• 9.377.370 stemmen

Austin Powers in Goldmember (2002)

Komedie / Actie | 94 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Jay Roach

Met onder meer: Mike Myers, Beyoncé Knowles en Michael Caine

Gesproken taal: Engels, Japans, Duits en Frans

Releasedatum: 29 augustus 2002

Plot Austin Powers in Goldmember

"He's still evil... He's still deadly... and he's still surrounded by frickin' idiots!"

Dr. Evil en Mini-Me zijn ontsnapt uit hun gevangenis, om vervolgens samen met de slechte Goldmember een plan voor wereldheerschappij te verzinnen. Dit plan bestaat uit flink wat tijdreizen, en het kidnappen van de spion Nigel Powers, de vader van geheim agent Austin Powers. Terwijl Austin Dr. Evil, Mini-Me en Goldmember door de tijd achterna reist stopt hij in 1975. Hier krijgt hij hulp van een oude vriendin, detective Foxy Cleopatra.

Austin Powers / Dr. Evil / Goldmember / Fat Bastard

Number Three

Dixie Normous

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

best een grappige film met mike myers.

erg grappig en leuk.

ik geef hem 3.0

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Ik hoooooou van Austin Powers! Echt gelachen, alweer. 3.5 ster.

avatar van Kisje

Kisje

Yeaaah baby, groovy baby .. Austin rocks !

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Slechtste van de drie! Regelrechte Schande!

avatar van eerdekes

eerdekes

Hatelijk slecht

1 *

avatar van Hankster

Hankster

Ik heb me in de bios rotgelachen, maar een komedie is al snel leuk in de bios. De tweede keer thuis, vond ik hem al een stuk minder leuk..

Maar Austin blijft een gaaf karakter...YEAH BABY!

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Hahahaha deze derde is echt grappig, ik heb de andere niet gezien maar bij dat stukje met Goldmember en Austin en zijn vader:

Vader: Er zijn twee dingen waar ik echt een hekel aan heb, mensen die andermans cultuur niet respecteren en.....De Nederlanders

Of deze:

Goldmember: Hello I'm Goldmember and I'm from Holland isn't that weird

Erg grappige film! Oordeel nog niet moet m eerst even afkijken xD

avatar van *kelly*

*kelly*

Deze film heeft me aan het lachen gebracht vooral als Mini me uit die buis vliegt en tegen die muur kwakt, hilarisch!

Mike Myers was ronduit fantastisch en ''yeah baby'' maakt de superkomedie compleet!

------->4.5*

avatar van robertus65

robertus65

Leuke melige James Bond parodie met heerlijke onderbroeken lol. Vooral die scene achter het scherm was erg leuk.

avatar van Prince-Remy

Prince-Remy

Geniale humor. De film doet mij denken aan Jay and Silent Bob Strike Back! Ach ja serieus neem ik de film niet maar een leuke 94 minuten waren het wel!

avatar van Master369

Master369

Wat mij betreft de minste van de drie

avatar van veron35

veron35

Master369 schreef:

Wat mij betreft de minste van de drie

maar hij zit er niet ver vanaf.

avatar van fieko

fieko

is idd de mindere van 3 vind ik maar alsnog 3*

avatar van john kruger

john kruger

Toch weer redelijk geniaal hoor 3,5* En inderdaad zoals iemand anders al zei: i am from holland, isn't that weird? hahahahaha

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Hij is weer heel grappig.Het enige nadeel vind ik Goldmember zelf. En dat komt omdat ze weer eens geen research hebben gedaan naar Hollanders en hem een Duits accent hebben gegeven. Komop, hij zegt 2 keer 'scheize'. Daar kan ik moeilijk overheen kijken. Dat wil niet zeggen dat de rest niet goed is. Ik vind Nigel Powers een geweldig personage. Vooral dat hij aan 2 dingen de pest heeft: aan mensen die elkaars cultuur niet respecteren, en aan de Hollanders. Lekker krom toch? 3,5*

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film hopelijk komt er ooit nog een deel 4

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Leuke komedische film, zoals gewoonlijk weer met de droge grappen van Austin Powers.

Mike myers doet het erg goed en Beyoncé Knowles doet het leuk als Foxy Cleopatra.

avatar van wiehoe

wiehoe

Deel 1 en 2 vond ik geweldig om te zien. Dit deel vond ik minder. Kan ook wel door de duitse hollander komen.

avatar van madonnagirl3

madonnagirl3

Echt hele leuke grappige film met droge humor.

vooral het: Yeaaah baby is geniaal xD

Een:

3,5

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardige Film met Mike Myers die de Film nog Goed deed acteren maar over het algemeen is dit toch niet echt iets bijzonders vind ik, Vermakelijk Verhaal best wel en ook nog eens Goede acteerprestaties van de rest maar zoals ik al zei : Géén aanrader.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vind dit een heerlijke film juist, Mike Myers deed het inderdaad heel leuk maar bij sommige scenes heb ik dan ook echt in een deuk gelegen van het lachen dus degene die van flauwe humor houden is dit echt wel een aanrader.

avatar van Theunissen

De slechtste film van deze 3. De rol die Mike Myers als Goldmember speelt is totaal niet leuk en grappig (hij irriteert eigenlijk meer). Beyoncé Knowles mag dan wel een mooie meid zijn die aardig kan zingen en dansen maar acteren is toch een ander verhaal (ze had een overdreven kapsel in deze film. Het enige leuke in deze film is nog Mini-me, voor de rest stelt de film bitter weinig voor en is het eigenlijk 1 grote teleurstelling.

avatar van Wassup !

