Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
finitio
Ik ga deze film zo kijken, hij lijkt me erg leuk, en anders verander ik mijn rating.
qenq
Fantastisch! Staat in de top10 samen met The Usual Suspects, Pulp fiction. Ben net Snatch aan het laden. Iemand nog meer tips voor dit genre?
Respekked
Layer Cake, Sexy Beast (al vond ik die erg tegenvallen), Kiss Kiss Bang Bang (2005)
papaEd
Crank misschien.
darkjaap
ik ook niet
het verhaal sprak me wel aan maar ik vond het slecht uitgewerkt
dirty weekend
deze film wel 20 keer gezien en hij blijft briljant.
soap is mijn favoriete karakter.
wel jammer dat de director's cut niet in nederland is uitgebracht.
kijk die dan maar op de importversie.
snatch en lock stock (one of a kind).
na snatch is ritchie afgegleden.
hoop nog een keer op een topper als deze
Down_By_Law
Vreselijk overschatte film. Vreemd genoeg vind ik "Snatch" wel heel goed.
svendex
geweldige film , na reservoir dogs en pulp fiction een van de top 10 toppers
mjk87 (moderator films)
Ritchie wil graag op Tarantino lijken, dat is hem niet gelukt. Een Pulp Fiction is oneindig superieur aan dit stuk prul. Alles, werkelijk alles schreeuwt gewoon dat het bijzonder en goed wil zijn. Zo pretentieus. Maar begin eerst met een goed plot, en werk dat goed uit voor je met de rest begint. Alle personages waren typetjes, werkelijk geen één wist te overtuigen. Wellicht was dat de bedoeling, maar bij mij werkte dat niet. Ook de vele plotwendingen en plotselinge gebeurtenissen, die of erg of grappig moeten zijn kwamen me de neus uit. Daarnaast kon de film me ook weinig boeien. Ja, halverwege begon het ergens op te lijken, en dat was het wel. Daarna zakte het niveau al snel in.
White Trash
Leuke vermakelijke film...als je dit wil gaan vergelijken met Pulp fiction wint de laatste het toch gemakkelijk.
Engelse humor is een pluspunt van deze film personages zijn ook tof
speedfreak
supergoede film! net zoals bij snatch moet je minstens twee keer kijken om vanaf het begin vlot mee te zijn met het ietwat ingewikkelde verhaal. ik kan maar niet genoeg krijgen van deze film, ga hem zeker nog eens bekijken! de humor is echt geniaal en de criminaliteit waarvan deze film vol van zit is gewoon geweldig!
moet maar eens dringend mijn top 10 herbekijken want lock stock and two smoking barrels krijgt er wel een dikke plaats in! kvond hem zelfs beter dan pulp fiction denk ik
(pulp fiction is veel trager, lock stock is sneller en grappiger).
Ik had hier veel goede verhalen over gehoord en op Moviemeter stond deze zeer hoog genoteerd (bijna 4* gemiddeld) en dus ben ik hem ook maar eens gaan kijken.
Ik vond de film die hier wel op scheen te lijken, Snatch, niet zo heel bijzonder. Aardig, maar niet meer dan dat. Lock Stock was wel een stuk leuker, maar ik vind het zeker niet 1 van de beste films die ik ken. Komt omdat het misdaadfilm genre me nooit zo ligt. Maar gelukkig bevatte deze film veel cynische en rauwe humor en was het acteerwerk geweldig goed. Vooral Jason Statham vond ik geweldig als de man die de incasso's int haha. De dialogen waren echt geweldig in deze film, zo typisch Brits met veel gevloek en beledigende taal. Heerlijk! Die dingen compenseerden het in mijn ogen warrige verhaal dat voor de liefhebber ongetwijfeld erg goed zal zijn, maar wat ik niet super vond.
Alles bij elkaar is deze film een hele vette aanrader. Ik vond hem halverwege wat inzakken, maar overall was dit genieten.
Weertenaar
Jammer van de overdaad aan typetjes: 3.50
Begrijp me niet verkeerd, typetjes horen zeker bij deze film, maar ik persoonlijk knap hier doorgaans flink op af, en dat is met Lock, Stock and Two Smoking Barrels ook het geval. Echter bied deze prent naast de typetjes nog genoeg andere zaken waardoor ik toch nog op een zeer ruime voldoende uit komt. Een paar weken geleden was deze prent op de televisie en had ik meteen het idee: die moet ik ook hebben (kijk namelijk nooit films op de tv). Nu hem eindelijk op de kop te hebben getikt ben ik meteen aan het kijken geslagen, en heb ik me zeker wel vermaakt. Wel vind ik het uitermate jammer dat er zonodig weer een volledig blik met typetjes opengetrokken moest worden om de film in te kleuren, anders had Lock, Stock And Two Smoking Barrels zeker een vier opgeleverd.
