• 9.375.219 stemmen

Met onder meer: Kevin Costner, Joe Morton en Kathy Bates

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot Dragonfly

"When someone you love dies... are they gone forever?"

Dr. Joe Darrow is een gerespecteerd hoofd van een eerste hulp afdeling. Wanneer zijn vrouw Emily omkomt tijdens een medische missie in Venezuela stort Joe zich volledig op zijn werk. Hij raakt er van overtuigd dat Emily met hem in contact probeert te komen door middel van de bijna-doodervaringen van zijn patiënten. De mysterieuze libellen die hem achtervolgen herinneren hem aan haar.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Agony schreef:

Niks mis met deze film. Aardig verhaaltje waarin Costner niet eens zo slecht acteert. Ik heb me prima vermaakt en als er geen films als The Others of the sixth sense waren geweest was het ook nog eens origineel geweest: 3,5 sterren.

En als er nooit Coca Cola en Pepsi was geweest was 3es cola ook origineel geweest!

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Goeie film zeg !!!

avatar van Doom

Doom

Had bijna de gehele tijd een goed gevoel over deze film, ik was zeer benieuwd hoe het verhaal zich ging ontplooijen. Helaas was het einde, zoals eignelijk al verwacht, zeer kl*te en eigenlijk niet om aan te zien.

Neemt meteen het goede gevoel over de hele film weg, vond ik echt jammer. Geef er een 2.5 * voor.

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is weinig opzienbarend en spanning is er nauwelijks in te vinden. Eigenlijk is het gewoon een fantasy drama, op wat cliché schrikmomenten na.

Toch pakte de film mij, niet in de laatste plaats door het goede spel van Costner. Het trage tempo paste goed bij de sfeer.

Helaas is het einde wat sentimenteel en geforceerd.

avatar van Marinus

Marinus

Inderdaad....wat een mooie, ontroerende film!!

Kevin Costner speelt zoals wel vaker weer een fantastische rol.

Het einde was natuurlijk ook schitterend.

een hele gevoelige (echte Kevin Costner !) film,

met een mooi verhaal en een geweldig slot..........

avatar van Jorick

Jorick

Een redelijke film met degelijk acteerwerk.

De film begint traag en niet bijster sterk.

Het verhaal stelt niet zo veel voor en naar het einde toe wordt de film ook nog eens voorspelbaar.

Het einde was niet geheel verwacht, maar toch kon het einde me niet raken. Ik zit te twijfelen tussen 2* of 2.5*, maar houd het vooralsnog op 2 sterren.

• 11912 berichten

1*, luid en duidelijk. Kevin Costner zucht en steunt een hele film lang door, zonder ook maar echt te kunnen acteren.
En dan dat plot, belachelijk... de hele tijd zie je zo'n libelle en dan ziet ie 'm plotseling op zo'n landkaart. Wow, wat een verklaring zeg! :S .
Het einde was ook een afknapper zeg, *****! Nog nooit zo'n anticlimax meegemaakt! En de film was niet eng trouwens ook, alle enge scenes heb ik al 100x ergens anders gezien. Wel leuk waren die scene met die papegaai en het kleine rolletje van Jacob Vargas.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Heel veel negatieve dingen over gehoord, maar het bleek uiteindelijk allemaal reuze mee te vallen. Je kan zeggen dat het een slome film is, of je zegt dat ze de tijd nemen het verhaal te vertellen. Dat tweede lijkt me toepasselijker, alhoewel er wel een half uurtje ofzo vanaf had gekund. Toch zaten er genoeg leuke momenten in. Cliché, maar wel leuk. > 3*

avatar van otherfool

otherfool

Trage film die naar het einde toe ook nog eens alle geloofwaardigheid met overtuiging ver van zich afschud. Voor de duidelijkheid: naar Costner mag ik altijd graag kijken, maar dit melodramatische verhaaltje is duidelijk niet aan mij besteedt.

De eerste helft van de film is nog wel te doen, maar zodra de ontknoping en de betekenis van 'de lijntjes' duidelijk wordt, is er geen houden meer aan... De slotscenes in Afrika zijn dan ook zeer teleurstellend.

Een geval van: jammer, maar helaas. 2*.

avatar van Gehenna

Gehenna

Ik heb wat met die paranormale thrillers ik kan er altijd erg van genieten.

Zo ook van deze met Kevin Costner die goed op dreef is weer, echt een bijzonder fijn acteur om te zien spelen vind ik dat.

Dragonfly is een film die op een mooie wijze in elkaar is gezet, als kijker raak je al snel betrokken met Joe doordat het drama wat zich afspeelde "het verliezen van een geliefde" heel herkenbaar is en bovendien een universeel thema. Het rouwproces en het proberen het leven weer op de rails te krijgen. Het spel van Costner is veruit het beste van de gehele cast, hij weet altijd goed vorm te geven aan sympathieke types die doorleeft zijn, iets ergs hebben meegemaakt maar toch zie je altijd dat kleine sprankje hoop. Filmtechnisch gezien heb ik er vrij weinig op aan te merken, mooie opbouw, prachtig geschoten, sfeervol en mooie muziek zorgen voor een aangename filmbeleving. Toch één ding, mij persoonlijk heeft het de film er niet minder door gemaakt. Het einde had wat genuanceerder gemogen en voelt nu, in tegenstelling tot de rest van de film, wat afgerafeld aan. 4*

• 11912 berichten

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! (sorry, dat moest er even uit...deze film is echt te slecht)

avatar van soom

soom

BlueJudaskiss schreef:

Waarom dan? Het klinkt als een behoorlijke thriller... Is het dat niet?

soom schreef:

Waarom dan? Het klinkt als een behoorlijke thriller... Is het dat niet?

