• 9.379.134 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

avatar van dennis1979

dennis1979

Tja, cult or crap??!! Wie zal hat zeggen?! De film is naar mijn mening niet goed en niet slecht. Er zijn wat scènes die erg amateuristisch overkomen, maar in een Tarantino film is dat vaak niet zonder rede. 2,5* omdat ik het eigenlijk nog niet weet.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik hoorde dat de film een tegenvaller was. Maar dat viel mee! De sfeer in de film is geweldig goed. Harvey Keitel en George Clooney speelden ook heel goed. Af en toe wat over-the-top, maar dat hoort ook bij deze film. Het eerste uur (ontvoering en op weg naar Titty-Twister) vond ik heel goed. Daarna met het tweede gedeelte (afknallen van een paar gestoorde vampiers) was iets minder, maar zeker niet slecht! De soundtrack van de film is super. Ook de nodige humor wist ik al snel te vinden in de film. Geen topper, maar de film verdient wel 4 *!

avatar van karen1975

karen1975

Nou een geweldige film. Die begint met aktie en eindigt in een horrorfilm. Geweldig.

avatar van gotti

Vond het nogal een rare kwinkslag die nooit helemaal lekker werkt. Alsof de makers twee losse verhalen hadden en die nogal flauw aan elkaar schreven. Nu heeft Tarantino hier wel vaker een handje van overigens. Soms werkt het wel, hier niet...

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Een geweldige film die je gewoon gezien moet hebben maar wel alleen deel 1 niet deel 2 en 3 die zijn namelijk barslecht maar dit is een heerlijk adrenalineritje van Tarantino,Clooney en vampieren midden in de Titty Twister

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Een klassieker, heerlijk die omslag in de Titty Twister. Ik wil ook zo'n cafe hier in Nederland.

avatar van supernova

supernova

Hectometerpaal schreef:

helemaal mee eens heeeerlijke film met geweldige acteurs!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

karen1975 schreef:

Ja, de overgang is inderdaad nogal vreemd. Ik denk dat het ook beter zou zijn geweest al het in twee films werd verdeeld. Maar uit jouw opmerking maak ik dat je het sarcastisch bedoeld. Dit snap ik niet, want je geeft de film zelf ook 4.5 sterren en hebt hem een hoge plaats in je top 10 gegeven. So what's the point?

avatar van MoviePom

MoviePom

Wat een heerlijke kutfilm. Het verhaal is zo slecht dat het goed is. Deze film kún je gewoon niet sirieus nemen. Heerlijk.

avatar van Theunissen

Geniale film, vooral het eerste gedeelte tot en met de Titty Twister was super. Toen de film omsloeg in een vampierfilm werd het ietsje minder maar toch zeker het aankijken meer dan waard. Deze film had eigenlijk zowat alles:

- Actie;

- Geweld;

- Aardig en zeer origineel verhaal;

- Humor;

- Schaars geklede vrouwen;

- Mooie vrouwen (Salma Hayek);

- Schitterende muziek;

- Prachtige dialogen (vooral de pussyman was uniek);

- Spanning.

Deze film wist mij van de eerste tot de laatste minuut te boeien.

avatar van Rudy1989

Rudy1989

Ik geef deze film 4 sterren want ik vond het echt een mooie film..na een paar baggerfilms (i am legend o.a.) ging ik deze kijken en werd weer vrolijk...mooi verhaal tot aan de titty twister..die vampiers zien er niet echt mooi uit en de actie is dan ook minder spectaculair, maar wel een 4 gegeven want het verhaal daarvoor is meesterlijk!

ronengel

Ik kan me nog herinneren dat ik deze film voor het eerst zag in -ik denk- 1998. Gewoon bij iemand thuis op de bank een misdaadfilm kijken...tenminste dat dacht ik. Eenmaal aangekomen in de Titty Twister viel mijn mond open van verbazing. Nog nooit had ik zo'n bizarre wending in een film gezien; nog nooit had ik zo'n bizarre film gezien. Nu een jaar of tien later is het nog altijd een van de meest aparte films die ik ken. Niet één van de beste maar wel eentje die nog regelmatig door mijn hoofd spookt.

gizmo_o

Na hem nog een keer gezien te hebben, verhoog ik mijn stem met een half.

Vooral de geniale twist en de leuke dialogen en geinige actie 'pushen' mij om mijn stem te verhogen:)

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Nou nee sorry, het tweede (horror/splatter) gedeelte van de film verpest de in het eerste deel briljant opgebouwd sfeer zodanig dat ik het niet meer kan waarderen. Of dit nou een zogenaamde cultklassieker is of niet, het laatste deel zuigt.

Man man man, hoe wil je een prachtig begin verkrachten. Ik zag die hoes, ik denk dit is rotzooi, ik kijk de film, ik denk wow dit is goed, ik ga even pissen, kom ik terug is de volgende potentiele Tarantino klassieker compleet kapot gemaakt door die Rodriguez met zijn passie voor jaren '70 B-films.

De horror uit Planet Terror is geweldig, maar hier vind ik het gewoon ongepast. Maak dan twee films.

En alsof het al niet erg genoeg was wordt zelfs Hayek herleid tot een afzichtelijk hoopje slijm .

leidsehoodie schreef:

Ik heb me wel altijd afgevraagd hoe de film verder zou verlopen als ze de natte droom van Rodriguez er niet op los hadden gelaten maar ach...dit is de film en niet anders. Door het bizzare schokeffect heb ik de film nog hoog zitten maar ik waag me voorlopig niet aan een tweede keer; het zou me dan wel eens ongelogelijk tegen kunnen vallen.

