Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
Leland Palmer
Wat voor gids is dat dan? Volgens mij krijgt hij in de veronica gids 5 sterren!
Leland Palmer
5 sterren is minstens zo belachelijk.
Dat zeg jij! Ik vind From Dusk till Dawn een waar meesterwerk. Maarjah....je moet er van houden natuurlijk!
DownBusiness
ik heb meerdere keren het einde van de film gezien, nu ben ik van plan om heel de film te gaan kijken!
IcU
Wat voor gids is dat dan? Volgens mij krijgt hij in de veronica gids 5 sterren!
Bijna, het zijn er 4
Bijna, het zijn er 4
Jah ik heb het nu ook gezien.....
Maar de Veronica gids wil ook wel eens veranderen van het geven van sterren!
Want volgens mij zijn het er ooit 5 geweest.....Ik kan het ook mis hebben natuurlijk....!
Roowland
Het leek me een leuke film, tot het moment dat die vrouw veranderde in een monster, ik heb daarna nog even gekeken maar het was niet om aan te zien.
superbassie
brookie
ja k ben het ook volledig met jullie eens. Het eerste deel vind ik een 8 waard en het tweede een deel een 2. Het gemiddelde is dus 2.5*
MAAR omdat Hayek zo ontiggelijk geil danste krijgt ie 3*. Wat een scene was dat.... jammie
Minority_Check
het is een hele leuke film
maar het is best raar dat er vampiers zijn indat cafe terwijl er niemand van de wereld iets van afweet
niet echt logisch
Quentin Tarantino's rol vond ik best leuk
echt jammer dat hij niet vaker in films speelt
black-flame
best een mooie film. dat gevecht in het cafe was echt dom, vooral met die gast die 4 vrouwen aan tafel poten spiest.
MaxB52
het begin was zeer boeiend en veelbelovend .... totdat het gevecht in het cafe begon ...
superbassie
Het bleef voor mij bij een 2,5*
Het leek wel alsof ze er opeens geen zin meer in hadden en de film maar gingen verneuken, erg jammer want het begin was veelbelovend...
Inland Rabbit
Dit lijkt me toch duidelijk een gevalletje van "niet te serieus nemen". Mocht dat lukken dan heb je toch een filmpje om zwaar van te genieten en ontdek je steeds meer knipogen en overdreven scenes, die JUIST door de overdrevenheid erg grappig zijn.
Beek
Tot aan 'het cafe' een vermakelijke film.. Wat een domper die vampiers... 2.5*
maguled
Would you do me a favor ....!- Juliette,
Dit is de heerlijkste moment van de hele film, of niet, eerlijk wezen, haha. Voor de rest een matige. Niet slecht voor 3,5
ariedirk
ik sluit me hier bij aan, geniaal begin, echt goede (zwarte) humor gecombineerd met actie, en alle tarantino elementen zitten erin, maar dan die vampieren.... Wel heerlijk dat gezeik met die pussygast bij de ingang, wat een sukkel. Ik vind het bandje dat in de club speelt ook helemaal niet verkeerd weet iemand hoe die heten en of ze echt bestaan?
newG
Die band heet Tito & Tarantula. En de liedjes die ze spelen zijn "Dark Night", "Carachas Anjodas" en After Dark. Ze hebben nog een liedje in de film Desperado genaamd "Strange Face of Love".
Now lets kill that fucking band!
ariedirk
kijk aan gelijk ff opgezocht op het album Tarantism staan de liedjes ook strange face of love staat erop. die gaan we dus maar eens aanschaffen
Mr_White
- 2067 berichten
Briljante film die met name vanwege de twist halverwege de film nog een stuk briljanter wordt. Ik ga helemaal los op die briljante switch van misdaad-film naar pulp-horror.
Kevin13
het is een hele leuke film
niet echt logisch
Quentin Tarantino's rol vond ik best leuk
echt jammer dat hij niet vaker in films speelt
misschien omdat iedereen daar komt vermoord werd. en op het einde zag je de achter kant van die bar, lag vol vrachtwagens dacht ik.
Minority_Check
ja oke
maar george clooney enzo hebben het gered er moet toch iemand zijn die het ooit had gered.
maar ja als dat gebeurt was was de film dan nooit gemaakt
OT_Stijn
Dat er ineens vampieren in de tity-twister komen is gewoon de (ziekelijke) fantasie van Tarantino die naar boven komt. En van realisme trekt hij zich echt niks aan.
Persoonlijk vind ik het jammer dat er hier een semi-horror film van gemaakt is. Want als er één genre is waar ik absoluut niet van moet weten is het wel horror, vooral als er dan nog eens vampieren, zombies en monsters met 15 armen en 32 ogen aan te pas komen.
Ik vond de twist die gemaakt wordt door hun stop in de Tity Twister (wat overigens een heerlijke naam is) jammer omdat ik met spanning aan het uitkijken was hoe het verhaal (in de mobilhome) zou evolueren. Er zat wel potentieel in wat mij betreft. Maar eens over het uur daalde de film steeds meer en meer in waarde. Helaas
newG
Mag ik er iedereen op wijzen dat de film geregisseerd is door Robert Rodriguez en niet door Tarantino? Deze 2 vrienden zullen op de set samen gewerkt hebben maar het is Rodriguez die wel de eindverandwoordelijkheid draagt.
Blijft een zalige film zelfs na de zoveelste herziening
5* blijven staan
Inland Rabbit
Jij snapt het.
Een 5* vind ik wel wat veel, maartoch gelukkig niet zo'n belabberde beoordeling als sommigen hier.
Barrie vd Laan
Het begint leuk en Clooney draagt de film. Toen het een horror film werd heb ik hem uitgezet. Zo'n rare overgang. 1 ster
Kevin13
je had maar naar het genre moeten kijken.
actie/ horror
dus je kon je wel al het een en het ander verwachten
Lady_Movie
gewoon ziek deze film.
de eerste helft was leuk.. daarna met die vampiers enzo..gewoon ziek
een 1.0

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot