• 9.377.956 stemmen

Geregisseerd door: David Mackenzie

Met onder meer: Ashton Kutcher, Anne Heche en Margarita Levieva

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Spread

"It's a business doing pleasure."

Los Angeles. Nikki is een echte vrouwenverslinder. Hij geeft een hoop feestjes, waar hij altijd populair is bij de vrouwen. Alles loopt op rolletjes, totdat hij de bloedmooie Heather (Levieva) ontmoet. Zij speelt namelijk dezelfde spelletjes die hij speelt en zo lijken de rollen opeens omgedraaid.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een complete baggerfilm is dit! Kutcher laat weer eens op zeer overtuigende wijze zien dat hij absoluut niet kan acteren. Ook die voice-over met die gevijnsde geilheid in zijn stem: walgelijk! Daarnaast is de film ook zeer vrouw-onvriendelijk. Kutcher zal wel een heel klein piemeltje hebben, maar hij gedraagt zich in deze film als een enorme lul. Ik heb gesproken. 0,5 * (omdat niet lager kan)

avatar van missl

missl

wanneer de 'drama' begint, begint het ergens op te lijken maar helaas is dit veel te kort. wel mooie beelden van het huis en kutcher ziet er ook heerlijk uit maar dat kan deze film niet redden.

avatar van raafmau

raafmau

Vond het een leuk simpel filmpje.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik verwachtte een vlotte komedie die zich af zou spelen rondom een resort of iets dergelijks - zie poster. Maar wie denkt dat hij een grappige komedie te zien krijgt zal de film vies tegenvallen. Drama, romantiek en licht erotisch is meer de richting waar de film heen gaat.

Ik ben nog steeds teleurgesteld dat het geen luchtige komedie betreft zoals 'Just Married' dat wel was. Ondanks dat heb ik me zo nu en dan wel vermaakt. Maar wat wil je als er om de paar minuten wordt geneukt met mooie vrouwen. Het verhaaltje is standaard, en Kutcher brengt het geheel niet naar een hoger niveau. Levieva is wel erg mooi om te zien.

Aardig drama die soms ook nog een beetje de depressieve kant op gaat. Kutcher zakt steeds verder weg in zijn eigen problemen en op het laatste kreeg ik toch wel een klein beetje medelijden. Maar dat is meer omdat hij Levieva niet kreeg

avatar van decicco

decicco

Gisteren een aantal dingen over deze film gelezen. Wat me opviel was dat schijnt dat er nogal wat veel erotische scenes invoorkomen maar dan ook écht erotisch. Ben benieuwd.

avatar van Pinoy

Pinoy

Goede film met eindelijk eens een KUT einde om het zo maar even Cru te zeggen. want je leeft naar een goed einde in de film en dan net op het laatst kom ie niet.. voor de verder rest een vrij leuke story line en leuke vrouwen die rondlopen, Kutcher speelt sterk.

Ook leuke genante scenes..

avatar van stift

stift

Jediron schreef:

Deze film doet me sterk denken aan een oudere film, ben ff de naam kwijt. Daarom voelt dit meer aan als een update ipv een orgineel verhaal. De film is niet bijster komisch, het enige wat te pruimen is zijn de sex-scenes. Daar moet je dan voor gaan zitten, als de sex niet je drijfveer is kan je beter deze film overslaan.

Alfie

avatar van rep_robert

Vond de film prima te vertoeven, het is niet een standaard allegaartje, al denk je in het begin wel dat het die kant op gaat. De film is verder vrij realistisch en hard en laat goed zien dat het leven niet altijd koek en ei is in Los Angeles, het einde vond ik dan ook wel mooi en droevig tegelijk.

Verder is de film natuurlijk niet al te bijzonder, is de voice over niet al te geslaagd en krijgen niet alle personages al te veel diepgang mee.

Toch heb ik me geen moment verveeld en was dit net even anders dan gemiddeld, waardoor het toch een voldoende scoort.

avatar van Tun-89

Tun-89

Grote fan van Ashton Kutcher, got to Love him :d

Echt een leuke vermakelijke film.

Grappig en af en toe serieus.

De film is realistisch en laat inderdaad

zien hoe het óok kan in LA.

Veel erotische scenes, wees gewaarschuwd

ik wist het niet in elk geval haha.

En voor een keer geen happy ending, i Like'd that.

3,0 *

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Gewoon een top film. De setting was top. Heb Los Angeles altijd een boeiende stad gevonden. Het verhaal is ook erg boeiend. Van begin tot eind. Leuk gespeeld door Levieva en Kutcher. De film vond ik gewoon perfect.

Dikke 9.

Oja, Anne Heche zag er best lekker uit. Veel beter dan in Six Days Seven Nights met Richard Gere. Je zou bijna zeggen dat het twee verschillende personen zijn.

avatar van luka1978

luka1978

Prachtige film, mooie vrouwen, mooie locatie en schitterende oneliners.

Ja, een komedie is het niet, al moest ik af een toe best lachen om teksten die hij uitkraamt.

decicco schreef:

Méér dan genoeg ja. De tieten vliegen je bijna letterlijk om je oren op sommige momenten.

avatar van rep_robert

Maar om het nou "erotisch" te noemen. Het is niet echt artistieke in beeld gebracht of zo. Ik vind het gewoon simpele seks

avatar van Mint Clansell

Mint Clansell

brabusRUS schreef:

Dikke 9.

