Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
Jordy
Erg leuke film. Het verhaal is origineel, mooi gefilmd, en erg grappig. Ritchie laat hier al zien dat hij op een hele mooie manier een Tarantino-achtig gangsterverhaal kan verfilmen, iets dat hij later in Snatch nog beter zou doen naar mijn mening. 4 sterren.
Flexje
dit is gewoon stoer. ik hou erg van zulke films, mooi en vlot gefilmd, lekker sfeertje en een goeie soundtrack eronder. als je deze goed vond kijk dan ook Snatch en Boondock Saints.
Onis
Ik heb hem gekeken omdat ik hoorde dat ik die moest gaan zien als ik Snatch zo cool vond. Hij is minder dan Snatch, maar zeker 4 sterren waard.
geronimo
- 1955 berichten
Ik denk dat ik deze zelfs nog beter vind dan Snatch! Wat 'n superfilm!
dttom
Gister weer gekeken en ik vind deze dus echt beter dan Snatch. Gewoon erg koel daarom heb ik mijn stem ook maar verandert. top!
neo
vind em nog steeds erg cool,zelfs na em gisteren voor de 6e keer te hebben gezien.ik vind snatch even goed als deze.
Er is nu ook een serie op tv (BNN) die is gebaseerd op deze film: Lock Stock. Ik heb er tien minuten naar gekeken en vond 't maar een slap aftreksel. B-acteurs en veel te luchtig gebracht. Ben benieuwd wat jullie d'r van vinden.
aburefan
meesterlijk regie debuut, heel lang geleden dat ik zo heb gelachen, snatch was trouwens een grote tegenvaller
Phooze
Erg cool deze film, maar snatch vond ik beter. Zat meer dynamiek in enzo.
Ralfke
- 2075 stemmen
Erg Cultachtig allemaal vind ik en niet echt mijn smaak. Maar verder wel leuk om naar te kijken. Luchtig en niet al te serieus. Camerawerk ok, maar wel gejat
IamBernie
DVD'tje gekocht
En ik vind 'm eerlijk gezegd ook beter dan Snatch.
Wel cool dat hij dubbelzijdig is, hehe
GerwinF
Een lowbudget film met veel humor en een goed plot. Vooral Rory Breaker is een van mn favorieten. Deze film staat in mn top 10 van beste films. Aanrader! En hij is inderdaad leuker dan Snatch.
jay73
Ook ik kan het toch niet nalaten te vermelden dat deze film VEEEEL beter was dan Snatch.
Armin
Waaanzinnig. Wat een debuut. Wat een verhaal en vooral de manier waarop het gebracht wordt. Erg origineel. ****
Snatch mist misschien de originaliteit, maar is wat mij betreft zeker gelijkwaardig.
Heb wel mijn twijfels over "Swept Away", maar dat is misschien nog iets te voorbarig.
maximus
Ja dit is een hele coole engelse film.
Ok snatch is toppie maar deze is zeker net
nee zelfs beter......
Heb deze op DVD gekocht!!!!
En dat doe ik niet zo vaak geef deze film
4,5 sterren.
Lianne
Vond m ook beter als snatch. Hoe humor en geweld samen gebruikt worden net als in de tarantino films is gewoon fantastisch.
Mik
Net weer gekeken, en even voor de zekerheid checken of ik em al op 5 had staan
ja dus.
SlingBlade
I asked a refreshing drink, i wasn't expecting a f*cking rainforest, you can fall in love with a oerang-oetang in there

kittyklitty
Sterke film.... boondock heeft net iets meer mijn humor erin zitten. Maar zeker een aanrader... engelse humor bevalt me wel... 4 1/2 ster zeker waard.
GerwinF
Nog meer humor!? Bij die kop van "plank" alleen al lig ik al dubbel
Ik krijg Boondock van de week binnen op DVD, ben benieuwd!
Stoffeltje
Goed plot. Beetje Pulp fiction achtig maar ik vond deze film beter omdat het zich in engeland afspeelde. En omdat het verhaal gewoon beter was.
4,5 sterren

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000