Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
zwijgplicht
Opnieuw gezien voor de zoveelste keer, stem toch maar verhoogd naar 5*. Meesterlijke film
joaquim05
Wanneer ik deze film kijk is deze beter dan snatch maar wanneer ik snatch kijk is die beter zijn allebei top films waar ik eigeljik niet kan kiezen deze film heeft wel mooiere muziek.
Schitterende misdaadkomedie die op vrijwel alle fronten klopt. Dat dit het filmdebuut is van de regisseur blijft ongelofelijk. Meesterwerk.
slico
Hij is opzich wel leuk.
Het begin waarbij de figuren werden voorgesteld was wel goed, maar ik kwam er later pas achter wie wie was.
Maar ik vind het eigenlijk niet echt humor.
De gebeurtenissen wel een beetje, maar voor de rest niet
GinolaEHV
Schitterende misdaadcomedy, die in dezelfde stijl als Snatch gefilmd is en tevens een soortgelijk verhaal kent.
Eigenlijk moet ik zeggen dat Snatch in de stijl van deze film is gemaakt, aangezien deze eerder kwam, maar Snatch heb ik eerder gezien.
Het verhaal zit boordevol verschillende kleine verhaallijnen, die op een briljante wijze bijeen komen op het einde. Het verhaal is niet al te moeilijk, maar door het verweven van de lijnen verwordt het een schitterend geheel.
De acteerprestaties zijn net als in Snatch van uitzonderlijke kwaliteit (vrijwel dezelfde cast) en er zitten prachtige humoristische stukjes in.
Al met al (net als Snatch) een klassieker van de hand van Guy Ritchie: 5*.
Vandaag herzien.
Beste scene is toch wel wanneer de vier hoofdpersonen 't eindelijk voor mekaar lijken te spelen 't geld te hebben en te houden, en ze dat daarom maar eens gaan vieren in de pub.
Prachtig gefilmd.
gauke
Weer een film die in mijn ogen graag een 'Pulp Fiction' wil zijn, weer een klucht met een vracht aan stereotypes. Wanneer ik de recensies lees dan realiseer ik me dat het wel aan mij moet liggen dat ik de film zo matig waardeer, dus is waarschijnlijk de humor niet aan mij besteed.
AHWA
Waarschijnlijk, want de humor is hierin veel leuker dan in Pulp Fiction.
Vind ik ook.
Pulp Fiction is goed, maar is elle lang, heeft een slap bijverhaaltje met Willis die totaal niet interessant is, en probeert (en slaagt deels) om érg cool te zijn.
Deze film is dat gewoon al.
orbit
- 12092 berichten
Precies omgekeerd. Pulp Fiction is gewoon te cool. Verder is dat stuk met Willis juist het sterkste met Zed's pawnshop. Deze film komt over als één slap bijverhaaltje. Gewoon een britse Tarantinokloon meer niet. Snatch is daarentegen een stuk geestiger.
lykathea
Heb je een fantastische acteur als Peter Greene om handen, doe je er vervolgens totáál niks mee en laat je 'm beetje vaag homo-erotisch naar een neger staan staren. Tja, wat je cool vind.
orbit
- 12092 berichten
Dat is juist de grap. Tarantino hoeft niet zonnodig alle registers open te trekken. Ritchie doet teveel zijn best. werkt averechts.
aerts007
Te zenuwachtig gefilmd volgens (mij!!).
Maar Tarantino moet zonodig nog altijd, beetje overroepen!!
Tha Luz
Leuke film!Moest er in het begin wel een beetje inkomen maar is me toch best bevallen,vond de humor wel wat minder als in bijv:Snatch.
Leuke film maar vond snatch toch wel wat beter.
freekoz
Een goede film, maar wel een film waar alles afhangd van 't toeval.
4.0
Mat_
Film met een goed concept, sterke editing,prima acteerprestaties. Jammer genoeg te veel (oninteressante ) personages en na de zoveelste plotwending had ik het allemaal wel gezien. Qua sfeer vind ik bijvoorbeeld Trainspotting ook veel beter.
Het eerste uur goed, maar de volgende 45 minuten waren er te veel aan
Grafmat
Of deze film een 47e plek in de top250 verdient weet ik niet, maar ik heb me kostelijk vermaakt met deze film het afgelopen weekend.
De vergelijking die hier gemaakt wordt met Pulp Fiction ontgaat me volledig. Deze film lijkt in het geheel niet op Pulp Fiction. Het gaat over misdaad (hoewel... de hoofdrolspelers zijn wel héél knullige misdadigers, lol) en er zit humor in, maar die gegevens hebben honderden films met mekaar gemeen.
Heerlijke film, elke keer als je denkt dat het niet dommer en erger kan worden gaat er nog een schepje bovenop. En een schitterende eindscène...
FrisoBoei
De plotwendingen zijn juist precies de kracht van deze film (net als bij snatch en waarschijnlijk ook Rocknrolla).
Echt een topfilm. Geweldig om te zien hoe alles door elkaar loopt en elke keer weer fout gaat.
Zoveel geweldige personages: de vier vrienden, de stoners, harry "hatchet", big chris (vinnie jones!), die twee domme gasten (wordt zn haar er afgeschoten), die afro!
Veel grappige momenten, vette muziek, goede sfeer. Het begin met de introductie is al cool.
Echt een topfilm gewoon!
Slynkin
Aardige film. Maar ik zie er niet zoveel kwaliteit in. Wel zie ik dat de verhaallijn, het camerawerk en de setting orgineel is. Maar de stijl waarin ze dat neergezet hebben bevalt me niet.
magaal
Wat jij zegt qua orgineel klopt niet echt, kijk maar naar andere films van Guy Ritchie, die lijken best veel op deze, en ze zijn allemaal geniaal !
Deze film vind ik toch echt stoer. Niet zomaar stoer, maar stoer stoer
Vet verhaal, goed geacteerd, leuke karakters in de film. En hoe alles in elkaar steekt.. GE-NI-AAL
lyke
Erg goede film. Niet zo goed als snatch maar toch.. Alle verhalen komen weer mooi bij elkaar en alles gaat fout. Ik heb hem al meerdere keren gezien.
STEN_91
laten we nu niet deze film gaan vergelijken met een meesterwerk zoals Pulp Fiction. is niet vergelijkbaar
lykathea
Tja, ik ben niet degene die een discussie van bijna 2 maanden geleden weer naar boven haalt, maar goed.
Criticism
De film is absoluut vermakelijk. Mede dankzij de krankzinnige personages, de fijne muziek en een aantal zeer komische scénes heb ik me geen moment verveeld. Ik heb absoluut een zwak voor dat Engelse dialect, heerlijk.
Black Math
Ik vond het allemaal wat vergezocht. Ik had ook het idee dat de dialogen net wat minder vlot waren dan bij Snatch.
Roel-
- 1978 berichten
Wat vergezocht en dialogen iets minder dan snatch. en dan een 2,5
? Een nadere verklaringen alsjeblieft, als ik vragen mag?

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000