Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Kevin Costner, Joe Morton en Kathy Bates
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 juli 2002
Plot Dragonfly
"When someone you love dies... are they gone forever?"
Dr. Joe Darrow is een gerespecteerd hoofd van een eerste hulp afdeling. Wanneer zijn vrouw Emily omkomt tijdens een medische missie in Venezuela stort Joe zich volledig op zijn werk. Hij raakt er van overtuigd dat Emily met hem in contact probeert te komen door middel van de bijna-doodervaringen van zijn patiënten. De mysterieuze libellen die hem achtervolgen herinneren hem aan haar.
Joe Darrow
Hal
Flora
Eric
NERD
"I thought you were the guy that didn't believe in heaven"
"This isn't heaven, this is rainbows!"
Need i say more? Deed het zowat in mijn broek van het lachen bij deze woorden.
Jammer dat de film pas in de laatste 30 minuten op gang komt. Voor zover je van op gang komen kan spreken.
De film werkte totaal niet voor mij. Heel erg onsamenhangend.
1,5 sterren
Elise
Ik vind het eigenlijk wel een enge film; ik ben me een paar keer echt kapot geschrokken (terwijl ik dat dus niet snel heb), maar dat kan ook liggen aan degene met wie ik 'm keek (die jongen deed het bijna in zijn broek-hahaha).
Stephan
Misschien moet je "ware liefde" kennen of zelf een ouder zijn om deze film te kunnen waarderen. Ik heb me prima vermaakt en Costner speelde eindelijk weer eens mooi.
Agony
- 1985 berichten
Niks mis met deze film. Aardig verhaaltje waarin Costner niet eens zo slecht acteert. Ik heb me prima vermaakt en als er geen films als The Others of the sixth sense waren geweest was het ook nog eens origineel geweest: 3,5 sterren.
Queto Yurlunyur
Een op zich degelijk drama (het ís geen thriller) dat helaas te kampen heeft met een onbeholpen, soms bijna stompzinnige, behandeling van de bovennatuurlijke aspecten aan het verhaal (met name die beschrijvingen van de bde's hadden toch een heel stuk subtieler gekund). Een half uur voor het einde (vanaf het punt waar Costners personage naar Zuid-Amerika vertrekt) gaat het echter helemaal mis, en verdwijnen alle subtiliteit en logica definitief uit het verhaal. 2,5 *
Sjan
Aardige drama/thriller die langzaam op gang komt. In het midden een spannend stuk met goed opgebouwde en soms érg spannende scenes. Naar het einde toe wordt het een vrij standaard thrillertje. Gelukkig is het einde nog wel redelijk origineel, hoewel het allemaal wel behoorlijk voorspelbaar was, bijvoorbeeld dat de kinderen zeggen dat hij naar de 'regenboog' moet gaan, en dat je vervolgens zijn vrouw op een foto ziet bij een waterval...waar zal hij naar toe moeten...u raadt het al...de waterval . Ik vind Costner niet echt een geweldige acteur, ook al acteert hij hier wel redelijk goed (alleen ik heb het idee dat hij niet echt emoties kan laten zien) 3* Voor een leuke bovennatuurlijke film.
Verita
Ik vind het een aardige film. Het begin lijkt een klein beetje op een thriller, maar als hij dan naar de plek toe gaat waar hij heen moet (ik zeg niet waar moehahaha) dat is het een erg mooie film.
Verder zijn de schrikmomenten om je dood te schrikken (?).
Ik geef het een 3
WiLL
Mijn mening is dat je films moet beoordelen op de kwaliteit / genre ... dus een drama afdoen als zeikfilm en hem dan 2 sterren geven vind ik niet kunnen.
Je weet dat het een drama is, verwacht dan zeik momenten en verwacht geen flitsende special effects , aktie etc...
Dit genre zijn niet echt mijn films ... maar heb hem toch gezien (aangezien ik wel een kevin costner fan ben) en vond hem niet slecht.
Een gewoon redelijk goede film in zn genre, geen top maar zeker geen 1 of 1,5 ster film.
