• 9.378.921 stemmen

Zodiac (2007)

Misdaad / Thriller | 157 minuten / 162 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Thriller

Speelduur: 157 minuten / 162 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo en Robert Downey Jr.

Releasedatum: 31 mei 2007

Plot Zodiac

"There's more than one way to lose your life to a killer."

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren '60 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status.

avatar van PatSavage

PatSavage

langdradig

avatar van bugno

bugno

Tsjaa,hij duurd inderdaad lang,maar dat is geen probleem,je kunt hem makkelijk in 2 dagen kijken.Verder heb ik THUIS een uitstekende film gezien die me echt kon boeien.4*

avatar van JerryL

JerryL

Voor wie nog twijfelt naar deze film toe te gaan in de bios, deze te huren of te downloaden: Zeker doen, deze film duurt idd behoorlijk lang, maar net als Lord Of The Rings & Harry Potter zul je niet door hebben dat de film zolang duurt omdat het gewoon heerlijk wegkijkt.

Dit is zo'n film die je kijkt met chips, cola, frituurhapjes en de hele poespas!

5*!!

avatar van INCTRL

INCTRL

JerryL schreef:

5*!!

Na een zak m&m's afgezet.

avatar van The Petrix

The Petrix

Pff heb hem zonet nog gekeken, sjonge jonge wat een langdradige film Heb hem met tegenzin af gekeken wou toch wel weten wie het was, wat uiteindelijk ook nog niet zeker was!

avatar van snuitje

snuitje

Nou,ik heb hem dan toch ook gezien.

Hij viel me tegen..... als ik hem halverwege afzet omdat ik in slaap val is dat meestal een slecht teken .

In het laatste deel komt er wat vaart in en dat de oplossing er niet is ....tsja die is er ook nog steeds niet he.

avatar van CRu

CRu

Ik weet nog niet zo goed wat ik van deze film vind. Er zitten zeker goede elementen in. Het gevoel van het ongrijpbare van Zodiac komt echt goed naar voren, maar toch blijft er bij mij een gevoel knagen dat er iets mist.

De film boeit wel genoeg, zodat ik niet het gevoel heb gehad dat hij te lang duurt. Voor het moment 3,5* maar binnenkort misschieneens tijd vrijmaken om weer te kijken.

avatar van Waku

Waku

De film volgt het proces van ruim 30!! jaar achtervolging op seriemoordenaar "Zodiac"naar de gelijknamige titel.

Een behoorlijke zit inderdaad want het geheel duurt een dikke 2 en half uur. Ondanks dat er geen spanning of thriller elementen in deze film zitten is het verhaal boeiend en intrigerend genoeg om te zien hoe deze moordenaar politie en journalistn bezig houdt.

Met alle gevolgen van dien voor de onderlinge verstandhoudingen en relaties.

prima acteerwerk van de totale cast.

avatar van Ethicus

Ethicus

Deze film heeft me geen moment weten te boeien. Heb deze film in twee avonden gekeken omdat ik het de eerste avond niet vol kon houden om te blijven kijken. De tweede avond was nog slechter dan de eerste. Wat was deze film langdradig zeg.

Ik begrijp de hoge waardering echt voor geen meter. 2 sterren voor het goede acteerwerk.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik volg David Fincher al vanaf zijn eerste videoclip voor Madonna (Vogue). Ik ben dus, wat je zegt, best een fan van hem. Maar eerlijk gezegd kon deze film me niet echt boeien. Ik heb hem wel helemaal uitgekeken, dat dan weer wel, maar ik vond hem erg langdradig. Het had allemaal veel korter en beter gekund. Ook qua camerawerk vond ik hem voor een Fincher-film erg saai. Jammer, maar toch 3,5*.

avatar van Thomas

Thomas

redelijke film waar je inderdaad zitvlees voor moet hebben. Je kijkt hem wel af.. toch zitten er een paar saaie stukken... laatste uur heeft me zeer geboeid...

avatar van Adammeh

Adammeh

Het is een mooie film alleen wel zonde van het einde dat er niet bekend word wie nou de serie moordenaar was. Maar het is ten slot van rekening een waargebeurt verhaal dus het hoort erbij.

avatar van kasperkasper

kasperkasper

mensen wat een langdradige en slaapverwekkende film. Hij begint sterk maar na de laatste moord komt i in een saaie sleur terecht waar i tot de laatste minuut niet meer uit komt. 2 uur waarin je moet vechten om wakker te blijven dus.

verhaal heeft wel potentie

2 sterretjes

avatar van Richard C

Richard C

Sterke film, waarbij je goed moet opletten. De namen en feiten vliegen je continu om de oren, maar het mocht voor mij de pret niet drukken. Goeie film die te weinig aandacht heeft gekregen in de bioscopen.

avatar van Phreaky-

Phreaky-

Het was een goede film met een sterk verhaal. Binnenkort zal ik de film nog eens in de dvd speler stoppen om de feiten eens goed op een rij te zetten. Van mij een 3,5.

