• 8.712.425 stemmen

• Google Play Bekijk via Google Play
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Saint

"Never reveal your name. Never turn your back. Never surrender your heart."

Simon Templar is een meesterdief die verschillende landen tegen elkaar op laat bieden in ruil voor zijn diensten. Hij moet nog één diefstal plegen om boven de 50 miljoen dollar te komen (waarna hij met pensioen wil): hij moet de formule voor koude fusie stelen van Dr. Emma Russel. Fluitje van een cent voor Templar, totdat hij verliefd op haar wordt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Simon Templar

💛
👍
👎

avatar van Spetie

Deze film is destijds behoorlijk afgekraakt in de pers. Geen idee waarom eigenlijk. Ik vind het een lekker over the top filmpje, met een verhaal dat lijkt op dat van James Bond, maar daarnaast heeft het ook zeker iets weg van Mission Impossible.

Het script oogt misschien wat gedateerd, maar dat heeft op een bepaalde manier ook zijn charme. Val Kilmer is bijzonder op dreef hier als meesterdief Simon Templer. Geweldig hoeveel vermommingen hij hier wel niet gebruikt en de ene is zowat nog beter dan de andere. Ook al die accenten die hij ervoor gebruikt, zijn op de een of andere manier erg komisch. Tegenspeelster Elisabeth Shue speelt misschien niet haar beste rol, maar zij en Kilmer hebben wel een duidelijke chemie met elkaar en daardoor werkt het allemaal wel.

Ook de badguys komen heerlijk behoorlijk voor de dag. Daarnaast is de sfeer bijzonder sterk, waarbij je de spanning van de koude oorlog nog goed voelt. Ik heb me ook geen seconde verveeld, vaak met een glimlach op mijn gezicht gezeten en mij dus absoluut geamuseerd. Erg leuk entertainment dus.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede actiefilm met een goede Val Kilmer nog, hij zou later, en nu nog steeds eigenlijk, meer flops op zijn naam schrijven dan goede films.

Maar deze prent is dus nog eens een goede film van hem, maar ondanks dat The Saint destijds een succesvolle TV-serie was met Roger Moore in de hoofdrol, in deze film trouwens op het einde te horen als voice over, bleef het bij deze ene film voor Val Kilmer als de meesterdief.

Er is nooit een tweede film gekomen, ook niet met iemand anders in de rol van Simon Templar.

Maar zeg nooit, nooit.. het kan er altijd nog van komen.

Deze film kreeg destijds veel slechte kritieken ook wellicht de reden dat het bij deze ene film is gebleven, maar laat U dat niet afschrikken, het is helemaal geen slechte prent, en Elisabeth Shue ziet er ook leuk uit, dat is dan ook nog eens mooi meegenomen.

avatar van soom

soom

Er zit iets in Val Kilmer wat hem ongelooflijk aantrekkelijk maakt. Mijn moeder complimenteerde hem ooit met de woorden, dat hij een lekker kontje had (In Batman Forever geloof ik), en ja, ik weet niet of het zo is dat hij echt meer flopfilms heeft gemaakt dan topfilms (zie post boven? onder? mij), maar al zou dat zo zijn, ik vind hem wel leuk, en ik zou dus misschien op zoek moeten gaan naar die zogeheten flops.

Elisabeth Shue is aandoenlijk en een mooi plaatje met Val, het verhaal is mooi uitgewerkt, geeft een paar sterke momenten. Ik houd wel van dit soort grappige actiefilms. The Tourist was wat dat betreft net iets slechter uitgewerkt, hoewel Johnny, samen met Angelina wel zijn best doet. Toch waren Val en Elisabeth net iets leuker. 3,5*. Verder ook erg mooie sfeertekeningen in de sneeuw. Prachtig vind ik dat.

avatar van moviemike

moviemike

Om één of andere reden moest ik, tijdens het bekijken van deze film, haast voortdurend denken aan police academy 7: mission to moscow !

