• 9.379.405 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

avatar van N811

N811

voor 1 euro gekocht bij de mediamarkt(ede).

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Goodfella_90 schreef:

dus men kijkt een film zonder van tevoren telezen waarover het gaat ?

Mjaa.. Laat je verrassen en kijk hem, zonder de hoes te lezen.

Als ik van veel mensen te horen krijg dat ik een bepaalde film 'moet' zien, wil ik ook vaak niet weten waar het over gaat.

Ik wil er zelf achter komen, en niet weten wat er de eerste helft van de film al langzaam staat te gebeuren..

Daarvoor kijk ik tenminste films

Pastichio Rocker schreef:

geregisseerd door Robert Rodriguez

ok het spijt me foutje

avatar van deTuinman

deTuinman

ok het spijt me foutje

Rodriquez en Tarantino maken veel films samen, het is niet meer dan een fifty fifty, dus je zou er zo Tarantino neer kunnen zetten.

GinolaEHV

Dat ze maar mooi nog vele films samen maken. Top-regisseurs. En Tarantino acteert ook niet slecht.

Deze van hen heb ik nog nooit gezien, dus dat wordt (hopelijk) weer genieten vanavond.

selfhealing

apart, weird, grappig Quentin Tarantino. 4 ster.

Roowland schreef:
Het leek me een leuke film, tot het moment dat die vrouw veranderde in een monster, ik heb daarna nog even gekeken maar het was niet om aan te zien.

lol naar een film van vroeger kijken en zeggen dat het nu niet om aan te zien is.

neoryzer schreef:

als 13/14 jarige toen de film uit was, was dit natuurlijk de film die je moest gezien hebben, heb geluk gehad dat ik geen strenge ouders heb en heb hem dus ook kunnen zien toen.. k vond deze film toen super en zou ik hem zeker 5* gegeven hebben, mr nu 11j later geef ik hem nog een mooie en volle 3*

goed gezegd, ik zou het toen ook een 5 geven nog nooit zoiets gezien toen. soort van horror humor eye opener.

avatar van Thomas83

Thomas83

Best aardige film. Lange tijd is het een zeer vermakelijke en lekker sfeervolle roadmovie, met een prettig tempo en veel humor, en best interessante personages. Die worden ook wel aardig gespeeld. Clooney is een goede acteur, Keitel natuurlijk ook, en Tarantino is dat dan weer niet, maar voor dit soort wat verknipte rollen is hij vrij geschikt. Hij komt hier zelfs wat betreft zijn voetenfetisj nog aan zijn trekken.
Op een gegeven moment slaat de film om in een horrorfilm (wel nog met veel humor) als de vampieren opduiken, en hoewel dat deel ook zeer vermakelijk is verpest het de film een beetje. De special-effects zijn vaak ook vreselijk. Al is dat ook expres zo gedaan neem ik aan. Maar dat maakt het niet minder flauw.
Die kills met de lichtstralen waren trouwens zeer leuk bedacht.
Het camerawerk zag er goed uit, en de montage ook. Die scène waarin steeds heel snel korte beeldjes van wat Richard Gecko had aangericht te zien waren vond ik heel aardig gemonteerd.
Verder bevat de film een fijne soundtrack en wat fraaie locaties.
Ik twijfel een beetje tussen een 3.0 of 3.5, maar vanwege de originaliteit en het grote vermaakgehalte ga ik toch nog maar voor de 3.5.

GinolaEHV

Ik heb zelden zo'n rare film gezien.

Hij begint vrij normaal, en ook sterk... met de scène in de winkel. Alles lijkt verder gewoon tot het moment in de bar in Mexico.

Als dan ineens één van die danseressen in een vampier verandert... vanaf dan draait de film 180 graden: één van de hoofdrolspelers gaat vrijwel direct dood, twee totdan toe onbekenden in de film nemen ineens de 'lead' over (die neger en Sex Machine), Jacob en z'n kinderen veranderen plotsklaps van bange mensen in koelbloedige moordenaars...

Zelden zo'n omwenteling gezien.

Maar... wel een erg vermakelijke film. Hij is niet groots, maar zeker beter dan de gemiddelde film. Lekkere actie, mooie vrouwen (alhoewel dat snel veranderde)...

darkjaap

het was een tijdje geleden tot gister dat ik hem gezien heb en gister dus weer bekeken en ik geef hem 0,5* meer.

ik blijf bij mijn mening dat die plottwist erg fout was vond ik maar die beginscenes en de humor was ijzersterk waardoor de film zeker 3 * waard is

avatar van Joyy

Joyy

onzinfilm

eerste deel gaat nog wel, totdat men in de bar aankomt

avatar van Wezze

Wezze

Begon sterk, eindigde matig.. zaten ook een paar grove fouten in de film..

Net aan 3.5*

noem er is een

JacoBaco

Ook gister gekeken op tv.

Het is nog steeds genieten met die film. Zowel het eerste deel als de omschakeling.

Clooney is overtuigend dominant, Tarantino is lekker psycho en Keitel zet zoals vrijwel altijd ook weer een goede rol neer.

Vond het eerste deel van de film wel beter en wat betreft die grove fouten. Ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig.

Ik weet zelf wel een aantal continuiteitsfouten, maar die zitten in iedere film.