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

Sterk verhaal, maar erg langdradig. Het is wel leuk wanneer de moorden bezig zijn, en het ontcijferen van de brieven. Maar anders wel langdradig... Het onderzoek loopt te lang, en het einde wordt een beetje te rap gespeeld, alsof de schrijver er genoeg van had :s

een 3-tje

avatar van rondh

rondh

Waku schreef:

Ondanks dat er geen spanning of thriller elementen in deze film zitten

Geen thriller elementen? Ik geloof dat de moordenaar toch wel wat mensen afmaakt. En dat laten ze toch wel zien.

avatar van Waku

Waku

rondh schreef:

En dan is het gelijk een thriller?????

avatar van Reinbo

Dat niet, maar het is naturlijk wel een 100% Thriller. Film handeld over de zoektocht/klopjacht/kat en muis spel van politie en pers naar een seriemoordenaar de de halve bevolking in spanning houdt. Als dit geen thriller is dan weet ik het niet. Super spannend ook (voor hen die hun aandacht erbij houden). Dikke 4,5*

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Ik wilde in eerste instantie na 45 min stoppen met deze film. Het viel me een beetje tegen. Echter na een uur begon de film me steeds meer te boeien en werd het echt een goede film vond ik. Goede muziek en goede sfeer.

3,5

avatar van resensie

resensie

Filmtechnisch heeft de film mij geboeid. Positief is de neergezette sfeer, ik waande me echt in de jaren '70. De lengte van de film....tja, had van mij een rolletje film korter gemogen. 3,5*

avatar van Jonny__17

Jonny__17

Hele goede film, goed verhaal, en ook een verassend einde ik zou hem nog wel een keer willen zien !

4,5 *

avatar van WendyS

WendyS

AmazingPP schreef:

ben ik mee eens

avatar van MaxB52

MaxB52

Op een gematigde manier een herkenbare Fincher film. Had iets korter gekund en soms stapelen de feiten en namen zich dermate op, dat het verwarrend wordt. Het verhaal vind ik verder wel goed uitgewerkt. Vooral in het begin spannend, helaas neemt dat naarmate de film vordert wat af. Ik vraag me tevens ook nog af
hoe de vrouw met de baby heelhuids bij Zodiac uit de auto is gekomen. Dit komt ook niet meer aan bod verder in de film.

Al met al een aardige film met behoorlijke cinematografie en soms best spannend.

Ruim 3.5 sterren.

avatar van turksoldier_61

turksoldier_61

Ik heb er niks over te zeggen het spreekt voor zich "Perfect" 5*

avatar van tess

tess

Heel sterke film. Geloofwaardig, niet eens zoveel Hollywood en het houdt je aandacht de hele film door vast.

Fantastisch stel acteurs ook, natuurlijk.

*4,5

avatar van usr14112

usr14112

Net gezien en vond hem heel goed. Was wel lang maar heeft me niet gehinderd. Het verhaal wordt goed opgebouwd en je hoopt gewoon dat de zaak wordt opgelost. Kon mij goed verplaatsen in de wanhopigheid van de rechercheurs en de cartoonist. Ik heb The Zodiac Killer uit 2005 ook gezien maar vond deze toch een stuk beter. 4*

avatar van Stefan_Ying

Stefan_Ying

Had er meer van verwacht. De film begint vrij aardig. Maar daarna gaat het erg langzaam, word het langdradig en saai vond ik. De film duurde gewoon te lang. Een redelijk begin, meer niet.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Jammer dat zo weinig mensen de lange speelduur als een pluspunt beschouwen. Natuurlijk, het had wat korter gekund, maar hierdoor word je als kijker echt meegesleurd in de gedachtes en uiteindelijk ook wanhoop van de hoofdperso(o)n(en)

avatar van flyer

flyer

Zeer goede film die van begin tot einde blijft boeien geef deze dan ook 5 sterren. Lang geleden dat ik zo een goede film heb gezien