• 9.377.760 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

Justinw schreef:

Oke ik heb hem gezien en het was een super film. toch viel mijn verwachtingen wat tegen. omdat ik snatch eerder had gezien verwachte ik er veel van. Hij staat als komedie maar je moet nooit heel hard lachen. dit was wel het geval bij snatch. het verhaal was ook niet super dit keer al was het plot wel leuk. maar al met al viel hij me wat tegen. Als ik snatch niet had gezien had ik hier waarschijnlijk meer van genoten. dat komt omdat hier te weinig met de personages word gedaan zoals bij snatch.

Daar zit wat in, ik had Lock Stock eerder gezien dan Snatch en vind Lock Stock misschien daarom net iets beter, de eerste kennismaking met verhaallijnen die grappig en bijna ingenieus samenkomen, schitterende Britse (Londense) accent, goeie muziek en snelle filmwerk. Topfilm!

Thom1994

Ben hem aan het kijken, ga morgen verder kijken. Briljante film , erg ingewikkeld , maar ondanks dat toch een topper. Ik kom morgen met een beoordeling.

Geniaal, 4,5*

avatar van Ant

Ant

Thom1994 schreef:

Zeker goede film, maar toch niet zo ingewikkeld.

Bottleneck

Een tijdje gelden had ik een andere Lock Stock-film gezien, een soort deel 2 neem ik maar aan. Weet me god niet meer hoe ik eraan ben gekomen of waar ik hem gezien heb, maar wat een teleurstelling was dat zeg, als fan.

Kansloze wannabe die bij lange na niet kan tippen aan de originele Lock Stock, Snatch en ook niet Layer Cake. Het trucje van de combinatie van samenkomende verhaallijnen, misdaad, humor en accenten is natuurlijk niet meteen een garantie voor succes..

avatar van Don MN

Don MN

Ik dacht dat ze dat juist wel waren, aangezien dat de grote pluspunten van deze film zijn.

Bottleneck

Ja, ik heb het ook over die andere Lock Stock.. het pakt daar gewoon niet goed uit.

avatar van schram101

schram101

Denk dat je Lock Stock and Four Stolen Hoves bedoeld of iets dergelijks. Ook wel eens zien staan bij de MovieMax.

Zag er inderdaad uit als goedkoop jatwerk.

Dat is 'em inderdaad..

avatar van SSS

SSS

Hele goede film vond ik het, ik had die verhaallijn zelf nooit kunnen verzinnen, briljant!

Om 1 x te zien niet erg maar voorts ergenis aan domme engelse humor en accenten.

avatar van maxB

maxB

ik zag 4 stolen hoves staan bij de super de boer, ik d8 huh is dat een alternatieve titel, maar nu ik weet dat het een andere is ga ik hem gelijk halen.

waarom staat ie eigenlijk niet op moviemeter?

Ant schreef:

Zeker goede film, maar toch niet zo ingewikkeld.

Ja, mijn broertje vroeg om de 10 minuten wat er nou precies gebeurde, en dan is het een beetje moeilijk om je aandacht bij de film te houden. Maar ondanks dat heb ik de film heel erg gewaardeerd.

avatar van Bram87

Bram87

Heb de film gister voor de 2e keer gezien, en zag toen pas wat voor topper dit is. In mijn ogen veel beter dan Snatch! Deze film zit echt goed inelkaar. Geweldig!

avatar van lamalord

lamalord

Geweldige film!

avatar van peteypablo

peteypablo

Geniale film, zoals op het einde dat hele huis vol met lijken ligt prachtig!
Moeilijk om te vergelijken of snatch beter is of niet..

Thom1994

Pete, spoiler even. dat stuk van die lijken.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Gisteren deze film gezien.

Heb vanmorgen erg zitten twijfelen wat voor cijfer ik dit meesterstuk moet geven.

Ga ik voor een 4,5 of ga ik voor een 5. Die laatste geef ik niet zo vaak, dus toch nog even na moeten denken.

Maar deze film heeft voor mij totaal geen negatief punt van aandacht.

