• 9.374.332 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van Jordy

Jordy

Erg leuke film. Het verhaal is origineel, mooi gefilmd, en erg grappig. Ritchie laat hier al zien dat hij op een hele mooie manier een Tarantino-achtig gangsterverhaal kan verfilmen, iets dat hij later in Snatch nog beter zou doen naar mijn mening. 4 sterren.

avatar van vic

vic

ik vond snatch beter maar deze was zeker erg cool

avatar van Flexje

Flexje

dit is gewoon stoer. ik hou erg van zulke films, mooi en vlot gefilmd, lekker sfeertje en een goeie soundtrack eronder. als je deze goed vond kijk dan ook Snatch en Boondock Saints.

avatar van Onis

Onis

Ik heb hem gekeken omdat ik hoorde dat ik die moest gaan zien als ik Snatch zo cool vond. Hij is minder dan Snatch, maar zeker 4 sterren waard.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik denk dat ik deze zelfs nog beter vind dan Snatch! Wat 'n superfilm!

avatar van dttom

dttom

Gister weer gekeken en ik vind deze dus echt beter dan Snatch. Gewoon erg koel daarom heb ik mijn stem ook maar verandert. top!

avatar van neo

neo

vind em nog steeds erg cool,zelfs na em gisteren voor de 6e keer te hebben gezien.ik vind snatch even goed als deze.

Er is nu ook een serie op tv (BNN) die is gebaseerd op deze film: Lock Stock. Ik heb er tien minuten naar gekeken en vond 't maar een slap aftreksel. B-acteurs en veel te luchtig gebracht. Ben benieuwd wat jullie d'r van vinden.

avatar van dttom

dttom

ach ja ik vond het ook niet echt fantastisch.

avatar van aburefan

aburefan

meesterlijk regie debuut, heel lang geleden dat ik zo heb gelachen, snatch was trouwens een grote tegenvaller

avatar van Phooze

Phooze

Erg cool deze film, maar snatch vond ik beter. Zat meer dynamiek in enzo.

avatar van Judith

Judith

Echt zwaar oke!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Erg Cultachtig allemaal vind ik en niet echt mijn smaak. Maar verder wel leuk om naar te kijken. Luchtig en niet al te serieus. Camerawerk ok, maar wel gejat

avatar van EmDee

EmDee

maar wel gejat
uitleg?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Dat heet geen jatten maar je classics kennen!

avatar van IamBernie

IamBernie

DVD'tje gekocht

En ik vind 'm eerlijk gezegd ook beter dan Snatch.

Wel cool dat hij dubbelzijdig is, hehe

avatar van GerwinF

GerwinF

Een lowbudget film met veel humor en een goed plot. Vooral Rory Breaker is een van mn favorieten. Deze film staat in mn top 10 van beste films. Aanrader! En hij is inderdaad leuker dan Snatch.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Vinnie rules !!!

**** 4 op 5 ****

avatar van jay73

jay73

Ook ik kan het toch niet nalaten te vermelden dat deze film VEEEEL beter was dan Snatch.

avatar van aburefan

aburefan

eva?

avatar van Armin

Armin

Waaanzinnig. Wat een debuut. Wat een verhaal en vooral de manier waarop het gebracht wordt. Erg origineel. ****

Snatch mist misschien de originaliteit, maar is wat mij betreft zeker gelijkwaardig.

Heb wel mijn twijfels over "Swept Away", maar dat is misschien nog iets te voorbarig.

avatar van maximus

maximus

Ja dit is een hele coole engelse film.

Ok snatch is toppie maar deze is zeker net

nee zelfs beter......

Heb deze op DVD gekocht!!!!

En dat doe ik niet zo vaak geef deze film

4,5 sterren.

avatar van Lianne

Lianne

Vond m ook beter als snatch. Hoe humor en geweld samen gebruikt worden net als in de tarantino films is gewoon fantastisch.

avatar van Mik

Mik

Net weer gekeken, en even voor de zekerheid checken of ik em al op 5 had staan

ja dus.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

I asked a refreshing drink, i wasn't expecting a f*cking rainforest, you can fall in love with a oerang-oetang in there

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Sterke film.... boondock heeft net iets meer mijn humor erin zitten. Maar zeker een aanrader... engelse humor bevalt me wel... 4 1/2 ster zeker waard.

avatar van GerwinF

GerwinF

Nog meer humor!? Bij die kop van "plank" alleen al lig ik al dubbel Ik krijg Boondock van de week binnen op DVD, ben benieuwd!

avatar van hans vd togt

hans vd togt

deze is beter, en ook als snatch trouwens

avatar van Macmanus

Macmanus

Vind ik niet

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Goed plot. Beetje Pulp fiction achtig maar ik vond deze film beter omdat het zich in engeland afspeelde. En omdat het verhaal gewoon beter was.

4,5 sterren