• 9.378.047 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van Saintssss

Saintssss

turfsteker schreef:

ik begrijp de ophef over deze film helemaal niet.

stelletje half dronken criminelen die elkaar met halfleeghoofdige stoere taal proberen de loef af te steken in middel tot zwaar geweldadig milieu. op zich kan zoiets alledaags/goedkoops nog wel om aan te zien zijn of zelfs goed worden als er de nodige spanning/actie/tempo/humor/mysterie/etc. aanwezig is, zoals bijv. bij dead men's Shoes

echter m.i. ontbreken alle denkbare elementen/sausen om hier 3 of meer sterren van te maken.

het spijt me, maar ik heb 'm na 40 min afgezet.

en dan toch een beoordeling geven??

avatar van decicco

decicco

Net deze film bekeken en ik vind deze film toch beter dan Snatch. Aangezien mensen zeggen dat hier geen humor inzit heb ik toch om de nodige scenes kunnen lachen. Maarja iedereen verschilt qua humor-gehalte. Echt een geweldige film met heerlijke muziek etc. Alleen had ik het einde een tikkeltje beter verwacht.

avatar van Xen0n

Xen0n

decicco schreef:

Ik vond deze inderdaad ook beter. Snatch heeft op mij niet zo'n indruk achtergelaten. Maar deze daarentegen een hele goede.

Hele vette afbeelding heb je ook

avatar van decicco

decicco

Haha bedankt

Laatst maar weer eens deze film gepakt uit mijn kastje, en wat een top fim! Om nog maar niet te spreken over de super-soundtrack

avatar van alexanderl

alexanderl

Ik heb de film nu zeker 5 keer bekeken en ik blijf het een geniale film vinden. Het mooie is dat je elke keer weer dingen/connecties ziet die je daarvoor helemaal gemist hebt. Ook zie je dan pas echt hoe geniaal het verhaal in elkaar zit.

Top film!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

*Thijs* schreef:

Deze film tijden terug samen met mijn vriendin opgezet. Helaas heeft hij de 20 min niet gehaald. De hele stijl van de film bevalt me gewoon niet. Maarja, da's mijn mening. Omdat ik de film niet heb afgezien ook geen beoordeling van mijn kant uiteraard.

Ik zou je zeker willen adviseren toch wat langer naar deze kolosale film te kijken. Ik heb hem nu uit mijn herinnering 4,5* gegeven, maar dat kan morgen nog wel 5* worden.

avatar van movieonly

movieonly

Geweldige film en wat hebben die Britten geweldige acteurs.

avatar van Yash100

Yash100

movieonly schreef:

Geweldige film en wat hebben die Britten geweldige acteurs.

idd.

Phir hera pheri is deels ook dit script gebaseerd.

avatar van ruppie

ruppie

Super! wat een film.

Maaar ik vind snatch wel beter.

avatar van ErikP

ErikP

Absoluut één van mijn favorieten. De vergelijking met Snatch wordt niet voor niks gemaakt. Als je Snatch en Pulp fiction leuke films vindt, dan is deze zeker aan te raden. Zie nu trouwens dat de nieuwe Sherlock Holmes ook van Guy Ritchie is. Lijkt me ook een toffe film, beoordeelt aan de hand van de voorstukjes die ik tot nog toe heb gezien. Een heel ander soort Sherlock Holmes dan ik van andere verfilmingen ken.

avatar van revadebe

revadebe

Deze film kon me helaas niet genoeg boeien. Ik zie af van het uitbrengen van een stem, aangezien ik alleen de eerste helft heb gezien. Maar ik was niet onder de indruk...

avatar van huVILEub

huVILEub

Leuke film. Droge humor met een leuk scenario. Goed camera werk en mooi regie. Alleen is de humor soms een beetje té.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijke film.

Ontzettend geestig allemaal, geweldige acteurs met als favoriet toch wel Vinnie Jones

Hoe alles tot elkaar komt tegen het einde is geniaal.

avatar van wibro

wibro

De beste van Guy Ritchie. Heeft wel een tijdje geduurd voordat ik de films van Ritchie kon waarderen want zowel Snatch als deze film konden bij mijn eerste kijkbeurt niet op een hoge waardering rekenen. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Zeer mooi vond ik behalve het acteren het camerawerk, het kleurengebruik en vooral ook de soundtrack. Goed verhaal ook met inderdaad een geniaal einde. Prima vermaak deze misdaadkomedie.

