menu

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

mijn stem
3,19 (693)
693 stemmen

Verenigd Koninkrijk / België / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
127 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Asa Butterfield, Ella Purnell en Eva Green

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine’s school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=WA4M2vGTng8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Vooral heel mooi gemaakt, betoverend, vol prachtige special effects.
Soort van sprookje maar niet bedoelt voor te jonge kinderen.
Deze fantasy film kan behoorlijk donker en spooky uit de hoek komen op sommige momenten.
Maar Burton levert vooral een film af die een lust voor het oog is en het oor dankzij een prachtige eveneens betoverende soundtrack.
3.5*/4*

avatar van Noodless
2,5
Teleurstellend !
Redenen : - een matig verhaal dat op geen enkel moment de aandacht van de kijker weet te versterken. Het sleept zich wat voort tot het einde.
- weinig boeiende personages
- een hoofdrolspeler die weinig indruk weet te maken.
- het hele avontuur mocht meer opvallende fantasievolle uitwerkingen hebben
- zwak slot
5/10

avatar van Rodger
3,5
Prima Avontuur / Fantasy film.
Het verhaal is goed, en loopt lekker door.
3.5 ***

avatar van baspls
3,0
De creativiteit van Tim Burton's visuele repertoire vind ik sinds Batman, Charlie and the Chocolate Factory en zijn stop-motion-films behoorlijk achteruit gegaan. Dit was toch een vrij standaard jeugdfilm van tegenwoordig. Het gebruik van stop-motion effecten voor de creaties van Enoch was dan wel erg leuk en het skeletten-leger (hoewel erg slechte CGI) was wel een grappig eerbetoon aan Ray Harryhausen. Grappig feitje, de opnames van het kindertehuis zijn gemaakt in een verlaten gebouw in België.

Het verhaal heeft een aantal orginele elementen, maar is over het algemeen erg stereotype. Een buitenbeentje met een oude mentor ontdekt dat hij bijzonder is en komt in contact met andere bijzonderen. Maar er is een slechterik die een gevaar voor de bijzonderen is om een of ander doel te bereiken. Niet heel bijzonder dus, maar ik vond het opzich wel leuk gevonden.

Het acteerwerk was wel goed. De kinderen deden het eigenlijk beter dan de volwassenen moet ik zeggen. Judi Dench was goed, maar niet bijzonder. Eva Green was niet slecht, al lijkt het alsof Burton als enige instructie "kijk blij" of "kijk boos" heeft gegeven. Samuel L. Jackson liep een beetje de lolbroek uit te hangen en nam de film duidelijk totaal niet serieus. Wat heeft die Ella Purnell (Emma) een apart hoofd trouwens, lijkt wel een levende pop, maar wel leuk gedaan.

Ondanks dat er een paar duistere scènes in de film zitten, is het wel echt een kinderfilm. De kijkwijzer-indicatie van 12+ is zwaar overdreven, in de jaren '80 kwamen er veel gruwelijkere dingen voor in kinderfilms en Disney is ook niet zo kindvriendelijk als men altijd beweerd.

Hoe dan ook, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children was een vermakelijke film om gezien te hebben. Degelijk gemaakt met slechte CGI en een net wat te kinderlijke toon waarin het verhaal niet helemaal tot zijn recht komt.

avatar van tbouwh
2,5
baspls schreef:
Wat heeft die Ella Purnell (Emma) een apart hoofd trouwens, lijkt wel een levende pop, maar wel leuk gedaan.


Van die laatste paar woorden moet ik onwillekeurig toch flink lachen ik zou een open brief naar haar ouders sturen

avatar van baspls
3,0
tbouwh schreef:
(quote)


Van die laatste paar woorden moet ik onwillekeurig toch flink lachen ik zou een open brief naar haar ouders sturen

Een beetje gek verwoord inderdaad . Ik bedoelde natuurlijk haar acteerwerk was leuk gedaan

avatar van SillyBilly23
2,5
Viel tegen.

De film wist mij nergens vast te houden. Het begint nochtans veelbelovend en blijft op zekere hoogte aardig om naar te kijken. Maar wanneer de slechterik opduikt, stuikt miss Peregrine en haar huis voor bijzondere kinderen letterlijk en figuurlijk in elkaar. De fouten beginnen zich op te stapelen en het oogt vaak geforceerd.

