Genre: Komedie / Actie
Gesproken taal: Engels, Japans, Duits en Frans
Releasedatum: 29 augustus 2002
Bekijk via Prime Video
Plot Austin Powers in Goldmember
"He's still evil... He's still deadly... and he's still surrounded by frickin' idiots!"
Dr. Evil en Mini-Me zijn ontsnapt uit hun gevangenis, om vervolgens samen met de slechte Goldmember een plan voor wereldheerschappij te verzinnen. Dit plan bestaat uit flink wat tijdreizen, en het kidnappen van de spion Nigel Powers, de vader van geheim agent Austin Powers. Terwijl Austin Dr. Evil, Mini-Me en Goldmember door de tijd achterna reist stopt hij in 1975. Hier krijgt hij hulp van een oude vriendin, detective Foxy Cleopatra.
Austin Powers / Dr. Evil / Goldmember / Fat Bastard
Number Three
Fook Mi
Dixie Normous
misterwhite
Niet mijn humor. Ik vind hem erg irritant maar ik had hem toch uitgekeken wat dus een wonder is
Mini-me maakte de filmtoch een beetje leuk
lars-pixar
De grappen zijn niet om te lachen.
en het wordt een beetje saai.
van de triology Austin Powers.
Zizzo
meer van het zelfde als de vorige 2 delen, en weer die vervelende "fat basterd".... belachelijke gast. meer valt over deze film niet te zeggen, een aardige austin film, maar deel 1 vind ik wel het leukst. nu maar hopen dat er nooit meer een sequel komt
krosnicky
op imdb staat dat er volgend jaar een 4de komt
Zizzo
ik huiver al bij de gedachte
gekheid... ga hem toch wel stiekem kijken
. Misschien is er een verfrissende, vernieuwende wind gaan waaien en gaat die deel 4 me flink verrassen.
Vinokourov
Met deze film is de rek in de Austin Powers-serie d'r wel uit. Grappen worden gerecycled of draaien te ver door. Wel heeft dit Beyonce, dat is dan weer cool
. Michael Caine is ook altijd een welkome aanvulling. Ben benieuwd wat het vierde deel gaat brengen, maar ik vrees dat het niet kan toppen aan de eerste twee delen.
barns
4e deel in de maak? lijkt me toch stug
dave
Deze derde en voorlopig laatste Austin Powers film viel me zowaar niet eens tegen, ondanks het feit dat het in veel opzichten niet meer dan een herhaling van zetten is. Toevoegingen als de vader, de Belgische geschiedenis en de flauwe ontknoping mochten wat mij betreft rustig overgeslagen worden. Daarnaast gelukkig wel weer lekker absurde humor, Dr. Evil die de show steelt en een beeldschone Beyoncé.
3,00 (2,75)
TragieStar.*
Deze film komt super vaak op tv, maar heb ooit eens een klein stukje van gezien
Toch wil ik hem een keer zien, maar niet vanavond
jumpstylemovie
Met deze leuke film komt de geniale trilogie tot een einde. Hij krijgt hetzelfde cijfer als de vorige 2 want hij is gewoon even leuk. Er zaten grappen in waar ik gewoon echt hardop om moest lachen. Maar ook om de gezichten die sommige lui trokken kon ik het soms niet meer houden.
Beyonce heeft een erg fijne bijrol
Metalfist
He's still evil... He's still deadly... and he's still surrouded by frickin' idiots!
Gisteravond na White Noise had ik nog zin in iets luchtig. Ik ging mijn DVD collectie af en kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk niets echt deftig vond, tot ergens in een benedenhoek deze Goldmember stond. Ik was aan het twijfelen of dit een eerste deel was of een vervolg, Austin Powers heeft me nooit echt geboeid, maar onder het motto dat het waarschijnlijk niets uitmaakt toch maar opgezet. Goed plan eigenlijk want ik heb me goed vermaakt.
De film begon eigenlijk wel hilarisch goed, geheel tegen de verwachting in. De film in de film waar Tom Cruise, Danny De Vito, Gwyneth Paltrow, Kevin Spacey, John Travolta en Steven Spielberg even in tevoorschijn komen was fantastisch en ik hoopte dan ook dat de film dit niveau kon vasthouden. Roach slaagt er half en half in. Sommige scènes komen leuk over en de vele parodieën vormen vast en zeker een meerwaarde voor de film maar de film vervalt toch te vaak in te banale en ranzige rotzooi. Goldmember die zijn eigen huidvellen ligt op te eten, veel te ranzig naar mijn goesting. Heel dat Goldmember personage had trouwens van mij niet gehoeven want hij is overduidelijk het zwakste uit heel de cast. Voor mijn part had er veel meer geconcentreerd mogen worden op personages zoals Dr. Evil en partners. De toevoeging van Austin Powers zijn vader was dan wel weer een zet die werkte maar naar mijn inziens ook te weinig werd uitgewerkt. Eigenlijk zit heel de film bomvol met leuke personages maar overdaad schaadt waardoor het allemaal wat te geforceerd overkomt. Vanwaar trouwens die haat ten opzichte van de Hollanders? Geen idee of dat in de vorige films ook zo is, moet ze precies eens herzien, maar het viel me hier wel op dat er nogal gekapt werd op onze noorderburen. Goldmember die constant 'scheisse' roept is trouwens ook niet al te logisch...
