• 9.374.332 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Kan mij helemaal aansluiten bij PatrickL. Zo zie ik mijn vermaak graag voorgeschoteld; een vlotte over-the-top actiefilm vol dolkomische personages, heerlijke humor en uitstekende actie. En dan is het ook nog eens erg mooi in beeld gebracht ook.

4 sterren.

avatar van starbright boy

Duidelijk beter dan Snatch (beter verhaal, beetje rauwer qua stijl, minder geforceerd leukdoenerig en daardoor uiteindelijk ook gewoon grappiger). Maar mijn ding is het nog steeds niet echt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldig plot waarin afzonderlijke verhaallijnen heel leuk zijn verweven.

Leuke karakters, goed geacteerd, prachtig gefilmd, hopla, 4.5 sterren.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Man je hebt helemaal gelijk! Vind deze film al jaren fantastisch vermaak en in dat opzicht ook beter en oorspronkelijker dan Snatch! (die ook erg goed is hoor), tijd voor wat extra waardering na al die negativiteit. 4* ---> 4.5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Trouwens Gister gekeken en hij was echt leuk joh en grappig, Die britten hebben wel humor.

Enne Sting van The Police kom je ook tegen.

En die namen zijn ook om te lachen:Bacon, Soap, Plank, Hatchet Harry, Rory Breaker, Dog en Nick the Greek.

5,0

avatar van 606

het verhaal is echt zo goed en vooral het einde

verhoog me stem naar

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ritchie wil graag op Tarantino lijken, dat is hem niet gelukt. Een Pulp Fiction is oneindig superieur aan dit stuk prul. Alles, werkelijk alles schreeuwt gewoon dat het bijzonder en goed wil zijn. Zo pretentieus. Maar begin eerst met een goed plot, en werk dat goed uit voor je met de rest begint. Alle personages waren typetjes, werkelijk geen één wist te overtuigen. Wellicht was dat de bedoeling, maar bij mij werkte dat niet. Ook de vele plotwendingen en plotselinge gebeurtenissen, die of erg of grappig moeten zijn kwamen me de neus uit. Daarnaast kon de film me ook weinig boeien. Ja, halverwege begon het ergens op te lijken, en dat was het wel. Daarna zakte het niveau al snel in.

avatar van The Oceanic Six

Ik had hier veel goede verhalen over gehoord en op Moviemeter stond deze zeer hoog genoteerd (bijna 4* gemiddeld) en dus ben ik hem ook maar eens gaan kijken.

Ik vond de film die hier wel op scheen te lijken, Snatch, niet zo heel bijzonder. Aardig, maar niet meer dan dat. Lock Stock was wel een stuk leuker, maar ik vind het zeker niet 1 van de beste films die ik ken. Komt omdat het misdaadfilm genre me nooit zo ligt. Maar gelukkig bevatte deze film veel cynische en rauwe humor en was het acteerwerk geweldig goed. Vooral Jason Statham vond ik geweldig als de man die de incasso's int haha. De dialogen waren echt geweldig in deze film, zo typisch Brits met veel gevloek en beledigende taal. Heerlijk! Die dingen compenseerden het in mijn ogen warrige verhaal dat voor de liefhebber ongetwijfeld erg goed zal zijn, maar wat ik niet super vond.

Alles bij elkaar is deze film een hele vette aanrader. Ik vond hem halverwege wat inzakken, maar overall was dit genieten.

avatar van Zinema

Schitterende misdaadkomedie die op vrijwel alle fronten klopt. Dat dit het filmdebuut is van de regisseur blijft ongelofelijk. Meesterwerk.

avatar van Denveen

Denveen

Oi! Wotcher!

Fantastisch komische film boordevol one-liners, cynische dialogen en typische accenten. Guy Ritchie zet een fantastische sfeer neer, met een gigantische variatie aan hilarische personages en vreemde gebeurtenissen. Plot zit goed in elkaar en verveelt geen moment, hulde!

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Voor de zoveelste keer herzien.

Echt een film naar mijn hart: een Britse misdaadkomedie over drugs, wapens, schulden, poker en gangsters dat verteld wordt in tal van zijverhaaltjes die uiteindelijk allemaal bij elkaar komen. De film ziet bovendien tjokvol met coole, hippe en charismatische personages, waarbij Rory Breaker er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt.