Wassup !

Hilarische film, de film heeft onvergetelijke momenten en wist op geen enkel moment te vervelen! De grappen waren echt droog, maar erg leuk! Mini-Me was sowieso het allerleukste personage in de film. De lekkere Beyoncé Knowles kon ook nog eens redelijk goed acteren, best goede film! Austin Powers in Goldmember is zeker het bekijken waard! Cijfer: 3,0*!

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Goldmember, het derde deel van Austin Powers alweer... en het slechtste. Waar deel 1 vooral een geweldige parodie was op James Bond - je ziet dat er in die film nog veel geexperimenteerd werd met de formule - stond deel 2 meer op zichzelf. Natuurlijk, de verwijzingen bleven, maar Austin en Dr Evil hadden meer een eigen (geniaal grappig) wereldje gekregen. Deel 3 gaat net een stapje te ver.

Deel 3 zet meer karakters neer, komt met nog flauwere grappen (en veel grappen op herhalingsoefening) en wil tegelijkertijd een hommage blijven aan andere film (in deze film vooral weer James Bond, maar ook de Hannibal Lecter films) en doorgaan met de verhaallijn van deel 1 en 2. Bovendien wil het een stukje geschiedneis van Austin en Dr Evil neerschetsen.

Het punt van de film is, het wil teveel (zie hierboven) en heeft een te groot budget. Deel 1 en 2 waren een leuke paradie, voelde een beetje kneuterig aan maar was wel doorspekt met briljante karakters en goede, gortdroge grappen. Deel 3 komt echter vooral met de pis en poepgrappen, en denkt dat meer nieuwe karakters (de vader van Austin, Goldmember, Foxxy) al gauw goed zijn voor de lach. De vader, Nigel Powers gespeeld door Caine, is dan ook wel leuk met zijn droge humor en 'sex appael', hij doet denken aan een oude Bond gecombineerd met Austin. Goldmember, Fat Basterd (die voor een kleine rol weer terug keert), de 'Mol' en Foxxy (alhoewel mooi) zijn echter vooral irritant.

Verder het budget. De decors zijn groter, duurder, er zijn meer cameo's (die eigenlijk alleen in het - briljante - voorstukje werken) er zijn meer effecten, er zijn meer locaties... dit hoort gewoon niet zo te zijn bij de droge Austin Powersfilms. Die horen goedkoop, flauw maar grappig te zijn, zich concentrerend op Austin en Dr Evil. De ontwikkeling van Scott en Mini Me in deze film is nog wel grappig, maar de rest is volkomen overbodig. Vooral gemaakt voor het geld, voortboordurend op de goedgelovigheid van de (aankomende) fans, en niet voor de lachspieren?

Dit deel voegt weinigtoe aan de serie, want de meeste grappen zijn ofwel uit deel 1 en 2, ofwel flauwe pis en seksgrappen. Op enkele leuke grappen en het begin van de film na heeft deze film niks te bieden en zou ik hem onvoldoende geven. Nu geef ik 2,5*

avatar van loveechanel

loveechanel

Silvio Dante schreef:

Slechtste van de drie! Regelrechte Schande!

wat bedoel je hiermee

avatar van loveechanel

loveechanel

écht droge humor:P.

maar wel een leuke film!

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

redelijke film.. soms nogal domme humor maar dan is het gwn even verstand op 0 zette... *** sterren

avatar van Polsini

Polsini

hersens uit, lekker lachen... yeh baby yeh!

Tip: leuk met bierspel

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Leuke comedy. Vooral dat steeds terugkomen op de enorme moedervlek van die ene knul, is grappig.

Dat die Goldmember zelf een Nederlander voor moet stellen... Amerikanen hebben nog steeds een wazig beeld van Nederlanders.

Ik vind 'm beter dan International Man Of Mystery.

The Spy Who Shagged Me heb ik nog nooit gezien, maar die komt donderdag op tv.

avatar van Malick

Malick

Je krijgt wat je verwacht bij dit soort films. Soms flauw, soms stompzinnig en heel soms echt goed gevonden maar over het algemeen (be)kijkbaar. Deze film heeft als grote probleem dat iemand als Beyoncé Knowles mee moet doen. Haar functie in de film is bij mij nog niet helemaal doorgedrongen. Verder vond ik Mike Myers soms veels te flauw en gaat met ‘’zijn grappen’’ veels te lang door. Oftewel onderbroekenlol met de nodige plas en poep grappen zolang het blijft hangen.