Ordinary People (1980)
Geregisseerd door: Robert Redford
Met onder meer: Donald Sutherland, Mary Tyler Moore en Judd Hirsch
Plot Ordinary People
"Everything is in its proper place... except the past."
Beth, Calvin en hun zoon Conrad leven in de nasleep van de dood van de andere zoon van de familie. Conrad is vol van verdriet en misplaatst schuldgevoel, zelfs zo erg dat hij probeert zelfmoord te plegen. Beth heeft altijd zijn broer als favoriet gehad, en heeft er moeite mee om Conrad te steunen. Calvin zit gevangen tussen de twee, en probeert de familie bij elkaar te houden.
Calvin Jarrett
Karen
Lazenby
Ray Hanley
Sloan
Het is vooral schandalig dat deze film nooit op televisie te zien is.
- 12092 berichten
Prachtig emotioneel verhaal, pakkend en up close. M.i. veel beter dan trendy films zoals american beauty e.d. Geloofwaardiger ook, qua thematiek.
Bert1
Wat? heeft deze film de oscar van raging bull GESTOLEN ? :S
Schande!
Tot zover mijn emotionele ontlading.
Leuke film, ik had er wel ietsje meer van verwacht.
J.S.
Dat deze film de oscar van Raging Bull op schofterige wijze heeft afgepakt (én die van Scorsese) is simpelweg onbegrijpbaar.
Wat was me dit voor een saai tv-drama'tje met wandelende cliché's die personages moesten voorstellen
Sutherland doet nog een wanhopige poging om de film te redden met zijn degelijk acteerwerk maar helaas, de film is absoluut niet aangrijpend of herkenbaar (de vreselijk ingehoude reacties van Hutton!)
de film krijgt nét een 2,0, dit is te danken aan de 2-3 momentjes die m'n aandacht konden vasthouden en het prachtige stuk van (edit) Pachelbel tijdens de aftiteling.
otherfool
Pachelbel dus.
Hoe iemand deze film niet aangrijpend kan noemen zal ik wel nooit begrijpen, maar a la.
En hoezo schofterig? Raging Bull was best een aardig filmpje, maar toch zeker geen meesterwerk?
J.S.
Pachelbel dus.
Nee sorry deze film deed me echt niets, terwijl ik wel aangegrepen kan worden door films Magnolia bijvoorbeeld, maar met dit concept had veel meer gedaan kunnen worden.
Raging Bull is trouwens wel degelijk een Meesterwerk wat mij betreft.
En Scorsese verdiende de oscar al helemaal meer dan Redford.
- 12092 berichten
Hoe iemand door een voorgeprogrammeerde en berekenbare flutfilm als magnolia kan worden aangegrepen en hier niet door is mij echt een raadsel
De emoties in deze film zijn juist buitengewoon menselijk en overtuigend. Die bikkelharde teef (excuus) van een Tyler Moore in combinatie met die ietwat sullige maar goedbedoelende vader alleen al.. En dat jochie is briljant, oprecht en integer dit!
Magnolia is een cinematisch trendy truukje van wat pretentieuze blabla zoals kikkers en parallel lopende verhalen, wat merendeels volstrekt emotieloos en identificatieloos langs me heen gaat.. met wie zou je je daar dan willen of kunnen identificeren??
Deze film is menselijk en warm, en het siert de commissie voor de verandering dat ze daar de preses naar hebben doen uitgaan
Enorme onzin weer natuurlijk
Waarom kunnen mensen niet gewoon commentaar leveren op een film zonder andere films af te zeiken die er niks mee te maken hebben, beetje rare trend.
Eens, zie het ook steeds steeds vaker en het ergert me ook.
- 12092 berichten
Ik reageer alleen maar op de verontwaardiging over de 'gejatte' oscar voor deze film hoor. Van mij mag je mijn bericht best verwijderen, maar wijs anderen er dan ook svp even op. Want als iemand over schofterige wijzes begint waarop deze film oscars heeft afgepakt of een magnolia die zóveeel beter zou moeten zijn, móet ik echt reageren!
Totale onzin namelijk!
FisherKing
J.S. gaat hier door de bocht, jij niet.
J.S. gaat hier door de bocht, jij niet.
Beide zou ik zeggen.
- 12092 berichten
Ik heb alvast mijn stukje over raging bull weggehaalt, sloeg inderdaad eigenlijk nergens op. Over magnolia heb ik laten staan, want ik wil wel eens weten wat hij daar nu voor antwoord op heeft
narva77 (crew films)
Dennis Evahi
Aangrijpende film. Het verlies van een kind, een broer....wat het verlies kan veroorzaken. Ik had echt te doen met Conrad. Met de moeder ook, als kijker kon ik niet begrijpen waarom die moeder nou zo lullig doet tegen Conrad. Het is een hele menselijke film, emoties....tja op het einde zat ik wel met een brok in mijn keel.
****-sterren
Poisonthewell
Inderdaad zeer aangrijpende film. Had met gemak melodramatisch en oversentimenteel kunnen uitpakken, maar Redford weet de emotionele ontwikkeling die de personages doormaken op een uitstekende manier in goede banen te leiden. 4*
sydney
Dit drama overstijgt het woensdag (of dinsdag) avond RTL4 drama. Emotioneel maar erg ingetogen gebracht en het einde is als het echte leven. Zo hoort drama te zijn in mijn ogen. 4,0*
Alittleromance
In 1980 kreeg deze film terecht de oscar voor de beste film. In totaal kreeg hij 4 Oscars. In 1980 vondt ik dat jaar ook de beste film die ik dat jaar heb gezien. Dat gebeurt niet veel dat ik de oscar die in hollywood voor de beste film terecht vindt, deze is in elk geval terecht.
Sirotteke
deze film vind ik psychologisch heel sterk. maar denk dat ik hem minder zou begrepen hebben als ik jonger zou geweest zijn. ik kan dus begrijpen dat je hem op jongere leeftijd nog niet goed vat. vandaar misschien soms de mindere score. ik vind hem alleszins (nog steeds) ijzersterk. een dikke vijf
FL88
Prachtig intens familiedrama. Acteerwerk is uitmuntend, waarbij ik ook nog eens de fantastische rol van Judd Hirsch wil benadrukken.
thomzi50
- 1991 berichten
Erg sterke film. Psychologische deel is ongelofelijk interessant, verhaal is meesterlijk geacteerd en het ligt er allemaal nergens te dik bovenop. Dikke 4*
niethie
Inderdaad een sterke en vooral erg aangrijpende film die van begin tot eind prima weet te boeien, een paar schitterende emotionele en kippenvel opwekkende scenes, geweldige acteerwerk van de gehele cast maar vooral Sutherland en Hutton springn eruit, daarnaast is de sfeer heel erg goed en komt de film ook nog eens heel naturel over en is er absoluut geen greintje valse emotie te bekennnen. Al met al je zou deze film een beetje de wat minder bekende voorganger van meesterwerken als
American Beauty en The Ice Storm kunnen noemen, echt een aanrader voor iedereen (die de twee voorgenoemde films goed vond) of gewoon van dit soort films houd.
klute89
Ligt voor 5 euro bij de Fame, ga ik maar eens aanschaffen.
klute89
Hmm, dan zal ik hem snel gaan kijken
Des te sneller ik ook het verlossende verdict kan plaatsen

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Sciuscià
Drama, 1946

The Remains of the Day
Drama / Romantiek, 1993

Midnight Cowboy
Drama, 1969

They Shoot Horses, Don't They?
Drama, 1969

Shine