Hij krijgt van mij 3,5***
Jordy
Je weet dat het een drama is, verwacht dan zeik momenten
Wat een flauwekul
WiLL
Wat een flauwekul
zeik momenten als in huil moment , einstein.
roda
onderhoudend drama met een sterk en onverwacht einde en wederom een fenominale rol van Costner.
af en toe wat traag helaas waardoor ik op slechts 3.5* uit kom.
een kleine 7 dus.
lotr-fan
kvond t wel een goeie film ondanks dat ie niet echt origineel is. ik viel zowat van de bank van de schrik toen zijn vrouw opeens voor t raam stond. 4*
jb
Saaie, voorspeelbare film en niet spannend genoeg. Als je een paar films van dit genre heb gezien, weet je precies, wat er gaat gebeuren. Zeer teleurstellend voor Kevin Costner-fan.
Airbus
Eigelijk moet je niet kijken naar hoevceel films je al van dit genre gezien hebt, maar naar de film opzich, of hij op zichzelf goed is.
maar slecht was hij echt niet hoor...
TheRisingSun
Ik vind het een goede film. Misschien,zoals zo velen al gezegd hebben,in het begin wat traag,maar hoe verder de film vorderde hoe interessanter hij werd. Goede rol van Costner.
3,5 ster
Captain Pervert
Prach-ti-ge film, sterk acteerwerk van Costner (ik wil die man echt weer eens in een A-produktie zien, ook na het zien van het recente Open Range), en een zeer mooi einde. Had ik echt niet verwacht van deze film.
Echt een aanrader.
93.9
Wat een ontzettend irritante film!
Te veel cliches dat goed voor een mens is.
Vre-se-lijk!
Purmerend
Vooral in het gedeelte in Venezuela vond ik boeiend. Maar het begin is veel te saai, standaard en weinig specaculairs. 2*
AHWA
Niet echt mijn soort film en het tempo zit er niet echt in, maar heb me niet te veel gestoord aan Costner, die ik bijna in alle films matig vind acteren, behalve eigenlijk in JFK.
2,5 sterren
Justin
Mooie film.
Ik had er niet echt veel van verwacht, maar ik vond het een prachtige film met een heel mooi einde.
Kevin Costner speelt weer eens erg goed in deze film.
Helaas had ik dus verwacht dat het een horror film was.
Maar ik moest maar 2 keer schrikken toen dat kind in 1 keer weer levend werd en toen hij zijn vrouw zag voor het raam al waren beide stukken wel voorspelbaar.
Kan iemand bevestigen dat Alison Lohman hier in meespeelt? Ik las dit ergens, maar zag haar naam niet staan op de aftiteling en kan me ook niet herinneren haar in de film gezien te hebben.
sweetlake
Goeie film, goed acteerwerk van Costner, die dit soort rollen goed kan spelen.
Yekezzez
Slechte film, slecht acteerwerk van Costner, die dit soort rollen slecht kan spelen en dat is waarheid als een koe.
Niet echt zo'n goeie film. Ik vond Costner hier niet echt op z'n best en het verhaal is wat te langdradig, te traag. Het plot op zich valt wel mee maar alles is te traag en onspectaculairen niet boeiend gebracht. Het is op zich wel een interesant uitgangspunt maar het word niet zo denderend uitgewerkt. de verschietmomenten zijn nogal cliché en een thriller/drama vind ik het niet, hou het maar op drama.
Toch 3sterren.
silhoupin
Een redelijke film met een goed verhaal en enkele mooie shots. costner speelt niet echt overtuigend en het eindplot kon beter uitgewerkt worden. Soms wat langdradig maar ik vond het verhaal heel boeiend. goed voor 3 sterren
kelu
Heb deze film gekeken wanneer die net uitkwam vond het wel een leuke film naar de dingen die ik nog kan herinneren, alleen een beetje te weinig om een cijfer te geven. Tijd dus voor een re-view.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Door to Door

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

Bobby
Biografie / Drama, 2006
zwangerschapvoicedragonfly auto ongelukjungleziekenhuisdokterhumanitarian spiritism