Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
panax
prachtfilm,van britse bodem past helemaal in de lijn van snatch vind ik,prachtig neergezet op bijna sepia kwaliteit,weinig kleur dus en geeft de film het juiste sfeer,en wat een macabere humor ,zo kunnen de britten het alleen,en vergeet niet de goeie muziek er bij,brittania rule the waves!!!, en leuke bijrol voor sting als kroegbaas
Joyy
zeer jammer dat Alan fFrd - Brick Top Polford - maar een klein bijrolletje had, gave kop die kerel
fijne film van ritchie, iets ingewikkelder dan snatch maar ach het mocht de pret niet drukken
btw voor het eerst dat ik Sting herkende
btw2, speur eens op achtergrond informatie van acteurs, zeer leuk om te lezen uit welke hoek men allemaal komt
DVD-T
Bij herziening is het er niet beter op geworden. Ging me nu ook echt storen aan dat overdreven hippe gedoe, vandaar een halve ster naar beneden. Snatch binnenkort ook eens herzien. Zal denk ik hetzelfde lot ondergaan.
Ik vind die Ritchie films wat overrated. Nergens heb ik het gevoel naar iets speciaals te kijken. Een beetje fuck dit en een beetje fuck dat, heb ik ook wel eens eerder gezien. En dat dat overdreven hippe gedoe van de karakters en de manier waarop het geschoten is. Toch bied het nog best wel vermaak. Het verhaal zit goed in elkaar en ook de humor is op vele punten erg geslaagd. Sommige dialogen zijn ook erg goed. Acteer werk is gewoon degelijk. Niemand echt iets bijzonders zien doen. Leuk, maar meer dan leuk wordt het voor mij echt niet. Ik zie verder het briljante er niet van in.
oemoemenoe
vol grappige scenes en accenten .
komische figuren en misverstanden maken dit tot een lachwekkend geheel.
enigste minpuntje het kinderachtige alles komt bijna goed einde.
3.5 is het wel waard.
erg vermakelijk.
Blarown
ik vind het een top film, een verdiende plek in de top 250, veel komische typetjes en scenes, vooral het einde (de ontknoping) vind ik erg leuk.
huVILEub
Goed voor de top 250 en een 3,5 geven? Dan komt ie er niet in...
tboezem
Prachtige film! De film blijft de hele tijd boeien. Jason Statham is een van mijn favorieten. Vinnie Jones deed het ook perfect.
En dan dat einde. Super goed bedacht.
Ik vind alleen die Guy Ritchie stijl af en toe een beetje vervelend. Lijkt soms meer op en youtube-montage. Bij Snatch vond ik het erg goed, hier iets minder.
Toch 4,0*
Roel Bogers
Lock Stock is een waanzinnig regiedebuut van Ritchie, die meteen zijn eerste film onderdompeld in zijn een onmiskenbare Ritchie-stijl.
Snatch was mijn eerste erg aangename kennismaking met Ritchie. Als je dan Lock Stock bekijkt denk je enkel aan Snatch, want soms is het net 2 druppels water. Dialogen, cast, muziek enz.
En zoiets is natuurlijk niet jammerlijk te noemen, want Snatch was geweldig.
Zo ook Lock Stock and Two Smoking Barrels. Wat een vette film. Typisch Ritchie! Slim, spannend, boordevol actie en vooral erg grappig. Een film waar je zin in hebt, leuk om te kijken.
De cast is uitstekend, leuk zooitje ongeregeld. Er zat toch een redelijke tijdsperiode tussen Snatch en Lock Stock, want het acteren ging ze in Snatch wat beter af. Niet dat in deze film niet goed wordt geacteerd, integendeel, maar soms werd het niet met de volle 100% overtuiging gebracht. De ervaring van de nog jonge acteurs speelt hier misschien een rol in.
Verder is de muziekkeuze, ook net als bij Snatch, heerlijk. Ontzettend toffe soundtrack!
Alleen over het smerig gele kleurenfilter dat over de film lag was ik niet zo te spreken. Waarom? Ik snapte het niet, en heb me er soms aan geërgerd, maar dat is slechts een kleine smet op deze waanzinnige film.
Lock, Stock and Two Smoking Barrels is een film (op een paar minpuntjes na) van hetzelfde kaliber als Snatch, met een fantastisch vermakelijk verhaal over verkeerde mensen die keer op keer op de verkeerde tijd op de verkeerde plek zijn.
ASman
Heerlijk filmpje.
Cool is het eerste woord dat bij je opkomt als je deze film ziet. De acteurs zijn goed, de scènes vaak hilarisch en de sfeer is waanzinnig.
Alles wat ik bij Snatch zei, telt ook voor deze film. Subliem !
Cinemaniak
Lock, stock staat altijd in mijn top 3. Geniaal meesterwerk van Guy.
Qar
Fantastische film, gewoon lekker rauwe knokpartijen en taalgebruik. Verder hangt er ook het lekkere sfeertje wat je in Snatch terugvind, ik houdt er wel van.
Ik moet wel zeggen dat ik de humor niet altijd even grappig vind, soms iets te makkelijk, maar het blijft een toffe film.
Guardian of Isis
Net gezien. Amusante, heel erg "coole" film met een origineel verhaal en hier en daar wel wat grappige scènes, alsook een leuk open einde, maar #41 in de top 250 vind ik er nét iets te veel aan. Het is overduidelijk style over substance en daarvoor vond ik hem toch niet speciaal genoeg, zoals typisch is veel "fuck" en "shit". Me dunkt dat de jonge garde (waartoe ik eigenlijk ook behoor) hier vooral hoge scores aan geeft en dat ze daarom zo hoog scoort. In de personages en het verhaal zit ook niet veel diepgang, maar ik heb me goed geamuseerd ermee, dus toch nog een 3,5.
aburex
Met veel verwachting heb ik gisteren de film in mijn DVD-speler geplaatst (had hem eens opgenomen op VTM in 2004). De goede verwachting is maar half uitgekomen. Het verhaal is nogal vrij verward, maar ik kon me toch opwarmen aan de soms leuke grappen. Van Snatchhad ik nog niet gehoord, dus daar kan ik geen oordeel over vellen. De 8.1 die hij op Imdb krijgt lijkt me een beetje overdreven, maar over het algemeen heb ik me best vermaakt.
canciser
Hier krijgt hij zelfs een 8,2. Wat deze van veel andere films onderscheidt is dat typische Britse, moeilijk uit te leggen wat nou echt Brits is, maar dit had ik ook bij The Bank jog.
daboytomson
Ik heb volgens mij nog nooit 5* aan een komedie gegeven. Maar deze zit zo lekker in elkaar! Echt top!!
Multivitamine
Komedies die liggen me niet zo, maar met een flinke dosis actie erbij dan kan ik er toch wel om lachen
Geniale film, aan het einde kwam ik zelfs niet meer bij van het lachen..
Wat ik wel heel jammer vind is dat je niet weet hoe het nu afloopt daarom ook 1 ster aftrek. Dat ligt meer aan mij dat ik daar niet tegen kan
roy7477
Niet geheel mijn stijl... Wel een aardige film, maar ik heb betere films gezien.
Basterds
de film is egt fucking goed en de soundtrack ook deze film staat zeker op nummer 1 in mij top 10
Guardian of Isis
Post hierboven = case in point.
chevy93
Uitstekende film. Goede misdaad, leuk verhaal en een nog leuker plot. Moest wel wennen aan de camera, wat was dat een drama! Zeker voor 1998
Begint uitstekend en je aandacht wordt gelijk getrokken. Had eerlijk gezegd een iets ander verhaal verwacht (verkeerd gelezen) en was dus enigszins verbaasd dat hij het spel verloor
Je moet wel goed opletten, want ze lijken allemaal op elkaar en op het einde gaat alles heel snel. Goed opletten bij de introductie dus!