Dat ze Salma Hayek zo moesten verminken; daar was ik ook niet blij mee. En dan druk ik me nog zacht uit.

avatar van newG

newG

ronengel schreef:

Als ze zo knap in beeld wordt gebracht enkele minuten ervoor, dan zou je toch wat meer vergevingsgezint moetten zijn vind ik

ronengel

Ik hou niet van gele slangen

Ze vroeg erom, hehe.

avatar van FullMoon

FullMoon

Nou beste mensen, ik vind het echt werkelijk onzinnig allemaal die hoge cijfers voor deze film... Wat een emotionele en centimentele stemmen allemaal om deze film: 3.46 te geven.

Ik ben heilig er van overtuigd dat al deze stemmen hebben puur te maken met het feit wie er in de film speelt en ook omdat Quintin Tarantino de regisseur er van is. De film op zich is zo nep als maar kan. De film kan je niet meer dan als 'vermakelijk' beschrijven, maar om zoiets een 4 te geven of meer geeft bij mij aan dat diegene die zo'n hoge scoor hebben geven werkelijk niet weten wat de waarde van zo'n scoor is. Begrijp me niet verkeerd; de films van Q. Tarantino vallen bij mij in de goede smaak, zoals Pulp F. Jackie Brown, Kill Bill... enz, maar deze komt niet eens de buurt van de voorgaande films.

avatar van K@i

K@i

de wending komt de film inderdaad niet ten goede

en dat meisje had op het laats met die gast moeten meegaan

al met al een onvoldoende MAAR wel zo'n kleine 8000 keer beter dan SAW en HOSTEL

avatar van veron35

veron35

FullMoon schreef:

Robert Rodriquez is niet dezelfde persoon al Tarantino...

Bovendien is de eerste helft van de film gewoon een sterke misdaad film en daarna komt de twist naar een harde bloederige horror film. Wat ik ook wel op zijn tijd goed vind.

FullMoon schreef:

Gezien de minachting in je toon ben ik er heilig van overtuigd dat je niet hebt gelezen waarom ik een hoge beoordeling heb gegeven.

gizmo_o

Wat een onzin Fullmoon, ik vind de plotwending erg leuk en het is weer eens wat nieuws. Ik was er door verrast en vond het erg vermakelijk allemaal.

Ook vond ik dat er gewoon prima geacteerd werd en dat er goede dialogen/monologen inzaten.

avatar van joe black

joe black

Lilyroos schreef:

Het 2de gedeelte van de film is zodanig overdreven dat het goed is.

Het eerste deel is zo banaal dat het zo'n tegenstelling veroorzaakt dat dit een superfilm is!

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

gizmo_o schreef:

Het is maar eens wat nieuws hoeft niet te betekenen dat het ook gelijk goed is. Voor jou dus wel, voor mij duidelijk niet

In het éérste deel zaten inderdaad goede dialogen. In het tweede deel ben ik ze niet meer tegengekomen, vandaar mijn score

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

ronengel schreef:

Als je dit al bizar vindt, kijk dan eens Dead or Alive van Takashi Miike.

avatar van newG

newG

leidsehoodie schreef:

hmm
vond het stukje waar die over vietnam praat toch erg goed, paar goeie oneliners ook... En het gesprek met die mexicaanse gangster op het einde was ook

Toch een rare opmerking vind ik...

Pastichio Rocker schreef:

Als je dit al bizar vindt, kijk dan eens Dead or Alive van Takashi Miike.

Als ik hem een keer tegenkom dan zal ik dat zeker doen. Aan de commentaren bij DOA te lezen is het inderdaad allemaal lekker over-the-top. Dat waardeer ik wel

avatar van Achmed

Achmed

Super film, ik heb hem vanmorgen nog gezien. Ik had deze film afgelopen week gekocht in een "Tarantino Boxset" samen met Pulp Fiction en Jackie Brown. Waarvan ik Jackie Brown nog in me dvd speler moet gooien. Voor ook nog een hele lage prijs van 7€ voor 3 films. Niet te geloven! Ik had er wel meer voor kunnen neer tellen.

De film begon zeer goed met hele goede dialogen die je terug ziet in Resevoir Dogs, Pulp Fiction en meeste andere films waar Tarantino mee verbonden is. De coole personage van Clooney samen met de gestoorde Tarantino maakt voor een perfecte duo. En zorgt voor veel actie en gore momenten door de film heen, alhoewel het bloed pas gaat vloeien in de Tittie Twister waar Selma Hayek natuurlijk schaars gekleed sexy danst en uiteindelijk Tarantinos "Foot-Fetish" naarvoren laat komen
Voor mensen die een Misdaad film hadden verwacht zal het tweede deel zeker tegen vallen maar voor de mensen die genres niet echt boeien, zullen door de hele film heen geboeid blijven. Van een drilboor die gebruikt wordt als een houten spies tot een menselijk bovenlichaam dat gebruikt wordt als gitaar heeft deze film alles Dit soort dingen geven je echt het gevoel dat je deze film niet al te sirrieus moet nemen. De genre wending in deze film maakt het een "cult"classic en ik ben er trots op dat ik hem in me collectie heb! Dus voor mij van begin tot eind een top film.

4* en elke ster waard

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Ik vind het best raar dat deze film zo'n hoog gemiddelde heeft, niet omdat ik hem niet goed vind. Maar ik dacht dat dit niet zo'n geliefde film was door de rare gebeurtenissen e.d. Ik vond het een best goede film, met goede acteurs. Ik vond de wending die de film maakte wel heel onverwachts, maar toch wel wat hebben.

*3,0