Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
Leland Palmer
In de VPRO gids had ie maar 3 sterren. echt heel bizar!!
Dat vind ik ook niet te geloven! Een van de betere gangsterfilms ooit gemaakt wat mij betreft verdient sowieso vijf sterren! VPRO gids geeft volgens mij altijd een lage beoordeling of niet....?
mister blonde
Helemaal niet. Zelden geven ze echt lage beoordelingen. En vrij makkelijk geven ze 4 sterren weg. Vind dit ook uiterst vermakelijk, maar het is weinig origineel. Zou een reden voor 'slechts' (snap de ophef niet echt eigenlijk, is geen lage beoordeling) 3 sterren.
nightbreed
In de VPRO gids had ie maar 3 sterren. echt heel bizar!!
Ja de beoordeling van films in TV-gidsen is zo subjectief als het maar kan.
Het is de mening van 1 persoon en als die ene persoon toevallig niet van Engelse films houdt of niet van geweldadige films houdt of van wat dat ook dan weet je al wat voor een waardering zo iemand aan zo'n film zal geven.
Het beste blijft toch door op IMDb te kijken, wat het dichtste bij objectief komt (hoewel het de gemiddelde subjectieve mening is/blijft van een grote groep mensen) als er voldoende stemmen zijn.
Dus in het vervolg gewoon ff op IMDb kijken als je je gids niet vertrouwd, je kunt daar zelfs het stemgedrag van de mannen en de vrouwen zien en het stemgedrag van verschillende leeftijdsgroepen zodat je een nog beter beeld kunt krijgen of een film iets voor jou kan zijn of juist niet.
Leland Palmer
Ja de beoordeling van films in TV-gidsen is zo subjectief als het maar kan.
Helemaal mee eens! Ik wordt soms echt gek van de beoordelingen die op sommige films gegeven worden! Het verschilt ook vaak weer, belachelijk gewoon....! Dus wat nightbreed al zegt: gewoon op IMDb kijken......
Thomas83
Van de week voor het eerst gezien, en gezien de hoge beoordelingen en goede verhalen viel hij me toch wat tegen eerlijk gezegd.
Niet dat ik het een slechte film vond, verre van zelfs. Het verhaal is boeiend, de acteerprestaties zijn goed, en visueel is de film ook goed door onder andere het goede camerawerk. Ook leuk is de nodige humor in de film, en het einde vind ik echt geweldig.
Maar toch moet ik zeggen dat ik de film op momenten wat langdradig vond. Kan komen omdat ik niet heel geconcentreerd de film keek, dan zit je toch wat minder in het verhaal denk ik.
Al met al kom ik op een dikke 3.5*, maar nog geen 4.0* helaas. Maar ik zou het nog kunnen verhogen. Deze film is op alle vlakken op zijn minst in orde, en dat zijn vaak typische films met een hoog herkijk-gehalte, die je alleen maar meer gaat waarderen als je ze vaker kijkt.
Zeer sterke film die in het begin wel wat minder overkomt. Maar snel komt de film in een vaart met zeer leuke plotwendingen, personages en conversaties. Typisch Britse humor verwerkt in een gangsterfilm.
bernardcastard
@Thomas83: zeker paar x herbekijken, je ontdekt elke keer weer iets nieuws op de achtergrond, de dialogen enz
Scratt
Eindelijk te grabbel gekregen in de mediamarkt (special edition voor maar 9 euro) en voor de eerste keer kunnen bekijken.
Geniale beelden en muziek, geweldige acteurs, schitterende droge humor en elk, nadruk op elk, personage was subliem uitgewerkt.
Kan hier niets negatief over zeggen.
De volle 5*
Replicant
Erg gaaf dit.
Engelse misdaad films zijn echt helemaal te gek.
Ja en een Guy Ritchie film, ik bedoel dat zegt alles al!