Hier en daar zitten er wat leuke scènes tussen zoals wanneer ze ontsnappen uit het huis met de Hollowgast die hen achterna zit, of wanneer de tijd wordt teruggedraaid. Je herkent elementen van Tim Burton zoals de griezelige creaties die Enoch tot leven brengt. Ook is het goed gevonden dat de Hollows enkel door Jacob konden gezien worden. Dat is, voor men plots besluit ze te bekogelen met sneeuwballen en andere troep tot wanneer ze zichtbaar worden…

Een aantal aspecten van de film zoals de timeloops en het tijdreizen bleven quasi onbenut, net als de gaven van de kinderen die niet half leken te beseffen wat ze konden. Sommigen kregen bedroevend weinig screen time zoals dat meisje Olive. Anderen leken dan weer totaal overbodig. Daarnaast is het soms moeilijk om het verhaal serieus te nemen met een stel achterlijke slechteriken die overigens nogal snel en gemakkelijk worden afgemaakt. Telkens wanneer het pittiger werd, moest er weer een dom grapje gemaakt worden of stuntelig geacteerd worden. Het is een keuze om de film braaf en kinds te houden maar soms leek men niet goed te weten waar men naartoe wou. En het einde is ronduit zwak.

Alsof Samuel L. Jackson nog niet genoeg wordt uitgemolken, moet hij hier een schurk spelen die niet alleen dom is maar ook bijzonder slechte mopjes maakt. Om van het hoofdpersonage nog maar te zwijgen dat kijkt alsof hij op alle momenten een pak slaag kan krijgen en niet deftig een pijl kan afvuren. Ik keek uit naar Eva Green die doorgaans niet teleurstelt en goed past binnen dit genre. Jammer genoeg is zij niet degene die de film moet dragen en verdwijnt haar mooie présence in het niets tussen de andere, soms irritante, personages.

De film doet vaak terugdenken aan andere films en series (X-men, Grimm...) die ik beter vond, dus het heeft niet z’n stempel gedrukt. Jammer!

avatar van Phantasm
3,0
Film met prima special effects, goed verhaal en kijkt lekker weg.

avatar van PEN15
Zag deze tijdens een vlucht tussen de recente films staan. Alhoewel veel films van tegenwoordig me totaal niet aanspreken, stond ik ook weer niet te popelen om dit als Burton-fan te gaan bekijken. Dat wil al wat zeggen hoe ik over de laatste films van hem denk sinds Sjakie en de Chocoladefabriek.

Voor de oude volgers is er toch al geen hoop meer. Hij zal nooit meer iets maken dat ook maar een beetje lijkt op zijn werk van voor de eeuwwisseling. Ik heb hem half afgekeken, omdat ik toch maar liever wilde slapen... maar verdomd wat is die trailer misleidend, dat is haast het enige interessante wat er in het slome eerste uur gebeurt!!! Een 6.8 al terwijl Mars Attacks maar 6.3 heeft. Nou moe!

avatar van JohnWilliams
3,5
De film kijkt lekker weg, maar begint aan het einde echt een beetje een mengelmoes te worden. Het is al heel wat, een verhaal verzinnen waarmee je met de tijd knoeit, maar om dit ook nog aan de kijker normaal over te brengen, dat is een hele opgave. Tim Burton is natuurlijk een top regisseur, maar slaat aan het einde toch echt de plank mis. Waar het bij Harry Potter III ook al mislukte op tijdgebied, vind ik dit einde ook bijzonder te noemen. De muziek vond ik ook niet bijzonder, ik miste Danny Elfman; Burton zijn vaste huiscomponist. Waren er alleen maar negatieve dingen te ontdekken in deze film? Nee hoor, ik heb ook zeker genoten van het verhaal en de acteerprestaties van Green en Stamp. Kortom, een mooie familiefilm die er gelikt uitziet, leuk wegkijkt, maar aan het einde de geloofwaardigheid een beetje verliest.

