Genre: Misdaad / Thriller
Speelduur: 157 minuten / 162 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 31 mei 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Zodiac
"There's more than one way to lose your life to a killer."
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren '60 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status.
Robert Graysmith
Martin Lee
Jack Mulanax
Bob Vaughn
pascal83
Fincher, interessant verhaal, leuke cast: weer een film om naar uit te kijken.
as
Een paar foto's van de set: http://sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2005/10/06/DDGP7F2IJK1.DTL
pascal83
weet iemand wanneer hij in de bios verwacht word?
Ergens in 2006 rond de zomer schat ik, het filmen is nog niet afgelopen in ieder geval. Een exacte release datum is er in ieder geval nog niet.
silhoupin
Hopelijk word deze film even leuk als se7en en fight club, bij zijn laatste (panic room) liet hij het wat afweten, maar ik heb het volste vertrouwen, fincher is en blijft een van de beste regisseurs voor mij.
Diesel
Dit klinkt erg goed.
Interessante figuur die Zodiac Killer.
jurriaan15
als het aan de naam van de regisseur ligt ( David Fincher )moet het een goeie film worden..
maar de acteurs spreken me niet zo aan..
maargoed, we shall see !
The One Ring
Hoe komt het dat ik de laatste tijd de naam Jake Gyllenhaal zo vaak bij nieuwe films tegenkom. Vaak ook nog bij regisseurs met een bepaalde status. Wat ziet iedereen in die plank?
Esteban
Gyllenhaal was vooral goed in 'Donnie Darko en 'the Good Girl'. Alleen is het nu oppassen geblazen, die underdog-positie moet hij van zich af zien te schudden en wat meer uitdagender werk mag nu ook wel eens stilletjesaan komen. Een echte karakterrol als het ware. Daar zit ik nog steeds op te wachten.
PatrickL
Hij schiijnt het erg goed te doen in 'Brokeback Mountain'.
Hi-Tek
Inderdaad ja als ik dit zo lees hoop ik dat net zo'n film als se7en wordt met net zo'n duister sfeertje.
Ik weet alleen niet of dit Fight Club, Se7en of The Game kan overtreffen, maar ik ben erg benieuwd.
olivier
En dat beslis jij op basis van twee films waarvan de kwaliteit van fight club zéér ter twijfel staat voor mij? Snel tevreden ben jij wat betreft je regisseurs...
Goodfella_90
Vind ik niet. Ik vind het ook vreemd als je iemand de beste regisseur vindt na 2 van zijn films die je goed vond.
as
Als je dat nou echt sublieme films vindt. Verder is het een beetje aanvallend, wat ik niet snap... Fincher heeft een paar goede films gemaakt waaronder twee sublieme. Kwestie van woorden kiezen. Beetje miereneukerij
Goodfella_90
Och, ik denk niet dat het zo aanvallend is bedoelt.
Maar verder ben ik het wel met hem eens. Ik vond Fight Club en Seven ook geweldig (5.0 en 4.5), maar om alleen die 2 films kan ik iemand nog niet tot de allerbeste regisseurs verklaren. Daarvoor moet je iets meer doen, vind ik. Maar dan wel met de nadruk op 'vind ik', want dit verschilt blijkbaar per persoon.
feanaro surion
En dat beslis jij op basis van twee films
Is inderdaad misschien wat overdreven.
waarvan de kwaliteit van fight club zéér ter twijfel staat voor mij?
Dit heeft er natuurlijk weer niks mee te maken, beetje zinloos commentaar..
cinefil18
Hopelijk zo goed als Fincher's vorigen: The Game, Se7en, Panic Room en het sublieme Fight Club!
silhoupin
Hij heeft denk ik wel bewezen dat hij als regisseur een kunstenaar is. Ik kijk trouwens ook niet naar het gemiddelde dat deze films krijgen. Deze films, se7en en fight club, zijn gewoonweg meesterwerken van de bovenste plank.
En even persoonlijk, meneer Olivier, nog nooit gehoord van vrije meningsuiting. Ik heb er niets op tegen dat je er niet eens mee bent maar doe dan niet alsof ik één of andere sukkel ben die niets van films afweet.
Ja olivier ik vond je reactie ook nogal stom, ik snap niet dat mensen zoals jij voortdurend moeten kunnen vitten op berichten van anderen, je mag hier je mening geven over de film, maar meningen over berichten van anderen hou je - zolang het niks persoonlijks is - beter voor je zelf. En ja oké dit bericht is wel vrij persoonlijk tegenover jou en anderen die de zelfde slechte gewoonte hebben, mijn excuses daarvoor, ik wilde gewoon duidellijk maken, dat je daar beter mee stopt, dan zou moviemeter een veel aangenamere site worden. Dank bij voorbaat.
Goodfella_90
Zo aanvallend of vreemd was dat berichtje van Olivier ook weer niet..

In de ban van 'Monster' op Netflix: vijf andere titels over échte seriemoordenaars

Robert Downey Jr. over samenwerken met David Fincher: 'Wat is er mis met jou?'

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde titels toe

Drie goede films met een hoofdrol voor Robert Downey Jr.

Se7en

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

Interstellar
Sciencefiction / Mystery, 2014
californiësan francisco, californiëdodendetectivejournalistgebaseerd op boekkrantbarjaren 70mass murderplanned murderembassyvictimthreat of deathcodeonderzoekpolitiemoordseriemoordenaarcrime sceneverslaggeverwhodunitalcoholischyoung man fourth of julynewspaper article cartoonistneo-noirjaren 60zodiac killer bar70'sinfamous serial killercalifornia in the 1960'sthe chroniclethe san francisco chroniclethe chronicle newspapersan francisco young girlyoung girlscalifornia, usapsycho california1960's1960's killer1970's1970's killersan francisco california, usasan francisco, usa