Genre: Drama / Biografie
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Boys Don't Cry
"A true story about finding the courage to be yourself."
Brandon Teena is de populaire nieuwe jongen in een klein dorpje in Nebraska. Hij is een held bij zijn vrienden: hij drinkt, vecht en hij houdt ervan meisjes te versieren. Hij ontmoet de knappe Lana, die nog nooit zo'n gevoelige en attente jongen heeft ontmoet. Toch is zijn leven niet enkel rozengeur en maneschijn: er rust immers een zware last op zijn schouders. In werkelijkheid is hij Teena Brandon, een meisje dat een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Als haar vrienden uit het woonwagenpark ontdekken dat Teena een meisje is, wordt ze erg hard aangepakt.
Brandon Teena
Brian
Lonny
Nicole
romain
Zeer degelijke aangrijpende verfilming van een waargebeurd verhaal. Swank is schitterend in haar rol.****
melindakl
Dit is een heel rauwe film. Toen ik het zag moest ik nogal huilen. Ik raad het zeker niet aan degene die een trauma hebben meegemaakt op seksueel gebied, het komt nogal hard aan. Een krachtige film, en herkenbaar.
Gehenna
Ontzettend hard drama over een meisje dat eigenlijk een jongen had willen zijn. Swank vond ik erg goed..ik geloofde ook dat ze een jongen was. De film komt aan als een mokerslag. 4.5*
Jopa
wow wat een film! er zat een vreemd soort spanning door heel de film, wanneer wordt ze ontdekt en wat dan.. Het einde was zo intens dat ik het door heel m'n buik voelde.
Mooie tussenshots die de sfeer nog meer versterkt
af en toe vond ik de montage wat rommelig maar dat waren uitzonderingen
Emese
ik heb deze film gezien, en ik wist niet wat ik zag!
egt een super goeie film, sterk verhaal , en ze acteerd egt goed.
moest wel huilen toen ik de film afkeek, het ontroerde me wel erg.
mooie drama!
Tun-89
Toen in deze film gekeken had, was ik erg ontroerd.
Dat zo iets kan gebueren vind ik heel erg.
het is wel een beetje werkelijkheid want zo zie je maar als je je gevoelens wilt uiten, kan dat best gevaarlijk zijn.
Die film houdt je écht vast, heb me geen moment verveeld. Soms is het gewoon schokkend. Het eind is wel zielig, vooral als ze haar gruwelijke dingen aan doen. Is geen aanrader voor mensen met een slecht verleden Qua sexueel misbruik. De film zou dan best hard aankomen...
Goed geacteerd. mooie film
Raoula
Prachtig film:) maar wel heftig allemaal vooral voor dat meisje(of jongen:P) Er kwamen zeker wel een paar traantjes bij deze film maar wat wil je?
en zoals sommige al zeiden: mensen met een verleden van sexueel misbruik kunnen beter deze film neit kijken komt volgens mij erg hard aan.
otherfool
Buiten Swanks buitengewone prestatie en het waanzinnige feit dat het waargebeurd is niet een film die me echt is bijgebleven. 2,5*.
brechtje
Net gezien, aan het begin had ik van 'stelt niet zoveel voor'
Maar nu ik de film heb afgekeken, ben ik best wel geschrokken, en ook vreselijk erg, die schaamte kun je gewoon voelen..
Turkeyloverz
Prachtige film. Goed acteerwerk van vooral Swank (in de film maar ook in het verhaal zelf), ook ik zou haar niet kunnen herkennen. Het verhaal bouwt zich goed op en wordt uiteindelijk een prachtige film.Het eind is wel erg dramatisch, en het feit dat dit echt gebeurd is..
lila
Een film die je aan het nadenken zet. Een knap stuk acteer werk van de hoofdrolspeelster. Hij blijft nog een tijdje in mijn hoofd en zet je verder aan het nadenken, zeker omdat het een film is nav een waargebeurd verhaal
hinie
Mooie aangrijpende film!
vreselijk dat zoiets nog bestaat!!
jordybeukeboom
Indrukwekkende film, die echter wat oppervlakkig blijft. Hilary Swank zet ijzersterk een 'jongen' neer
Met oppervlakkig bedoel ik dat niet echt het leven van Brandon onder de loep wordt gehouden. Zo nu en dan hoor je via gesprekken wat achtergrondjes, maar dat is het dan ook. Je ziet alleen die ene manspersoon uit haar thuisfront, en verder niet.
Daarnaast vind ik het einde wat zwak overkomen. Waarom zijn die 2 op 'pottenjacht'? Ze lijken het met voorbedachte raden te gaan doen, maar waarom dan? Omdat ze compleet gestoord zijn? Dat lijkt me een goede reden, want de 2 zetten op een behoorlijke manier 2 complete psychos neer. Maar toch is dat een iets te makkelijke conclusie. OK, het mag dan waargebeurd zijn, maar toch: ik vind het niet heel overtuigend overkomen. De verkrachting wel, maar dan ook nog de moord? Nee, dat gaat er bij mij op de een of andere manier niet in.
Hilary Swank: ten eerste ontzettend veel respect dat zij deze rol geaccepteerd heeft. Het is toch een erg intieme en moeilijke rol waarin zij zich letterlijk en figuurlijk heeft moeten blootgeven. En ze doet het meesterlijk, petje af. Alleen haar gebleekte tanden komen irriterend op mij over, maar OK: dat is bijzaak.
Al met al bijna de complete speeltijd boeiend, met 1 erg sterke rol (Swank), de rest van de crew doet t wel aardig (niet heel overtuigend mijn idee), het verhaal vind ik wat oppervlakkig en het einde over de top (hoewel waargebeurd)
Youri
Gebaseerd op een waar verhaal. Film wordt prima uitgebeeld en weet te boeien. De gehele tijd vroeg ik mij af waar het verhaal een wending zou krijgen. Gezien Brandon in een seksuele identiteitscrisis zit. Dit stuk wordt weinig uitgediept in de film. Alles is rauw en donker kleurig neergezet. Alle acteurs/actrices spelen sterk en overtuigend. Zeker een film om over na te denken. Jammer dat Boys Don't Cry niet door The Cure wordt weergegeven in de film, maar een matige cover is. Verder is de film meer dan het kijken waard.
Thomas83
Erg goede film. Ik vroeg me steeds af wanneer Brandon door de mand zou vallen. Waar ik me wel een klein beetje aan stoorde is dat niemand zag dat Brandon een meisje was.
Hilary Swank vind ik echt geweldig acteren. Wat een actrice is dat! Ze speelt deze rol echt zo goed.
Het einde van de film vind ik ook erg goed. De film loopt dan wel niet bepaald goed af, maar daarom laat hij op mij juist veel indruk achter. Het is een en al drama op het laatst. Die verkrachtings-scene is best moeilijk om naar te kijken, en het einde kwam voor mij toch een beetje als een verassing. Ik had niet gedacht dat die jongen ook echt zou schieten. En dan opeens knalt hij Brandon door de kop, en ook nog een paar anderen.[/quote] Verschrikkelijk dat deze film is gebaseerd op een waar verhaal.
Maar ik raad iedereen aan om Boys Don't Cry te kijken, want het is gewoon een erg goede film. Met zeer grote dank aan Hilary Swank.
tevelenco
Goede en aangrijpende film.
Met een orgineel verhaal wat pas erg laat op gang komt.
De film wordt pas echt boeiend nadat uitkomt dat Brandon Teena geen jongen is maar een meisje.
Vanaf dat moment wordt de film boeiender en kent hij enkele dramatische momenten.
En sluit hij nog verrassend aangrijpend en ontroerend af.
X__Liesjj
Een hele mooie film en behoorlijk zielig. Ik moest bijna huilen aan het eind. 5 sterren
Waku
Sombere, donkere en deprimerende film.
Maar dan wel in de goeie zin van het woord.
Geweldige acteer prestatie van Hillary Swank die hiermee bewijst dat ze meer kan als huppeltje in Beverly Hills 90210 en karate kleuter in Karate Kid.
Einde die inslaat als een mokerslag.
Josio
Volgens mij gaan ze haar vermoorden omdat ze aangifte heeft gedaan. Na de verkrachting bedreigen ze haar al met de dood als ze het zal vertellen. Ik vind dat dus niet erg ongeloofwaardig, zeker omdat ze haar eigenlijk ook nog onherkenbaar willen verminken, want dan wordt die verkrachting lastig om te bewijzen. Ik weet het niet hoor, maar dat leek mij de reden van de moord. Bovendien waren ze sowieso al erg rancuneus, daarom zullen ze Candace ook wel hebben vermoord.
matthijs_013
Ik vond het zeker geen speciale film ofzo. Gewoon een film voor tussendoor.
us_raider
- 2034 berichten
Ik vond er ook niks speciaals aan. Ik ergerde me aan Swank die echt niet overtuigend was als 21-jarige jongen. Alleen dat piepstemmetje al, Brandon(Teena) vond ik een ongeloofwaardig karakter, er zit bij mij een meisje op school die zich in dezelfde situatie bevindt, dus die zich ook voordoet als jongen terwijl ze een meisje is, nou die zou beter gecast zijn.
Sevigny vond ik ook verre van aangenaam om de hele tijd naar te kijken, net als de film eigenlijk die ik als vrij saai beschouw. Ondanks dat het zo'n mager verhaaltje bevat kan ik begrijpen dat sommigen deze film als schokkend ervaren, echter hou ik hier totaal geen brok in m'n keel aan over.
2.5* verdient Boys Don't Cry ook weer wel.
reporterxyz
Louter op "filmgebied" vond ik het eigenlijk maar een vrij matige film, met uitzondering van het einde. Het feit dat het gebaseerd is op ware feiten maakt het natuurlijk allemaal wel een stuk dramatischer.
xenne
aangrijpend verhaal, maar verder niet al te speciaal. acteerwerk van Sevigny & Swank is wel sterk ... leuke rol ook voor Goranson ... 3
Huib123
Hoe kun jij een film die zo'n aangrijpend onderwerp behandelt een film voor tussendoor noemen? Tevens is het acteerwerk zeer overtuigend.
Lientjuh
Wat een prachtige film. Het heeft me echt aangegrepen. Ik heb met de tranen in m'n ogen gestaan!
Ik vond het gewoon weg een dikke 5* waard!
illMattie
Goede film. Alleen vind ik Hilary Swank niet overtuigend als jongen, al acteert ze wel goed.
Brechje
Schokkende film, had hem totaal niet zo verwacht.. erg dramatisch!
3,5 ster

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Shine

Mysterious Skin
Drama, 2004

Leaving Las Vegas
Drama / Romantiek, 1995
verkrachtingseksidentiteitkleine stadgebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdevriendenmoordromantiektruetransgenderangerhate crimevrouwelijke regisseurnebraskatrans mansmall town murdertransphobiagender identity