Richard Gere lijkt in die film heel erg op Harrison Ford. Je zou bijna zeggen dat het twee verschillende personen zijn.

rep_robert schreef:

Ja, klopt. Om opgewonden te worden hoef je deze film niet te kijken in ieder geval. En mooi visueel neergezet is het ook niet.

avatar van Xen0n

Xen0n

Een wel vermakelijke komedie, met wat leuke stukjes er in. Aan de ene kant wat saaiig omdat er niet zoveel interressants gebeurt, aan de andere kant zitten er leuke conversaties in.

avatar van GioFunny

GioFunny

Net aan voldoende geef ik deze film. Totaal niet origineel te noemen, alleen het einde verbaasde me op de positieve manier. Lijkt toch veel op de film `Alfie` met Jude Law.

Trouwens voor een Amerikaanse film, is het wel erg `nederlands` erotisch.

avatar van wsnbm

wsnbm

Matige film, met een schitterende setting, en prachtige mensen, daarom net voldoende.

Zou het ECHT zo werken

avatar van Rossje09

Rossje09

leuke vermakelijke film!

avatar van darkknight

darkknight

Uiteindelijk toch nog beter dan ik had verwacht, het begin leek op een standaard romantische komedie, een of andere vent die een vrouwenverslinder is en dan verliefd op iemand wordt en ze leefden nog lang en gelukkig.

De toch wat meer dramatische en licht depressieve kant kwamen dan ook geheel onverwacht en daardoor komt de film vrij hard over, vooral het einde, maar mijns inziens is dit een meerwaarde voor de film, daarom toch nog 2,5 ster, want ondanks alles was het geen topfilm, dat mag duidelijk zijn.

Een van de mindere films met kutcher die in films als de butterfly effect en the guardian toch wat meer laat zien.

avatar van AHWA

AHWA

Degelijke film.

Had vorige films van Kutcher, What Happens in Vegas en A Lot Like Love, op 3 sterren staan, maar van die drie is A Lot Like Love toch wel de beste. Daarom staat die nu op 3.5*.

Spread is best een leuke film, alleen had er van mij iets meer humor in gemogen. Kutcher heeft een goede kop voor droge humor, maar de gekwelde jongen spelen is niet z'n sterkste kant. Hij moet bijdehand zijn, geen kille player. Misschien is hij hier daarom niet zo op z'n plek. Toch doet hij het voor de rest best aardig, ik vind hem geen waardeloze acteur, zoals sommigen.

Levieva is ook erg mooi, ik moest even nadenken voor ik haar herkende als Lisa P uit Adventureland. Zij speelt daar een wat kleinere rol. Hier speelt ze het evenbeeld van Kutcher, met als uitzondering dat zij de sterkere scenes wel goed kan overbrengen. Ook Anne Heche is prima gecast en nog steeds erg mooi.

3.0* Leuk om een keer te kijken, mooie dames, maar geen hoogvlieger. Leuk om Ashley Johnson, de kleine Chrissy uit Growing Pains, ook weer eens terug te zien. Mooie vrouw geworden.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

M'n derde David Mackenzie na Young Adam en Hallam Foe en opnieuw stelt de Brit niet teleur. Spread is weinig diepgaande cinema, maar toch erg aangenaam kijkvoer. Met nog wat extra audiovisuele flair had deze prent makkelijk 4 sterren gescoord, maar voorlopig hou ik het bij een halfje minder.

De film moet het vooral van z'n acteurs hebben, met Ashton Kutcher voorop, die hier echt als een god in beeld wordt gebracht. 'k Vind het geen groot acteur, maar hij beschikt uiteraard over het nodige charisma. Is voor mij persoonlijk wel wat te gemaakt nonchalant (die voice-over is tenenkrommend), maar verder straalt ie vooral cool uit.

Daarnaast steelt Margarita Levieva de show als zijn vrouwelijke kloon. Ook haar weet Mackenzie adembenemend mooi op film te vangen. Dan is er nog Anne Heche, die er knap uitziet maar wel een érg onflatterende rol krijgt toebedeeld.

Een prent met de nodige fouten, maar waar ik toch zeer van heb genoten. Reken daar de heerlijke chemie tussen Kutcher en Levieva bij en de slotsom is zeker positief.

avatar van Raymondhvh

Raymondhvh

ik zou als ik hem was toch niet vreemd gegaan zijn met die samanta

(Anne Heche) in de film dan

In de Veronicagids staat deze vermeld onder de naam Toy Boy, afschuwelijk

Elineloves

Haha ik heb het ook gelezen. Een niet al te positieve recensie..

avatar van rep_robert

Klopt, maar snap dit soort lelijke alternatieve titels ook nooit. Wie bedenkt ze?

Elineloves

Ik vind Toy Boy beter passen dan Spread. Daarbij denk ik als eerste aan smeerkaas ofzo.

avatar van rep_robert

Hmm, en ik moet bij Toy Boy echt aan de breezergeneratie denken. Beetje onder de categorie loverboys qua titel. Werd je vorig jaar ook mee doodgegooid.

avatar van erpunited

erpunited

Leuke film. Verstand op nul en lekker kijken. Het is een hele eenvoudige film. Maar dat is zeker niet storend.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ik heb steeds een lijstje lopen van films die ik zeer graag wil zien, meestal is dat afgaande op de trailer. Deze spread stond hierop (al wist ik ondertussen wel niets meer van de trailer), dus had ik vrij hoge verwachtingen van deze prent.

Maar spijtig genoeg kan deze film me niet bekoren. Het verhaal erachter vind ik goed, maar ik vind dat Ashton Kutcher het personage niet goed overbrengt, ik mis iets. Ook Anne Heche vond ik tekort schieten.

De film neemt nergens mijn volledige aandacht, maar kijkt voor de rest wel lekker weg, hij ging me niet gaan vervelen. De plot vond ik dan weer wel goed aan deze prent. Blijft wat bij middelmatig steken, er had meer ingezeten.