Audiovisueel erg sterke film. Mooie gebruik van kleuren, vooral strak en snel camerawerk met een aantal mooie shots en regelmatig een knipoog naar Tarantino (die trunk shot). Verder lekker strakke montage en in combinatie met de soundtrack is toch dit wel een van de hipste en coolste films die ik tot nu toe heb gezien.

Dikke 5* en nog een stoere quote van mijn favoriete gangster:

Rory Breaker: If the milk turns out to be sour, I ain't the kinda pussy to drink it.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

They lost half a million at cards but they've still got a few tricks up their sleeve.

Guy Ritchie, we kunnen niet ontkennen dat hij de laatste tijd goed bezig is, ook hier maakt hij iets weer zeer knap. Sommige leggen de link met Tarantino maar weet je wat ? Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Tarantino haalt ook trouwens zijn inspiratie uit andere films, waarom zou Guy Ritchie dat dan niet mogen doen ? Ritchie creëert een beetje zijn eigen stijl dat trouwens ook overeenkwam met Snatch, maar Lock, Stock and Two Smoking Barrels vond ik nog net iets beter. Misschien Snatch nog maar eens herzien. De intro in beide films zijn altijd leuk, een leuke voice-over. Oké, je moet toegeven al die ‘partijen’ die altijd mekaar pad kruisen is misschien iets te veel toeval maar zolang dat hilarische situaties oplevert en nieuwe plotwendingen vind ik het allemaal best, met die geweldige quotes lig je ook altijd in een deuk, Soap: What was that? Armed? What do you mean armed? Armed with what?

Eddie: Err, bad breath, colorful language, feather duster... what do you think they're gonna be armed with? Guns, you tit! Nu moeten we zeker uitkijken naar Sherlock Holmes (2009), Ritchie zou er echt nog iets mooi van kunnen maken, hopelijk laat hij die kans niet liggen.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Aardige film, maar haalt het lang niet bij een Snatch. Daarvoor is het verhaal niet goed genoeg, en zijn niet alle personages even interessant. Vinnie was wel weer erg cool

avatar van MNV2

MNV2

Om heel eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen voor deze film redelijk laag, Guy Ritchie is nu niet bepaald mijn favo regisseur, zeker niet na het zien van Revolver, een film die ik na een half uur afzette. Deze film daarentegen was een meevaller, meer zelfs, ik vond deze film best wel cool. Het verhaaltje was lekker vaag en door elkaar geschud maar wel goed te volgen. Het acteerwerk van zowat alle acteurs was gewoon vermakelijk, niemand leek zijn rol te serieus te nemen en maar goed ook.. Guy Ritchie heeft ook een beetje zijn eigen stijl dus ik snap de link met Tarantino niet helemaal, verhaaltechnisch horen de films thuis binnen hetzelfde genre maar visueel bekeken zijn het toch heel andere films. Aanrader als je eens zin hebt in een leuke, Britse actiekomedie maar een top 250 positie is misschien toch wel wat teveel voor deze film..

3.5 sterren

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Niet helemaal mijn kopje thee. In sneltreinvaart worden in het eerste kwartier een stuk of tien karakters geïntroduceerd. Snel komt er dan ook nog een scene met een wietkwekerij in voor en wat vluchtig onfunctioneel naakt. Afijn, de toon is gezet, dit moet een kijk-dit-nou-eens-een-supercoole-film wezen, poepoe.

Na het breekpunt van de film, waar een van de hoofdrolspelers bij een bizarre pokervariant even bizar (en ongeloofwaardig) een hoop geld verliest, wordt het echter wel beter. Ik kon zowaar een paar keer flink lachen. De allerlaatste minuten waren trouwens het allersterkst. Niet dat de film toen afgelopen was, maar gewoon omdat het wel een tof einde was.

avatar van Baggerman

Baggerman

Geniaal amusement. Ik wist dat ik deze film zou gaan waarderen, maar waarom ik zo lang heb gewacht met kijken? Soms verbaas ik mezelf in stommiteit.

Tjonge, wat hou ik toch van een uit toeval aanelkaargewrongen plot! Hier briljant gedaan, net als de casting en de heerlijke typetjes.

Enig minpuntje vind ik het acteren dat af en toe wat 'oplezerig' is.

Leuk: het spotten van de acteurs in de bijrollen als Frank Harper, Sting en Danny John-Jules ('Cat' in Red Dwarf!).

