• 9.378.047 stemmen

Léon (1994)

Misdaad / Drama | 110 minuten / 136 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 110 minuten / 136 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: The Professional / Léon: The Professional

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Luc Besson

Met onder meer: Jean Reno, Gary Oldman en Natalie Portman

IMDb beoordeling: 8,5 (1.340.069)

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 23 februari 1995

Plot Léon

"If you want a job done well, hire a professional."

1994, New York. Léon is huurmoordenaar van beroep. Hij observeert het komen en gaan van de inwoners van een gebouw. Op dezelfde verdieping van Léon woont er een gezin waarvan de vader drugshandelaar is. De man wordt bedreigd door een zekere Stansfield, een louche agent die de volgende dag terugkeert en de man en de rest van de familie om het leven brengt. Enkel de twaalfjarige Mathilda kan ontsnappen. Mathilda wordt door Léon in bescherming genomen. Het meisje is vastbesloten zich te wreken en leert de knepen van het vak bij Léon.

Léon Montana

Bodyguard Chief

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Superfilm. Jammer dat ze laatst op televisie de verkorte versie lieten zien. Volgens mijn zus zitten er in de verlengde versie veel betere scenes.

avatar van jester

jester

Film viel me wat tegen. Of je het nu ziet als een zwarte komedie, of een persiflage op het genre (zo zie ik de film overigens niet): de manier van acteren van Oldman spreekt mij niet aan. Het einde is wel goed, maar het middenstuk kon mij niet boeien. 3 ***, en dan ben ik nog royaal.

avatar van mrtve

mrtve

zeer coole film...**** is ie zekers waard...

aardig wat actie en een goed en orgineel verhaal....

"no women no childeren".....

avatar van kak

kak

Wauw, ehh kan eigenlijk nix zeggen...
Maar ja wat moet je zeggen tegen zoon ZEER PRACHTIGE film????

Echt, ik had hem een paar dagen geleden gezien en phoee na die film... ik dacht steeds aan hem, waarom moest die nou dood?? Echt jammer... maar die smerige maffia zoogenaamde politie had wel zen loon gekregen! BOOM!! Recht in zen gezicht! hahaha. Ik vond het wel zieleg voor dat meisje... Maar gelukkig was Tony nog in leven!

Maar ja, Ik heb wel deze film een dikke 5 gegeven!!!!!
Oh ja, het verhaal was het prachtigst van alles! Dat moeten we nie vergeten !

laterzz

Kak

avatar van MarkFish

MarkFish

Ramon K schreef:

Ha ha, klopt ook Emdee! Heb 'm al zeker 3 keer gezien, maar wilde even wat dramatiek er boven op leggen.

Zieluug!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

als je alleen op deze site bent om te provoceren kun je beter opkrassen.

Ramon K

Precies. Oprotten dan maar.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ramon K schreef:

Precies. Oprotten dan maar.

Wat zit je nou te lullen man! Eerst een beetje moeilijk doen over een spoiler terwijl je de film al gezien hebt, het dan afdoen als dramatiek en vervolgens iemand afzeiken die daar wat van zegt.

Ramon K

Afzeiken? Er staan godverdomme een miljoen smileys achter! Het ging mij slechts om de spoiler. Dat is hier niet toegestaan. Ga ergens anders rellen!

EmDee

Zolang ik weet dat Ramon mij niet afzeikt (althans dat hoop ik dan maar ), vind ik t allemaal wel goed.

Gelukkig maar!

Ik had in de verste verte niet de bedoeling wie dan ook af te zeiken.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

Ik zag laatst op internet dat er een dvd is van leon, waar heel veel nieuwe scene's opstaan, deze waaren ook te zien op internet een paar!

Ik vind dat meisje zo goed! en film is eigenlijk echt heel erg leuk! Daarom wil ik er meer van zien. Weet iemand hier iets vanaf en waar ik hem krijgen kan!

EmDee

De Japanse regio 2 en de Amerikaanse regio 1 duren iig maar liefst 133 minuten.

En als je dat meisje leuk vind, raadt ik je de film Beautiful Girls aan.

avatar van gotti

...en Star Wars natuurlijk!

EmDee

Maar daar is ze niet meer zo'n onschuldig meisje.

avatar van KillaJah

KillaJah

In Mars attacks nog wel.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

heb star wars gezien, maar ik vind dat in zo'n film niet zo'n liefdesverhaal moet, oude star wars zijn veel mooier!

En in leon is zo ind gewoon leuke rol, en dat kapsel is erg cool!

Violet-Oi! schreef:

Star Wars kijk je toch ook niet om het verhaal, maar....

gotti schreef:

Star Wars kijk je toch ook niet om het verhaal, maar....

Echt wel

avatar van gotti

Wellicht kijk ik dan minder kritisch naar 'zulke' films....

avatar van bartsch

bartsch

Die sterf scene van de hoofdpersoon is wel heel erg mooi...
Super film met heel goed verhaal, mooi apart thema en erg goed acteer werk.

avatar van Phoenix

Phoenix

There's been rumors that Jet Li might be starring in a sequel to Luc Besson's Léon (aka The Professional here in the States), which featured Jean Reno, Gary Oldman and a young Natalie Portman. Now Portman addresses the rumors, telling People magazine that the project is a possibility, but no word on Jet Li.

"When Episode 3 finishes? I don't know. To tell you the truth, I'd like to just relax for a while. Kick back with some friends. If anything, it might be something with Luc Besson, a follow-up to a film I did when I was younger called Leon. The script's really great, and near worth delaying a vacation for. The only problem would be that I would have to hit the gym again - and at the moment I can't even envision tying my own laces up".

Jet Li? JET LI?!

Bron

avatar van Thriller

Thriller

Zelden vind ik een film goed als er zelfs méér wordt geschoten dan in Bad Boys 2, dit is een van de uitzonderingen! Geweldig wat een souplesse! Het doet de film goed geen standaard happy end te hebben, puur genieten. 4,5*

Cheiz

Brute film, overtuigend gespeeld door Jean Reno. Zonder twijfel de beste film uit zijn oevre. De karakterontwikkeling van de hoofdpersoon wordt waanzinnig goed vertolkt door Jean Reno, daarnaast een opvallende rol van Gary Oldman.

avatar van FisherKing

FisherKing

Cheiz schreef:

Zonder twijfel de beste film uit zijn oevre.

Le Grand Bleu gezien ?

FisherKing schreef:

Le Grand Bleu gezien ?

Ik zal 'Le Grand Blue' sowieso moeten herzien om terug te komen op wat ik hier aan voorafgaand heb gezegd, er staat me namelijk niet al te veel meer van bij, ik weet nog wel dat deze film destijds een diepe indruk op me heeft gemaakt, maar dat kwam voornamelijk door het pakkende verhaal, niet doordat Jean Reno een suplieme rol vertolkte. In Leon laat hij zich wat mij betreft van zijn beste kant zien als acteur.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik kan je verzekeren dat bij herziening je de rol van Jean Reno minstens evenwaardig vindt als bij Leon.

FisherKing schreef:

Na herziening van Le Grand Blue zal ik het je zeker laten weten.

avatar van eerdekes

eerdekes

Ok, even wachten. Ligt het aan m'n videorecorder of aan de vhs. Het beeld draait supersnel :s net muizen die spreken

avatar van Thriller

Thriller

eerdekes schreef:

videorecorder of aan de vhs.

Rampzalig verouderd medium, dan krijg je dat!