• 9.374.188 stemmen

Met onder meer: Meg Ryan, John Cusack en Kelsey Grammer

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 12 februari 1998

Plot Anastasia

"Discover the adventure behind the greatest mystery of our time."

De enige overlevende van de Romanov familie, Anastasia, neemt contact op met Dimitri en Vladimir. Met hen gaat ze op zoek naar haar familie in Parijs, terwijl Rasputin achter haar hielen zit met het doel haar te vermoorden.

Anastasia (stemrol)

Dimitri (stemrol)

Vladimir (stemrol)

Rasputin (stemrol)

Bartok (stemrol)

Sophie (stemrol)

Young Anastasia (stemrol)

Dowager Empress Marie (stemrol)

Czar Nicholas / Servant / Rev. Soldier / Ticket Agent (stemrol)

Phlegmenkoff / Old Woman (stemrol)

avatar van rapdorapper

rapdorapper

mooiste film!!

avatar van soom

soom

Best een indrukwekkende stemmenlijst, Meg Ryan, Christopher Lloyd en John Cusack. Nooit geweten, trouwens, want jaren geleden was ik niet zo met film bezig als nu, eigenlijk. Ik zag dat Kirsten Dunst de stem deed van de jonge Anastasia, dat had ik jaren geleden niet eens geweten.

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Deze heb ik op video. Leuke film 3,5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Voor de liefhebber nu ook verkrijgbaar op 2-disc, 10 jaar was blijkbaar niet lang genoeg om te wachten op de DVD..had ik nu maar een paar maanden gewacht

avatar van film_kaza

film_kaza

Een mooi verhaal. Ik zou het waargebeurde erachter willen weten.

Er zitten vrolijke en mooie liedjes tussen en het is prachtig getekend. Wat ik wel jammer vind is dat het verhaal van Anastasia realistisch en mooi overkomt. Maar dan krijgen we de bad-guy met zijn vleermuisje Bartok. Leuk was ie wel maar het komt weer een beetje maf en onrealistisch over vergeleken met de rest.

Één van de betere tekenfilms. Maar niet toebehorenen tot de meesters.

Krijgt een getwijvelde 4*, vanwege het onrealisme en dat deze toch niet echt iets heel aparts had getwijveld. Maar voor de rest is het zeker een mooie film.

avatar van anni3se

anni3se

Mooi film !:)

ik vind het einde niet zo mooi het eindigt in Parijs maar had het mooier gevonden als het weer in Rusland had geeindigt het einde geeft me niet zo gevoel dit is het einde. Ik vind ook toen ze in Parijs aan kwamen dat de toen de film steeds slechter werd vond het niet echt bij het verhaal passen als je dan kijkt in het begin.

Maar vond het wel een mooi film:D!

avatar van Carolaah

Carolaah

Ik zal ook nog even m'n mening over deze film geven.

Anastasia is echt mijn favoriete animatiefilm.

Pff hoevaak zal ik deze film al wel gekeken hebben.

Ja sinds m'n 8ste is deze film echt een blijvertje, geweldig, het verhaal is leuk/goed en ook nog deels echt gebeurd, daarnaast zit er echt geweldige humor in en de soundtrack is ook schitterend.

Lovin' it.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

heel mooi getekend toen ik klein was kon ik er maar geen genoeg van krijgen sinds vorig jaar terug gevonden heb hem nu meer dan tien herbekeken

avatar van a-rdaa

a-rdaa

anastasia: waar kan ik dimitri vinden?

oud vrouwtje: in 't oude paleis maar je hebt 't NJET van meiiii.

dat was echt beste zin uit de hele film vonden jullie niet?

echt topfilm dit vond ik een van de leukste films toen ik nog klein was.

avatar van Mlis

Mlis

Een ontzettend leuke film met de stijl van Disney. Deze film heb ik pas nog stiekem gekeken toen ik mij verveelde. En wat was die weer leuk.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Dit is een ontzettend mooie film.

Ik heb hem al verschrikkelijk veel bekeken, maar toch geraak ik hem niet beu.

***Das Vidagna***

avatar van Vanitas

Vanitas

Dit vind ik 1 van de beste films die niet door Disney zijn gemaakt. Een mooiere vormgeving en je kunt zien dat de gezichten zijn aangepast aan de acteurs die de (engelse) stemmen verzorgden. Dit vind ik juist heel mooi, zo past de stem ten minste bij het gezicht.

Soms wat duistere momenten die voor kleine kinderen ietwat te eng zijn maar Bartok en de mooie liedjes maken dat direct goed.

Leuk voor jong en oud en ik vind hem vooral heel leuk!

avatar van tinelover

tinelover

Prachtige film!! Mooie soundtracks...

