• 9.375.049 stemmen

Met onder meer: Joe Pesci, Marisa Tomei en Ralph Macchio

Releasedatum: 27 mei 1992

• meJane Bekijk via meJane

Plot My Cousin Vinny

"There have been many courtroom dramas that have glorified the Great American Legal System. This is not one of them."

De New Yorkse tieners Bill en Stan reizen door het zuiden. Wanneer ze per ongeluk iets meenemen uit een winkel zonder te betalen worden ze opgepakt voor een moord die ze niet gepleegd hebben. Ze kunnen geen advocaat betalen, en dus bellen ze de oom van Bill (Joe Pesci), die zegt advocaat te zijn en samen met zijn verloofde (Marisa Tomei) naar het zuiden afreist. Zijn talenten in de rechtszaal blijken echter een stuk minder te zijn dan hij de jongens deed denken.

Vincent 'Vinny' Gambini

Sheriff Farley

Constance Riley

avatar van Jordy

Jordy

net gekeken. Vermakelijk fimpje, aantal zeer komische momenten en leuke rollen voor Pesci en Tomei (al vind ik die Oscar nogal overdreven). 3 sterren.

avatar van neo

neo

leuke film,maar die oscar was inderdaad erg overdreven.

avatar van vic

vic

Het gerucht gaat dat Jack palance die de oscar uitreikte haar een lekker ding vond en niet voorlas wat op de kaart stond. maarja dat zijn geruchten he!

avatar van FisherKing

FisherKing

Vermakelijke film; heb me niet verveeld!!

avatar van homerjay

homerjay

Zeer leuke rol van Joe Pesci. Steekt zeker boven de gemiddelde komedie uit.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Vond vooral Marisa Tomei erg goed spelen, maar Pesci ook.

avatar van DonnieBrasco

DonnieBrasco

Leuk filmpje. Inderdaad beter dan de gemiddelde komedie. Daarom 3 sterren.

avatar van alexis

alexis

top film, ik lach dubbel van t lachten, zeker oor joe pesci!!!

avatar van willum

willum

Marisa Tomei

avatar van Justice4All

Justice4All

Wat is er me Joe Pesci aan de hand, ik heb laatste tijd geen nieuwe films meer van hem gezien. Is ie aan het rentenieren ofzo

avatar van Purmerend

Purmerend

Een matige komedie. Wel goed geacteerd, maar ik heb maar weinig gelachen. 2*

avatar van markpennings

markpennings

Geweldige comedy,

Rechter is erg goed, jammer dat de acteur inmiddels overleden is.

Joe Pesci speelt ook erg grappig.

avatar van markpennings

markpennings

OJa, ik geef deze film een 4.5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vermakelijke film met weer een geweldige performance van Pesci. Al is de oscar voor Tomei wel erg overdreven. Ik heb mij erg vermaakt. 3,5*

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Eén van de beste comedie's ooit. Pesci, Tomei en die rechter zijn allemaal erg leuk en het acteer werk is erg goed. En ja die Oscar voor Marisa vond ik ook weer overdreven

avatar van markie1978

markie1978

Ik vind de beste comedie ooit, en ja kan niet missen dat er een oscar gewonnen is.

De rechter vind ik ook super, helaas is de acteur onlangs overleden. Joe Pesci is meesterlijk, ook zijn twee neefjes spelen erg goed. Ik geef deze film een welverdiende 5*.

avatar van damon

damon

markie1978 schreef:

De rechter vind ik ook super, helaas is de acteur onlangs overleden.

die rechter is net na de opnames van de film in 1993 overleden, dus niet echt onlangs

verder meesterlijke film met als hoogtepunt die gevangenisscene waarbij 1 van de jongens denkt dat Joe Pesci hem gaat verkrachten

en als ook nog eens 80s held Macchio meespeelt, rest mij u te vertellen dat ik 4* geef

avatar van Snufkin

Snufkin

Heerlijke comedie.

avatar van otherfool

otherfool

Pesci is schitterend als cousin Vinny, maar Tomei steelt de show als zijn liefje. Ik leer net dat ze voor haar rol een oscar heeft gekregen, en ik kan het in retrospectie slechts met de Academy eens zijn.

Verder: leuke vondsten (het vroege wakker worden, de absurditeit van de hele zaak), geweldige dialogen (vooral tussen Pesci en Tomei), goede grappen (gevangenisscene), oftewel: erg leuk om naar te kijken. Nadeeltje is misschien dat de film iets te lang duurt, hoewel het niet geweldig hinderlijk was.

Judge: What are you wearing?

Vinny: Clothes..... I don't know what you mean....

daar moest ik wel erg hard om lachen...

Ik zet eens in op 3,5*

avatar van KLah

KLah

Heel aardig filmpje met uitstekende rollen van Pesci (zoals altijd) en Tomei. Ik heb er echt van genoten.

Leuk verhaaltje..

3,5 sterren

avatar van wesbrina

wesbrina

Ik heb me rot gelachen !

Geweldige rol van Pesci !

avatar van markie1978

markie1978

Vorige week weer de film op dvd gezien, kijk deze film minstens 5 keer per jaar, en kan elke zin dromen.

Jammer dat deze film nooit een oscar gewonnen heeft.

Alle personages zijn geweldig, vooral de boertjes uit het dorp, maar natuurlijk ook de pro-deo advokaat tipton en de judge. 5*

avatar van kiriyama

kiriyama

Aardige filmpje, niet meer, niet minder.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Justice4All schreef:

Na Lethal Weapon 4 (1998) inderdaad niks nieuws meer, maar hij is nu bezig met "The Good Shepherd"

avatar van R.

R.

Deze film wordt niet uitgezonden vanavond... Fijn dat voetbal

avatar van De GeuS

De GeuS

Inderdaad, dat gepruts van Twente is belangrijker. Ik als tukker mag dat zeggen, anderen natuurlijk niet...

avatar van De GeuS

Buska

Slap

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Gister gezien, onderhoudende komedie met hilarische momenten. Vooral die uitleg tijdens het verhoor over die grutten.

De acteurs leven zich lekker in hun rollen, maar een oscar is zéér overdreven.3*

avatar van Riddick

Riddick

Geweldige film. Was het wachten waard aangezien ik hem nergens kon kopen heb ik gewacht tot een vriend van mij hem kocht. Zeker een hele grappige film. En Pesci is geweldig zoals altijd. 4*