt de tiener Telly, wiens idee van veilig vrijen is om alleen seks met jonge maagden te hebben. Eén van de meiden die hij in het verleden ontmaagd heeft blijkt hier een besmetting met het HIV-virus aan overgehouden te hebben. Ze gaat naar Telly op zoek om hem het nieuws te brengen. Telly staat echter op het punt om opnieuw onveilige seks te hebben met een nietsvermoedend meisje.

avatar van Webby

vond er niets aan!

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Silvio Dante schreef:

Is dit die film dat ze bij ons een jaar of twee terug toonden op MTV? Waarin al die jongeren in een kamertje zaten en praatten over seks?

Wat een ironie, heb namelijk ook op deze manier (deels echter) kennisgemaakt met de wereld van Larry Clark.

Meermaals ook de dvd voor een uiterst schappelijke prijs zien liggen, maar nooit echt de behoefte gehad deze te kopen. De kijk van Clark op de samenleving kan niet altijd op sympathie rekenen en dat schrikt me vooral af om zijn films te bekijken.

avatar van Freud

Freud

Waardeloze film. Geen personages, geen verhaal, hoogstens een situatie en een statement waar ik dan nog heel grote vragen bij heb. The Brown Bunny is honderd keer gevoeliger dan deze film, en dat wil toch iets zeggen. Het zal vast de bedoeling geweest zijn om een nihilistische, pessimistische film te maken over de teloorgang van de jeugd, maar ik heb er geen énkele boodschap aan. Nee, geef mij dan maar Ken Park, een film die naast choqueren (en dat werkt al lang niet meer, deze film deed me helemaal niks) ook nog iets wil vertellen.

avatar van kindahard

kindahard

jezus wat een kutfilm

avatar van neoryzer

neoryzer

bwa, dit is idd een realistische film, maar wist ik zonder deze film ook, kan zijn dat het in 1995 een schokeffect gaf, maar nu? misschien goed voor studenten int middelbaar tijdens zedenleer/godsdienst ofzo,.. anderzijds heb ik em voor 2euro99 gekocht in frs, dus voor die prijs kun je ook niet sukkelen.. 2.5*

avatar van Livinovic

Livinovic

Viel wel mee, alleen is de hoofdpersonage vreselijk irritant

avatar van Nephilim

Nephilim

Rauw filmpje over een stel ontspoorde jongeren in New York.

Hij kan me wel bekoren. En gezien de DVD zo achterlijk goedkoop is heeft me vandaag ook maar doen besluiten mijn crappy gecencureerde UK import te vervangen.

7.5

avatar van kitno

kitno

Ik vind het een goede film met duidelijk een boodschap. Inmiddels is de film inderdaad voor een lage prijs te verkrijgen. ik heb hem al een geruime tijd in de dvd collectie thuis staan. Van deze aanschaf heb ik geen moment spijt gehad. Enig minpuntje zijn wel de acteerprestaties van sommige tieners.

avatar van latrat

latrat

ik vond hem hard, maar op een manier waardoor je er na een kwartier 'inzit' en je er niet aan stoort.

niethie

Een erg realistisch portret (een dag uit het leven van een aantal onspoorde kinderen). De film is misschien wat lelijk gefilmt, maar het beeld van de handcamera´s, zorgt er juist voor dat het allemaal een stuk realistischer overkomt.

Op het eerste gezicht, lijker de kinderen maar een paar van de straat geplukte nietsnutten, maar als je de film wat vaker bekijkt, en buiten eens wat beter om je heen kijkt, zetten ze prima rollen neer.

