• 9.377.570 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

HeatWave

Dit was wel heftig.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Dit is een geweldige mix van aktie, thriller, horror en humor.

Zeer goede soundtrack.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

animalkrullie schreef:

Dit is een geweldige mix van aktie, thriller, horror en humor.

Zeer goede soundtrack.

Exactement!...Perfect verwoord, Ik heb mij kostelijk vermaakt tijdens het kijken van deze té gekke film...grazy!

**** en een half geef ik deze goed te pruimen film.

avatar van TrickYRickY

TrickYRickY

Ja...superfilm...als je niet weet waar het verhal echt over gata ja dan is het het mooiste de 2e gedeelte van de film en word je flink verrast

avatar van D-ark

D-ark

Eerste deel erg Tarantino met zeer goede dialogen het tweede deel van de film is echt bloederig maar haalt het verhaal er niet onder uit.

3,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Hele vermakelijke film, of eigenlijk films

Clooney is fantastisch in zijn rol!

Vond het 2e deel toch een stukje minder dan deel 1.

avatar van D-ark

D-ark

dat is waar dat is meer een B horror film maar dan goed gedaan

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Hoezo een spoiler Jordy in je eerste bericht

avatar van Mug

Mug

Inderdaad, de spoiler der spoilers bij deze film. (aangepast)

avatar van Jordy

Jordy

Spoilers deden we nog niet aan toen

Juist wel.

Spoiler TAGS!

avatar van Jordy

Jordy

Ik bedoel dat spoilers toen geen issue waren.

avatar van Purmerend

Purmerend

From Dusk till Dawn is een lekkere stoere film die op het eind een beetje overloopt in horror. Heerlijk vermaak met komische momenten, goede acteurs en harde actie.

avatar van stijn1313

stijn1313

Het 1e deel is echt tarantino, maar vind ik minder leuk als het 2e deel wat gewoon pure horror is

dus voor het 1e deel 2.5 ster

stijn1313 schreef:

dus voor het 1e deel 2.5 ster

en het we deel 4.5 ster

dus 3.5 ster

Grappig hoe die meningen verschillend zijn, hier namelijk totaal omgekeerd

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Heerlijke film, gewoon even verstand op 0 (2e stuk van de film dan) en laat het lekker nergens over gaan. Prima vermaak 3,5*

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik heb deze film zaterdagavond gezien, goede film, vooral aan het eind was deze film heel mooi.

Ik geef deze film 4 sterren.

avatar van wildthing1964

wildthing1964

Haha, lekkere splatterfilm, gaat gewoon helemaal nergens over! geweldig, gewoon verstand op nul, pilsje erbij en lachen maar. 4*!

avatar van Nis

Nis

wildthing1964 schreef:

Helemaal mee eens, behalve die 4*, van mij krijgt ie een 2* (ik heb em laatst maar laten staan bij de FRS al was ie maar 3,50 €)

avatar van BaTTy

BaTTy

Inderdaad prima vermaak. Niets meer, niets minder. Vandaar een simpele 3 Sterretjes, nou ja 3,5 omdat Clooney zo lekker is...

avatar van olivier

olivier

Vanzelfsprekend gààt 'from dusk till dawn' nergens over. En natuurlijk is het eerste uur maar een zwak afgietsel van 'pulp fiction', met slechts hier en daar eens een dialoog die je doet glimlachen. Maar is 'from dusk till dawn' naast vrij gestileerd ook onderhoudend? Matig. Zelfs de wetenschap vooraf dat je te maken zal hebben met absolute hersenloze pulp, kan het gevoel niet onderdrukken dat 'from dusk till dawn' een onvervalste kinderfilm is. We doelen niet op de horrorwending (waar ik overigens ook de boodschap niet van begrepen heb), maar op het feit dat 'from dusk till dawn' élke mogelijke relevantie mist. 'From dusk till dawn' is nergens erotisch geladen (zoals de 70's slasher-films), is niet -zoals de prenten van george romero- een sociaal geladen metafoor en evenmin postmoderne nonsensfun zoals de beste films van tarantino. Tarantino's film zijn al vaak op het randje van het genie en de rommel, 'from dusk till dawn' leunt volledig over naar dat laatste en schenkt slechts een aantal fijne filmmomenten. 1.5* Ô ja, iemand zou tarantino toch eens moeten zeggen dat de man geen milligram acteertalent bezit!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

olivier schreef:

Pussy, pussy, pussy! All pussy must go. At the Titty Twister we're slashing pussy in half! This is a pussy blow out! Make us an offer on our vast selection of pussy! We got white pussy, black pussy, Spanish pussy, yellow pussy, hot pussy, cold pussy, wet pussy, tight pussy, big pussy, bloody pussy, fat pussy, hairy pussy, smelly pussy, velvet pussy, silk pussy, Naugahyde pussy, snappin' pussy, horse pussy, dog pussy, chicken pussy, fake pussy! If we don't got it, then you don't want it!

Die olivier toch!?! De Titty Twister is op en top erotiek of was je tijdens Salma's geweldige slangendans in slaap gevallen?

Maar hij is wel echt superpsycho in deze film, echt het type van de stille buurman die dan ineens 20 lijken in z'n achtertuin heeft begraven Vond het een erg coole rol die Tarantino hier wegzet.

avatar van remorz

remorz

olivier schreef:

'From dusk till dawn' is [...]evenmin postmoderne nonsensfun

Vind postmoderne nonsensfun juist de beste omschrijving van deze film die ik tot nog toe gehoord heb.

avatar van Halcyon

Halcyon

Kan het niet beter verwoorden dan de vorige twee posters.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

olivier schreef:

Anders kan je nog altijd het boek lezen, misschien heeft dat meer diepgang voor jou?

avatar van don zijlstra

don zijlstra

ik had deze film die zaterdag gezien, ik kijken het begin was geweldig, maar dat 2e stuk had ik echt zoiets van ik zit hier me tijd te verdoen. over het algemeen vind ik quentin tarantino films geweldig maar dit niet( ik heb het nu over het 2e stuk van de film) het was toch zo dat tarantino het eerste stuk had gedaan en rodriquez het 2e, van mij had tarantino het 2e ook mogen doen.

ik vind het :1*

avatar van Halcyon

Halcyon

don zijlstra schreef:

Tarantino heeft de screenplay van de film gedaan, dus niet de regie, want dat was voor Rodriguez. Volgens mij verwar je deze film met "Four Rooms", een film waar Tarantino wél een deel in heeft geregisseerd, net als Rodriguez en nog twee anderen.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Perfect exploitation-werkje! Film is van a tot z zeer onderhoudend en de switch van psycho naar horrorfilm vind ik meesterlijk

De titty-twister is een van de coolste plekken die ik ooit op film heb gezien, en die muziek tijdens het optreden van Hayek is

avatar van SilverGun

SilverGun

Naar mijn mening pakkende dialogen en erg leuk uitgedachte, absurde situaties en visuele vondsten die minstens van dezelfde kwaliteit als die in PF zijn. De pacing vond ik beter dan in Pulp Fiction. Minder glimlachen misschien, maar da's niet hetzelfde als 'minder goed'.

Leg graag eens uit wat dit eerste uur zoveel zwakker maakt dan Pulp Fiction.

avatar van Waku

Waku

Gewelddadig goed!

Maar toch gaat na verloop van tijd het gehak en doorklieven van/op en door lichamen vervelen.

Voor de liefhebbers van bruut geweld absoluut vermakelijk.

Dat wel.