• 9.375.198 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van Poppe

Poppe

B_B schreef:

Voor de zoveelste keer herzien.

Echt een film naar mijn hart: een Britse misdaadkomedie over drugs, wapens, schulden, poker en gangsters dat verteld wordt in tal van zijverhaaltjes die uiteindelijk allemaal bij elkaar komen. De film ziet bovendien tjokvol met coole, hippe en charismatische personages, waarbij Rory Breaker er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt.

Audiovisueel erg sterke film. Mooie gebruik van kleuren, vooral strak en snel camerawerk met een aantal mooie shots en regelmatig een knipoog naar Tarantino (die trunk shot). Verder lekker strakke montage en in combinatie met de soundtrack is toch dit wel een van de hipste en coolste films die ik tot nu toe heb gezien.

Dikke 5* en nog een stoere quote van mijn favoriete gangster:

Rory Breaker: If the milk turns out to be sour, I ain't the kinda pussy to drink it.

Agreed !

avatar van patrick21079

patrick21079

Geweldige film, alles zit erin wat er in een film hoort te zitten, een goed verhaal, goed acteer en camerawerk en perfecte muziek.

De gangster zijn geweldig, allemaal een ander typetje en met dat leuke Britse accent en die droge humor, is dat al helemaal mooi. Jason Statham blijft toch wel een goede acteur vooral in dit soort films, kan echt van hem genieten. de gangster, de humor, alles is goed aan deze film. Het verhaal zit goed in elkaar en hoe het op het einde allemaal bij elkaar komt is heel goed gedaan.

Beter als Snatch? In mijn ogen wel.

avatar van tijn79

tijn79

fan-f@#king-tastic!

avatar van Djarune

Djarune

Beste komedie die ik ooit heb gezien. Werkelijk geniaal!!

avatar van schram101

schram101

Eindelijk gezien! In mijn ogen beter dan Snatch, waarmee de vergelijking snel gemaakt is.

Alles in deze film slaagt, de muziek, het acteerwerk, de humor, de actie, de plotwendingen. Wat een film!

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Geweldig 5.0*

Guy Ritchie mijn held

avatar van rikkie_90

rikkie_90

Goede film. Lock stock is te vergelijken met Snatch. Toch vond ik Snatch een betere film. Vooral de humor in Lock Stock kwam niet echt op me over. Wat in Snatch wel het geval was. Wel heb ik genoten van het goede acteerwerk en de interessante verhaallijn. Ook Vinnie Jones kan ik in deze rol altijd wel waarderen.

Goede film, het verschil tussen Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch is naar mijn mening Brad Pitt.

4 *

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

They lost half a million at cards but they've still got a few tricks up their sleeve.

Guy Ritchie, we kunnen niet ontkennen dat hij de laatste tijd goed bezig is, ook hier maakt hij iets weer zeer knap. Sommige leggen de link met Tarantino maar weet je wat ? Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Tarantino haalt ook trouwens zijn inspiratie uit andere films, waarom zou Guy Ritchie dat dan niet mogen doen ? Ritchie creëert een beetje zijn eigen stijl dat trouwens ook overeenkwam met Snatch, maar Lock, Stock and Two Smoking Barrels vond ik nog net iets beter. Misschien Snatch nog maar eens herzien. De intro in beide films zijn altijd leuk, een leuke voice-over. Oké, je moet toegeven al die ‘partijen’ die altijd mekaar pad kruisen is misschien iets te veel toeval maar zolang dat hilarische situaties oplevert en nieuwe plotwendingen vind ik het allemaal best, met die geweldige quotes lig je ook altijd in een deuk, Soap: What was that? Armed? What do you mean armed? Armed with what?