Het verhaal is zalig, de humor is zalig, de acteurs zijn geniaal.

Ik vind hem velen malen beter dan Snatch (welke ik overigens 2 weken gelden heb gezien).

Dit verhaal is veel beter in elkaar gezet en er is veel meer droge humor aanwezig.

Dussss .... vooruit, een 5 voor deze topper!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Heb hem zojuist weer gezien. Ik haal er toch een halfje vanaf!

4,5!

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

STUKKEN minder dan snatch.

avatar van canciser

canciser

Net geen top10, maar deze film is echt topconsument, dat Britse maffia-sfeertje kwam goed over en de acteurs waren goed gecast. De film laat je geen moment los en blijft tot het einde toe geniaal. 4.5*

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Uitstekende film van Guy Richie. De film heeft geweldige verhaallijnen en Richie heeft er net als bij Snatch een flinke dosis humor in gegooid. Ook zijn die britse acsenten en al dat gescheld grappig om naar te kijken. Persoonlijk vond ik Snatch ietste beter maar ook deze film is top.

Super film! Alles wat er gebeurd is te toevallig om echt geloofwaardig te zijn, maar ik vind het heerlijk! Lekker overdreven allemaal. Net als Snatch weer meerdere (geweldige) verhaallijnen. Ik hou hier wel van.

ps. Ik heb deze, Snatch, Crank 1&2 gezien. Ben van plan om vanavond nog Layer Cake te kijken. Zijn er meer films die dit rijtje kunnen aanvullen?

Bottleneck

Pulp Fiction, In Bruges, RocknRolla en The Boondock Saints hebben wel wat overeenkomsten van humor, misdaad en stijl (hoewel die laatste kwalitatief het minst imo). Misschien dat Dead Man's Shoes je ook bevalt.

Boondock Saints heb ik gezien. Ook geweldige film. Pulp Fiction ben ik nooit aan toe gekomen. Dus die moet ik zeker eens zien.

Dankjewel

avatar van turfsteker

turfsteker

ik begrijp de ophef over deze film helemaal niet.

stelletje half dronken criminelen die elkaar met halfleeghoofdige stoere taal proberen de loef af te steken in middel tot zwaar geweldadig milieu. op zich kan zoiets alledaags/goedkoops nog wel om aan te zien zijn of zelfs goed worden als er de nodige spanning/actie/tempo/humor/mysterie/etc. aanwezig is, zoals bijv. bij dead men's Shoes

echter m.i. ontbreken alle denkbare elementen/sausen om hier 3 of meer sterren van te maken.

het spijt me, maar ik heb 'm na 40 min afgezet.

avatar van Minotaures

Minotaures

turfsteker schreef:

ik begrijp de ophef over deze film helemaal niet.

het spijt me, maar ik heb 'm na 40 min afgezet.

Het is dan ook niet terecht dat je stemt. Het kan zijn dat je andere stukken verder leuk zal vinden en je gedachten veranderen, maar of ze nou veranderen of niet is het schandalig dat je hem onafgekeken een cijfer geeft.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Wat een film!

Dat einde, grandioos!!

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Deze film tijden terug samen met mijn vriendin opgezet. Helaas heeft hij de 20 min niet gehaald. De hele stijl van de film bevalt me gewoon niet. Maarja, da's mijn mening. Omdat ik de film niet heb afgezien ook geen beoordeling van mijn kant uiteraard.

avatar van Xen0n

Xen0n

*Thijs* schreef:

Hoe kom je erbij om naar 20 min een film uit te zetten?? Op dat moment is een verhaal nog niet eens helemaal op gang...

Zeer vermakelijke film, het leuke is die bijna onmogelijke samenkomsten van verschillende verhaallijnen naar het einde toe. Maar dat het niet kan kun je nu ook weer niet zeggen, want het wordt heel sterk neergezet. Dan de geweldige acteurs, goed gecast, passen presies in hun rol. Als Statham fan had ik wat meer van hem verwacht deze keer, maar zeker ruim voldoende.

"Guns for the Show, Knifes for the Pro" Geweldig is dat!