5*****

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Geweldige film, ik was er gewoon gek op als kind en ben me langzamerhand in het ware verhaal gaan verdiepen, zoals hieronder is te lezen, maar het gaat hier nu over de film, zalige soundtrack, leuk vleugje humor maar duister genoeg om volwassenen te boeien, heel anders dan Disney omdat de gezichten hier aansluiten bij wat de acteurs zeggen maar toch kan het niet tippen aan de maggie van Disney, al is het wel een van de betere animatiefilms en een van de laatste 'echte' tekenfilms waar nog met tekeningen wordt gewerkt in plaats van pc-animatie.

film_kaza schreef:

Een mooi verhaal. Ik zou het waargebeurde erachter willen weten.

Het verhaal van Anastasia is gebasseerd op het verhaal van Anna Anderson, de vrouw die beweerde Groothertogin Anasasia van Rusland te zijn. In 1917 brak de revolutie in Rusland uit en de Tsaar moest afstand doen van de troon, hij en zijn gezin werden gevangengezet in hun paleis in Tsarskoe Selo. In 1918 werden ze naar Tobolsk in Siberie gebracht, daarna naar Ekaterinburg waar ze bloedig zouden worden omgebracht.

Rasputin was een 'gebedsgenezer' die de Tsarevich(Troonopvolger) kon genezen, of toch zijn pijn kon verlichten, want de jongen leed namelijk aan Hemofilie, dat toen ongeneeselijk was. Intussen gingen er zich geruchten verspreiden over Raspoetin en de Tsarina en kreeg Raspoetin steeds meer mact over het Keizerlijke paar. Hij werd in 1916 vermoord door een aantal leden van de Keizerlijke Familie.

Volgens de legende had Raspoetin een testament opgesteld waarin hij zijn dood voorspelde, en zei dat als hij door gewone Russen werd vermoord niemand iets te vrezen had maar dat als hij werd vermoord door leden van de Keizerlijke familie, of nobelen, er bloed zou vloeien en er geen edelen meer in Rusland zouden zijn. Een groot deel van de Edelen vluchten uit Rusland weg. Tsaar Nicolaas, Tsarina Alexandra, hun dochters: Olga, Tatiana, Maria, Anasasia, en de troonopvolger, Alexei werden samen met enkele bedienden bruut vermoord in julie 1918. Ook werden in die maand de zuster van de Tsarina, Elisabeth, en de broer van de Tsaar, Michael, om het leven gebracht.

Jaren later verscheen Anna Anderson, die alles deed om te bewijzen dat ze Anasasia was en daar heel wat bekendheid mee verwierf, heel wat mensen herkenden haar anderen doorzagen haar als bedriegster. In 1991 werden 9 lichamen gevonden, die van de Tsaar, Tsarina, drie van hun dochters en bedienden, wat betekende dat Anna's verhaal waar kon zijn maar DNA-test's verwezen haar verhaal naar het land der fabeltjes, in 1998 werden de lichamen bijgezet. In 2007 werden de resten van Alexei en Maria of Anasasia(daar is geen zekerheid over) gevonden, in 2008 werd dat bewezen. Dit is dus het verhaal achter de tekenfilm om het verhaal van de Romanov's te zien kijk je beter Rasputin(1996) of Nicholas and Alexandra(1971), om Anna Anderson's verhaal te zien kijk je beter Anasasia: The Mystery of Anna(uit 1984).

avatar van film_kaza

film_kaza

Das een groot verhaal Maar bedankt !

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

film_kaza schreef:

Das een groot verhaal Maar bedankt !

Welcome, ik kan je wel wat links geven met een aantal films over de Romanov's, maar die hebben dan niets met Anna Anderson te maken maar met hetgeen dat leidde tot de revolutie en hun dood.

avatar van maxo922

maxo922

wel leuk. * 3,0

avatar van ellenpoesie

ellenpoesie

Dit is echt een mooie film, ook een goede verhaalstijl. De soundtracks van deze film zijn gewoon prachtig!!! Ik vind de film wel mooier in het Engels dan in het Nederlands.

avatar van O.S.

O.S.

Hier was ik toendertijd nog voor naar de bioscoop gegaan

avatar van eefke123

eefke123

ik heb deze film onlangs in het nederlands gezien maar ik zou hem graag eens in het engels zien.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Wel goeie Vlaamse stemmen... dialogen waren mooi overgebracht. Maar het verhaal... Al bij al 2,5 sterren, wat erg veel is voor een Disney bij mij.

avatar van Carl

Carl

wat een slappe hap zeg. Een verhaal waar zoveel drama in zit en zoveel mogelijkheid om middels schitterende animaties tot goede diepgang te komen wordt zó slaapverwekkend neergezet.

Óf het is bedoeld als kinderfilm. Ja dat kan natuurlijk, maar zet dat er dan bij.

