• 9.377.411 stemmen

Met onder meer: Bill Paxton, Matthew McConaughey en Powers Boothe

Releasedatum: 17 oktober 2002

Plot Frailty

"No Soul Is Safe."

Fenton Meeks neemt contact op met de FBI om te melden dat zijn broer Adam misschien de seriemoordenaar is die zichzelf God's Hands noemt. Via flashbacks zien we de jeugd van Meeks met een vader die geloofde dat hij op een missie van God was om de demonen te vernietigen die zich in menselijke lichamen bevonden. Fenton zag zijn vader als een slechte man, terwijl Adam hem als held zag.

FBI Agent Wesley Doyle

Young Fenton

Sheriff Smalls

Fenton Meiks

Agent Griffin Hull

Becky Meiks

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik kan mij in deze omschrijving volledig vinden. Deze film heeft mij ook positief verrast.

hellblazer93 schreef:

Boeiende en aangrijpende thriller. Het verhaal is erg goed en sterk en de muziek past er ook goed bij. Het acteerwerk was ook meer dan redelijk. Ook van de kinderen. Ook zaten er goede, interessante wendingen in op het laatst in de film. Deze film is dan ook boven mij verwachtingen.

Van mij 4 sterren.

avatar van cambal

cambal

Bovengemiddelde verrassende maar bovenal perfect gemaakte film met Bill Paxton die wederom een glansrol neerzet .

avatar van Homer Simpson

Homer Simpson

Op zich inderdaad geen slechte film.

Alleen vind ik het meer een thriller dan een horror omdat op de momenten dat de bijl er in gezet wordt zie je dat niet in beeld.

Een mooi verassend einde die ik niet had zien aankomen.

Toch geef ik hem maar 2.5* omdat ik van een horrorfilm meer had verwacht.

avatar van Jt*

Jt*

Superfilm! Spannend en onvoorspelbaar. Zeker weten een aanrader.

Filmkriebel

Een briljante thriller die veel meer erkenning verdiende. Spanning op een hoger niveau en een totaal onverwacht einde.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Wat een thriller, het leek zo'n beetje een Belgisch Dutroux-verhaal (ontvoeringen, kind wordt opgesloten enz.). De vader was zo gek als een mus, ongelooflijk !

avatar van annakin

annakin

ik vond het een zeer voorspelbare film, ook het eind vond ik niet echt verrassend te noemen. krijgt van mij niet meer dan 2*...toch nog 2 omdat ik de kinderen wel goed vond. dat was ook het enige lichtpuntje in de film, ik heb matthew ook veel beter gezien.

avatar van Nomak

Nomak

lucdecoster schreef:
De vader was zo gek als een mus, ongelooflijk !

Ik kan me vergissen, maar volgens mij was hij helemaal niet gek.
Hij kreeg toch de gave om de ware aard van mensen te zien die hij moest vermoorden.

Nomak schreef:

Ik kan me vergissen, maar volgens mij was hij helemaal niet gek.

Helemaal juist Nomak. De vader was helemaal niet gek en zijn slachtoffers waren allemaal zondaars

avatar van apolicum

apolicum

Nomak schreef:

Inderdaad!
In wraak-films zoals Death Sentence wordt de moordenaar meestal bekeken als een held, en hier verklaren ze de moordenaar "zo gek als een mus"? Hij vermoordde toch ook enkel maar de slechte mensen in de maatschappij net zoals in de wraakfilms?

Middelmatig en voorspelbaar filmpje. 2,5 *

WhoKnowZ schreef:

Middelmatig en voorspelbaar filmpje. 2,5 *

Middelmatige commentaar. Ben 's benieuwd wat je hier zo voorspelbaar aan vond.

WhoKnowZ

Omdat een film als deze het moet hebben van een aantal plotwendingen, om te slagen. En dat McConaughey zelf die jongste broer bleek te zijn, had ik al voorspeld na een half uur kijken. Ook het doden van de vader (i.p.v. de man op de grond) was niet echt een verrassing.
Het was tenslotte ook niet nodig om de achterliggende reden voor de moorden (nl. goddelijke missie om demonen te doden) op een presenteerblaadje aan de kijker aan te bieden. Bij een thriller is het leuker om zelf wat meer te moeten nadenken over hoe het nu precies ineen zat (bvb. The Machinist, Memento).

Filmkriebel

en je had natuurlijk ook onmiddellijk door dat die vader helemaal niet gek was

WhoKnowZ

Je vraagt mij om uit te leggen wat ik voorspelbaar vond. En dat heb ik gedaan. Meer woorden zijn hier niet voor nodig.

avatar van michael myers

michael myers

Goeie film!