Mike Myers, ik kende hem in de rol van Austin Powers en Shrek maar ik was toch even vergeten wat voor een duizendpoot hij eigenlijk is. In deze Goldmember neemt hij maar even 4 van de hoofdrollen op zich. Meest geslaagde is natuurlijk Powers zelf maar Dr. Evil komt hier toch echt wel dicht bij in de buurt. Beide zijn geniale personages. Fat Bastard is ook nog een leuk personage maar al wat minder en Goldmember is teleurstellend ten opzichte van de drie ander. Neemt wel niet weg dat Myers de rollen uitstekend vertolkt. Toen ik de naam van Beyoncé Knowles op de credits zag verschijnen, had ik toch even mijn twijfels of dit wel goed ging zijn. Geheel boven verwachting slaagt Beyoncé erin om er een uitstekende komische timing op na te houden waardoor ze zeker in mijn achting stijgt. Iemand die een even sterke komische timing heeft moet toch Seth Green zijn. De laatste keer dat ik hem heb gezien was in Buffy, The Vampire Slayer maar hier weet hij toch overtuigend een andere rol neer te zetten. Iedereen is dus vrij hilarisch maar de beste blijft toch Verne Troyer die de rol van Mini-Me vertolkt. Man, wat heb ik gelachen met de idiote kostuumpjes die hij doorheen heel de film draagt. Dan rest uiteindelijk nog alleen Michael Caine die de rol van pa Powers vertolkt. Niet echt bijzonder grappig maar wel een uitstekende aanvulling op de personages en even uitstekend ingevuld door Caine.
De vele cameo's zijn geweldig en hoewel dit precies als de minste Powers wordt gezien, heb ik me gisteravond toch nog wel serieus geamuseerd. De grappen komen goed uit de verf, de parodieën zijn geslaagd en de meeste van de personages zijn leuk gevonden.
zegmaarmaarten
Deze film zit vol positieve energie. Een echte feel-good movie, met veel leuke grappen. Ik heb me vermaakt, wil 'm best nog een keer zien en kan Goldmember aan iedereen aanbevelen die in een rotbui is en een beetje wil lachen en ontspannen.
aburex
Niet zo bijster goed en het lachen is ook al niet wat het zou moeten zijn. Middelmatige actie-komedie
movie acteurs
Verbetering op deel 2.
Dit is weer een behoorlijk flauwe film, maar wel grappig. Behalve die stukjes met die gozer die een dikke wrat heeft, dat kwam er ietwat te vaak in voor. De rest van de film is gewoon behoorlijk grappig, vooral Mini-Me blijft hier echt onvergetelijk grappig. Beyonce zette hier een aardige rol neer, net zoals Caine en de rest van de cast. Gewoon weer een leuke film met wat hilarische stukjes. 4,0.
Beyonce vind ik echt ontzettend vervelend. Slechtste rol in de Austin Powers franchise. Zij helpt deze film eigenhandig om zeep. Zij denkt dat ze heel wat is en dat straalt ze hier ook uit. Blegh.
BoordAppel
Dat moet ze voor die rol dan ook uitstralen natuurlijk. Vind het verder ook niet zo'n beste acteerprestatie, maar dat terzijde.
eddyeddy
Dr Evil en mini-mi stelen de show, leuke film, met fantastische humor in woord en beeld.
CherryCORE
Groovy baby.
@ eddyeddy
Specially de scene in de gevangenis (It's a hard knock life)
Haha. Die gekke Mini Me.
filmamator
Opnieuw een vermakelijke Powers film. Personages werden opnieuw goed gespeeld door Myers. Ook de nieuwe personages zagen er goed uit, maar vond Goldmember niet echt overeenkomen met een Hollander. Het leek meer op een Duitser. Desondanks blijft dit gewoon een vermakelijke film.
Voldoende.
ibendb
Ook dit deel is weer erg vermakelijk.
De openingsscène is in deze film tien keer zo hilarisch als die van de voorgaande delen tesamen. Austin Powers is weer in een nieuw avontuur beland met Dr. Evil, die Mini-me wat verwaarloost.
Pirmais
Mini-me maakte de filmtoch een beetje leuk
Die mini-me is inderdaad het beste
AmazingPP
Net gekeken vanaf Blu Ray. Slechte uitgave van de Blu Ray editie. Weer zo'n RCV wan product, die wel in hetzelfde rijtje kan gaan staan als Dutch Film Works. Geen menu, geen extra's en geen buitengewoon goede beeldkwaliteit. Gelukkig maar vier Euro voor betaald in de Media Markt. De opening alleen al vindt ik drie en halve ster waard. De film zelf is natuurlijk veel van hetzelfde melige gedoe; toch kan ik er altijd smakelijk om lachen. Het is flauw tot op het bot, vergelijkbaar met The Naked Gun-serie. Beyonce steelt hier natuurlijk op alle fronten de show. Wat een pracht vrouw! 3,5 *
nclo
Ik heb hem dus net gezien op Comedy Central. De eerste keer toen ik hem keek, vond ik hem hilarisch. Lekker niet nadenken, gewoon flauwe humor. Het heeft totaal geen verhaal en het gaat compleet nergens over. Ik begrijp nog steeds niet hoe ze Michael Caine zo ver hebben gekregen om er in mee te mogen spelen.
Na een derde keer werd het allemaal een beetje flauw en de kracht van de humor was toch duidelijk de verassing. Dat valt natuurlijk weg als je hem vaker gaat bekijken. Dr. Evil blijft toch wel een held en soms vind ik het nog daadwerkelijk knap hoe Myers te werk ging.
2,5 dan maar.

Minority Report
Sciencefiction / Thriller, 2002

Escape from Sobibor
Drama / Oorlog, 1987
saving the worldonderzeeërbroer of zus relatieclonespionhelikoptergoudsubmachine gunasteroidundercoverbelgiumjourney in the pastnederlandscar journeynachtclublasersumo ringer family historytijdreizenclowning overweight manconciliation parodiejames bond spoofautoduringcreditsstingerabsurde humor