Ook door mij wel geappricieerd: de 'For a Few Dollars More' aubade aan het einde.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Justinw schreef:

Oke ik heb hem gezien en het was een super film. toch viel mijn verwachtingen wat tegen. omdat ik snatch eerder had gezien verwachte ik er veel van. Hij staat als komedie maar je moet nooit heel hard lachen. dit was wel het geval bij snatch. het verhaal was ook niet super dit keer al was het plot wel leuk. maar al met al viel hij me wat tegen. Als ik snatch niet had gezien had ik hier waarschijnlijk meer van genoten. dat komt omdat hier te weinig met de personages word gedaan zoals bij snatch.

Daar zit wat in, ik had Lock Stock eerder gezien dan Snatch en vind Lock Stock misschien daarom net iets beter, de eerste kennismaking met verhaallijnen die grappig en bijna ingenieus samenkomen, schitterende Britse (Londense) accent, goeie muziek en snelle filmwerk. Topfilm!

avatar van huVILEub

huVILEub

Leuke film. Droge humor met een leuk scenario. Goed camera werk en mooi regie. Alleen is de humor soms een beetje té.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijke film.

Ontzettend geestig allemaal, geweldige acteurs met als favoriet toch wel Vinnie Jones

Hoe alles tot elkaar komt tegen het einde is geniaal.

avatar van wwelover

wwelover

Uitstekende misdaadkomedie, net als Snatch gewoon een erg goede amusementsfilm voor grote jongens. Het verhaal was niet echt heel bijzonder, dat is denk het jammere aan de film, er had nog net iets meer uit het verhaal gehaald kunnen worden, of het wat minder verwarrend maken. Maar opzich is het verhaal wel geinig. En de humor is top, maar dat komt vooral door de one-liners en de perfecte casting. Met name Vinnie Jones en Lenny McLean waren briljant. Ik vind het wel jammer dat er niet wat meer aandacht op Jason Statham werd gevestigd. De actie. het filmwerk en de muziek waren ook erg goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Bij herziening is het er niet beter op geworden. Ging me nu ook echt storen aan dat overdreven hippe gedoe, vandaar een halve ster naar beneden. Snatch binnenkort ook eens herzien. Zal denk ik hetzelfde lot ondergaan.

Ik vind die Ritchie films wat overrated. Nergens heb ik het gevoel naar iets speciaals te kijken. Een beetje fuck dit en een beetje fuck dat, heb ik ook wel eens eerder gezien. En dat dat overdreven hippe gedoe van de karakters en de manier waarop het geschoten is. Toch bied het nog best wel vermaak. Het verhaal zit goed in elkaar en ook de humor is op vele punten erg geslaagd. Sommige dialogen zijn ook erg goed. Acteer werk is gewoon degelijk. Niemand echt iets bijzonders zien doen. Leuk, maar meer dan leuk wordt het voor mij echt niet. Ik zie verder het briljante er niet van in.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Lock Stock is een waanzinnig regiedebuut van Ritchie, die meteen zijn eerste film onderdompeld in zijn een onmiskenbare Ritchie-stijl.

Snatch was mijn eerste erg aangename kennismaking met Ritchie. Als je dan Lock Stock bekijkt denk je enkel aan Snatch, want soms is het net 2 druppels water. Dialogen, cast, muziek enz.

En zoiets is natuurlijk niet jammerlijk te noemen, want Snatch was geweldig.

Zo ook Lock Stock and Two Smoking Barrels. Wat een vette film. Typisch Ritchie! Slim, spannend, boordevol actie en vooral erg grappig. Een film waar je zin in hebt, leuk om te kijken.

De cast is uitstekend, leuk zooitje ongeregeld. Er zat toch een redelijke tijdsperiode tussen Snatch en Lock Stock, want het acteren ging ze in Snatch wat beter af. Niet dat in deze film niet goed wordt geacteerd, integendeel, maar soms werd het niet met de volle 100% overtuiging gebracht. De ervaring van de nog jonge acteurs speelt hier misschien een rol in.

Verder is de muziekkeuze, ook net als bij Snatch, heerlijk. Ontzettend toffe soundtrack!

Alleen over het smerig gele kleurenfilter dat over de film lag was ik niet zo te spreken. Waarom? Ik snapte het niet, en heb me er soms aan geërgerd, maar dat is slechts een kleine smet op deze waanzinnige film.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels is een film (op een paar minpuntjes na) van hetzelfde kaliber als Snatch, met een fantastisch vermakelijk verhaal over verkeerde mensen die keer op keer op de verkeerde tijd op de verkeerde plek zijn.

avatar van chevy93

chevy93

Uitstekende film. Goede misdaad, leuk verhaal en een nog leuker plot. Moest wel wennen aan de camera, wat was dat een drama! Zeker voor 1998

Begint uitstekend en je aandacht wordt gelijk getrokken. Had eerlijk gezegd een iets ander verhaal verwacht (verkeerd gelezen) en was dus enigszins verbaasd dat hij het spel verloor .