Een keurige 3,5*.

avatar van Renatessalon
1,5
Kan mij niet echt pakken.

avatar van kos
2,0
kos
Ik weet het niet met die Tim Burton hoor.
Met name de laatste 10 a 15 jaar.. het blijft mooi gemaakt maar het boeit zo ontzettend weinig allemaal..

avatar van clubsport
3,0
Deze fantasiefilm wist me toch enigsins aangenaam te verassen , ik had er vooraf niet al te hoge verwachtingen van , de introductie en opbouw gaat niet te snel en er word tijd genomen om de hoofdpersoon te introduceren .
wanneer het fantasiegedeelte (om het maar zo te zeggen) losbarst word het iets minder maar het blijft toch boeiend en origineel .
Grappig detail ( voor wie het volgt ) in de pub zie je op een gegeven moment op tv kort een fragment van een dartwedstrijd tussen taylor en van gerwen .

avatar van Theunissen
2,0
Ondanks dat ik zou moeten weten dat dit soort kinderachtige Avontuur / Fantasy films niet meer voor mij zijn weggelegd, heb ik deze film toch gisteravond bekeken via "Film1 On Demand" en dat had ik niet moeten doen (ik heb hem vooral ook bekeken vanwege het meespelen van Eva Green, welke ik een leuke en mooie actrice vindt), want ik heb er weinig plezier aan beleefd en ik vond het ook maar een langdradige bedoeling (zeker het eerste uur van het verhaal), waardoor het voor mij een kwelling was om de hele film (duurt circa 120 minuten) uit te zitten.

In dit verhaal draait het om de 16-jarige Amerikaanse tiener Jacob "Jake" Portman (gespeeld door Asa Butterfield), die in aanraking komt met een mysterie welke deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij aanwijzingen (vooral via zijn oom Abe, die wordt vermoord) ontdekt hij een geheim toevluchtsoord, te weten mevrouw Peregrine's (gespeeld door Eva Green) weeshuis voor merkwaardige kinderen. Maar als Jake kennis maakt met de jonge bewoners en hun bijzondere gaven, realiseert hij dat veiligheid slechts een illusie is en bovendien schuilt er gevaar in de vorm van krachtige, verborgen vijanden. Jake moet uitzoeken wie echt is, wie hij kan vertrouwen en wie hij werkelijk is.

Visueel (o.a. de locaties, aankleding en de decors) gezien zag het er best allemaal fraai (inclusief de speciale effecten) en sfeervol uit, dat kan je gerust ook overlaten aan de bekende Amerikaanse regisseur Tim Burton, en qua cast spelen er ook niet de minste acteurs en actrices in mee, maar het hele verhaal (wat ook wel wat wegheeft van een superheldenfilm) kon me nauwelijks boeien, interesseren of vermaken en is in het eerste uur eigenlijk ook nog eens heel saai. Pas vanaf het moment dat Samuel L. Jackson (in de rol van slechterik Barron) in het verhaal voorkomt (na circa een uur), wordt het nog enigszins vermakelijk en vanaf dan gebeurt er tenminste ook iets, wat o.a. resulteert in een best aardig einde met veel actie (o.a. op een kermis op een pier met skeletten).

De cast is met o.a. Asa Butterfield (in de rol van Jacob "Jake" Portman), Eva Green (in de rol van Miss Peregrine, die tijd kan manipuleren, waardoor het eeuwig drie september 1943 blijft, en zich in een vogel kan veranderen), Samuel L. Jackson (in de rol van Barron, die de leider is van de eng uitziende Hollowghasts, die geïnteresseerd zijn in ogen, en de menselijk uitziende Wights, waar Barron ook deel van uitmaakt), Chris O'Dowd (in de rol van Frank, die de vader is van Jake) en Judi Dench (in de rol van Miss Avocet), de laatste heeft overigens maar een kleine rol in het verhaal, best indrukwekkend, maar niemand kon me echt overtuigen en ze hebben zeker allemaal wel eens beter gespeeld in films en zeker hoofdrolspeler Asa Butterfield. Persoonlijk vond ik de overige kinderen in het verhaal nog het best acteren en met name Lauren McCrostie (in de rol van Olive, die lucht als gave heeft en ook lichter is als lucht en daarom rondloopt met schoenen van lood). De tweeling volledig in het wit en voorzien van een masker, zagen er wel fraai uit en ze konden zo meespelen in een horrorfilm.