Niet bepaald de beste referentie om een hoge score te kunnen geven aan deze film, die ondanks alles best zijn momentjes had.

avatar van goongumpa

goongumpa

Val Kilmer trekt allemaal gekke pakjes en pruiken aan (dit is de beste) en neemt het op tegen enge mannen met dikke Russische accenten en snode plannen. Ondertussen playt hij Elisabeth Shue, door haar lekker veel te beliegen en vaak in haar gezicht te hijgen vanop 10 centimeter. Kijkbare pulp, maar te lang.

Wie ooit Hitman 2 heeft gespeeld en zich de levels in Rusland herinnert: deze film is dat.

avatar van des1

des1

Zonde van Elisabeth Shue. Goeie film in de pocket toen met Leaving Las Vegas... en dan deze draak.

avatar van gauke

gauke

Een actiefilm over een goed betaalde en op geld beluste meester dief (een soort moderne Robin Hood), waarin je steeds weer te lang moest wachten op een beetje actie. De openingsscènes hadden weinig van doen met de rest van het verhaal, dat speelde in een toekomstig Rusland, waar de inwoners bevroren raakte door een tekort aan brandstof. Het verhaal was clichématig, stereotype en weinig origineel; de liefdesverhouding was ongeloofwaardig.

avatar van Kronos

Kronos

Geen film waarbij ik me vreselijk heb zitten vervelen, maar zelfs met het verstand op nul is The Saint nog te dom om echt amusant te zijn.

avatar van badfans69

badfans69

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een spion valt voor de vrouw waarvan hij een formule moet stelen. Het plot en de personages weten eigenlijk niet te boeien (waarbij ik niet weet of het helpt als je bekend bent met de serie waarop de film gebaseerd is). De paar actie-scenes stellen ook al niet te veel voor. De vermommingen van Val Kilmer zijn nog wel enigszins vermakelijk.

avatar van boemboem27

boemboem27

Niet onaardige actiefilm met hele leuke gadgets.

Leuke vermommingen.

Heb me echt wel vermaakt.

20 jaar na dato pas gekeken.maar dat mag de pret niet drukken

Aanrader

avatar van Feiraco

Feiraco

Prima entertainment. Niet echt geloofwaardig en vol met cliches, maar mooi geschoten met leuke plotwendingen.

avatar van Supernatural

Supernatural

Vanavond gezien en moet zeggen heb genoten.had de film nog nooit gezien,hij leek me niet zoveel aan,maar daar heb ik me in vergist.dacht toch maar eens proberen,ben blij dat ik dat heb gedaan,want hij is echt leuk.en val kilmer speelt hier prima in.ben normaal niet echt fan van hem.in iedergeval niet als batman,da.ar speelde hij niet echt leuk in,ik wil dan ook weer niet zeggen verschrikkelijk maar die rol paste niet echt bij hem.de rest van de cast speelt ook prima.ja meer dan prima film.ik ga de film zeker nog weer eens zien. Want zo leuk was de film wel.

avatar van IH88

IH88

“Who are you?”

“Nobody has a clue. Least of all me.”

Aardige film met sterk acteerwerk van Val Kilmer en Elisabeth Shue. Beide worden alleen niet geholpen door een zeer matig script en een aantal vreemde karakter- en plotontwikkelingen. The Saint wil graag een luchtige en vlotte spionagefilm zijn met veel actie en wat romantiek, maar eigenlijk alleen de achtervolgingsscènes zorgen voor een kleine opleving. Voor de rest moeten Kilmer en Shue de film dragen (met een kleurrijke rol van Rade Serbedzija) en dat lukt ze nog bijna ook.

avatar van AniSter

AniSter

Ach ja, leuk amusement, meer niet. Ik ben geen fan van Kilmer, maar het positieve aan zijn rol in deze film waren zijn vermommingen waar best een paar goede bij zaten. Iets minder vond ik het vreemde plot. Niet zo zeer het onderwerp, koude fusie, maar vooral de ondergang van Tretiak hierdoor. Als onderwerp voor een Bond-film was dit misschien beter uit de verf gekomen. Voor de rest keek het wel lekker weg, er zat in ieder geval genoeg snelheid in. Ondanks dat deze 1997 versie iets beter scoort, ga ik toch ook eens de 2017 versie bekijken.