Het verhaal zit geweldig in elkaar. Het is een tijdje geleden dat ik een film heb gezien met een goed doordacht verhaal, maar Lock, Stock And Two Smoking Barrels voldeed weer helemaal aan mijn normen. De misdaad en humor zijn prachtig in het verhaal neergezet, en zijn de verschillende verhaallijnen stuk voor stuk zeer sterk uit de verf gekomen. Hoe 'de vier' overal tussen doorglippen is prachtig uitgewerkt, en verzuipt de film nergens in zijn eigen omslachtige script, wat een prestatie op zich is. Toch raakte de film na een klein uur toch in een klein dipje, maar gelukkig verzoop Lock, Stock And Tow Smoking Barrels niet. Ritchie ging vervolgens weer op dezelfde voet door als waar hij de film mee begon, en dat was de enige en juiste keuze. Daarbij zit de vaart er goed in, verveelt de film geen moment, en is de bij tijd en wijle gortdroge humor werkelijk fantastisch.
Niemand weet zich echt te onderscheiden met een acteerprestatie van wereldformaat, maar daarintegen zet ook niemand een prestatie neer die zwaar onder de maat is. Dat gegeven maakt deze film toch wel tot wat het geworden is. De chemie is elke seconde duidelijk aanwezig, of je nou met het team van Eddie, Soap, Tom en Bacon te maken had, met Harry, Chris en die grote kerel, of het team van de tieners van de drugsproducenten; alle teams hadden hun eigen identiteit, en dat werkte erg goed in deze film. Nergens zat er een misplaatst figuur bij, en dat is zeker ook een kwaliteit: het neerzetten van de juiste personen in de juiste rol. Daar is men met Lock, Stock And Two Smoking Barrels zeer goed ingeslaagd. Daarbij zijn de diverse dialogen constant van een zeer aangenaam niveau, en had ik geen moment de indruk dat iemand er totaal geen 'zin' in leek te hebben.
Daar gaan we dan: de typetjes. Het moge duidelijk zijn dat dat volledig bij het karakter van deze film hoort, maar hoe ik het persoonlijk ook wend of keert, ik kan er gewoon nooit aan wennen. Het komt altijd zo overdreven, gemaakt en bovenal zwaar onrealistisch over. Want dat is waar ik ben aanbeland, het realisme van de film. Het begon allemaal nog heel overtuigend, al is 25.000 pond lenen van drie vrienden voor een pokertoernooitje wel heel vergezocht, maar goed, het kan. Maar als men halverwege de film aanbeland gaan er toch een aantal dingen mis. De vorming van de typetjes, die tot dan toe nog vrij op de vlakte waren, namen in rap tempo grootse vormen aan. Op dat moment begon ik een beetje af te haken. Dat ging helaas tot het einde aan toe door, waardoor een beoordeling van vier sterren er op dat moment niet meer in zat, helaas. Het maakt op mij altijd een hele gemaakte, onrealistische indruk en dat is niet wat ik zoek in een film. Al kunnen anderen dit natuurlijk uiteraard helemaal anders zien. Verder vond ik het nogal jammer dat de paar schietscenes nogal overdreven zijn neergezet, met de scene van de zich als stoned voordoende vriendin als leidend voorwerp.
Visueel staat de film ook zeker zijn mannetje, maar de overdaad aan diversiteit zet deze prent een klein beetje in een negatief daglicht. Vooral naar het einde toe probeert Ritchie nog wat meer uit zijn film te halen door allerlei technieken in zijn film te stoppen die we tot dan toe nog niet hadden gezien, maar dit heeft een beetje een averechts effect opgeleverd. Vooral het eerste halfuur zit de film erg sterk in elkaar, maar jammergenoeg houd Lock, Stock And Two Smoking Barrels dit hoge niveau niet de hele film vast. Enkele camerastandpunten zijn verbluffend, en levert dit meerdere keren prachtig geschoten scenes op, maar het is juist deze diversiteit waar Ritchie het laatste kwartier de tol voor betaalt. Het leek wel of hij eventjes niet meer wist wat te doen om het laatste halfuur in te vullen. Toch overheerst het positieve, ondanks het mindere laatste kwartier. Wat de rest van de cinematografie betreft zat het wel redelijk snor, zonder grote nalatigheden.