Maar ik vond sommige dingen echt nep (raar voor een horrorfilm)

zoals die scene Dat die vend onder die auto ligt en die engel ziet.

Voor de rest een aardig filmpje, jammer genoeg te weinig gezien van de moorden (geen bloed alleen op het laatst)

3,0

avatar van AGE-411

AGE-411

michael myers schreef:

Goeie film!

Maar ik vond sommige dingen echt nep (raar voor een horrorfilm)

zoals die scene Dat die vend onder die auto ligt en die engel ziet.

3,0

Dit is ook niet bepaald een horrorfilm waar bloed moet vloeien met beken

Dan moet je deze zien.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Aardige film, hij lijkt ouder dan hij is................geen topper maar ook zeker geen misser, ik zou zeggen een middenmoter. Geen bijzondere acteerprestaties.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Redelijke horrorthriller.

Film begint goed en een beetje 'creepy'. Dat sfeertje blijft de film lang vasthouden; mede door het goeie acteerwerk van zowel de volwassen als jeugdige acteurs.

Verhaal blijft zeer degelijk, tot het moment dat duidelijk wordt dat Matthew McConaughey niet Fenton is, maar Adam. Zeer beroerde plottwist. Film stort daarna helemaal in.

Jammer, had gezien de eerste 80 minuten minimaal 3,5* in gezeten, nu blijft het steken op 3*.

avatar van xpookyx

xpookyx

ik wel hem nog een keer zien, vond hem toen ik hem voor het eerst zag super creepy ik dacht trouwens dat het een oudere film was

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

behoorlijk verknipte moraal heeft deze film, voor de rest vind ik plotwendingen altijd leuk ook als ze zo verknipt en slecht zijn als deze, vandaar een 3

avatar van Samio

Samio

geniaal!

avatar van SubzeroX

SubzeroX

leuk filmpje, het begin vind ik 'n beetje raar maar dat komt omdat ik zelf nietzo gelovig ben.

Maar hoe meer je naar het einde gaat word er voor mij meer duidelijk en is het toch 'n aardig goede film.

avatar van powerman

powerman

Spannende thriller met flashbacks waarin het verhaal verteld wordt van een vader die demonen opruimd. Zijn twee zoontjes: Fenton (Matt O'Leary uit Domestic Disturbance) en Adam (Jeremy Sumpter uit Peter Pan) vertellen hoe hun jeugd was en wat ze allemaal hebben moeten doorstaan met zo'n vader.

avatar van Rodger

Rodger

Goede en spannende Thriller..

avatar van scotty

scotty

(verwijderd) schreef:

behoorlijk verknipte moraal heeft deze film,

Idd, moorden is slecht, tenzij je de moordenaars zelf vermoord in naam van God.

Ach, van de moraal moet deze film het niet hebben, als je daar langs kijkt blijft er een zeer degelijke thriller over.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Ongelooflijk dat ik deze film nog geen sterren heb gegeven, alhoewel het al een jaar geleden is dat ik hem heb gezien , en hij is me zeker bijgebleven , zo bijgebleven dat ik er net nog aan dacht. Het verhaal is een verhaal dat me zeker boeit aangezien ik dit soort onderwerpen ivm religieuze fanatisme wel interessant vind om te volgen.

De film op zich is zeker geslaagd met een mysterieuze sfeer en een verrassend einde.

Deze film voeg ik by the way toe aan m'n top 10 jaren '00....

Hip-Hop Drunkie schreef:

Deze film voeg ik by the way toe aan m'n top 10 jaren '00....

avatar van LinkVink

LinkVink

Het was een vermakelijk verhaal, vooral op gebied van spirtualisme.

Het bovennatuurlijke is zeer goed uitgesmeerd over de 100 minuten. Ik was bang dat het een echte rtl film werd, maar ik was aangenaamd verrast.

Zeer goed spel van Bill Paxton, wie erg geloofwaardig overkomt. Hij laat de kijker echt geloven dat er een god bestaat!

Verder is het zeker een aanrader!

avatar van mikey

mikey

HEt begint als een interessante serial killer flick vanuit een bijzonder perspectief: flashbacks gezien door de ogen van een kind die ermee opgroeide en dus opgezadeld is met een vreselijke erfenis.

Wat ook best een interessant uitgangspunt is dat religie aan de wieg zou kunnen staan van bloodfrenzy's.

Helaas: iets verderop krijg je de plottwists waarvan je vanaf het begin al hoopte dat ze niet zouden worden behandeld.