Het is geen vergelijk met bv IceAge2Meltdown die we gsiteren zagen.

1,5

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Pas de eerste Don Bluth animatie (na Titan AE - maar die is toch wel afwijkend) die ik zie. Gek eigenlijk.

Ik weet wel het verhaal over de onvrede met Disney en het vertrek van Bluth om zijn eigen maatschappij op te zetten. Goede verhalen over gehoord. Moet zeggen dat het er ook perfect uitzag. Met name de achtergronden en de sfeer. De gezichten van de hoofdfiguren Anastasia en Dimitri waren wat lelijk en hoekig. Of liever gezegd onaantrekkelijk. Vreemd omdat dat toch de figuren zijn waar je mee moet laten meeslepen.

Wat dan weer onbegrijpelijk is dat als je dan toch breekt met Disney wel meent van die achterlijke liedjes door het verhaal heen te strooien. Want die zijn hier misplaatst, houden het verhaal op en ook nog eens erg verschrikkelijk (en tamelijk onverstaanbaar bovendien). Ander minpunt is de muziek die de boel zo opstuwt, omdat er altijd maar precaire halsbrekende op-het-nippertje situaties in het verhaal moeten worden gestopt. Waarom is het niet mogelijk gewoon een drama te vertellen, maar moeten daar altijd van die nonsens 'cliffhangers' in als met neerstortende treinen, instortende bruggen etc etc. Ik zal het wel nooit begrijpen. Nog een Disney-element: komische side kicks. Maar die zijn hier vrijwel afwezig (het hondje en de vleermuis zijn er wel, maar hebben te weinig airtime en krijgen de lachers niet zo vaak op hun hand - gelukkig maar).

Maar zoals gezegd was de animatie fraai. Met name ook het magische doolhof (Harry Potter and the Goblet of Fire avant-la-lettre!) en de geesten op het einde.

avatar van Dudette

Dudette

Khad hem tientallen jaren geleden gezien en vond het zo'n mooie film datk speciaal ervoor naar de bibliohteek ben gereden om hem te bezien , die is en blijft gewoon goed vooral met die dikke gast bij Dimitri , die vindk egt lache ! Verder supermooie liedjes die in je kop blijvn hangn 4.5*

avatar van eylem-k

eylem-k

een van de mooiste animatiefilms vind ik

4,5 sterren

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een schitterende animatie. Ik kan niet anders zeggen. De animaties zijn mooi, de figuren spreken wel aan, het muziekgebruik past er perfect bij en het verhaal van de Romanovs spreekt bij veel mensen toch wel tot de verbeelding.

Het is wel een beetje een serieuze animatie. Er staat bij dat het voor 6 jaar en ouder is en dat vind ik inderdaad echt wel minimaal. Jonger moeten ze echt niet zijn. Voor somige zesjarigen kan het zelfs nog wel te spannend zijn.

Voor volwassenen en oudere kinderen is dit een hele mooie en interigerende film om naar te kijken.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke animatie film.

Goed verhaal en alles is best mooi gemaakt. De film bevatte ook scene's die redelijk spannend en mysterieus waren. De muziek deed de rest dus een 3,5 verdiend deze film wel.

avatar van J-fan

J-fan

Deze film vond ik zooo eng toen ik 6 was xD Door die Rasputin en zijn rollende ledematen

Matig.

Toch sta ik er echt van te kijken dat deze film uit '97 komt, had hem zeker 10 jaar nieuwer ingeschat. Animatiekwaliteit ligt namelijk erg hoog. Wel duidelijk de Disney-stijl te herkennen, maar het loopt iets vlotter en vooral iets gedetailleerder.

Tekenstijl vind ik dan weer heel wat minder. Lelijke figuren en pover schaduwwerk. Wel omgevingsschaduw, maar verder weer veel platte kleurvlakken. Mijn stijl zal dit wel nooit worden geloof ik.

Grootste pijnpunt zijn de talrijke inspiratieloze nummertjes. Irritant gekwèk dan de gehele film doorschalt. Muffe tekstjes en slechte arrangementen maken het fiasco compleet.

Verhaaltje is ook redelijk saai, maar aangezien het eigenlijk gewoon typisch genremateriaal is valt het de film nog wel te vergeven. Povere bad guy ook, het vleermuisje kon ik dan wel weer smaken. Aardig droog, hoewel het daarom ook helemaal niet meer paste in de film zelf.

Het resultaat is een film die technisch meer dan wist te boeien, maar verder eigenlijk redelijk irritant is. Beetje verkwist talent wat mij betreft.

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

een mooie en leuke film de mooiste film van don bluth jonnhy flodder is een leuke faputin de tekenibgen zijn mooi en de personages bewegen als echte mensen

1.4