• 9.378.059 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank

Releasedatum: 31 oktober 2002

Plot Insomnia

"A tough cop. A brilliant killer. An unspeakable crime."

Achtervolgd door een onderzoek van de dienst Interne Zaken over duistere zaken uit zijn verleden, wordt politiedetective Will Dormer naar een klein dorpje in Alaska gestuurd om de moord op een tienermeisje te onderzoeken. De lokale politie kijkt erg tegen hem op, maar door alle zorgen kost het Dormer moeite om naar die verwachtingen op te leven, zeker als hij door de middernachtszon ook nog eens meer en meer aan slapeloosheid gaat lijden. In een poging zijn werk toch zo goed mogelijk te doen, zet hij een val uit voor de moordenaar, maar in de verwarring en dichte mist begaat de oververmoeide agent een kardinale fout.

avatar van wesbrina

wesbrina

Een zeer geslaagde film van een goeie regisseur die na Memento weer van zich laat horen .

Zowel Pacino , Williams als Swank acteren bijzonder goe.

Ook de sfeer van de film is fantastisch door het constante licht . Je voelt echt mee met Pacino die mede door zijn slechte geweten de slaap niet kan vatten.

KLASSE!! 4,5 punt.

avatar van Skuller

Skuller

Top film, Al Pacino is weer meesterlijk.

grimmig sfeertje heeft deze film

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoe kan het ook anders... weer een prachtrol van Pacino in deze film. Ik had niet anders verwacht, en een verrassende Williams, in een rol die we niet van hem gewend zijn. Vermeldenswaard is ook de prestatie van Swank. Echt een trio dat in deze film op elkaar was ingespeeld. Ik raad hem iedereen aan.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Behoorlijke goede thriller, en dat komt vooral door het acteerwerk van Al Pacino, en daardoor steekt de film boven de middelmaat uit. Bovendien erg goed gefilmd (vooral de slapenloze nachten van Al Pacino), goede dialogen, bepaalde sfeer, en met spannende momenten. Alleen had ik wel veel meer van de film verwacht, en zeker bij het einde. Dat is erg jammer, want anders had ik de film misschien wel een 4 gegeven. Desondanks geef ik de film gewoon een *** en een half (3,5).

Zeker de moeite waard!

avatar van Waku

Waku

Een rolbezetting om bij voorbaat van te smullen.

Film maakt zijn belofte ook zeker waar.

Iets wat traag misschien maar zeker een goed onderhoudende psychologiscche thriller.

Robin Williams als bad guy...ook weer eens wat anders.

Al Pacino nu niet eens een keer een gangsterbaas maar

rauwe detective.

Voor de echte filmliefhebber een must see.

avatar van Mark86

Mark86

Toch een klein beetje onderschatte film. Daarom mijn stem verhoogd naar 4*

avatar van Gehenna

Gehenna

Een re-make van de gelijknamige Noorse film uit 1997.

Ik kan niet vergelijken met het origineel helaas..ik kan dus niet oordelen over de originaliteit van deze film.

Visueel gezien ziet de film er goed uit, misschien verwacht ik onbewust iets meer van Nolan als regisseur, want het ziet er wel goed uit maar eigenlijk ben ik meer dan dat van hem gewend. Het verhaal weet te boeien en is redelijk spannend maar wat de film écht draagt is het goede spel van Pacino en Williams. Heerlijk om Williams in een serieuzere rol te zien waarin hij meer talenten dan alleen zijn komische kant toont.

Swank vond ik jammergenoeg niet haar beste spel spelen, haar rol is niet groot en ze speelt ook niet slecht, maar zij is tot veel meer in staat.

Voor de rest is het een goede thriller die daarnaast ook goed toont wat chronische insomnia kan veroorzaken. Ik heb het helaas zelf ook, in een lichtere vorm welliswaar dan Pacino in de film, maar de herkenbaarheid is er. De soundtrack vond ik overigens niet mooi, daar had meer mee gedaan kunnen worden. 3.5* voornamelijk door het goede acteerspel en het verhaal.

avatar van patxxx

patxxx

goede film! Pacino speelt weer een rol die op zijn lijf is geschreven! ook Wiiliams in een andere rol dan we van hem gewend zijn, echt geweldig.

De film blijft spannend tot aan het eind! Je blijft je afvragen hoe het allemaal zou kunnen gaan aflopen, geweldig mooi neergezet, verveeld geen seconde..

deze film krijgt daarom dan ook 4 * van mij.

avatar van Barbar@tje

Barbar@tje

goede triller

ik bleef goed in het verhaal,interessant,spannend en emotioneel...

ook de intervieuws (extra's) over de ziekte Insomnia erg interessant.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Ik vond dit ook weer een goede film.

Pacino, Swank en vooral ook Williams spelen sterk.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

heb hem gisteren gezien.

had er van te voren veel van verwacht met zo veel goede acteurs Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank.

maar hij viel me heel erg tegen ik vond hem veel te voorspelbaar en langdraadig om echt ooit boeiend te worden ik geef hem 2.0*

avatar van Materny

Materny

Krap 6je.

Pacino & Williams spelen wel goed maar het plot spreekt me niet aan.

Langdradig inderdaad, en dat er af en toe een sterke plotwending in zit doet me daarom weinig.

