• 9.377.427 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank

Releasedatum: 31 oktober 2002

Plot Insomnia

"A tough cop. A brilliant killer. An unspeakable crime."

Achtervolgd door een onderzoek van de dienst Interne Zaken over duistere zaken uit zijn verleden, wordt politiedetective Will Dormer naar een klein dorpje in Alaska gestuurd om de moord op een tienermeisje te onderzoeken. De lokale politie kijkt erg tegen hem op, maar door alle zorgen kost het Dormer moeite om naar die verwachtingen op te leven, zeker als hij door de middernachtszon ook nog eens meer en meer aan slapeloosheid gaat lijden. In een poging zijn werk toch zo goed mogelijk te doen, zet hij een val uit voor de moordenaar, maar in de verwarring en dichte mist begaat de oververmoeide agent een kardinale fout.

avatar van Bélon

Bélon

wibro schreef:

Matige slaapverwekkende thriller. Kon mij nu bij herziening absoluut niet meer boeien. Ik kon het in ieder geval niet opbrengen om deze film in een keer af te kijken. En op Al Pacino begin ik langzamerhand ook uitgekeken te raken.

Ik wist trouwens niet dat dit een remake was van een Noorse film. Voor mij des te meer een reden om deze film nog lager te beoordelen, want door het origineel te remaken toon je imo een gebrek aan creativiteit.

Bedankt voor de recensie. Even naar je Top 10 kijkend (instemmend knikje hier) en het feit dat je zegt dat deze na herziening niet boeit is dat voor mij overtuigend genoeg om dit vrijwel ongezien de harde schijf af te trappen. Heb de opening 10 minuten gezien, even doorgezapt maar neuh dit hoef ik niet verder te zien.

Bedankt ook Chevy93 en moviemafketel. Series als CSI en NCIS vind ik onkijkbare middelmatige 13 in een dozijn TV prut dus jullie recensies helpen ook om een indicatie te krijgen van deze film. Had ze eigenlijk moeten lezen voordat dit op m'n Westerse Digitale metaalschijf was beland.

Uiteraard geen cijfer. Meer bedoeld als soort hart onder de riem voor mensen die commentaren achterlaten, het heeft wel z'n nut

avatar van chevy93

chevy93

CSI is toch wel de voorloper in de misdaadserie. Hierdoor zijn er aan de lopende band nieuwe gekomen.

avatar van MrHorror

MrHorror

moet deze toch nog een keertje zien...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Matige thriller. Niet veel bijzonders maar het houd de ogen wel open. Hier en daar een leuk bedacht dialoog, actiescenes kunnen er mee door.

Het verhaal krijgt een aparte wending wanneer Dormer een grote vergissing begaat en waardoor Williams tergelijkertijd meer macht in handen krijgt. De bewijzen blijven zoek, waardoor beiden nog op vrije voet kunnen staan maar toch goed met elkaar in de clinch liggen. Hilary Swank's bijdrage voegt niet veel toe aan het gebeuren maar houd het 'speurgehalte' in leven.

Niet Pacino's beste film, maar een beste film kan er maar één zijn. Ook hier is zijn typische personage terug te vinden wanneer hij zich steeds weer uit benarde situaties red, en dan voornamelijk in woordenwisselingen.

Prima.

- 3 -

avatar van Denzz

Denzz

ik vond deze nolan in tegenstelling met andere nolans, toch wel een beetje 'saai'

maar zeker niet slecht

avatar van 009

is donderdag op tv,

ik ga deze zeker kijken

ik heb enkel nog maar de 1e 20 min gezien

avatar van magiclife

magiclife

Heb deze film vanavond voor de tweede maal bekeken (op televisie) en met evenveel plezier als de eerste keer.

Al Pacino is wel een van mijn favoriete acteurs, misschien niet mijn top-5, maar toch...

Hilary Swank was een zeer frisse verschijning en zette haar rol bescheiden maar mooi neer.

Deze thriller heeft geen sneltreinvaart, maar blijft toch boeiend genoeg om de aandacht vast te houden en wordt nergens vervelend. Ik zal hem zeker in de toekomst nog een keer kijken.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Gisteren nogmaals bekeken en het blijft gewoon een erg sterke film met een sterk acterende Al Pacino

avatar van revadebe

revadebe

Mooie filmlocaties in Alaska en ook wel mooie muziek. Maar het verhaal vind ik niet vernieuwend genoeg, wat ik toch wel had verwacht van Nolan.

Acteerwerk is prima, al had ik Robin Williams nooit gecast voor zo'n soort rol. Al Pacino speelt wel erg sterk, maar dat is niet genoeg.

avatar van witboek

witboek

Hft Pacino ooit slecht geacteerd?

avatar van braft

braft

toch een van de mindere films van Nolan als je het vergelijkt met zijn andere films. toch nog een 3*

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Tja, Nolan´s euroknaller, eenvoudig en vermakelijk. Maar, naarmate het einde kreeg ik er steeds meer spijt van dat ik niet, de ietwat duurdere salade had besteld.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

een gewaagde combinatie : Al Pacino en Robin Williams.... maar na het bekijken moet ik toch zeggen dat het wel meeviel.

Het is toch wel een aparte film vind ik... met prachtige beelden uit Alaska.

Boeiend verhaal dat je op 2 wijzen volgt : Al Pacinio als good cop en Al Pacino als bad cop....

