Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
Reticulated
Film met een extreem onverwachte wending, wat uiteindelijk erg vermakelijk was met al dat slachtwerk erbij en die hele sfeer erom heen.
Leuk ook Salma Hayek met een Albino tijgerpython
echt raar dat zoveel kennelijk verast zijn door de wending
staat toch op het hoesje dat dit over vampieren gaat
Goodfella_90
dus men kijkt een film zonder van tevoren telezen waarover het gaat
wibro
Leuk ook Salma Hayek met een Albino tijgerpython
Nou, "slachtwerk"
en als ik dan jouw avatar zie, dan is deze film inderdaad wel aan jou besteed.
Ik vond het zelf ook een zeer vermakelijke film met een glansrol vanTarentino. De hand van Tarentino is in deze film wel heel duidelijk aanwezig.
niethie
Supercoole eigentijdse horrorfilm vol heerlijke over de top actie en horror scenes, effecten, dialogen en leuke acteerprestaties van de geheel cast, je moet er van houden maar als je dat doet zal je zeker niet teleurgesteld worden.
3,5 sterren
film_kaza
Alsof iedereen het hoesje leest alvorens de film te gaan zien.
Lijkt me wel zo handig als je wilt weten waar het over gaat. Ook ik wist van de vampieren, en keek eerder op van dat het lang duurde voor ze eindelijk verschenen.
Pastichio Rocker
Lollige film. Vroeger vond ik het echt een butfilm, maar over de jaren heen ben ik 'm meer gaan apprecieren. Eerste helft is duidelijk van Tarantino's hand, maar Rodriguez is duidelijk verantwoordelijk voor de veelbesproken 2e helft, wanneer alle remmen losgaan. Deze film is het kopen alleen al waard voor de ubergeile dans van Salma Hayek. Damn, wat een lekker wijf is dat! Acteerwerk was trouwens best matig; alleen Harvey Keitel wist er nog wat van te maken. Maar het gaat gelukkig niet om goed acteren in deze film. 3,5*
Reticulated
echt raar dat zoveel kennelijk verast zijn door de wending
staat toch op het hoesje dat dit over vampieren gaat
De eerste keer dat ik deze zag was bij een vriend van me op VHS.
( was toen een kopie zonder hoes erbij )
film_kaza
De film word ook zo vertelt dat je het totaal niet ziet aankomen tenzij je weet dat er vampiers in de bar zijn. Anders verwacht je een misdaad verhaal.
Gabbere
dus men kijkt een film zonder van tevoren telezen waarover het gaat
Zo nu en dan vind ik het wel lekker om een film te kijken zonder dat je ook maar enig idee hebt waar de film over gaat. Zo had ik dat ook bij deze film gedaan, misschien is het wel daardoor dat ik de film zo goed vind, want als ik had geweten waar het over zou gaan en wat er ongeveer in voor zou komen, zou ik deze film misschien wel minder leuk hebben gevonden.
Ik moet zeggen dat ik niet echt wist wat ik zou gaan zien krijgen. Ja, iets met vampieren...
De film is eigenlijk in 2 delen op te delen. Het 1e uur is nog gewoon normaal en realistisch en vermaakte mij eigenlijk nog meer dan de rest. Clooney en Tarantino spelen 2 bankovervallers die met een flinke buit op de vlucht gaan en over de grens naar het veilige Mexico willen. Beiden spelen een goede rol, maar Clooney zet echt subliem zijn rol neer op coole wijze. Als zon bad ass motherf****r ken je Clooney normaal niet. Tarantino is meer de sexverslaafde en dan zie je ook goed terug met een scene in zijn hotelkamer haha.