De tattoo van Clooney bijvoorbeeld die veranderd voordurend van vorm en plaats en als Clooney zijn zelf gemaakte whatever boormachine met houten staak opnieuw probeerd op te starten, rennen de !SPOILER! vele vampiers eigenlijk maar een btje doelloos rond. Ja, best vreemd eigenlijk als je erover nadenkt. (niet dat dat moet met een film als dit, maar toch)

Ik vind het een super film in elk geval.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Nou die plotwending is voor mij wel heel dramatisch uitgevallen. In het begin vond ik wel een coole film maar toen die vampiers ineens te voorschijn kwamen had ik echt naar een paar minuten al gezien. Niet iets voor mij. Ik geef mijn beoordeling voor die coole rol van Clooney en de nog coolere van Tarantino en voor de dans van Salma Hayek

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Super toffe eerste helft, echt genoten van de film... totdat ze in de bar aankwamen.

Het leek ineens een hele andere film met foute humor, lelijke special effects en dergelijke onzin.

Was het eerst deel voortgezet tot het einde van de film had die van mij zeker een 4.5* gekregen, geef hem nu een...

3*.

avatar van Supervlinder

Supervlinder

goede film!

eerste keer dat ik deze film keek wist ik dus helemaal niets af van de hele omschakeling, en was ik ook erg (positief) verrast! vond hem ervoor al erg goed, en na de omschakeling ook. heb in een deuk gelegen!, vooral die gitaar van een mensen lichaam, om te gillen ook de acteurs vond ik goed spelen, al vond ik dat meisje in t begin wel een btje sloom overkomen..alsof ze niet helemaal goed was ofzo.. heb deze film op videoband voor 50ct gekocht in een kringloopwinkel, koopje toch?...

3.5 sterren

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Poeh poeh.

Van dit soort films hou ik toch niet zo heel erg.

het begin stond er als een huis maar in die bar (verander scene) en het einde...dat was gewoon bagger. Helemaal dat einde met die camper. En er gingen veels te veel mensen dood.

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

JohnWilliams schreef:

En er gingen veels te veel mensen dood.

Dan heb je kill bill nog niet gezien

RippedBone Dog schreef:

Dan heb je kill bill nog niet gezien

Planet Terror

Vreemd dat vaak Robert Rodriguez en Quentin Tarantino er wat mee te maken hebben.

Maar ja. Ik denk dat hij bedoeld. Er gaan teveel mensen ''onnodig'' dood.

darkjaap

wie zouden er volgens jou kunnen/moeten blijven leven dan ?

darkjaap schreef:
wie zouden er volgens jou kunnen/moeten blijven leven dan ?

Tegen wie heb je dit?

Want wat mij betreft gaan ze allemaal dood incl. George Clooney en Juliette Lewis

darkjaap

ik had het tegen johnwilliams maar ik heb het inderdaad onduidelijk neergezet exuces daarvoor

avatar van maerk

maerk

Tegenvallende film. In de gids stond dat je een maag van beton moest hebben want er zat behoorlijk wat bloed en gore in...maar dat viel allemaal reuze mee.

De film begon ijzersterk. Het schietgevecht was ook supervet gedaan. George Clooney zet een goeie rol neer. Quintin Tarantino kan niet acteren maar ik vond t toch wel geinig om hem te zien in deze rol. Ook Harvey Keitel deed het uitstekend. Julliete Lewis was vreselijk en de rest van de acteurs was ook niet veel soeps. Behalve Danny Trejo dan, die was nog wel vermakelijk.

Met het spel van de acteurs en het begin dat ik hierboven noem kom ik rond de 3*, 3,5* uit. Maar dat bleef helaas niet zo. Toen het gezelschap eenmaal in de Titty Twister bar aankwam en iedereen in vampieren veranderde vond ik het een beetje te ver gaan. De film hoort eng en goor te zijn maar slaagt hier totaal niet in.

Ik ga hier niet teveel woorden aan vuil maken. Clooney, Keitel, Trejo, het begin en soms geslaagde humor zorgen voor een heel redelijke score.

avatar van Joyy

Joyy

1 grove fout

na de massacre , het volk rent naar buiten, staat wat te ouwenelen, en dan zie je ff 1 shot het hele cafe op de achtergrond in de hens staan

het volgende shot 3 seconden later is die hele fik alweer verdwenen

afgeraffelde film

daarbij, als die vampieren letterlijk als de dood zijn voor daglicht, waarom dan niet meteen de hele kiet vol gaten geschoten was het probleem meteen opgelost

kzal wel te nuchter zijn voor dit soort flms

en tarantino kan niet acteren

enfin, of je makat ene psychomovie, of je maakt een vampierenmovie

een film als deze,waarin realiteit en volstrekte kolder - vampieren- door elkaar lopen, het slaat nergens op, en is aan mij niet besteed

JacoBaco schreef:

Dat is niet vreemd. Ze schijnen elkaars maatjes te zijn en graag met elkaar samen te werken. Ze hebben al meerdere films samen geproduceerd... ze zullen dus wel op 1 lijn zitten qua ideeën.

GinolaEHV schreef:

ja ik weet het. ik bedoelde het sarcastisch want het ging er even om dat iemand zei dat er in deze film teveel mensen doodgaan. vervolgens werd de film kill bill genoemd. waarop ik planet terror noemde. er gaan nou eenmaal veel mensen dood in rodriguez en tarantino films.

Maar nu lees ik weer iets over daglicht. ok ze kunnen slecht tegen zonlicht, maar in deze film knallen ze meteen uit mekaar en dat is niet echt gebruikelijk. en ja schiet meteen wat gaten in die tent. goed idee alleen het was nog nacht en ze moesten eerst nog zien te overleven, dus dan heb je ook nog weinig aan die prachtige gaten.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

darkjaap schreef:

Die vader had wel moeten blijven leven (dat die Chinese zoon dood ging vond ik wel vet). Voor de rest misschien ook wel die neger.

avatar van maerk

maerk

Zou je spoilers willen plaaten aub JohnWilliams?