• 9.377.684 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van Ramsteen

Ramsteen

Goeie film! Beetje zelfde soort film als Snatch. Herkende veel personages EN acteurs weer terug in deze film (Snatch was later, ik weet het ) Ook zelfde soort humor die ik wel weet te waarderen. Ik moest me echt kapot lachen om sommige citaten en ook met dat voorvalletje in de kroeg (met dat vuur enzo , en die TV). Zitten echt mooie droge grappen in (Of die tafel waar dat glas uit mist) Kan wel even zo doorgaan Misschien ook toevallig, op dit moment zit er een 100ste van een punt verschil in de score met Snatch

4 sterren****

avatar van Baksteen

Baksteen

Ramsteen schreef:

Heel toevallig is hij ook door dezelfde regisseur gemaakt.

Ik heb pas de film nog een keer herkeken en hij was weer erg grappig. Bijvoorbeeld het bordje "hustler" dat in de auto hangt van de wapenhandelaar. Die vond ik erg sterk en zo zat er natuurlijk nog meer van dit soort humor in (Het meisje wat gecamofleerd is met de bank waarop ze licht) enz. enz.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

zijn stijl lijkt nou eenmaal erg veel op die van Quentin.

En of hij de stijl van Tarantino na-aapt of niet blijft een discussiepunt,

In mijn ogen valt toch niets te discussieren, hij kopieert nou eenmaal Tarantino, vrijwel elke Tarantino stijl zie je in Richie´s films terug.

avatar van Dutchero

Dutchero

Of Ritchie Tarantino kopieert boeit me niet. Ik vind het interessanter om de film te beoordelen, en niet om te beoordelen of de regisseur iemand kopieert. Ik vond het een leuke film, met een lekker droge humor.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dutchero schreef:

Of Ritchie Tarantino kopieert boeit me niet.

Mij ook niet En wat dan nog? Hij zet sowieso met Snatch en Lock Stock twee topfilms neer dus of Ritchie nou wel of niet van Tarantino kopieert doet er niet toe....

avatar van linxde1

linxde1

Ritchie is mischien ge-inspireerd door GT, maar zijn grote voordeel is de engelse humor. Die engelse humor is vele malen leuker dan de amerikaanse humor. En die discussie over het na-apen van QT. Tja, QT is ook weer beïnvloed door eerdere regisseurs. Zo gaat dat. Oh ja, die Barry the Baptist is geweldig!

avatar van bananensap

bananensap

weet toevallig iemand hoe dat nummer heet waar dat basloopje uit de film en van het begin van de trailer van is

avatar van sju

sju

bananensap schreef:

Probeer hier eens tussen:

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

bananensap schreef:

Bedoel je Hundred Mile High City van Ocean Colour Scene misschien?

avatar van SLK

SLK

Slechte engelse Tarantino ripp-off. Ik vond er persoonlijk geen hol aan zacht gezegd.

avatar van Padde

Padde

wel een aardige film

heb me wel vermaakt

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik heb drie keer gelachen dus 1,5 sterren. Ik was blij dat de film uiteindelijk gedaan was.

avatar van Baksteen

Baksteen

Wie heeft dat eigenlijk verzonnen dat dit nou weer een Tarantino ripp-off is? Nou als dit dan zo'n ripp-off moet voorstellen is het wel een hele goede en kan Tarantino hier nog een puntje aan zuigen.

avatar van 606

het verhaal is echt zo goed en vooral het einde

verhoog me stem naar

avatar van Keizerke

Keizerke

Ik heb het bij Snatch gezegd, maar wil het hier ook even zeggen:

je houdt van Britse humor of je haat het.

Iedereen die deze film heeft gezien kan niet ontkennen dat het script, verhaal en de karakters briljant zijn (of hij/zij moet er geen bal van hebben gesnapt).

Je interesse voor deze film staat of valt met je gevoel voor de droge Britse humor.

avatar van tjalling

tjalling

Ik ga hem vanavond kijken ,,

Briljante film. De personages acteerden m.i. nog beter dan in Snatch, het script was ook fan-tas-tisch... een van mijn betere films, absoluut.

avatar van Shyrocky

Shyrocky

Leuke film

Lijkt inderdaad op Snatch

En ook die egt typische Britse humor geeft een goeie inzet

avatar van Hankieh

Hankieh

Hij echt zeker wel van dit soort films:)

Net als Snatch is dit ook een geniale

avatar van maxB

maxB

zeker een leuke film, ik vind snatch alleen wel iets leuker

vooral het volgende vond ik mooi:
we hebben heel veel van die stinkwiet, heel veel geld, en een parkeerwachter

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

Leuke film

Lijkt inderdaad op Snatch

En ook die egt typische Britse humor geeft een goeie inzet

Snatch lijkt inderdaad op lock stock ^^ lock stock was zeker wel eerder...

Ik vind het echt een van de meest geniale films ooit . De sfeer is echt super goed, en de verschillende muziekstijlen bij de verschillende groepen vind ik ook mooi gedaan.

avatar van Spawn NL

Spawn NL

Heerlijk film, vrijwel van elk moment genoten. Vooral de heerlijke humor in de gehele film, met op het einde de klapper

Echt een topper!!!

4,5 *

avatar van Skeleton

Skeleton

Vind het niet echt een top film maar het verhaal zit zeker goed in elkaar!

avatar van Poppe

Poppe

Heerlijk film ! Valt weinig toe te voegen aan eerder reacties, vind hem toch net iets beter dan Snatch ! 4,5* dik verdiend !

avatar van Partypooper

Partypooper

Hallo allemaal! Dit is mijn eerste berichtje...

Wilde gelijk maar even 5 sterren geven aan mijn nummer 1 film!

Dit is naar mijn mening de beste film die ik tot nu toe gezien heb.
Het is vooral 1 hilarische scene die mij bij staat. Namelijk de dialoog over de wapens. "And they're armed. Armed? Armed with wat? Oh i don't know, bad breath, colourfull language, featherduster? What do you think they're armed with? Guns you tit! Ik heb nog nooit zo hard moeten lachen om een dialoog.

Maar goed, smaken verschillen. Veel van jullie zullen het niet met mij eens zijn.

avatar van The Last

The Last

Word wel eens tijd dat ik deze ga zien na het goede Snatch.

avatar van scarabis

scarabis

ja goede film kan er niks NDERS OVER ZEGGEN, JA KAN ER WEL MEER OVER ZEGGEN ALLEEN DAN BEN IK NOG LANG BEZIG. goede film dus, een heel goede film. Echt een super leuk film.