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Redelijke politiethriller gebaseerd op de gelijknamige Noorse film. Ik had die film tijden geleden gezien en vond ie wel goed, maar niet heel memorabel. Nolans versie is eigenlijk niet veel anders. Mooie natuurshots in Alaska en de hoofdpersoon heeft een interessante rol. Enig minpunt vond ik de soms erg onrustige montage.

avatar van DB10

DB10

Laatste film die ik nog van Nolan moest zien ... duidelijk de minste. Weinig origineels of vernieuwend. Geldt onder andere voor Al Pacino, vrij standaard voor hem ook weer. Nog wel wat mooie plaatjes van Alaska gelukkig, dat redt het nog wel een beetje. 2.5*

avatar van groente12

groente12

Van Nolan verwacht ik altijd een boven gemiddelde film, en met Insomnia slaagt hij er half in. Spelregie van Nolan vind ik hier niet heel erg goed zoals bij Memento. De film word gedragen door Al Pacino's acteer prestaties. Locaties in de film zijn erg mooi en voegen toch veel aan de films sfeer. Al met al een goede thriller met een helaas voorspelbare einde.

avatar van TMP

TMP

Aardige thriller, met een wederom goed op dreef zijnde Al Pacino. Ook Williams en Swank acteerden echter prima. Ik heb het origineel niet gezien, maar deze film is oke.

avatar van KSUS

KSUS

3,5[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 23:03 uur

maar zeker niet slecht

3.5

Idemdito. + Pacino fan, die man is zo goed. Hij speelde echt geloofwaardig uitgeput.
Die geluiden ook die hem af en toe teveel worden en de tegenligger die er niet was, heerlijk.

avatar van Denzz

KSUS schreef:

akkoord, Pacino is echt een geweldig man . Nolan geeft ook mooi weer waar hij heeft mee te handelen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matige film.

Al Pacino is oerdegelijk, zonder een topprestatie af te leveren. Robin Williams, nja, het zal wel aan mij liggen, maar ik vind het zo'n irritante vent.

Hilary Swank heeft een klein rolletje. Acteerde goed, maar heeft nogal weinig minuten om echt te beoordelen.

Het verhaal was niet spannend genoeg. Als ik Pacino zag geeuwen moest ik zelf geeuwen.

Een beduidend mindere van Nolan, maar kan uiteraard gebeuren.

Een 2,5*

avatar van VforVictor

VforVictor

Boeiende film. Al stelt het verhaal niet veel voor, je ziet hier al wel de mooie manier van regisseren van Nolan. Het acteerwerk is hier ook dik in orde, Pacino en Williams zetten hier geloofwaardige rollen neer. Mooie scenes ook als Pacino en Wiliams elkaar ontmoeten op de boot. 3,5 ster.

avatar van richiedoom

richiedoom

Nog twee Nolan films die ik moet zijn, namelijk Memento en deze. Heeft iemand enig idee of deze films al uit zijn op BluRay? Ik kan t namelijk nergens vinden....

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Echt een goeie film. Je word helemaal leip van al dat licht.

avatar van witboek

witboek

witboek schreef:

Hft Pacino ooit slecht geacteerd?

Matige film, behalve dan Pacino

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Het is zeker geen meesterwerk, maar ik vind het wel een goede film, de spanning wordt er goed ingehouden en het einde was ook wel mooi. Pacino is zoals we gewend zijn goed op dreef, en ook Williams als moordenaar is vreemd, maar komt toch redelijk geloofwaardig over.

avatar van Number23

Number23

Toch wel de minste van Nolan. Verhaal is goed, Pacino speelt goed(maar kan beter), Williams komt niet echt uit de verf en Swank heeft een net te kleine rol. Vooral van Williams vindt ik het jammer, want ben altijd razend enthousiast als typische genre-acteurs iets anders aandurven. Maar ondanks het spannende einde kan ik toch niet hoger gaan dan 3*

avatar van Gon1234

Gon1234

Zojuist de film op TV gezien.

Ik vond de film nogal eentonig. Er heerste bij mij (op enkele scenes in het begin na) totaal geen spanning, en ook was ik niet echt benieuwd hoe het af zou lopen (en terecht, want het einde zag ik al aan komen). Toch vond ik de film wel prettig om naar te kijken, wat waarschijnlijk komt door de goede acteurs en het goed/mooi overbrengen van het verhaal. 3*

avatar van movies2323

movies2323

Deze ook zojuist op TV gezien. Ik ben het wel eens met de eentonigheid van de film. Het begin vond ik ook veel beter dan ongeveer de helft van de film. De insomnia en de krankzinnigheid die daarbij hoorde vanwege de lichtintensitei was wel goed uitgewerkt. Ook het stukje waarin eigenlijk duidelijk werd dat de kamer toch niet zo verlicht was als dat het leek was erg mooi. Ik vond Pacino niet briljant, maar wel overtuigend, en dus toch erg goed. Ik zit te twijfelen tussen een 3,0 en een 3,5. De film zakte in het midden een beetje in, maar het einde was weer vol spanning en drama, dus toch een
3,5***

avatar van DBTim

DBTim

Ook op TV gezien. Erg matig, tempo is erg laag en ik vond het nergens echt boeiend of spannend worden. Door de sterrencast houdt de film stand, maar voor de rest is het niets speciaal. Leuk voor een keer

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Weer fantastisch geacteerd door Al Pacino. Mooie film, redelijk verhaal en lekker spannend. Nogmaals super gedaan door Al Pacino.