Eva Green vind ik zoals gezegd altijd wel een leuke en mooie actrice (zo spat ze o.a. in de Actie / Misdaad film "Sin City: A Dame to Kill For (2014)" van het scherm, waarbij ze ook nog eens topless is te bewonderen) om naar te kijken en dat geldt in deze film eveneens voor de jonge actrices Lauren McCrostie en Ella Purnell (in de rol van Emma, die vuur als gave heeft en dingen kan laten branden door aanraking en daarom rondloopt met handschoenen). De laatste vond ik in de film wel iets weghebben van een jonge Katy Perry.

Al met al een Avontuur / Fantasy film, welke niet aan mij besteed was en waar ik me ook nauwelijks mee vermaakt heb. Maar ik ben ook niet echt de doelgroep voor dit soort films, want dat zijn toch vooral kinderen tussen de 10 - 16 jaar oud.

avatar van Aapje81
3,0
Typische Tim Burton film die alle sympathieke kenmerken bevat die we van de beste man kennen. Visueel ziet alles er prachtig uit, de acteurs doen het prima en spelen met veel zelfspot. Het grote probleem is echter het scenario dat er nergens echt in slaagt om te boeien. Als je deze film naast zijn eerdere werk legt dan is het verschil in kwaliteit nogal groot.

Burton blijft een volstrekt originele regisseur maar hier valt hij toch wel ernstig in herhaling.
Vanwege het unieke karakter en stijl toch nog:

Gemiddeld.

avatar van Decec
5,0
Uitstekend avontuur/drama/familie/fantasie film...
Prima verhaal...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld met prachtig 3D beeld...
Uitstekend achtergrond geluid met DTS 7.1!!
Leuk gemaakte fantasie...
Perfect acteerwerk...
Bekende acteurs Asa Butterfield en Samuel L. Jackson...
Gewoon leuk...
Heerlijk genoten...
Top!

0,5
Zeer slecht!

4,0
Heerlijke fantasierijke film!

avatar van feyenoord126
3,0
N.O. schreef:
Zeer slecht!


Goed onderbouwde mening!

avatar van Antonev
3,0
Niet slecht. Het verhaal is wat dunnetjes, maar dit wordt aardig gecompenseerd door de mooie omgeving en dito effecten. Het camerawerk was zo nu en dan behoorlijk knap.

De cast is niet heel bijzonder, maar doet wat het moet doen. Jackson is een leuke aanvulling op het geheel.

avatar van LOTR-lover
3,5
Dit is zo'n lekkere film om naar te kijken zonder er heel erg bij na te hoeven denken. Het is vooral ook genieten van de mooie special effects en het fijne acteerwerk, met name van Eva Green. Het verhaal is wat dunnetjes en ik vond Samuel L. Jackson en de humor niet helemaal passend. Maar zeker wel genoten!

3,5*
7/10 (IMDB)

avatar van Tarkus
3,0
Hoewel ik niet echt een liefhebber ben van Tim Burton heb ik toch al vele van zijn films gezien.
Ze vallen me zelden in de smaak, maar er zijn uitzonderingen natuurlijk.
Dit is er zo eentje, ik vond deze film wel best genietbaar.
Leuk verhaal en goede vertolkingen, al viel Samuel L. Jackson me wel wat tegen, hij is niet echt de geschikte persoon voor dit soort rollen vind ik.
Maar zoals steeds, smaken verschillen.
Toch wel blij dat ik deze prent gezien heb.

In een woord WOW!! Ik vraag me af waar de andere kijkers hier op kijken, een TV of zo? Heb deze bekeken met dochter van 10 en het spatte van het 150" scherm af! Zoals zo vaak en ook hier weer zijn de recensies zo slecht omdat de filmkijker van tegenwoordig gewoon niet meer vermaakt kan worden en blasé is geworden.

Tip: gebruik een TV voor het nieuws maar niet voor films.

avatar van LhKsoft
4,0
Heerlijke film. Een fantasy waar je nog lekker van kunt genieten.

Yuroon schreef:
Tip: gebruik een TV voor het nieuws maar niet voor films.