Na het uur krijg je eindelijk de vampiers te zien en ook al waren de gevechten best cool, ik vond de vampiers wat nep. Gelukkig maakte het slot weer alles goed als ze met zijn 4en de strijd aan gaan met in elkaar gezette wapens en proberen de vampieren af te maken. Wederom was Clooney erg stoer, maar ook pa (Harvey Keater, goede rol) en dochterlief. De actiemomenten in de film waren aardig hard. Alleen de zoon vond ik een nogal overbodige rol hebben in de film. Die was niet echt aanwezig. Salma Hayek wil ik tot slot nog even noemen als de exotische paaldanseres. Haar optreden vond ik echt sexy! Mooie dame die haar rolletje goed invulde.
K@i
zo zo die Salma was blijkbaar voor velen een blikvanger
nou voor mij totaal niet
Die Dochter zag er wat mij betref velen malen beter
heter uit dan die 80 procent naakte Salma
ze kon draaien wat ze wou
naar mijn mening verloor ze DIK van die Dochter
Die dochter was ook lekker ja. Maar Hayek was ook gewoon erg sexy met haar scene...
Pastichio Rocker
Juliette Lewis is geen lekker wijf, met d'r appeltaartgrot!
K@i
Juliette Lewis is geen lekker wijf, met d'r appeltaartgrot!
Well
Onbekende Jonge Amateurs met Natuurlijke looks
winnen het ALTIJD van door gewinterde Celebs en Pornstars
Besmeurt met makeup en voor 80 procent naakt rondhupelen
Metalfist
Julliete Lewis zou ik nu niet echt onbekend noemen en ze is maar 7 jaar jonger dan Selma Hayek dus zoveel verschil zit er nu ook niet tussen.
K@i
nee okay maar daar ging het ook niet zo zeer om
mijn punt was
dat Lewis hierin voorkomt als een de doorsnee
Girly ..........Amateur dus
en Salma als de hardcore pornstar
met der voor 80 procent naakte lichaam en rare draaibewegingen die voor geil moeten doorgaan
Well
Onbekende Jonge Amateurs met Natuurlijke looks
winnen het ALTIJD van door gewinterde Celebs en Pornstars
Besmeurt met makeup en voor 80 procent naakt rondhupelen
Nou, dan moet je Blueberry maar eens downkopen, want daarin is mevrouw Lewis in haar geboortekleed te bewonderen, inclusief 'beaver shot'.
Brink
Kon deze film wel waarderen. Eens wat anders vooral door de aparte wending in de tweede helft natuurlijk.
Co Jackso
- 21924 berichten
From Dusk till Dawn, de film die zo gemakkelijk in twee delen te verdelen is. Het eerste deel beviel mij duidelijk het meest, leuke dialogen en karakters en ook een beetje geloofwaardig. Het tweede deel is niets voor mij. Qua techniek en verhaal zat dat deel zwak in elkaar hoewel het laatste shot wel apart was. Deed mij denken aan het einde van volgens mij MiB II.
Hoewel je bij acteurs als Clooney en Tarantino toch vooral die acteurs blijft zien en niet hun karakter, acteren ze hier wel aardig en hebben zij er duidelijk plezier in. Geen Oscars, maar dat hoeft in dit geval dan ook niet.
darkjaap
nog best wel een hoog gemiddelde voor zo'n film met een enorme mislukte plottwist aldus mijn mening
combi
- 20609 berichten

Ik was trouwens wel verrast door de plotwending omdat ik ook niet wist dat ie eraan zat te komen, dus vond het wel geslaagd. neemt niet weg dat het eerste deel van de film verreweg beter is.
CTK
Ik wist ook niet waar de film over zou gaan toen ik hem de eerste keer heb bekeken en dat kwam bij deze film geweldig goed uit. De twist was knap gedaan.
darkjaap
tja ik schrok een beetje toen die grappige coole film veranderde in een soort dracula achtige film.. ik had liever gezien dat hij een beetje realistisch bleef en gewoon een film zoals ik van tarantino gewend ben
Sjaako
Inderdaad, een 4 voor het eerste deel en een 3 voor het tweede deel.
even schudden: 3.5*
Ik vond de plotwisseling briljant, maar de film ervoor veel beter. Wel een cool einde.
geregisseerd door Robert Rodriguez

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot