Genre: Drama / Biografie
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Boys Don't Cry
"A true story about finding the courage to be yourself."
Brandon Teena is de populaire nieuwe jongen in een klein dorpje in Nebraska. Hij is een held bij zijn vrienden: hij drinkt, vecht en hij houdt ervan meisjes te versieren. Hij ontmoet de knappe Lana, die nog nooit zo'n gevoelige en attente jongen heeft ontmoet. Toch is zijn leven niet enkel rozengeur en maneschijn: er rust immers een zware last op zijn schouders. In werkelijkheid is hij Teena Brandon, een meisje dat een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Als haar vrienden uit het woonwagenpark ontdekken dat Teena een meisje is, wordt ze erg hard aangepakt.
Brandon Teena
Lonny
Nicole
geronimo
- 1955 berichten
Deze film heeft dus heel veel indruk op mij gemaakt. En 'n vreselijk goeie acteerprestatie van Hilary Swank. Als je haar ziet, zie je dus ook echt 'n jongen. En dat dramatische einde gaf me 'n trap in m'n maag, zeg maar. Ik wist hoe 't afliep, maar toch.
Jordy
vond het een beetje een Ware Woensdag Avond Film, maar dan met beter acteerwerk... in het begin wat saai, op het eind redelijk indrukwekkend, 2.5 sterren
sydney
Aangrijpend verhaal. Dat zoiets nog plaats kan vinden! Ik denk echter dat deze film laat zien hoe de maatschappij in werkelijkheid in elkaar zit. Als je je gevoelens uit dan is dat gevaarlijk. Veel mensen hebben nauwe denkpatronen. Deze film is er goed in geslaagd om die werkelijkheid neer te zetten.
FisherKing
Deze film geeft je een klap in het gezicht die nog heel lang nadreunt..
LauraPalmer
sorry dat ik het zeg, maar ik vind dit toch best wel een belediging voor de film. Maarja, verschil in mening moet er zijn..
Jordy
mooi, zo was het ook bedoeld
narva77 (crew films)
Dit is dus absoluut geen woensdagavond-film voor op RTL4!
FisherKing
of zijn we hier weer samen met het F.A publiek die deze ook weer heel goed vond...
Vyvre
Ik proef hier een lichte 'flame', zie niet bepaald in waarom dat nodig is. Smaken kunnen verschillen, en omdat jij en FK het nou toevallig zovaak eens zijn hoeft nog niet te betekenen dat andere mensen het daarmee eens zijn.
Jordy
Waarom flauwe opmerkingen?? Ik vond het een Ware Woensdag Avond film: oftewel, een film waarbij de gebeurtenissen op dusdanige manier getoond worden waarbij ik het gevoel kreeg dat er ALLES uit de kast werd gehaald om mij emotioneel van de wijs te brengen, met als gevolg dat dit TOTAAL niet het geval was. Ik voelde me totaal niet betrokken bij hetgeen er gebeurde, ik vond het een goedkope manier van emoties "trekken", en het enige waar ik waardering voor heb in deze film is het goede acteerwerk.
Wat Fucking Amal (die ik wel erg goed vond) hier mee te maken heeft zie ik niet in. Kan dit (BDC) nou niet echt een alternatieve filmhuis film noemen, in tegendeel...
Jordy
Goed, Sydney heeft wat berichten verwijderd, en ik heb mijn reacties ook weggehaald. Ik was even "kwaad" (om het even overdreven te zeggen, het blijft natuurlijk maar een anonieme discussie over een film) over bepaalde uitspraken die ik als beledigend interpreteerde (en Vyvre ook zo te zien).
petey
- 1901 berichten
de waardering die iemand aan deze film geeft, is met deze film heel sterk afhankelijk van de bui waarin je bent, je stemming.
Dat is bij dit soort films veel meer het geval dan bijvoorbeeld actiefilms, boom boom kan ik bijvoorbeeld wel in elke stemming zien, en de waardering hangt hier niet vanaf.
Aangezien deze films het moet hebben van je emoties, is de waardering veel persoonlijker.
Een ik begrijp dat je het met een woensdag avond film op RTL4 vergelijkt. Waargebeurd verhaal, treurig eind dat zijn natuurlijk wel de ingredienten van de W.A.F.
Persoonlijk vond ik hem heel goed en was erg onder de indruk van het acteerwerk.
FisherKing
( ik kijk woensdag namelijk nooit TV )
sydney
Als deze film op woensdagavond op RTL 4 wordt getoond dan gaat de koers van RTL 4 volledig om. Als het zover komt dat zal ik deze zender eerst ff moeten inprogrammeren. Maar het verdwijnen van Carlo Boshardt en eigen huis en tuin zal een illusie blijken.
narva77 (crew films)
In die zin klopt het wel, maar vaak zijn de films op woensdag bij rtl4 TV-films.
Ik denk eerder dat dit een film is voor NL3.
highlander
Tja wat zal ik zeggen?
Ik heb deze film gisteren in mijn handen gedrukt gekregen door een vriend(in) met de boodschap dat dit aardig overeen komt met zijn/haar levensverhaal(trans-gender, acceptatie door de omgeving/maatschappij, misbruik, geen moord gelukkig). Zal de film dus wel anders bekijken dan jullie maar ik ben erg benieuwd.
Maarja ik moet nog even wachten met kijken want mijn video is ermee gestopt en ik heb nog geen nieuwe!
Rascal
Ja ook zo'n film vind ik die je n naar gevoel geeft als je hem gezien hebt. Zulke films raken mij wel en ik vond Swank echt heel goed acteren er was niks vrouwelijks aan haar te zien dat vind ik wel n mega prestatie.
Violet-Oi!
Erg goeie film!
Zij kan zeker acteren!
In het begin was het nog leuk soms moeilijk voor haar,maar leuk om te kijken maar het einde oooh man vet erg!
Dan komt ook weer de ware texasboeren denkwijze omhoog brrrr, maar wel mooie film.
Vooral om waargebeurd ook.
renske
Hallo stelletje insiders,
kan iemand mij vertellen wat de afkortingen FA en WAF betekenen? Betekent het zoiets als: BOATS? Based On A True Story
FA staat voor Fucking Amal. Je moet het maar weten he. TTT voor The Two Towers, maar waar WAF voor staat ? Geen idee.
renske
Of is het net zoiets als M.I.A.U. en I.A. en HI-I-I-I en B.È.È.H.?
yerdaddy
Ze hebben het hierboven over een woensdagavond film. Dat zal dan wel WAF zijn.
EmDee
Of is het net zoiets als M.I.A.U. en I.A. en HI-I-I-I en B.È.È.H.?
LOL
plofke
Zeer mooie film, met zeer goed acteer werk.
Wat ik soms wel jammer vond is dat het lijkt dat het allemaal op 1 avond afspeelt.
Verder hou ik zo van deze film omdat hij nog een uurtje of langer in je hoofd blijft hangen en daar hou ik van ....
Vrij aardige film met een glansrol van Swank.
Niettemin bleef het allemaal een beetje oppervlakkig en vooral nogal voorspelbaar.
Ik ben er trouwens over uit dat ik een bloedhekel heb aan Chloe Sevigny.
Chantal1978
Ik vond het een erg indrukwekkende film en Chloe Sevigny speelde juist fantastisch. Beter dan Swank naar mijn mening. Het is echt zo'n film die je 'naar je keel grijpt' .. en des te aangrijpender omdat het een 'waargebeurd' verhaal is
Flipman
Chloe Sevigny? Die speelde Jean In American Psycho! Cool! Verder leek deze film me ook gewoon mooi.
[Preketero]
Wat was het verhaal?? Het was gewoon doorgaan en doen wat ze/hij
tegenkwam.
2,5 sterren is het maximum dat ik geef aan deze film

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Shine

Mysterious Skin
Drama, 2004

Leaving Las Vegas
Drama / Romantiek, 1995
verkrachtingseksidentiteitkleine stadgebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdevriendenmoordromantiektruetransgenderangerhate crimevrouwelijke regisseurnebraskatrans mansmall town murdertransphobiagender identity