Op het einde ging het allemaal wat te snel en af en toe ook wat te makkelijk. Had op wat meer drama gehoopt.
Ze gingen me iets te makkelijk dood.
Misschien moet ik het niet te letterlijk/serieus nemen, aangezien het toch een soort van (onderliggende) komedie is.
Vooral de dialogen tussen die twee jongens die de geweren moesten halen voor "The Hatchet" waren zeker vermakelijk!
Niet de topper waar ik op hoopte, maar biedt toch zeker meer dan de gemiddelde misdaadfilm.
P.S. Volgens Wikipedia was het budget iets over het miljoen. Een groot budget is helemaal niet nodig om een goede film neer te zetten (meneer Cameron!)
groente12
Geniale misdaad komedie met hilarische situaties. De film begint meteen met lekkere intro wat meteen voor mij positief is. Het verhaal is echt fantastisch hoe het verhaal zich ontwikkelt met de humoristisch scenes is echt goed gedaan, Guy Ritchie verdient echt een pluspunt voor de scenario. De montage zit goed in elkaar en is technisch mooi in elkaar gezet en is vergelijkbaar met Snatch, het zelfde geld ook voor de personages die hilarisch is, camera uitvoering is wel een beetje achterhaalt maar toch redelijk. De jaren 70 muziek past echt bij Lock, Stock and Two Smoking Barrels die voor mij een tikkeltje beter is dan Snatch.
Revolt
Heerlijk filmpje, leuker naarmate het einde vordert en alle verhalen op een krankzinnige wijze bij elkaar komen. Zeer leuk wegkijkfilmpje, net als Snatch. en Rockn'Rolla uit hetzelfde type film.
daantje81
Ik vind het een mislukking van ritchie.
Hij kan me toch niet bekoren alleen snatch is een toppertje!
Daar kan deze niet mee vergeleken worden.
daantje81
Ik heb net je top 10 bekeken maar volgens mij staat hij er niet in.
ossie99
Absoluut mijn favoriet!! Heerlijk verhaal, fantastische acteurs en op een waanzinnige manier in mekaar gezet met heerlijke muziek!
Moet natuurlijk wel je smaak zijn maar Engelse humor is gewoon goed en leuk dus een aanradertje
Kjell_
Dit is absoluut een topper! Ik had Snatch al eens gezien en deze doet daar niet van onder. Echt een film op niveau, goede humor, goed verhaal en een goede sfeer. Ik raad je zeker aan deze eens te zien.
maxB
Ik vind het een mislukking van ritchie.
Hij kan me toch niet bekoren alleen snatch is een toppertje!
Daar kan deze niet mee vergeleken worden.
dat snap ik niet. snatch en lock stock, exact dezelfde stijl. als je de een topper vindt, kan de ander haast geen mislukking zijn
J.G.
Als je één Ritchie gezien hebt dan heb je ze in feite allemaal gezien.
Pff, die verhaalstructuur is zoooo cliché en de acteerprestaties zijn ook niet al te vet he...
En al dat belachelijke, o zo doorzichtige en fake stoere gedoe. Neeje, het werkte niet. Op het randje van oersaai.
Het vreemde is dat ik hem enkele jaren geleden eens gezien had en hem toen wél grappig vond. Nu, toen was ik nog een pubertje en jah... dit is ook wel een puber-film hé.
kuk
Yep mee eens. Had eerder al het matige Snatch en het vervelende Sherlock Holmes gezien en dat zijn in feite 'vervolgen' van Lock Stock. Dit is zeker zijn beste film en absoluut vermakelijk, maar de karakters blijven altijd zo vlak waardoor inleving onmogelijk is. Dat is een stijl en keuze die in Lock Stock redelijk werkt, maar niet kan voorkomen dat je na de aftiteling het meeste wel weer kwijt bent. Op die meesterlijke scene met de parkeerwachter na!

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000