Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 24 april 1997
Vanaf 27 februari op Netflix
Plot The Saint
"Never reveal your name. Never turn your back. Never surrender your heart."
Simon Templar is een meesterdief die verschillende landen tegen elkaar op laat bieden in ruil voor zijn diensten. Hij moet nog één diefstal plegen om boven de 50 miljoen dollar te komen (waarna hij met pensioen wil): hij moet de formule voor koude fusie stelen van Dr. Emma Russel. Fluitje van een cent voor Templar, totdat hij verliefd op haar wordt.
Simon Templar
General Sklarov
Inspector Rabineau
Woman on Plane
m44r73n
Net op sbs6 gekeken uit verveling. tja je moet toch wat.
was redelijk. kon die cliche russische maffia alleen niet echt waarderen. standaard boefjes
Elisabeth Shue: 10*
film:2.5*
Een copycat van James Bond die in het zelfde schuitje zit als de filmversie van Mission Impossible en xXx. Geen slechte film, maar af en toe wringt er precies iets, het verhaal vlot niet echt...
Maar in totaal valt hij wel mee, en is het een leuke film. Niet meer en niet minder.
silhoupin
Een leuke avondfilm met goede deeltjes maar net niet uitgewerkt genoeg. veel cliches maar wel goede acteerprestaties. deed me wel te hard denken aan mission impossible en james bond.
het filmen was ook behoorlijk, de verhaallijn is natuurlijk een heel pak minder. het thema rusland was ook saai naar mijn mening. voor de rest een redelijke film maar kon veel beter uitgewerkt worden.
djelle
Verschrikkelijk onorigineel en slaapverwekkend exemplaar uit het saaie "dievengenre". 0,5*
boerenpummel
Kan me er eigenlijk niks meer van herinneren, maar destijds gaf ik er 3* voor. Zal hem wel weer es kijken als ie op tv langskomt.
Bond
Belachelijke vermommingen! Ik lag in een deuk hoe Kilmer telkens langskwam met verschillende kleding.
Het mooiste vond ik toen er werd geïntroduceerd hoe precies de Koude Fusie werkte. Erg mooi gemonteerd aan het eind, met die blauwe lamp
2.5 sterren.

enzyme
De film bleef over de hele lijn redelijk saai, te weinig verhaal.
Ik vond er niet veel aan.
2.5 sterren
thunderball
waardeloze film, heeft niets maar dan ook niets met de figuur van de Saint te maken.
Kilmer wilde perce in allerlei vermommingen opduiken en heeft dat ook doorgedrukt.
Saai, langdradig en oninteressant.
Flop, helaas kun je hier geen nul geven.
Skrean
Mooie film, de film doet een beetje aan als een jongensdroom. Het theme muziekje van de saint deed het ´m helemaal. the saint in een nieuw jasje.
De vermommingen waren grappig vooral die ouwe professor met vies bosje haar en paardetanden die aan het eind wederkeert.
Val kilmer blijft een goede acteur.
3,5 sterren
Dogie Hogan
Er was toch ook een tv-serie THE SAINT met Roger Moore... kan daar ook op gestemd worden?
thunderball
nee, het is Moviemeter geen TVseriemeter!
we kunnen natuurlijk ook op Dallas en Dynasty gaan stemmen of Zeg eens A!
sinterklaas
Ach, de film kijkt lekker weg. Voor spionagefans is dit zeker wel te pruimen. Best wel leuke actiescene's en locaties. Val Kilmer speelde niet slecht. Die steeds een andere naam had en steeds andere kleren. De film is zeker wel de moeite waard.
3,5
sn@ke
- 2077 berichten
Matige film , Kilmer kan acteren ( wonderland , salton sea ) maar hier is hij echt wel zwak. Verhaal is ook erg zwak. Soort Bond-kopie met klein budget en geen charismatische hoofdrolspeler.
Koerok
Mmm, hij duurde iets te lang, maar ik vond 'm toch beter dan menige Bond-film. Snap niet waarom de meeste mensen hier zo negatief over zijn.
Dogie Hogan
thunderball
Omdat deze film echt niks, maar dan ook helemaaaaal niks met de figuur van de Saint te maken heeft.
Wanneer je nog nooit een Leslie Charteris boek van de Saint gelezen hebt en de oudere films en TV serie niet echt kent, zul je de film wellicht beter waarderen.
Koerok
Wanneer je nog nooit een Leslie Charteris boek van de Saint gelezen hebt en de oudere films en TV serie niet echt kent, zul de film wellicht beter waarderen.
HtoJ
best een leuke film, met een leuke politieke twist met moedertje rusland, toch weet ik niet helemaal zeker of val Kilmer nou de beste acteur is om de Saint te spelen. Maar goed een leuke middelatige fim, voor als je een keer niets te doen hebt... 2,5 ster
niethie
Een redelijk spionage trillertje dat erg aan de james bond films doet denken, de film ziet er op sommige momenten best leuk in elkaar, een verrasende keuze om kilmer te casten in de rol die moore vroeger een stuk beter vertolkte maar kilmer zelf deed het ook prima en ook shue was niet onaardig om naar te kijken verder heeft de film nog een paar best leuke momenten zoals de vele verkleedpartijen en de leuke actiescenes een kleine minpuntjes waren alleen dat ik hem af en toe een beetje te lang vond duren en dat ik de hele film het gevoel had dat het allemaal al eens eerder en beter gezien te hebben. 3 sterren
W.M.J.M
Alleen het plot al, Rusland heeft zowat de meeste natuurlijke brandstoffen op deze hele aardbol, maar toch weet de president niet hoe hij zijn volk moet verwarmen
Als er één land is, dat "koude fusie" niet nodig heeft, dan is het wel Rusland.
Inland Rabbit
langdradige film, die leuker had kunnen wezen als het allemaal een beetje meer vaart had. 2.5*
DarkQueen
leuke film goeie actie, leuk verhaal en veel spanning was ook weer te beleven , toppie!
aerts007
Puike film.Actie en de nodige humor,vind Val wel best goed acteur!
Weinigzeggende thriller zonder, helaas, Moore. Kilmer doet het redelijk, maar de film is nogal clichématig en weet de sfeer en het niveau van de originele serie op geen enkele manier te evenaren. Het verhaal heeft ook niet veel om het lijf. Gemiddeld filmpje.
Djarune
ik vind het een van de meest onderschatte films van de jaren 90. Dit ligt vooral om dat mensen deze film met de serie gaan vergelijken. NIET DOEN!! Deze film is bijvoorbeeld al een stuk beter dan alle Bond's uit de jaren 90.
Roel27
Leuke film. Aardig geacteerd. De acteur, die de zoon van tertiak vertegenwoordigd, doet het eigenlijk nog het beste. Die heb ik overigens nooit ergens anders in gezien.
In ieder geval heeft de film van alles een beetje en van niets veel!
3.0 van de 5.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'