Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Jonathan Lynn
Met onder meer: Joe Pesci, Marisa Tomei en Ralph Macchio
Releasedatum: 27 mei 1992
Plot My Cousin Vinny
"There have been many courtroom dramas that have glorified the Great American Legal System. This is not one of them."
De New Yorkse tieners Bill en Stan reizen door het zuiden. Wanneer ze per ongeluk iets meenemen uit een winkel zonder te betalen worden ze opgepakt voor een moord die ze niet gepleegd hebben. Ze kunnen geen advocaat betalen, en dus bellen ze de oom van Bill (Joe Pesci), die zegt advocaat te zijn en samen met zijn verloofde (Marisa Tomei) naar het zuiden afreist. Zijn talenten in de rechtszaal blijken echter een stuk minder te zijn dan hij de jongens deed denken.
Vincent 'Vinny' Gambini
Sheriff Farley
Sam Tipton
Constance Riley
Jordy
net gekeken. Vermakelijk fimpje, aantal zeer komische momenten en leuke rollen voor Pesci en Tomei (al vind ik die Oscar nogal overdreven). 3 sterren.
vic
Het gerucht gaat dat Jack palance die de oscar uitreikte haar een lekker ding vond en niet voorlas wat op de kaart stond. maarja dat zijn geruchten he!
FisherKing
Vermakelijke film; heb me niet verveeld!!
homerjay
Zeer leuke rol van Joe Pesci. Steekt zeker boven de gemiddelde komedie uit.
narva77 (crew films)
Vond vooral Marisa Tomei erg goed spelen, maar Pesci ook.
DonnieBrasco
Leuk filmpje. Inderdaad beter dan de gemiddelde komedie. Daarom 3 sterren.
alexis
top film, ik lach dubbel van t lachten, zeker oor joe pesci!!!
Justice4All
Wat is er me Joe Pesci aan de hand, ik heb laatste tijd geen nieuwe films meer van hem gezien. Is ie aan het rentenieren ofzo
Purmerend
Een matige komedie. Wel goed geacteerd, maar ik heb maar weinig gelachen. 2*
markpennings
Geweldige comedy,
Rechter is erg goed, jammer dat de acteur inmiddels overleden is.
Joe Pesci speelt ook erg grappig.
Naomi Watts
Vermakelijke film met weer een geweldige performance van Pesci. Al is de oscar voor Tomei wel erg overdreven. Ik heb mij erg vermaakt. 3,5*
Fredo Corleone
Eén van de beste comedie's ooit. Pesci, Tomei en die rechter zijn allemaal erg leuk en het acteer werk is erg goed. En ja die Oscar voor Marisa vond ik ook weer overdreven
markie1978
Ik vind de beste comedie ooit, en ja kan niet missen dat er een oscar gewonnen is.
De rechter vind ik ook super, helaas is de acteur onlangs overleden. Joe Pesci is meesterlijk, ook zijn twee neefjes spelen erg goed. Ik geef deze film een welverdiende 5*.
damon
De rechter vind ik ook super, helaas is de acteur onlangs overleden.

verder meesterlijke film met als hoogtepunt die gevangenisscene waarbij 1 van de jongens denkt dat Joe Pesci hem gaat verkrachten
en als ook nog eens 80s held Macchio meespeelt, rest mij u te vertellen dat ik 4* geef
otherfool
Pesci is schitterend als cousin Vinny, maar Tomei steelt de show als zijn liefje. Ik leer net dat ze voor haar rol een oscar heeft gekregen, en ik kan het in retrospectie slechts met de Academy eens zijn.
Verder: leuke vondsten (het vroege wakker worden, de absurditeit van de hele zaak), geweldige dialogen (vooral tussen Pesci en Tomei), goede grappen (gevangenisscene), oftewel: erg leuk om naar te kijken. Nadeeltje is misschien dat de film iets te lang duurt, hoewel het niet geweldig hinderlijk was.
Judge: What are you wearing?
Vinny: Clothes..... I don't know what you mean....
daar moest ik wel erg hard om lachen...
Ik zet eens in op 3,5*
KLah
Heel aardig filmpje met uitstekende rollen van Pesci (zoals altijd) en Tomei. Ik heb er echt van genoten.
Leuk verhaaltje..
3,5 sterren
markie1978
Vorige week weer de film op dvd gezien, kijk deze film minstens 5 keer per jaar, en kan elke zin dromen.
Jammer dat deze film nooit een oscar gewonnen heeft.
Alle personages zijn geweldig, vooral de boertjes uit het dorp, maar natuurlijk ook de pro-deo advokaat tipton en de judge. 5*
kiriyama
Aardige filmpje, niet meer, niet minder.
Ace Hanlon
Na Lethal Weapon 4 (1998) inderdaad niks nieuws meer, maar hij is nu bezig met "The Good Shepherd"
De GeuS
Inderdaad, dat gepruts van Twente is belangrijker. Ik als tukker mag dat zeggen, anderen natuurlijk niet...
Castor Troy
Gister gezien, onderhoudende komedie met hilarische momenten. Vooral die uitleg tijdens het verhoor over die grutten.
De acteurs leven zich lekker in hun rollen, maar een oscar is zéér overdreven.3*
Riddick
Geweldige film. Was het wachten waard aangezien ik hem nergens kon kopen heb ik gewacht tot een vriend van mij hem kocht. Zeker een hele grappige film. En Pesci is geweldig zoals altijd. 4*

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Voskhozhdenie

Glengarry Glen Ross
Drama / Misdaad, 1992

Boyz n the Hood
Misdaad / Drama, 1991
gevangenishet zuiden van de vs.kleine stadalabamarechtszaaksuspicioncousinrechtbankadvocaatvis op het drogeconvenience store robbery rechtszaaldefense attorneywrongful arrestexpert witness nostalgiccuriousmurder suspectengaged couplecourtroom dramaunassumingironic best friendsdeep southjoyousunderstated absurdhilariousamusedcheerfuljoyful