Eddie: Err, bad breath, colorful language, feather duster... what do you think they're gonna be armed with? Guns, you tit! Nu moeten we zeker uitkijken naar Sherlock Holmes (2009), Ritchie zou er echt nog iets mooi van kunnen maken, hopelijk laat hij die kans niet liggen.

avatar van sanmarco84

sanmarco84

4 * [/quote]

Volledig mee eens. Lock, stock vond ik een aardige film. Snatch vond ik weergaloos. Dat kwam zeker mede door Brad Pitt

avatar van omnitoaster

omnitoaster

deze prent krijgt van mij het volle pond. ik had hem al 1 keer eerder gezien, maar helemaal niet opgelet. Het verhaaltje lijkt op het 1e gezicht simpel, maar alles wat er omheen gebeurt is geniaal, en loopt goed in elkaar over.

Montage was mooi, de kleuren die gebruikt werden lekker om naar te kijken, en de soundtrack was zeer goed te pruimen

5* en een plaats in mijn top tien

avatar van Elminius

Elminius

Hilariteit alom.

Een waar meesterwerk, hoewel Snatch voor mij toch net de bovenhand neemt.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Wellicht de beste film van Guy Ritchie en Snatch ook trouwens. Heerlijke film, wel veel fuck links en fuck rechts maar daar ff niet op gelet goed geacteerd en geregisseerd, leuk verhaal en prima einde.

Aanrader.........!!!!!!!

verdomd goede film 5 stars

avatar van Kspaceyfan

Kspaceyfan

gauke schreef:

Weer een film die in mijn ogen graag een 'Pulp Fiction' wil zijn, weer een klucht met een vracht aan stereotypes. Wanneer ik de recensies lees dan realiseer ik me dat het wel aan mij moet liggen dat ik de film zo matig waardeer, dus is waarschijnlijk de humor niet aan mij besteed.

Hier wil ik wel even op reageren niet inhoudelijk op de film maar het punt "weer een pulp fiction". Heb in jou top 10 gekeken daar staat zwartboek op 3?? Is dat niet de zoveel slechtse kopie op alle oorlogsfilms die er gemaakt zijn?? Blijkbaar niet want jij vind hem goed. Nou dat is bij Lock Stock And 2smb ook zo. Elke film heeft zijn eigen karakter en verhaallijn, ja soms komt het dicht bij een andere film in de buurt, maar heb niet de indruk dat ze gedacht heben hoe kunnen we zo goed mogelijk bij pulp fiction in de buurt komen. Als jij dat zo gezien heb denk ik niet dat jij gezien en snapt hoe meesterlijk deze film is.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Aardige film, maar haalt het lang niet bij een Snatch. Daarvoor is het verhaal niet goed genoeg, en zijn niet alle personages even interessant. Vinnie was wel weer erg cool

avatar van powerman

powerman

Heerlijke film voor een lekker aggressief avondje TV. Acteurs zijn perfect en je krijgt zowaar medelijden met de gasten, gaat geen moment vervelen en zo nu en dan ook nog een lach, ideaal!!

avatar van Justinw

Justinw

Oke ik heb hem gezien en het was een super film. toch viel mijn verwachtingen wat tegen. omdat ik snatch eerder had gezien verwachte ik er veel van. Hij staat als komedie maar je moet nooit heel hard lachen. dit was wel het geval bij snatch. het verhaal was ook niet super dit keer al was het plot wel leuk. maar al met al viel hij me wat tegen. Als ik snatch niet had gezien had ik hier waarschijnlijk meer van genoten. dat komt omdat hier te weinig met de personages word gedaan zoals bij snatch.

net een vier omdat drieeneenhalf te laag was * 4.0*

avatar van Justinw

Justinw

patrick21079 schreef:

Beter als Snatch? In mijn ogen wel.

