Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Matthew McConaughey, Steve Zahn en Penélope Cruz
Gesproken taal: Engels, Frans en Arabisch
Releasedatum: 14 juli 2005
Plot Sahara
"Adventure has a new destination."
Dirk Pitt wordt op een onmogelijke missie gestuurd naar Afrika. Hij verzeilt in een ingenieus maar gruwelijk complot van een meedogenloze Franse industrieel en een West-Afrikaanse dictator. Een epidemie en een gifschandaal vormen een directe bedreiging voor al het leven op aarde. Pitt wordt gevangen genomen door een vijandige stam, ontsnapt op een sensationele manier en staat te voet en met een minimum rantsoen aan water aan de rand van de Sahara. En er is geen weg terug.
Dirk Pitt
Dr. Frank Hopper
Imam
Oshodi
Benninf
Zahn was echt gaaf! Voor de rest wel een vermakelijk filmpje, maar meer ook niet.
3 sterren.
kantoorpikkie
Deze film is een mengeling van Indiana Jones, The mummy en een paar andere verhalen die zich zo'n beetje afspelen in de woestijn.
Erg vermakende film al hoe wel het verhaal langzaam op gang komt.
Het einde is goed verfilmd met de nodige special effects.
Goed en drie sterretjes
Aardige film met Cruz al zwakste schakel.
Maar heb me prima vermaakt.
fokkit08
Ik vond het een matige/redelijke film. Helaas is de film behoorlijk cliché. De film heeft helemaal niets vernieuwends en is zodoende behoorlijk voorspelbaar.
Trip Fontaine
Vond het eerste deel van de film het sterkst. Had toch wel iets onheilspellends. Later ging de film gewoon vrolijk over de top, wham! bam thank you man! niet meer nadenken, maar doordenderen, wel leuk gedaan.
DEBRÛ
leuk, zeer vermakelijk. tuurlijk wat poespas her en der qua uitvoering van stunts die tegen behoorlijk wat natuurwetten ingaan, maar dat mag de pret niet drukken.
een 4-
schorpio1970
Aardige actie/avonturen film.
Verwacht er voor de verder rest niet al te veel van.
Een pluspunt was de goede muziekkeus en de mooie afrikaanse omgevingen.
Ik kan er helaas toch niet meer als 2,5 ster voor geven.
movie-freak
[quote]Wouter schreef:
Aardige film met Cruz als zwakste schakel.
[quote]
Ik vond Cruz juist een van de betere uit de film.
Verder leuke film, alleen de flauwe grappen hadden ze beter achterwege kunnen laten.
Dementor_20
Afgeleid van het boek van Clive Cussler. Het boek schijnt geweldig te zijn, ff kijken waar ik eerst aan begin dan maar.
The_basser
Dan hoop ik dat het boek neit zo eindigt als de film.
Wat een fanta film zeg...
2,5* of lager
ll_Sparrow
Wat een onrealistische film, die realistisch bedoelt is. (Nu heb ik het over delen van de film en niet het verhaal) Flauwe humor, en ze gooien er nog een liefdesverhaal bij ook. (Gelukkig niet al te uitgebreid)
Toch nog 2,5 *, voor de leuke actie (leuk om te zien), en mooi gefilmd zeg, vooral dat met die boten!
gerhardvelde
onrealistisch: inderdaad.
drie onderzoekers (treasurehunters) op een bootje gaan even in gevecht met een stel beroepsmilitairen? ik ben op dat moment afgehaakt want zulke onzinnigheden trek ik slecht.
djeebee
echt goeie ouderwetse actiefilm met een flinke dosis humor.
Zeker zoals ik hem heb ervaren met belgische ondertitels !
Vinco
Ik vond deze film nou niet echt boeiend!
Veel dingen waren erg onrealistisch en kinderachtig!
Ik vond het acteer werk nou ook niet echt geweldig,de laatste scenes maakte nog wel wat goed!
daanos;
beeeeeeeeeeetje nep allemaal maar k heb me wel uitstekend vermaakt....
goede film met aaridg goed acteerwerk...
HeatWave
Spectaculaire filmmomenten, maar het verhaal zelf vind ik een beetje wazig.
Aangename avonturenfilm, prachtig in beeld gebracht. Komt langzaam op gang en heeft te weinig tempo om de hele tijd te boeien, maar daarentegen is de film wel zorgvuldig opgebouwd en is het ook wel eens fijn om niet bestookt te worden door een MTV-achtige montage. McConaughey en Zahn zijn uitstekend gekozen; Cruz is helaas doorlopend irritant.
dennisloquet
Leuke adventure film met goede actie en humor. Het verhaal is inderdaad vrij onrealistisch maar door de mooie beelden stoort dat niet.
Crazy~Dutchman
Ik lees allerlei mensen klagen over het onrealistische van deze film.
Dat is het nou precies : FILM !!!
Als je geen fantasie hebt en niet je realistische grenzen even aan de kant kan zetten dan kun je pakweg 90% van alle films beter niet kijken. Natuurlijk is deze film vol met "over the top" aktie scenes, maar wat verwacht je dan als je een film als deze gaat kijken.
Slechte acteerprestaties, waardeloze muziek en een slecht verhaal zijn allemaal goede argumenten om een film een slecht punt te geven. Maar om deze film nou af te kraken op het feit dat 'ie te onrealistisch is is het zelfde als een horror af kraken omdat'ie onrealistisch is.
In mijn ogen een aardige 2 uur vermaak, geen hoogstaande cinema, maar lekker even onderuit naar wat aktie kijken. Dat verwacht ik van deze film, en die verwachting komt hij na.
Beejeej
aardige film. niet heel bijzonder, maar ook zeker niet slecht. ik blijf McConaughey wel een prima acteur vinden
kneuckeretto
wel jammer dat het eigenlijk niet echt een avonturenfilm was in de trant van Raiders of the Lost Ark ofzo, maar voor de rest wel amuserend.
tevelenco
Matige aktiefilm met naar mijn smaak iets te veel onrealistische aktie.
Het begin van de film is nog wel aardig met leuke aktie en wat humor.
Maar in het tweede deel van de film wordt alles nogal onrealistisch en vergezocht.
Wat me na verloop van tijd nogal begon te irriteren.
Daarbij komt ook nog eens dat de film wel erg lang duurt zodat het voor mij nog een hele klus werd de film uit te kijken.
Voor degene die van dit genre film houden mischien wel een aanrader.
Maar ik vond hem niet best.
Wat een onrealistische film, die realistisch bedoelt is.
Eh, welk deel was er realistisch bedoeld?
nirvana
Ik vond dat nog een tof filmke , aangenaam om te kijken. Realistisch zal het wel niet zijn maar dat maakt me weinig uit. Leuk woestijnsfeertje met enkele grappige stukken tussen. Geen topper maar aangenaam kijkplezier.
barthos
slecht verhaal, wel leuke momenten en maar matige prestaties van de cast

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Stardust

Ladder 49
Actie / Drama, 2004

Hidalgo
Avontuur / Actie, 2004
burgeroorlogafrikagebaseerd op boekstrandschatsterven en doodschipwarlordschattenjachtsahara desertrescue missiondokterwetenschapperauto achtervolgingwoestijnexplorerhistorical eventtyrantironclad ship adventureramerican civil wartuareg plagueafrican tribemalitreasure hunterlagosriver nigerunexplained deathsworld health organization amusedexhilaratedformer navy sealconfederate shipneurologisthistorical artifacts