• 9.375.076 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 24 april 1997

• Netflix Vanaf 27 februari op Netflix

Plot The Saint

"Never reveal your name. Never turn your back. Never surrender your heart."

Simon Templar is een meesterdief die verschillende landen tegen elkaar op laat bieden in ruil voor zijn diensten. Hij moet nog één diefstal plegen om boven de 50 miljoen dollar te komen (waarna hij met pensioen wil): hij moet de formule voor koude fusie stelen van Dr. Emma Russel. Fluitje van een cent voor Templar, totdat hij verliefd op haar wordt.

Simon Templar

Inspector Rabineau

Woman on Plane

avatar van m44r73n

m44r73n

Net op sbs6 gekeken uit verveling. tja je moet toch wat.

was redelijk. kon die cliche russische maffia alleen niet echt waarderen. standaard boefjes

Elisabeth Shue: 10*

film:2.5*

avatar van Film Pegasus

Een copycat van James Bond die in het zelfde schuitje zit als de filmversie van Mission Impossible en xXx. Geen slechte film, maar af en toe wringt er precies iets, het verhaal vlot niet echt...

Maar in totaal valt hij wel mee, en is het een leuke film. Niet meer en niet minder.

avatar van scoly

scoly

middelmatige film

het is vermakelijk, maar niet echt zo origineel

avatar van silhoupin

silhoupin

Een leuke avondfilm met goede deeltjes maar net niet uitgewerkt genoeg. veel cliches maar wel goede acteerprestaties. deed me wel te hard denken aan mission impossible en james bond.

het filmen was ook behoorlijk, de verhaallijn is natuurlijk een heel pak minder. het thema rusland was ook saai naar mijn mening. voor de rest een redelijke film maar kon veel beter uitgewerkt worden.

avatar van djelle

djelle

Verschrikkelijk onorigineel en slaapverwekkend exemplaar uit het saaie "dievengenre". 0,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Voor de Russische verkleedpartij van Val Kilmer 2,5*.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Kan me er eigenlijk niks meer van herinneren, maar destijds gaf ik er 3* voor. Zal hem wel weer es kijken als ie op tv langskomt.

avatar van Bond

Bond

Belachelijke vermommingen! Ik lag in een deuk hoe Kilmer telkens langskwam met verschillende kleding.

Het mooiste vond ik toen er werd geïntroduceerd hoe precies de Koude Fusie werkte. Erg mooi gemonteerd aan het eind, met die blauwe lamp

2.5 sterren.

avatar van enzyme

enzyme

De film bleef over de hele lijn redelijk saai, te weinig verhaal.

Ik vond er niet veel aan.

2.5 sterren

avatar van NKyou

NKyou

Ouch, vond de serie met Roger Moore tientallen malen beter!

thunderball

waardeloze film, heeft niets maar dan ook niets met de figuur van de Saint te maken.

Kilmer wilde perce in allerlei vermommingen opduiken en heeft dat ook doorgedrukt.

Saai, langdradig en oninteressant.

Flop, helaas kun je hier geen nul geven.

avatar van Skrean

Skrean

Mooie film, de film doet een beetje aan als een jongensdroom. Het theme muziekje van de saint deed het ´m helemaal. the saint in een nieuw jasje.

De vermommingen waren grappig vooral die ouwe professor met vies bosje haar en paardetanden die aan het eind wederkeert.

Val kilmer blijft een goede acteur.

3,5 sterren

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Er was toch ook een tv-serie THE SAINT met Roger Moore... kan daar ook op gestemd worden?

thunderball

nee, het is Moviemeter geen TVseriemeter!

we kunnen natuurlijk ook op Dallas en Dynasty gaan stemmen of Zeg eens A!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ach, de film kijkt lekker weg. Voor spionagefans is dit zeker wel te pruimen. Best wel leuke actiescene's en locaties. Val Kilmer speelde niet slecht. Die steeds een andere naam had en steeds andere kleren. De film is zeker wel de moeite waard.

3,5

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Matige film , Kilmer kan acteren ( wonderland , salton sea ) maar hier is hij echt wel zwak. Verhaal is ook erg zwak. Soort Bond-kopie met klein budget en geen charismatische hoofdrolspeler.

avatar van Koerok

Koerok

Mmm, hij duurde iets te lang, maar ik vond 'm toch beter dan menige Bond-film. Snap niet waarom de meeste mensen hier zo negatief over zijn.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Koerok schreef:

Roger Moore heeft jarenlang in de tv-serie THE SAINT gespeeld... misschien ook daarom aangetrokken alsSean Connery 's opvolger in de alom bekende, maar vrij laag gewaardeerde, JAMES BOND films....

Koerok schreef:

Omdat deze film echt niks, maar dan ook helemaaaaal niks met de figuur van de Saint te maken heeft.

Wanneer je nog nooit een Leslie Charteris boek van de Saint gelezen hebt en de oudere films en TV serie niet echt kent, zul je de film wellicht beter waarderen.

avatar van Koerok

Koerok

thunderball schreef:

Wanneer je nog nooit een Leslie Charteris boek van de Saint gelezen hebt en de oudere films en TV serie niet echt kent, zul de film wellicht beter waarderen.

Dat zou kunnen. Ik heb het zeker niet vergeleken met de boeken (want niet gelezen) en ook niet met de serie (waar ik ooit wel eens wat van gezien heb, maar dat is erg lang geleden).

avatar van HtoJ

HtoJ

best een leuke film, met een leuke politieke twist met moedertje rusland, toch weet ik niet helemaal zeker of val Kilmer nou de beste acteur is om de Saint te spelen. Maar goed een leuke middelatige fim, voor als je een keer niets te doen hebt... 2,5 ster

avatar van niethie

niethie

Een redelijk spionage trillertje dat erg aan de james bond films doet denken, de film ziet er op sommige momenten best leuk in elkaar, een verrasende keuze om kilmer te casten in de rol die moore vroeger een stuk beter vertolkte maar kilmer zelf deed het ook prima en ook shue was niet onaardig om naar te kijken verder heeft de film nog een paar best leuke momenten zoals de vele verkleedpartijen en de leuke actiescenes een kleine minpuntjes waren alleen dat ik hem af en toe een beetje te lang vond duren en dat ik de hele film het gevoel had dat het allemaal al eens eerder en beter gezien te hebben. 3 sterren

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Alleen het plot al, Rusland heeft zowat de meeste natuurlijke brandstoffen op deze hele aardbol, maar toch weet de president niet hoe hij zijn volk moet verwarmen Als er één land is, dat "koude fusie" niet nodig heeft, dan is het wel Rusland.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

langdradige film, die leuker had kunnen wezen als het allemaal een beetje meer vaart had. 2.5*

avatar van DarkQueen

DarkQueen

leuke film goeie actie, leuk verhaal en veel spanning was ook weer te beleven , toppie!

avatar van aerts007

aerts007

Puike film.Actie en de nodige humor,vind Val wel best goed acteur!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Vind de setting van de film prachtig

avatar van Zinema

Weinigzeggende thriller zonder, helaas, Moore. Kilmer doet het redelijk, maar de film is nogal clichématig en weet de sfeer en het niveau van de originele serie op geen enkele manier te evenaren. Het verhaal heeft ook niet veel om het lijf. Gemiddeld filmpje.

avatar van Djarune

Djarune

ik vind het een van de meest onderschatte films van de jaren 90. Dit ligt vooral om dat mensen deze film met de serie gaan vergelijken. NIET DOEN!! Deze film is bijvoorbeeld al een stuk beter dan alle Bond's uit de jaren 90.

avatar van Roel27

Roel27

Leuke film. Aardig geacteerd. De acteur, die de zoon van tertiak vertegenwoordigd, doet het eigenlijk nog het beste. Die heb ik overigens nooit ergens anders in gezien.

In ieder geval heeft de film van alles een beetje en van niets veel!

3.0 van de 5.