Er is gewoon iets aan deze film wat me zo aangrijpt, de eerste keer dat ik hem zag, vond ik het nog niet zo schokerend, maar als je hem een tweede keer ziet en er eens wat beter over nadenkt is het wereldschokend. De film grijpt je vanaf de eerste minuut naar je keel en laat je niet meer los. De meeste mensen hier, zullen misschien wel denken, hij begrijpt dit niet hij is zelf nog een kind, maar geloof me ik begrijp het maar al te best. Kortom erg realistisch en hard net als het echte leven

ps:de film bevat, prachtige muziek

avatar van zenboy1969

zenboy1969

De film kwam bij mij de eerste keer als grof en schokkend over, maar je moet hem inderdaad een paar keer gezien hebben en dan begin je op andere dingen te letten, het tragische van het verhaal en de muziek. Soms waren de dialogen wel iets te lang, misschien wel realistisch - zo'n hoop gelul - maar soms ook een beetje erover, vond ik. Niet alle "kids" zijn zo, weet je? Het is inderdaad wel een film van - "jezus, wat een kutfilm " oftewel - "keigoed..."

niethie

Als je dat vind, vind ik dat je minstens een drie moet geven

avatar van dennis1979

dennis1979

zenboy1969 schreef:

De film keigoed vinden en een beoordeling van 2** geven - Zie ik een sarcastische nood over het hoofd?!

avatar van decsss

decsss

Heb deze film altijd willen zien.......Had ik beter niet kunnen doen

nightbreed

Is alweer een tijdje geleden maar ik kan me nog herinneren dat ik het te geforceerd hip vond.

Chloë Sevigny was de enige reden dat ik deze film toen heb gekocht.

nightbreed schreef:

te geforceert hip zijn, kun je iets duidelijker zijn.

nightbreed

Pseudo hip, het was nogal fake vond ik, vooral het camerawerk was geforceerd MTV-like.

niethie

vond het juist een stuk realistischer overkomen.

niethie

Ga hem dadelijk zien mensen, het is geen film voor iedereen maar voor iedereen die van realisme in films hou moet hem zeker gaan kijken.

avatar van Feeder

Feeder

Was niet slecht

nightbreed

Ik vond 'Hurricane Streets' stukken interessanter en beter.

avatar van KwintenS

KwintenS

Ik vond het toch allemaal niet zo realistisch. En er zaten een paar te lange scenes in die voor mij totaal niet realistisch waren, vooral in het begin van de film. Ook het totale gebrek aan een verhaal is opvallend als je eens goed nadenkt.

Het tweede deel was boeiender maar niet voldoende om de film te redden.

avatar van Knisper

Knisper

niethie schreef:

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Aardig, maar er zat veel meer in. Helemaal geen diepte, lege en eenzijdige personages. Misschien realistische dialogen, maar omdat de personages geen diepgang hebben (misschien ook wel realistisch), gaat dit tegenstaan. Drie kleine sterretjes, want de film keek nog wel aardig weg.

avatar van Feeder

Feeder

Knisper schreef:

Ik ben er 1

Knisper schreef:

Ik zou het echt niet weten of dit soort mensen echt bestaan, er zullen er best een paar op de aardbodem rondlopen denk ik.
Maar ik heb het over het hele idee achter de film, je moet je maar eens goed realiseren wat je allemaal gezien hebt, neem nou de eindscene waarbij casper zegt what the fuck happened en je dan tijdens de eindtitels (onder begeliding van het prachtige spoiled van sebodah) ineens beseft wat dit betekend kwam bij mij echt aan als een keiharde slap in the face .
Ik vond de film de eerste keer ook niet zoveel aan, maar ik ging hem nog een keer herkijken en toen vond ik het nog niet zo bijzonder maar pas de derde keer dat ik hem keek snapte ik opeens wat een schokkende film het eigenlijk was.
Het camerawerk in de film maakt de film erg realistisch en zoals ik al eerder zei je moet maar een nadenken over wat je het afgelopen andehalf uur hebt gezien en je zal hopelijk begrijpen wat ik bedoel.
Zoniet dan is het misschien gewoon geen film voor jouw, nou als het aan mij ligt even goede vrienden

avatar van krc 4ever

krc 4ever

wat bedoelde casper op het einde eigenlijk met : what the fuck happened

avatar van krc 4ever

krc 4ever

[/quote]

Bij deze film vraag ik me toch echt in hoeverre dit realistisch is. Bestaan dit soort mensen echt? Ik ben er nog nooit een tegengekomen.[/quote]

Ik ken anders genoeg van dit typetjes