Op een TV is de film net zo goed te genieten. Lekker knus thuis voor de buis.
Wel beter de DVD kijken zonder al die irritante reclames ertussen als je die van een (commerciële) zender bekijkt

avatar van jippie2010
3,0
Het verhaal is karig en Butterfield vind ik kleur- en inspiratieloos spelen. Jackson daarentegen speelt een rol op zijn lijf geschreven en brengt het geheel tot een redelijk niveau. Dat was het dan ook. *3.0

avatar van bjerik76
2,5
Vond dit echt niet een hele goeie Tim Burton.
Qua fantasie / beelden had ik iets meer verwacht.
Vond het ook precies precies op het randje,
is het nou voor de iets voor de volwassenen, of voor de kinderen. ( vandaar ook de 12 jr.)

Het had of iets enger / viezer gekund, of juist niet, het was nu zo'n mixte dat ik dacht " laat of wat meer gore zien, of haal het er juist uit, en laat dan ook helemaal niks zien."

Het verhaal is voor een 12 jarig misschien ook iets te moeilijk te begrijpen.

avatar van Anjin
4,0
Leuk verhaal en special effects..
Alleen miste de vader van de jongen op het einde,had iets meer in moeten zitten, daarom maar een 8...

avatar van Shadowed
3,5
Leuk.

Weer een van Burton's betere films. Hij heeft soms echt wel leuke dingen, en die laat hij leuk los op het grote doek. Deze Miss Peregrine's Home For Peculair Children is een van zijn meest geslaagde producties, en de fantasy is weer eens volop aanwezig.

Acteerwerk is gewoon goed. Green en Butterfield spelen erg leuk, de rest is niet slecht, maar halen het niveau niet van de 2 genoemde. Jackson heeft duidelijk plezier in zijn rol, maar voelt toch wel een beetje misplaatst aan.

Effecten zijn niet altijd even goed, maar toch prima genoeg om te blijven boeien. Vermakelijke fantasy film die lekker wegkijkt. Niets meer, niets minder.

avatar van Capablanca
3,0
Op zich een prima film met mooie effecten in een typische Tim Burton-sfeer. Maar het verhaal en de karakters kregen me niet in hun greep.

avatar van Fisico
3,0
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children zo’n typische film die in het rijtje van Tim Burton past. Sprookjesachtig gedept in een mysterieuze sfeer van vreemde creaturen en setting. Altijd wel eens tof om naar te kijken, maar het verhaal zelf vond ik wederom net iets te mager om echt in de film te zitten.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is betoverend en telkens vergaap je je als kijker aan de dingen die op je afkomen. Zo heb je een kind dat planten sneller doet groeien, een meisje dat ijzersterk is ongeacht haar kleine gestalte, plantaardig is kunnen versnellen, die meer kunnen optillen dan de wereldkampioen gewichtheffen en nog anderen met een bijennest in de maag of een mond vol scherpe tanden op het achterhoofd, enz ... Iedereen is bijzonder op zijn manier, ook jijzelf lijkt de moraal wel van het verhaal.

Fijn acteerwerk ook van Butterfield, Green en Purnell. Samuel viel dan weer wat tegen, ook als creatuur. Kortom een degelijke tienerfilm met wat aardige elementen, maar voor mij eerder net niet.

avatar van cinemanukerke
3,0
Burton sluit terug aan bij zijn eerste films en vertelt in het eerste deel zowel inhoudelijk als visueel boeiend. Jammer dat in de derde act (vanaf Samuel Jackson in beeld komt) terug een oud zeer naar boven komt bij Burton en hij ons een slappe kost finale met een simplistisch goed tegen slecht serveert. Daarenboven introduceert hij een bleek hoofdpersonage Jake (door geen evolutie in zijn karakter te stoppen denk ik – nl hij beseft dat hij buitengewoon is en zero reactie) dat de film wat afremt en zo kom je dan toch terug in de grijze middenmoot maar zeer aangenaam filmplezier in de eerste helft.

avatar van AmazingPP
2,5
geplaatst:
Zeer matige film van Burton naar mijn mening. Burton probeert teveel te laten zien in een te korte tijd. Het is wel een typische Burton, maar zeker niet zijn beste. De personages zijn te vlak, het verhaal is bij tijden te verwarrend, het komt niet goed uit de verf. Er had veel meer in gezeten. Wel prachtige 3D, Burton weet dit zeer goed te benutten. Gekeken vanaf 3D Blu Ray. 2,5 *

Gast
geplaatst: vandaag om 19:51 uur

geplaatst: vandaag om 19:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.