Je moet wel goed opletten, want ze lijken allemaal op elkaar en op het einde gaat alles heel snel. Goed opletten bij de introductie dus!

Op het einde ging het allemaal wat te snel en af en toe ook wat te makkelijk. Had op wat meer drama gehoopt.
Ze gingen me iets te makkelijk dood.
Misschien moet ik het niet te letterlijk/serieus nemen, aangezien het toch een soort van (onderliggende) komedie is.
Vooral de dialogen tussen die twee jongens die de geweren moesten halen voor "The Hatchet" waren zeker vermakelijk!

Niet de topper waar ik op hoopte, maar biedt toch zeker meer dan de gemiddelde misdaadfilm.

P.S. Volgens Wikipedia was het budget iets over het miljoen. Een groot budget is helemaal niet nodig om een goede film neer te zetten (meneer Cameron!)

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Zeer goede uitgestippelde misdaad film die heel makkelijk zijn verhaal brengt zonder te veel schiet scènes en andere poespas. Mooie regie en heerlijk sfeertje wat erin deze film hangt. Ook de leuke camerabeelden, zoals het op zijn kop doen van het een naar het ander, enzovoort. Leuk gedaan! Erg genoten. 4 sterren

avatar van rep_robert

Typisch Ritchie werkje, maar niet echt helemaal mijn ding. Snatch vond ik ook wel leuk, maar pakte me niet helemaal.

Lock, Stock pakte me helaas nog minder. Ik kan maar moeilijk in dit soort films komen en net zoals in Snatch word je in het eerste kwartier weer helemaal plat gegooid met personages+ namen, iets waar ik me aan irriteer.

Na ruim een half uur kwam ik pas in de film en moet wel zeggen dat het redelijk vermakelijk was, her en der leuke dialogen(niet zoveel zoals ik zou willen) en ook een paar gekke personages.

Het einde is ook wel geinig, maar ik heb zelf niet het gevoel dat de film lang bij me blijft hangen.

Geen slechte film, maar niet mijn genre.

avatar van Pasdepeu

Pasdepeu

Zeer vermakelijke film.

De samenloop van omstandigheden vind ik erg leuk om te zien en de stijl van G.R. vind ik dan ook altijd leuk om naar te kijken.

Tuurlijk heeft het hier en daar een aantal overeenkomsten met andere films van hem, maar origineel genoeg.

Ik kan er dan ook met genoegen naar kijken

avatar van Decec

Decec

Nee, niet echte naar mijn smaak, vreselijk schieten/vechten/ geld etc. echt rommelig, voor mij is geen top-film!

Saai....

2 sterren, cijfer 4!

avatar van scorsese

Geweldige en zeer onderhoudende film met een bijna ongeëvenaard complex plot. De film bevat een heleboel heerlijk gekke personages die allemaal goed uit de verf komen. Ondanks het complexe plot en de vele personages is het toch goed te volgen. Grappige dialogen en een lekkere soundtrack. Visueel weet Guy Ritchie de film ook interessant te houden door o.a. gebruik van versnelde en vertraagde opnamen, skip printing en split screen. Een briljant einde dat deed denken aan het einde van de originele Italian Job.

avatar van otherfool

otherfool

guns for show, knives for a pro

Een pareltje van een film. De snedige oneliners, flitsende montage, lekkere soundtrack en aparte typetjes vliegen je in rotvaart om de oren, een film die met ontzettend veel plezier is gemaakt en met nog veel meer plezier gekeken. Super!

4,5*.

avatar van Montorsi

Montorsi

Oude liefde roest (bijna) niet.

Vind Snatch nog steeds wat leuker, maar deze na 4/5 jaar weer eens zien is toch wel een feest der herkenning. Toen ik een beetje met film begon (pakweg 10 jaar geleden) was dit een van mijn eerste favorieten, en het type film wat ik begon te waarderen. Hoewel ik hem inmiddels wat te bedacht hip vind is het nog steeds wel een erg leuke film. Valt me nu ook op hoe verfijnd het visuele eigenlijk wel is, niks op aan te merken.

Erg grappig, prachtige accenten, perfect gecaste acteurs. Vermaak zoals alleen Britten het kunnen.