Nee. Het is echt vlees noch vis. De film wil romantisch en eng en spannend en dramatisch tegelijk zijn. En je moet van goede huize komen om die vier goed te kunnen mixen met elkaar. Met Ghost lukte het wel. Met deze film niet. Alle shockeffecten zag je al vrij ver van te voren aankomen, en ik vond de ontknoping zo'n ontzettende afknapper. Denk je dat je naar een spannende film kijkt, krijg je dit...Nee, sorry, dit kon me echt niet bekoren. En een beetje geoefende filmkijker zou het met me eens moeten zijn. En die Kevin Costner....dat kan je toch geen acteren meer noemen? Trouwens wel een mooie finale in die jungle, dat moet ik er wel bij zeggen. En Jacob Vargas is goed, maar in een te kleine rol.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

BlueJudaskiss schreef:

De film wil romantisch en eng en spannend en dramatisch tegelijk zijn. .

Volgens mij is dat niet zo. Er word gewoon geprobeert een paranormaal mysterieus verhaal te vertellen. Ik kreeg niet echt de intensie dat hij echt eng moest zijn, op een schrik moment na. En daar ligt juist de kracht van de film. Niet grof of super eng, gewoon mysterieus en mooi.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

waanzinnige goeie film de spanning word heel goed opgebouwd!!

Ik hou zo en zo van bovennatuurlijke films!!

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

Het einde van de film maakt de rest eigenlijk helemaal goed... Het begin gaat ook nog wel maar het wordt een beetje saai om naar te kijken maar als je toch blijft zitten komt er een geweldig einde! dat maakt de film toch speciaal vandaar 3 sterren!

avatar van Waku

Waku

Toegegeven, je moet wel een beetje ruimdenkend zijn om deze film te waarderen. Een beetje zweverig zelfs.

Maar het gegeven is mooi. Kostner komt geloofwaardig over in zijn rol maar het eind laat toch wel enige vraagtekens achter.

Hoe dan ook een ruime voldoende voor deze Dragonfly.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Goeie film met wel erg veel cliché's! Het einde is super en je verwacht het totaal niet! Kevin Costner speelt top.

LOTR-lover schreef:

Nee, inderdaad niet, ik was toen al half in slaap gesukkeld...stomme film dit.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Dit is best wel een goede film. Ook in de VPRO-gids (toch een kritisch blad) staat een positieve beoordeling van Dragonfly. 4*

avatar van resensie

resensie

Smaken verschillen.

Een leuke film voor de doordeweekse avond.

Dynamovie schreef:

Wat zegt de VPRO-gids precies over deze film?

avatar van Coop

Coop

Vond het een erg mooie film, met mooi verhaal.

Had veel kippenvel momenten vond ik en ja, de tranen kwamen me even in de ogen.

En ja ben wel degelijk een man, aanrader !!!

avatar van De Knip

De Knip

Nou,, mij deed deze film nauwelijks iets. Zo'n rechtlijnig verhaal met eigenlijk een debiele wending op het eind. Enneh, was dit een thriller? Mwah:

avatar van Coop

Coop

Verhoogd naar 4.5* vind het een prachtige film.

avatar van soom

soom

Wauwie. Intense thriller, met een paar echte schrikmomenten, een goed verhaal en goede hoofdrolspelers. Ook het einde is zeer goed, ik vond het er wel bij passen eerlijk gezegd.

Het was een prima film, maar waarschijnlijk kan ik er niet van slapen..

avatar van elientje

elientje

ik vond het echt een keigoede film! Er zit ook een echt goed verhaal in, het gaat echt ergens over. Het loopt goed af, en zit goed in elkaar. Vind hem echt top!

avatar van Drezic

Drezic

Leuke film geinig plot. Maar ja, dat einde is zo Amerikaans, met het terugvinden van de baby en dan ook nog die dochter op zien groeien... PUKE. Maar goed, voor de rest zeer goed te kijken en onderbecijferd met name op IMDB. Maar daar onderbecijferen ze alles wat met Kevin Kostner te maken heeft.

avatar van shakiela

shakiela

Ik vond het een prachtige film. Echt eng was hij inderdaad niet, maar voor deze film was dat oké. Hij is naar mijn idee niet gemaakt om mensen af te schrikken. Daarbij vond het einde plaats in Venezuela, Zuid-Amerika. Dus niet Afrika, zoals ik in iemand's bericht zag. In ieder geval, de film klopte naar mijn mening helemaal, ik vond het prima in elkaar gezet. Oh, en nog iets; mensen moeten niet te snel denken dat ze vanwege hun 'filmkennis' kunnen beoordelen of films goed of slecht zijn. Er speelt nog een kleine factor mee, namelijk 'smaak'.