Genre: Animatie / Fantasy
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 12 februari 1998
Bekijk via Disney+
Plot Anastasia
"Discover the adventure behind the greatest mystery of our time."
De enige overlevende van de Romanov familie, Anastasia, neemt contact op met Dimitri en Vladimir. Met hen gaat ze op zoek naar haar familie in Parijs, terwijl Rasputin achter haar hielen zit met het doel haar te vermoorden.
Anastasia (stemrol)
Dimitri (stemrol)
Vladimir (stemrol)
Rasputin (stemrol)
Bartok (stemrol)
Sophie (stemrol)
Young Anastasia (stemrol)
Dowager Empress Marie (stemrol)
Czar Nicholas / Servant / Rev. Soldier / Ticket Agent (stemrol)
Phlegmenkoff / Old Woman (stemrol)
Moviestar
Heel erg mooi getekend zeker weten, en dat witte vleermuisje Bartok was wel grappig, alleen het verhaal vond ik niet zo veel aan. 3*
The One Ring
Af en toe onduidelijke stemmen. Verder geen verkeerde film, maar het verhaal had beter gekunt.
2,5 sterren
Angrod_Pallanén
Goede tekenfilm, vond de computeranimaties alleen bar slecht en idd was het soms niet verstaanbaar wat sommige zeiden. Maar mooi verhaal, aardige liedjes en een coole Bartok.
Maar sommige bewegingen zijn heel onnatuurlijk of overdreven.....Toch een 4
clown
Aardig animatie filmpje, maar zeker niet een van de betere onder de laatste animaties van tegenwoordig. Toch een leuk verhaal!
Regan_Robbie24
het is geen slechte film, maar de kwaliteit van m'n video was niet zo perfect meer, toen ik hem na 3jaar weer zag!!
vroeger vond ik het altijd schrikken aan het eind, maar nu ik zelfs naar horrorfilms kijk, niet meer!! het is heel mooi gedaan, het verhaal is mooi en de liedjes zijn leuk.
3,5* waard.
Karin1990
Een hele mooie film, ik heb hem een 3/4 jaar geleden gezien. Maar ik zou hem nu heel graag willen kopen, weet iemand misschien waar dat kan? En of dat nog kan?
soom
Nooit geweten, dat Meg Ryan de stem deed van Anastasia! Ik heb hem gezien toen ik 10 was, in de bios draaide hij. Ik vond het zo mooi, heel erg cool, en de scenes in de trein vond ik het mooiste. Dat bleef me bij.. Verder is het echt jeugdsentiment
soom
Rianneke_Dan
Mooi verhaal echt weer een mooie film om lekker naar te kijken.
JingleBells
Bluth en Goldman hebben altijd fantastische films!
Deze film ook weer.. In mijn overvollen (:P) geheugen weet ik nog wel wat van deze film, ik heb deze film gezien toen ik 6 was.. dusss.. Tja, ik vond het wel een leuke film, kan ik me herinneren..
Wie deze film fantastisch vind zeg ik:
All Dogs Go To Heaven 2 is een echte aanrader!
All Dogs is ook een Don Bluth film, Gary Goldman weet ik niet zeker maar er staat me iets van bij..

deppfan
Was toen ik klein was absoluut mijn lievelingsfilm, heb hem eergisteren na 4 jaar weer eens gekeken en hij blijft mooi.
film_kaza
niet tijdverspilling om te kijken.
verassend leuk.
3,5
wanda*v
blijft toch echt 1 van m'n favoriete films...
mooi gemaakt en ik vind vooral de muziek ERG mooi!!!!!!
krijgt van mij 5*...
Disney1987
Mooi verhaal en een uitstekende cast. Een van de betere films die Don Bluth heeft gemaakt.
Jessu123
4,0 omdat het gebaseerd is op het verhaal van het tsarisme
jack-sparrow
leuk verhaal en prachtige tekeningen .
knappe muziek ook .
de vlaamse stemmen zijn ook best goed.
de engelse versie heb ik nog niet gezien jammer genoeg.
maar hij is best goed voor een tekenfilm.
ik geef hem 4.0
Yphygenia
Dit vind ik echt de beste animatie film die niet van Disney afkomstig is. Ze hebben 't verhaal leuk verfilmd voor kinderen, en de animaties zijn ook heel mooi. Verder 'n pluspunt voor de muziek, want die vind ik echt heel leuk.
5,0
Norma
Zeer sfeervol filmpje dat niet iedereen aan zal spreken vanwege de vele liedjes die gezongen worden. Wel erg mooi allemaal. ***
*San*
O my god! Dit was vroeger mijn lievelingsfilm!
Angrod_Pallanén
Mooie film.
Het interessante, maar donkere verhaal van Anastasia is een goede ondertoon van deze toch niet al te lichte film. Natuurlijk kent deze film zijn kinderlijke momenten en die vind je dan vooral terug in de humor, maar hij is toch redelijk duister en wellicht daarom zo goed. De nummers zijn mooi en het verhaal is meeslepend. De computeranimaties zijn toch echt het grote minpunt van de film en als je toch de vergelijking van de prachtige animaties en de barslechte computeranimaties ziet, vraag je je toch af waarom de computer ooit zijn intrede heeft gemaakt in de animatiewereld.
4.0
Mezelf
Dit is zonder twijfel mijn lievelingsfilm
vroeger altijd al geweest en nu nog steeds
ik kan hem dan ook zovaak kijken als ik wil
hij word niet saai
er zitten super mooie liedjes in
ja ik vind het gewoon echt een super film!!
LivingShinigami
Hele mooie film!
Ik wil hem graag weer zien, maar ik ben het kwijtgeraakt.
Men score staat nu op 4.5*
-jack_sparrow-
prachtige keuze voor de engelse stemmen :
christopher lloyd , johb cusack , ...
Zeeleeuw
Ge-wel-dig!!!
Echt een adembenemende tekenfilm!
Heb deze nu al zovaak gezien, hij blijft geniaal.
Alle liedjes zing ik (vals) mee.
Het moment dat Dimitri eraan komt met zijn: 'Wanna bet' .. krijg ik nog altijd een hartsprongetje, kriebeltjes.
De stemmen zijn inderdaad waanzinnig!
En die overgangen naar de zangstemmen van andere mensen, erg goed gedaan!
1 van mijn favoriete animatiefilms.

Bartok the Magnificent
1999

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Hachi: A Dog's Tale

Eight Below
Avontuur / Drama, 2006

Anche Libero Va Bene
Drama, 2006
nachtmerrieczar / tsar / tzar musicalsorcererrussian revolution (1917)train explosionforeign language adaptation jaren 20adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalvillain song amused