Waardering; van 3,0* naar 4,0*

btw Ik zag deze film bij de FRS in de uitverkoop staan voor € 5,00. Toch morgen maar snel aanschaffen, denk ik, voor de voorraad op is.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Goeie film.Ik heb wel wat met die britse humor en die mafia types alleen zijn misdaad films niet mijn gewone kost. en het verhaal was af en toe een beetje moeilijk te volgen.

persoonlijk geef ik deze film een *3,5 maar kritisch gezien verdient het wel een halve ster meer

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Schitterende film. Echt een heel leuk verhaal,dat heel goed is uitgevoerd. Het acteerwerk was zeer goed en de humor mag er ook wel zijn...

avatar van wwelover

wwelover

Uitstekende misdaadkomedie, net als Snatch gewoon een erg goede amusementsfilm voor grote jongens. Het verhaal was niet echt heel bijzonder, dat is denk het jammere aan de film, er had nog net iets meer uit het verhaal gehaald kunnen worden, of het wat minder verwarrend maken. Maar opzich is het verhaal wel geinig. En de humor is top, maar dat komt vooral door de one-liners en de perfecte casting. Met name Vinnie Jones en Lenny McLean waren briljant. Ik vind het wel jammer dat er niet wat meer aandacht op Jason Statham werd gevestigd. De actie. het filmwerk en de muziek waren ook erg goed.

avatar van Dk2008

Dk2008

Smaken verschillen zullen we dan maar zeggen na bovenstaande veelal lovende berichten.

Soms grappig vaak ook niet. Verder dan 2.0 kom ik toch niet, daarvoor zijn er te veel minpunten. De bruine kleur is het grootste punt van kritiek, net of je naar een oude jaren 30/40 film zit te kijken die sterk vergeeld is. (Gelukkig weten ze dat al jaren weer grandioos op te poetsen, maar dan gaan ze zo'n moderne film zo filmen, begrijp ik niet). Naast die bruine kleur, veel close-ups met sterke belichting, erg vermoeiend allemaal. Op Rtl7, dus dankzij de reclames nog de nodige rustpuntjes. Komt daar ook nog bij het overdreven geweld, taalgebruik en de vele muziek. Duidelijk geen film voor mij.

avatar van JohnDeMuyter

JohnDeMuyter

Ja hoor, erg goed gelukte film. Lekkere Britse onderwereld sfeer. De taal en de accenten lenen zich uitstekend voor de humor waarmee het hele verhaal doorspekt is. De opzet is net als Snatch, de verschillende personen hebben hun eigen gortdroge introductie; Verhaal is heerlijk vergezocht en de lijnen komen op meesterlijke wijze bij elkaar. Vervolgens zitten op Brad Pitt na ook ongeveer alle acteurs uit Snatch in deze film en is de regie wederom van Guy Ritchie. Succesformule dus!

avatar van ILDIB

ILDIB

Weer gezien gister, en hij blijft gewoon prachtig.

avatar van yacoub

yacoub

geweldige film! haha

avatar van yacoub

yacoub

PS: lijkt een beetje op " The bank job "

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Leuke film, die het vooral moet hebben van de ontzettend droge Engelse humor, waar ik altijd wel om kan lachen. Verhaal is ook leuk bedacht, en Vinnie Jones is (zoals altijd) ubercool als Chris de geld-inner, en de rest van de cast is ook niet slecht.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Ace Hanlon schreef:

Snatch kreeg van mij 5*. Deze Lock, Stock ... vind ik net iets minder, dus mijn 4,5* waardering blijft staan. Toch kan ik me wel indenken, dat mensen tijdens het eerste uur afhaken. Het voorstellen van de vele "deelnemers" EN het opstellen van het plot duren wel lang, maar dat is hier nu eenmaal noodzakelijk. Maar als dan eenmaal alles in actie komt is het echt genieten geblazen.

avatar van ehs21

ehs21

Mja op zich wel leuke film maar had er toch meer van verwacht. Het komt idd traag op gang en het verhaal is sowieso vrij simpel. Eigenlijk pas het laatste half uur als de verhaallijnen bij elkaar komen wordt het echt bovengemiddeld. Maar Pulp Fiction is wat dit betreft toch vele malen beter. De (engelse) humor is ook niet echt aan mij besteed, slechts 2x echt moeten lachen. Op zich vind ik het nog wel mooi in beeld gebracht en wel weer eens verfrissend ipv de gebruikelijke hollywood settings. Acteerwerk is ook goed te noemen. Denk dat ik op 3,5* uitkom, maar dit is wel zo'n film die na herziening nog hoger zou kunnen scoren.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Toch al vaker gezien op de BBC jaren terug, kwam ik gister achter.

Wat een gave film man. En die neger met zijn afro was echt extreem komisch. En dan de griek met zijn glaasje drinken die elke keer door de tafel valt uit zenuwachtigheid. Dat soort droge humor zie je niet zo

heel vaak meer. Het verhaal en hoe alles uiteindelijk bij elkaar komt is gewoon knap in elkaar gezet. Ja, ik zit te denken dat ik maar weer eens een 4 ga geven. Dat is lang geleden. Echt een aanrader voor mensen die van leuke conversaties, humor en lekkere rauwe knokscenes houden.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film, met soms grappige humor maar soms weer niet. Een onvoorspelbaar, goed verhaal. Heeft inderdaad wel iets eweg van Snatch, alleen Snatch is nog mooier.

avatar van huVILEub

huVILEub

Deze is ook van dezelfde regisseur van Snatch.

avatar van gerrit019

gerrit019

De stijl is wat in de trend van ..... inderdaad. Dat maakt het verhaal er niet geloofwaardiger op maar wel goed voor degenen die houden van Britse droge humor. Vond het zelf wel leuk ....