• 9.373.064 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Mark Joffe

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ben Mendelsohn en Alwyn Kurts

Plot Spotswood

"...an everyday story about loyalty, betrayal, lust and...footwear."

In deze komedie gaat het niet zo best met Ball's Moccasin Fabriek. Troubleshooter en accountant Wallace (Anthony Hopkins) wordt ingehuurd om de boel te redden. Het personeel, erg aardig maar excentrieke mensen, ontvangt hem enthousiast. Zij weten dan ook niets van het plan van Wallace om de fabriek te sluiten en hun allemaal de laan uit te sturen. Maar Wallace raakt meer en meer betrokken bij het lot van de fabriek en zijn geweten begint te knagen...

Errol Wallace

Caroline Wallace

Frank Fletcher

avatar van Benninf

Benninf

Haha een komedie met Anthony Hopkins en Russel Crowe! Niet zo vreemd dat hier niemand hem gezien heeft.

avatar van Bas17

Bas17

Ik heb hem thuis zelfs op dvd alleen nooit de moeite genomen hem te kijken

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Heerlijke feelgoodmovie over een troubleshooting agent die een bedrijf moet oplappen maar bedenkingen krijgt als hij de warmte voelt van het personeel. De racescene is een begin van een sterker bedrijf. Ook het bekende element is om op de mooie gevoelloze meid te vallen terwijl de ware nog dichterbij is dan je denkt. Een goede charismatische Hopkins, een degelijke Lawrence en zelfs nog een performance van topdarter Walton. 3,5*

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Benninf schreef:

Anthony Hopkins is overal al wel voor te casten hij kan zich er makkelijk in een rol verdiepen.

Erg sympathieke, luchtige en nostaligsche film, met een leuke rol van Anthony Hopkins.

Mooie locatie, die donkere oude Moccasin fabriek met al die merkwaardige lieden.

Het verhaal laat zich wel van begin tot eind grotendeels voorspellen, toch heb ik me er goed mee vermaakt.

Ik heb een aantal keren hard gelachen, en er zitten een aantal memorabele scènes in. De scène met de speelgoed raceautootjes is een van de hoogtepunten.

Dergelijke films zijn spaarzaam en bijzonder, en daarom ook leuk om te zien.

De eerste filmrol van Toni Collette. Dat vind ik een leuke actrice. Ze heeft hier een niet onbelangrijke bijrol, die enigzins doet denken aan haar latere rol in Muriel's Wedding. Iets minder spraakmakend, maar zeker overtuigend.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een accountant een fabriek en de medewerkers efficienter moet laten werken. De film speelt zich af eind jaren '60. Een leuk verhaaltje met sympathieke personages. Het heeft allemaal niet veel om het lijf, maar kijkt gemakkelijk weg. Leuk om een jonge Russel Crowe, Toni Collette en Ben Mendelsohn te zien hier (alledrie aan het begin van hun carriere).

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Op de zondagmiddag even twee filmpjes afwerken die ik gekregen had van de schoonmaakster, die gaf mij een stapeltje films van haar zus die eigenlijk bedoeld waren voor de kringloop maar eerst even aan mij dacht. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er niet heel veel soeps tussen zit zoals deze The Efficiency Expert die aanvankelijk nog wel wat lijkt vanwege zijn behoorlijke cast. Maar helaas...

Het verhaal is niettemin duidelijk met een zieltogend schoenenfabriek in een kleine burgerlijke omgeving vol excentrieke mensen. Duidelijk is dat de fabriek een soort van sociale spil vormt, waar weliswaar niet heel efficiënt wordt gewerkt, maar wel het leven wordt geleefd tussen verschillende klasses, plezier, jaloezie, ruzie en relationele besognes. Het is in die zin een microkosmos op zich die met een bepaalde humor en buitennissigheid vorm wordt gegeven. De aanwezigheid van vreemde eend in de bijt Wallace, die als een soort van zwaard van Damocles boven het geheel hangt, wordt niet bepaald gepruimd.

En zoals reeds gezegd is er voor deze Australische productie toch een behoorlijke cast bij elkaar gebracht die in sommige gevallen aan het begin van hun carrière staan maar niettemin hun beste beentje voorzetten. Buiten dat zijn momenten zoals de slotracebaan best aardig en ademt het geheel een bepaalde nostalgie en luchtigheid uit. Maar helaas is daar ook een bepaalde voorspelbaarheid en moet ik heel eerlijk zeggen dat het me amper kan boeien, zelfs niet die korte speelduur van nog geen anderhalf uur, en is dit mij teveel vlees noch vis. Dus is dit een filmpje voor de statistieken, weer één gezien, weer één turfje, maar naar alle waarschijnlijkheid ga ik dit heel snel vergeten.