Nog steeds vind ik het ontzettend jammer dat Ritchie perse een film met typetjes wilde hebben, anders had ik persoonlijk er nog veel meer plezier aan kunnen beleven. Het verhaal geeft hier genoeg aanleiding toe, en had ook met een serieuze benadering een enorme hit kunnen worden. Echter moeten er keuzes gemaakt worden,en Ritcie wilde zich onderscheiden met deze prent, en in dat opzicht is dat dus juist wel erg goed gelukt. Het acteren is altijd van voldoende niveau zonder dat iemand nadrukkelijk in de picture staat, en filmtechnisch zit de film gewoon goed in elkaar, ondanks het wat mindere slot. Enkel het realisme neemt een grote hap uit mijn gemiddelde, wat dus absoluut niet had gehoeven. Guy Ritchie dacht daar toch net eventjes iets anders over, wat hem echter, gezien het moviemeter gemiddelde, zeker geen windeieren heeft opgeleverd: 3.50 (3.70)
firedonkey
Echt een goede film. zit veel humor in en goed verhaal. Ook blij dat Vinnie jones er bij zit, deze rolletjes zijn echt voor hem weggelegd.
maerk
Lock, Stock and Two Smoking Barrels, een Britse film vol met geinige typetjes, bizarre situaties en dat o zo heerlijke Engelse taaltje
...hier doel ik op al de accenten die in de film voorbijkomen.
Lock, Stock is een erg geslaagde misdaadfilm. Dit komt vooral door de typisch Engelse setting en de lekker droge humor.
De acteurs zetten allemaal geinige typetjes neer. Enorm leuk vond ik dat het beeld stop of in slow-motion gezet werd als er werd uitgelegd over iemand. Door een leuke vertelstem trouwens! Hoewel al de acteurs het geweldig doen en zich helemaal inleven in hun rol had ik soms toch het idee dat ze alleen hun tekst opratelden. Maar na een tijdje komt dit niet meer zo vaak voor. Vinnie Jones is trouwens perfect gecast.
Ik vond vooral de accenten en alle typische Britse dingen het leukst. Daar genoot ik echt van
. Het camerawerk is ook fraai. De camera volgt alles goed en heeft een aantal leuke standpunten. Zo vond ik het al erg leuk dat de camera zich in een pan met soep bevond! Minpunten waren onder andere dat acteurs op bepaalde momenten hun tekst opratelden. Maar ook sommige geluidseffecten. De geluidseffecten van de geweren zijn allemaal goed behalve die van de shotguns. Dat leek net een propjesschieter ofzo! Erg jammer. Ook sommige vuistgevechten kwamen niet geloofwaardig over door de zwakke geluidseffecten.
Een erg leuke film, strak geregisseerd door Guy Ritchie. Op een of andere manier kan ik bij deze film niet goed uitleggen wat ik ervan vond
. Maarja, dan kun je altijd nog de prachtige recensie van Weertenaar lezen of die van Ajax&Litmanen1...als je geen zin hebt om door de lap tekst van Weertenaar heen te lezen
4* van mij.
Nasir
'I don't know what's more worried, the job or you're past'
Deze film blijft zoo goed.
G.1Rl
Hele mooie film, heel veel engelse humor (wat ik over het algemeen heel erg kan waarderen) en het verhaal is ook ontzettend goed bedacht.
Quaest
Geweldige humorfilm!
Ik vind deze even goed als Snatch. Dus ik geef ook een 4*
Er zijn ook veel bekende acteur in.
unreallerke
Wat een schitterende film is dit toch!! Hij barst van de leuke personages, de typische britse humor waar ik wel van hou + het verhaal dat heel goed in elkaar zit. Leuk om te zien hoe alle personages en alle situaties uiteindelijk samenkomen. deze verdient samen met snatch een plaats in mijn top-10
sim_monbo
Een heel strerke film.
Goed verhaal, leuke humor en grappige personages.
een een aanrader voor iedereen !
geef hem 4.5*
Faisal
Geweldige film, eerder onderschat dan overschat.
De humor, de personages, de spanning, de toeval, het geluk, het camerawerk, de muziek, de dialoges, het verhaal, hoe alles met elkaar verbonden is...
Geniaal gewoon.
Geen saaie stukjes, elke seconde top-vermaak.
Zeker een aanrader.
Boeiend, goed verhaal, prima acteurs, prima dialogen, veel wendingen en schitterende humor.
guylopez93
goeie en grappige film die bijna net zo goed en grappig is als Snatch, komt waarschijnlijk door de cast en er gebeurt ietsie minder maar ja 'who care'. Deze acteurs waren ook dik in orde en deden het heel goed. Er zat een goed verhaal in, goeie verhaallijnen en wendingen en hilarische grappen
M.Goodkat
Geweldige vermakkelijke film,echt de moeite om te zien, geen seconde verveeld

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000