• 9.378.933 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

veron35

Ze gaan in Engeland ook niet bijhouden welke films net in Nederland zijn uitgezonden...

avatar van dennislaport

dennislaport

Top film hoe zo een film in zijn genre hoort te zijn

5.0

avatar van Eem

Eem

De vampiers/beesten kosten punten!

avatar van miak

miak

Heerlijke film!
Eerst lof voor het geweldige acteerwerk can Clooney en Tarantino, die man zet zo goed een gestoorde psychopaat neer. Ook Harvey Keiter overtuigt als vader, die God verloren heeft.
De film begint als er een van Tarantino himself. Alleen die openingsscène al, je merkt gelijk dat Tarantino het geschreven heeft. En opeens slaat de film om naar een hilarische horrorfilm. Geweldig hoe iedereen opeens in vampiers verandert. 4* voor deze originele film.

avatar van Huglife

Huglife

Vroegah, sorry ....Vroeger, specifiek in het jaar 1996 had je in de bioscoop tijdens de film een pauze. Handig maar het haalde je uit de film echter was het bij één film juist perfect.

Net voordat het hele zombie gebeuren ontploptte kwam de break....

ff pissen ff lullen over de kahuna burgers en weer terug.

oh en welke lul vond het nodig sequels en prequels uit te brengen.

anyway

4.5

Huglife schreef:

En nu niet meer?...

avatar van luuk1988

luuk1988

Ja het verhaal was erg vet tot het moment dat ze de titty twister in gaan. Het blijkt dan toch niet echt mijn soort film te zijn. Vond het leuk om tarantino te zien spelen want hij was mij alleen maar bekend als regisseur. Echt een klasse vent hoe hij zijn rol neer zet! Clooney doet het ook goed met zijn kille manier van handelen. En die tatoage is ook vet!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

veron35 schreef:

En nu niet meer?...

Ik heb toch al het voorbije jaar geen pauzes meer gehad tijdens m'n cinemabezoeken. Ik denk dat ze deze alleen nog maar inlassen bij kinderfilms.

avatar van Naduah

Naduah

Ben het geheel met Luuk eens....goeie film, tot het moment dat ze die tent in gaan....waardeloos gedoe met vampieren etc....heb hem hierom ook niet afgekeken....helaas....niet mijn film dus!

avatar van brymj

brymj

toen die vrouw ineens in zo'n achterlijk monster veranderde vond ik het ook te vreemd worden

avatar van Joey83

Joey83

Gewoon ophouden te denken als er op de cover: "Quentin Tarantino" staat, dat het gelijk een nieuwe Pulp Fiction moet zijn.

Nee dit is gewoon een heerlijke film in z'n gerne, niks meer en niks minder.

Tip: nodig een paar vrienden uit, zet de film op en je hebt een top avond.

avatar van Smaling

Smaling

Ben een Tarantino fan, maar niet van vampieren.

Voor het goede acteren van de beide heren een *3

Smaling schreef:

Ben een Tarantino fan, maar niet van vampieren.

Voor het goede acteren van de beide heren een *3

Volgens mij waren er 3 heren in een hoofdrol...

avatar van sambal

sambal

ik zat net te genieten totdat ze de titty twister in gingen
toen ze er naar binnen gingen dacht ik zometeen komt er echt een heel groot schietgevecht
maar toen kwamen er vampieren het ging van het ene genre naar het andere
maarja had ook het verhaal niet gelezen duz wist niej wat er ging gebeuren
voor het eerste deel een 4 voor het vampier gedeelte een 2
( 3*)

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ben ik dan de enige die het tweede deel veel beter vond dan het eerste?

Ik vrees van wel...

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Tweede GEDEELTE bedoel ik trouwens, niet deel 2 (die weiger ik te kijken!)

veron35

In dat geval niet. Ik vind het 2e gedeelte ook net iets beter.

avatar van Beitel

Beitel

Gizzmann schreef:

Ben ik dan de enige die het tweede deel veel beter vond dan het eerste?

Ik heb er heerlijk van genoten, alhoewel ik het stiekem al wist voordat ik ging kijken. Heerlijk om de reacties op de gezichten van anderen te zien. Ik hou wel van dit soort onzinnige films, sommigen redeneren dat het vanwege het onzinnige, cheesy tweede gedeelte 'slecht' moet worden genoemd, maar als een film zo sterk z'n doel bereikt als deze klopt deze redenatie gewoon niet.

Lekker scherp, lekker onzinnig, gewoonweg lekker.

4,0/5

avatar van arnodw

arnodw

Heb 'm gisteren op de kop kunnen tikken voor €2,50

Blijft gewoon een heerlijke film, 5* waard.

arnodw schreef:

Heb 'm gisteren op de kop kunnen tikken voor €2,50

Blijft gewoon een heerlijke film, 5* waard.

Veel te veel. Ik bijv. maar voor 1 euro.

typische rodriguez film begin is geweldig maar met die vampiers is iets te waarschijnlijk. een 4,5 voor het begin en een 2,5 voor het eind

een 3,5*

p.s. was ook niet meer dan 1 euro waard

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Travolta_Jackson schreef:

een 3,5*

p.s. was ook niet meer dan 1 euro waard

Je geeft de film een 3.5! Dat is zeker een hoge beoordeling hoor! Als je vind dat deze film niet meer dan 1 euro waard was ben ik benieuwd hoeveel je voor andere films over hebt.....

avatar van DragQueen

DragQueen

Geweldige film, met een origineel verhaal. alle herkenbare elementen van rodriguez zijn aanwezig. maar ook tarantino levert zijn bijdrage, en dat is merkbaar. geweldig hoe de film op een gegeven punt helemaal omslaat, en er een tijd van chaos aanbreekt. verder is het acteerwerk geweldig. clooney en tarantino zijn uitermate geschikt voor hun rollen. en keitel en lewis doen het eveneens geweldig. leuke dialogen zijn er aanwezig in de film, en een lekkere portie actie. gewoon een heerlijke cultfilm. 4,5 sterren.

avatar van MoviePom

MoviePom

Heerlijke film. Origineel, humoristisch en in het begin spannend.

\4,0*

avatar van lolsnol

lolsnol

Ik heb medelijden met mensen die niet kunnen genieten van een film als deze.

Joyy schreef:
slechte film

eerste 45 minuten denk je, dat wordt nog spannend, totdat er ineens vampiers de hoek om komen kijken

niet verwacht, nee, maar het slaat ook nergens op, alsof er van 2 films 1 gemaakt is

dan een hoop gemep en gedoe en dat was het (heel kort door de bocht)

echt niks bijzonders, een 1 voor de moeite

avatar van filmanalist

filmanalist

wel een goede film maar onrealistisch

filmanalist schreef:

wel een goede film maar onrealistisch

Vreemd hè, horror is normaal wel zo realistisch.

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Het 2de gedeelte van de film is zodanig overdreven dat het goed is.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

HarmJanStegenga schreef:

Ik zeg niet dat het een 1 euro film is. Had er een ander idee over toen ik de film kocht. En in me handen had. Ik ben alleen niet van de films die Rodriquez maakt. Had uiteindelijk iets beter naar cover moeten kijken. Mischien en iets te hoge beordeling. Maar vindt de film zeker niet slecht.