3*, voor Pacino & Williams

avatar van offermans

offermans

Prachtig begin. Het verhaal gaat uit als een nachtkaars. Aardig spel van Pacino. Williams valt een beetje tegen. Weinig diepgang. "Hoezo is Wiliams op de hoogte van de handelingen interne zaken van de politie." Niet meer dan een 3

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Standaardfilm die eigenlijk wel weet te boeien maar nergens memorabel wordt, de lange speelduur draagt er ook aan bij. Gelukkig maakte Hilary Swank het nodige goed! 3*

avatar van Youri

Youri

Onderhoudende thriller met AL PAcino in een prima rol, Hilary Swank blijft goed staande als 2e hoofdrol. Alleen had haar rol wat meer uitgediept kunnen worden, dit zie ik eigenlijk alleen in het laatste deel van de film. Voor het eerst zag ik Williams in een serieuze rol en deed dat voortreffelijk. Misschien is de film iets te lang waardoor de vaart er uitgaat. Toch blijft het verhaal boeien tot het slot.

avatar van Scratt

Scratt

Begrijp niet goed dat dit zo'n lage score heeft. Het is een spannend, heel goed verhaal en de vertolkingen zijn prima. De locaties zijn origineel, zeker voor een politiethriller dat zich meestal afspeelt in LA of NY of een andere naar uitlaatgassen,ruikende lichtstad. De spanning hangt er gewoon en je wordt zelf moe als je naar Al kijkt (maar dan wel in de goede zin). Verrassend vond ik toch Robin Williams die zijn duistere kantjes loslaat. Je voelde zijn aanwezigheid zonder dat hij in beeld was.

Deed me af en toe denken aan De Zaak Alzheimer..(met die telefoongesprekken)

Spannend thrillertje goed voor 4.5*

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Ok, ik weet niet echt wat ik van deze film moet denken.

Het lijkt mij misschien teveel op films als Red Dragon, alleen dan met een enkele i.p.v. dubbele verhaal lijn. Dat maakt hem ook meteen een stuk zwakker. Deze film had dan wel twee verhaal-lijnen maar die liepen mij veel te dicht tegen elkaar. Regie is zoals je van Christopher gewent bent, gewoonweg briljant. Camera werk ook erg goed. Acteerprestaties ook niets op aan te merken. Alleen het verhaal....

avatar van olivier

olivier

Voor mij is dit de laatste echt fan-tas-tische vertolking van Al Pacino die we de laatste jaren gezien hebben... Klasse.

avatar van 606

ijzersterk is deze film met twee top acteurs.

Robin Williams speelde goed als gek.

Al Pacino speelde erg goed als detective met slapeloosheid.

avatar van Muzikant

Muzikant

Cinematografisch kent de film mooie shots, die een lust voor het oog zijn. Ook het feit dat we te maken hebben met vierentwintig uur daglicht wordt op sublieme wijze getoond. De rol van Will Dormer wordt op fantastische wijze gespeeld door Al Pacino. Hap Eckhart, die de rol van Martin Donovan, vertolkt, geeft Al Pacino alle ruimte om te schitteren. Hij weet precies de juiste invulling te geven aan zijn personage, waardoor Al Pacino verder groeit in zijn rol. De personages ondergaan, de nodige emotionele fases, die zo worden gespeeld dat het natuurlijk overkomt.

Insomnia is gewoon een fantastische film (alleen net geen briljante film), die je gelukkig geen slapeloze nachten zal bezorgen.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Geen verkeerde misdaadfilm. Wel vond ik dat ze de mysteries in het plot iets te vroeg uit de doeken hebben gedaan.

Uitmuntend acteerwerk van Swank en met name Pacino,. die het werkelijk brilljant doet als getergde inspecteur.

Film die boeiend blijft, met een goed script en een goede cast,. had wel iets beter kunnen als er wat meer vraagtekens tot het eind waren overgebleven.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Ook een goeie film.. mensen die deze ook niet hebben gezien, kijken vanavond..

avatar van papaEd

papaEd

Ik heb hem niet eerder gezien ga hem dus kijken.

avatar van Giovanni1311

Giovanni1311

Laatste keer in mijn herinnering dat ik Al Pacino weer eens een glansrol heb zien spelen.

avatar van verpa

verpa

heb hem gister gezien en verveelt geen moment super echt een onderschatte film. Normaal houd ik niet van zulke films maar nou echt wel. Kwam ook door het zeer goede acteerwerk van al pacino

avatar van kiriyama

kiriyama

Leuke film, maar ook niet meer.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Sluit me bij kiriyama aan wat deze film betreft.. beslist niet ondergewaardeerd. Het is gewoon een middelmatige film, met vrij middelmatige acteersprestaties van alle betrokkenen..

avatar van Livinovic

Livinovic

Niets speciaals aan, ook heel voorspelbaar.

2 *

avatar van Poison

Poison

Goede film

Vooral de acteerprestaties van Pacino & Swank!

Jammergenoeg zeer voorspelbaar...

Een 3,5*

avatar van *kelly*

*kelly*

Echt wel domme film hoor!

Had van een topacteur als Al Paccino wel wat anders verwacht eerlijk gezegd.

Er zit wel een mooi verhaal achter dat-vind ik-niet zo makkelijk te begrijpen is als je wel zou denken.

---->2*