Minotaures
Zeer leuke film, het verwarde mij zeer qua wat alle karakters wouden, en dat maakte het voor mij toch leuk en moeilijk om het te voorspellen. Want die gene wou dat en die wou sus etc.
stevy
hoe kan deze film zo hoog staan? Ik vind dit vrij matige film. Het verhaal was wel aardig boeient, maar alles was zo "toevallig". Iedereen stond precies op het goede moment op de goede plek, veel te overdone. Acteer werk was ik ook niet zeer over te spreken.
thedudesons
guy ritchie maakte van deze film een meesterwerk. en volgde al snel met snatch er achter aan. jason statham breekt hiermee door. al vond ik het wel jammer dat veel mensen deze fiim niet begrepen. zo ook waarom guy ritchie deze film maakte.
Statiegeld
Goede film. Er zitten echt heerlijke personages tussen Harry the Butcher bijvoorbeeld en Vinnie Jones speelt ook een geweldige rol. Vooral aan het eind loopt de film enorm vlot. Leuke gangsterfilm.
enzyme
In het begin kon deze film mij totaal niet boeien maar naarmate het opgebouwd werd lukte dat telkens beter.
Een goede gangsterfilm met zoveel toevalligheden dat het niet meer realistisch en uiteindelijk daarom zelfs grappig wordt.
Het is een goede film maar ik denk wel als je hem 1 keer gezien hebt dat je geen behoefte meer hebt aan een 2de keer.
3.5 sterren
Minotaures
Jazekers, het was wel in het begin effe wennen aan de sfeer, maar naarmate je in de film zit, loopt alles vlot.
Drs. DAJA
Beduidend beter dan Guy Ritchie's Pulp Fiction ripp-off "Snatch".
Zijn stijl is hierin veel rauwer en alhoewel het een film is met vooral dialogen is hij veel sterker. De balans tussen Tarantino en Trainspotting is hierin veel evenwichtiger waardoor het meer een nieuw product lijkt.
Al met al een erg goede film!
Ravenstein
De film komt wat traag op gang en op een zeker moment lijkt het erop dat het een tegenvaller gaat wordenn, maar vanaf dat we aankomen bij het moment van de overval begint de pret en blijft het enorm leuk tot de allerlaatste seconde.
Ik heb me erg goed vermaakt met deze film.
Ook speciale vermelding voor de erg goeie muziek.
Minotaures
Deze film blijft gangsterlijk. Echt leuk om hem te zien.
'Mother, brother any other sucker'.
Santino Corleone
Een ware Topper!. Hoort zeker hoger in de lijst te staan. Verhaal zit perfect in elkaar, goeie onverwachte scenes. Geweldige film waarin ook sterk geacteerd wordt!
Minotaures
Naar mijn mening zit ie al vrij hoog, maar hij mag wel natuurlijk een stukkie hoger
Zo'n plaats of 45
!
DragQueen
Een ware topper van de hand van ritchie, die naar mijn mening hetzelfde sterke niveau haalt als snatch. de cast is weer super. o.a statham, flemyng en moran beelden hun karakters met verve uit. het verhaal is lekker boeiend, en bevat flink wat droge engelse humor. het camerawerk is ook flitsend, en de prent heeft een lekkere vaart, wat in het geheel een meer dan prettige kijkervaring oplevert. 5 sterren.
Statiegeld
Vandaag nog een keer gekeken en ik verhoog hem naar 5*. Alles aan deze film is top. Leuke personages (Rory Breaker bijv.), leuke humor, mooi camerawerk en ook een mooie soundtrack. Het verhaal is ook echt schitterend vooral op het laatst.
PaddyP
Eindelijk een keer gezien, weinig andere films hebben mij zo goed vermaakt als deze! 5*
Flipman
Het kan toch zijn dat deze film een uniek soort vermaak biedt? Misschien houdt Paddy in het algemeen niet zo van komedies...?
haagje2002
Deze film zou van Quinten Terrentino kunnen zijn. Het is een zeer complex maar meesterlijk uitgewerkt verhaal. Je moet hem helemaal uitzitten om hem goed te kunnen beoordelen, maar het is zeker een film die het kijken waard is. 3.0
Duckish Diver
*Quentin Tarantino
En Guy Ritchie wordt ook niet voor niets veel gezien als 'de Britse Tarantino', zijn stijl lijkt nou eenmaal erg veel op die van Quentin.
En of hij de stijl van Tarantino na-aapt of niet blijft een discussiepunt, maar deze film vermaakt, net als Snatch, wel meerdere keren met zijn originele, komische verhaal.

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000