4.5

hier ben ik het totaal niet mee eens. minder verhaal mindere personages en minder plot. dt is een super film maar hij haalt het niet bij snatch

avatar van Fortune

Fortune

Kwam er gisteren achter dat er ook een lock stock and four stolen hooves bestaat als tv serie hierop geïnspireerd heeft iemand hier iets van gezien zoja is het de moeite waard. Guy ritchie heeft er niks mee te maken trouwens.

avatar van joel2305

joel2305

Fortune schreef:

heb Lock, Stock & 4 stolen Hooves onlangs gezien

hij is wel aardig

opzich wel de moeite waard om een x te kijken, maar haalt het bij lange na niet bij 2 smoking barrels, en al helemaal niet bij Snatch

zou hem 3* geven

avatar van Mattson

Mattson

Wat een lekker sfeertje en humor!!!

Ruy Ritchie is echt een top-regisseur

avatar van MNV2

MNV2

Om heel eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen voor deze film redelijk laag, Guy Ritchie is nu niet bepaald mijn favo regisseur, zeker niet na het zien van Revolver, een film die ik na een half uur afzette. Deze film daarentegen was een meevaller, meer zelfs, ik vond deze film best wel cool. Het verhaaltje was lekker vaag en door elkaar geschud maar wel goed te volgen. Het acteerwerk van zowat alle acteurs was gewoon vermakelijk, niemand leek zijn rol te serieus te nemen en maar goed ook.. Guy Ritchie heeft ook een beetje zijn eigen stijl dus ik snap de link met Tarantino niet helemaal, verhaaltechnisch horen de films thuis binnen hetzelfde genre maar visueel bekeken zijn het toch heel andere films. Aanrader als je eens zin hebt in een leuke, Britse actiekomedie maar een top 250 positie is misschien toch wel wat teveel voor deze film..

3.5 sterren

avatar van gillette

gillette

Mads Smikkelsen schreef:

Aanrader.........!!!!!!!

Hier stoort het mij niet en het is grappig.

Maar dan moet je Scarface eens zien, daar is het irritant en erover.

avatar van gillette

gillette

Ohja en ik vroeg mij nog eigelijk af of hij die wapens heeft weg gesmeten of niet?

avatar van suuz

suuz

waarom staat 'Lock, Stock and Four Stolen Hooves' niet op moviemeter?

avatar van movieonly

movieonly

Goede acteurs , goed verhaal en geweldig gefilmd.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Niet helemaal mijn kopje thee. In sneltreinvaart worden in het eerste kwartier een stuk of tien karakters geïntroduceerd. Snel komt er dan ook nog een scene met een wietkwekerij in voor en wat vluchtig onfunctioneel naakt. Afijn, de toon is gezet, dit moet een kijk-dit-nou-eens-een-supercoole-film wezen, poepoe.

Na het breekpunt van de film, waar een van de hoofdrolspelers bij een bizarre pokervariant even bizar (en ongeloofwaardig) een hoop geld verliest, wordt het echter wel beter. Ik kon zowaar een paar keer flink lachen. De allerlaatste minuten waren trouwens het allersterkst. Niet dat de film toen afgelopen was, maar gewoon omdat het wel een tof einde was.

avatar van Baggerman

Baggerman

Geniaal amusement. Ik wist dat ik deze film zou gaan waarderen, maar waarom ik zo lang heb gewacht met kijken? Soms verbaas ik mezelf in stommiteit.

Tjonge, wat hou ik toch van een uit toeval aanelkaargewrongen plot! Hier briljant gedaan, net als de casting en de heerlijke typetjes.

Enig minpuntje vind ik het acteren dat af en toe wat 'oplezerig' is.

Leuk: het spotten van de acteurs in de bijrollen als Frank Harper, Sting en Danny John-Jules ('Cat' in Red Dwarf!).

Ook door mij wel geappricieerd: de 'For a Few Dollars More' aubade aan het einde.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Vinokourov schreef:

Hier kan ik mij prima in vinden: het begin was enigszins verwarrend, maar na een tijdje wordt alles wel duidelijk, en het is bijzonder vermakelijk te zien hoe de verschillende personages met elkaar in contact komen. Die bruine filter die over het beeld hing vond ik overigens wel bijzonder lelijk. Ik ga ook voor de 3,0*.